AndVal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα, ο πρώην εργοδότης μου οφείλει ένα ποσό το οποίο αρνείται να δώσει και θέλω να του σφηρίξω μια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και μετά να προχωρήσω σε αγωγή. Η καταγγελία αυτή θα είναι για 4ωρη ασφάλιση (με 24 ώρες την εβδομάδα) ενώ δούλευα 8-10 ώρες την ημέρα και τις Κυριακές. Πρέπει να κάνω (πετυχημένη) καταγγελία πριν την αγωγή ώστε να μη βρεθώ ότι φοροδιαφεύγω και εγώ λόγο μειωμένης ασφάλισης. Στην τράπεζα δε μου έβαλε ποτέ λεφτά, ήταν όλα στο χέρι το οποίο είναι εις βάρος του. Στην Εργάνη ήταν δηλωμένη η εργασία. Καταγγελία δεν έχω ξανακάνει και το κακό είναι ότι στο δημόσιο τα παίρνουν και να με παραπληροφορήσουν για το πως πρέπει να στηρίξω τη θέση μου ώστε να τον ρίξουν στα μαλακά. Ακόμα ούτε τυφλή εμπιστοσύνη μπορώ να δώσω στον δικηγόρο μου γιατί δε στα λένε (κατα λάθος-εξεπίτηδες) και όλα συν ότι μπορεί να μην είναι ενήμεροι αν δεν έχουν πρόσφατα ασχοληθεί με τέτοια περίπτωση. Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία και τι στοιχεία χρειάζομαι πχ μάρτυρες, φωτογραφίες που τυχόν τράβηξα στην εργασία με συναδέλφους, κτλ ή ότι άλλο πρέπει να προσέξω;
rodosf1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δούλευες 8-10 ώρες και είχες υπογράψει για 4. Στο δημόσιο λες τα παίρνουν. Οι δικηγόροι σου λες δεν θα σου πούνε την αλήθεια. Κατέληξες στο Insomnia για σοβαρή καταγγελία για να μην φανεί ότι φοροδιαφεύγεις και εισφοροδιαφεύγεις κ εσύ κ ο εργοδότης. οκ. 13 1 1
Liverpool89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δεν επρεπε να δεχτεις να δουλεύεις παραπανω απο αυτα που υπεγραψες. Αν σε εχει ξοφλήσει με βαση την συμβαση σου λιγο δυσκολα. Τα μαυρα είναι μαυρα και για τους δυο. Φοροδιαφευγεις και εσυ. Αφου τα επαιρνες στο χερι. Ειναι ενα καλο μαθημα αυτο για μετα. Αν το ποσο ειναι μεγαλο, μονο με αλλες παρατυπιες αν κανει θα μπορεσεις καπως να τον πιεσεις.
Skrobo Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Το ΣΕΠΕ έχει πολύ περιορισμένα πεδία στα οποία μπορεί να διατάξει πληρωμή. Σε όλα τα άλλα λειτουργεί μόνο σαν διαιτησία. Στην περίπτωση σου, μπορεί να διατάξει την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας (του 4ωρου της σύμβασης) σε περίπτωση που δούλευες σε κάρτα εργασίας που ήταν περασμένη στην ΕΓΡΑΝΗ 2, καθώς και την πληρωμή των επιδομάτων. Για τα παραπάνω δεν χρειάζεται κάποιο αποδεικτικό από εσένα, αφού είναι άσπρο-μαυρο: ή έχεις πληρωθεί (και ο εργοδότης θα προσκομίσει το αποδεικτικό από την ηλεκτρονική πληρωμή) ή όχι. Για όλα τα άλλα θα πρέπει να πας δικαστικά, και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Να ξες γενικά ότι μπορεί να θεωρούν τον εργαζόμενο το αδύναμο μέρος, αλλά δεν θα σου κάνουν χάρες αν δούλευες μαύρα από επιλογή. Τέλος, θα πας σε εργατολογο, όχι κάποιον τυχαίο δικηγόρο. 9 στις 10 θα πληρωθεί με ποσοστό από τα λεφτά της απόφασης. 1
dsi44 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) απλα θα διαταξει να πληρωθεις οτι εχεις υπογραψει στην τραπεζα.Μια χαρα δηλαδη θα ξαναπληρωθεις για ολο τον καιρο που τα επαιρνες μαυρα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από dsi44
Gatoskylo8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Skrobo είπε Το ΣΕΠΕ έχει πολύ περιορισμένα πεδία στα οποία μπορεί να διατάξει πληρωμή. Σε όλα τα άλλα λειτουργεί μόνο σαν διαιτησία. Στην περίπτωση σου, μπορεί να διατάξει την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας (του 4ωρου της σύμβασης) σε περίπτωση που δούλευες σε κάρτα εργασίας που ήταν περασμένη στην ΕΓΡΑΝΗ 2, καθώς και την πληρωμή των επιδομάτων. Για τα παραπάνω δεν χρειάζεται κάποιο αποδεικτικό από εσένα, αφού είναι άσπρο-μαυρο: ή έχεις πληρωθεί (και ο εργοδότης θα προσκομίσει το αποδεικτικό από την ηλεκτρονική πληρωμή) ή όχι. Για όλα τα άλλα θα πρέπει να πας δικαστικά, και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Να ξες γενικά ότι μπορεί να θεωρούν τον εργαζόμενο το αδύναμο μέρος, αλλά δεν θα σου κάνουν χάρες αν δούλευες μαύρα από επιλογή. Τέλος, θα πας σε εργατολογο, όχι κάποιον τυχαίο δικηγόρο. 9 στις 10 θα πληρωθεί με ποσοστό από τα λεφτά της απόφασης. Το ποινικό που στέλνει το ΣΕΠΕ δεν έχει καταβολή των δεδουλευμένων για τον εργαζόμενο (αν δικαιωθεί). Διαφορετική είναι η διαδικασία αν του κάνεις αγωγή για μη πληρωμή του μισθού. Εμένα που μου είχε τύχει κάτι παρόμοιο (προφανώς και δεν είχα δεχτεί για μαύρα) η διαδικασία ήταν αυτή: Καταγγελία στο ΣΕΠΕ > Εργατική διαφορά > Μήνυση από το ΣΕΠΕ και εγώ ως μάρτυρας σε Μονομελές Πρωτοδικείο > Περιμένω πότε επιτέλους θα γίνει το οριστικό δικαστήριο μετά από αναβολές. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2024 από Gatoskylo8 1
mariosnik_ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Το μόνο που θα σου πω από την δική μου την μεριά, είναι να βρεις καλό δικηγόρο που θα γνωρίζει όλη την διαδικασία μέχρι τέλους αλλά και θα σε συμβουλέψει αν υπάρχει η δυνατότητα να σε πληρώσει ο εργοδότης πραγματικά ακόμα και να εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου η θα βρει τρόπο να την σκαπουλαρει. Γνωρίζω δυο περιπτώσεις ατόμων που επειδή δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα έκαναν νομικές ενέργειες και εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς και οι δύο πήραν το τρίτο το μακρύτερο και πλήρωσαν και δικηγόρους. Ο ένας εργοδότης δήλωσε μέσω του δικηγόρου του στο δικαστήριο ότι θα πληρώνει σε δόσεις την οφειλή του, δεν πλήρωσε τίποτα, μετά έπρεπε να κάνουν κι άλλες ενέργειες οι εργαζόμενοι αλλά δεν είχαν λεφτά. Η δεύτερη επιχείρηση πτώχευσε και δεν κατέβαλε επίσης τίποτα. 2 1
Gatoskylo8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Το μόνο που θα σου πω από την δική μου την μεριά, είναι να βρεις καλό δικηγόρο που θα γνωρίζει όλη την διαδικασία μέχρι τέλους αλλά και θα σε συμβουλέψει αν υπάρχει η δυνατότητα να σε πληρώσει ο εργοδότης πραγματικά ακόμα και να εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου η θα βρει τρόπο να την σκαπουλαρει. Γνωρίζω δυο περιπτώσεις ατόμων που επειδή δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα έκαναν νομικές ενέργειες και εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς και οι δύο πήραν το τρίτο το μακρύτερο και πλήρωσαν και δικηγόρους. Ο ένας εργοδότης δήλωσε μέσω του δικηγόρου του στο δικαστήριο ότι θα πληρώνει σε δόσεις την οφειλή του, δεν πλήρωσε τίποτα, μετά έπρεπε να κάνουν κι άλλες ενέργειες οι εργαζόμενοι αλλά δεν είχαν λεφτά. Η δεύτερη επιχείρηση πτώχευσε και δεν κατέβαλε επίσης τίποτα. Τέτοια σκουπίδια τα κυνηγάς πρωτίστως για να σκεφτούν πολύ καλά εάν το ξανακάνουν. Επίσης, δεν είναι λίγο μία ποινική καταδίκη στο μητρώο τους. Τέλος, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, πέραν του νομικού. 3
mariosnik_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε Τέτοια σκουπίδια τα κυνηγάς πρωτίστως για να σκεφτούν πολύ καλά εάν το ξανακάνουν. Επίσης, δεν είναι λίγο μία ποινική καταδίκη στο μητρώο τους. Τέλος, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, πέραν του νομικού. Οκ. Εγώ συνέστησα στον ts να βρει καλό δικηγόρο ώστε να τους κάνει να πληρώσουν και να πάρουν πίσω τα δεδουλευμένα τους, αυτό ασχέτως του πόσα θα πληρώσει τον δικηγόρο και πότε θα τελεσίδικησει το θέμα. Άμα δεν το καταφέρουν αυτό, συγχωράτε με άλλα έγινε μια τρύπα στο νερό, τα υπόλοιπα είναι εκθέσεις ιδεών. Επίσης, μεθόδους εκτός νομικών, μπορεί να βρει και ο εργοδότης πίστεψε με, άμα έχεις πέσει σε εντελώς κάθαρμα αφεντικό. 1
tollisth Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δύσκολα θα βρείς άκρη με το σύστημα που έχει η χώρα μάς Είναι κάτι που θα πάρει χρόνια με αβέβαια αποτέλεσματα σίγουρα θα πρέπει να βρεις εργατολογο Πρέπει να τα ζυγίσεις και να τα υπολογίσεις αν σε συμφέρει να μπεις σε αυτή την διαδικασία γιατί θα είναι κάτι χρονοβόρο και με κόστος Γενικά μην περιμένεις πολλά από επιθεώρηση Δεν σου λέω να το κάνεις ή όχι,απλά πώς θα πάει Αν σου ξανατυχει κάτι τέτοιο την κάνεις με την μία και δεν θα μπεις ξανά σε αυτή την διαδικασία θα ξέρεις που οδηγεί Δυστυχώς συμβαίνουν συνέχεια τέτοιες καταστάσεις και δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί ξέρουν ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο σε τέτοιες περιπτώσεις 23 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Το μόνο που θα σου πω από την δική μου την μεριά, είναι να βρεις καλό δικηγόρο που θα γνωρίζει όλη την διαδικασία μέχρι τέλους αλλά και θα σε συμβουλέψει αν υπάρχει η δυνατότητα να σε πληρώσει ο εργοδότης πραγματικά ακόμα και να εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου η θα βρει τρόπο να την σκαπουλαρει. Γνωρίζω δυο περιπτώσεις ατόμων που επειδή δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα έκαναν νομικές ενέργειες και εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς και οι δύο πήραν το τρίτο το μακρύτερο και πλήρωσαν και δικηγόρους. Ο ένας εργοδότης δήλωσε μέσω του δικηγόρου του στο δικαστήριο ότι θα πληρώνει σε δόσεις την οφειλή του, δεν πλήρωσε τίποτα, μετά έπρεπε να κάνουν κι άλλες ενέργειες οι εργαζόμενοι αλλά δεν είχαν λεφτά. Η δεύτερη επιχείρηση πτώχευσε και δεν κατέβαλε επίσης τίποτα. Σωστός αυτό ακριβώς γίνεται 1 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 1/12/2024 στις 11:30 ΠΜ, dsi44 είπε απλα θα διαταξει να πληρωθεις οτι εχεις υπογραψει στην τραπεζα.Μια χαρα δηλαδη θα ξαναπληρωθεις για ολο τον καιρο που τα επαιρνες μαυρα. Προφανως δεν τα επερνε ολα μαυρα. Πληρωνοταν για 4 ωρες μεσω τραπεζης και τα υπολοιπα μαυρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα