Προς το περιεχόμενο

Water cooling! Αντι για νερο τι?


bill7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω το WaterChill Entry Level το οποιο διαθετει μια 'τρομπα' ενα ψυγειο κ οπως καταλαβαινετε το γεμιζεις νερο κ κανει την δουλιτσα του ομορφα και ωραια! Εδω ομως ερχεται το ερωτημα το οποιο βασανιζει το μυαλο μου τα τελευταια βραδια.Τι αλλο μπορω να βαλω εκτος απο νερο το οποιο μπορει να ειναι πιο αποδοτικο?

Coca cola λεει ενας φιλος που παει με ολα! Εγω παλι σκεφτηκα μουσταρδα για να δωσει και μια πιο φαντεζί κατασταση στο κουτι!Επειδη ομως το ζητουμενο ειναι η θερμοκρασια τι αποδοτικοτερο μπορω να βαλω?

Καμμια ιδεα? :idea:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

"Coca cola λεει ενας φιλος που παει με ολα! Εγω παλι σκεφτηκα μουσταρδα για να δωσει και μια πιο φαντεζί κατασταση στο κουτι!Επειδη ομως το ζητουμενο ειναι η θερμοκρασια τι αποδοτικοτερο μπορω να βαλω?

Καμμια ιδεα?"

 

Με αυτά τα "υλικά" / μέσα που λες , θα χαλάσει η αντλία σου ( pump )

 

( το μηχάνημα που κάνει το νερό να περιφέρεται μέσα στους "σωλήνες" )

 

Νερό , και πάλι νερό.

Προτίμησε απιονισμένο ( σαν αυτό που βάζουμε στα σίδερα ) [ για το σιδέρωμα εννοώ ]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί , νομίζεις η μαρμελαδα Ναούσης με γευση ροδάκινο δεν κανει δουλειά;

Μιλάμε για εκπληκτικά αποτελέσματα... Άσε που άν έχεις και διαρροή αντί να κλαίς τα κομμάτια σου όπως οι άλλοι με νερό, εσύ θα τα καθαρίζεις on the fly με το δάχτυλο (και θα σου αφήσει και μια "γλύκα" αυτή η περιπέτεια...

Πέρα από την πλάκα, μόνο νεράκι απιονισμένο βάλε με μερικές σταγόνες betadine για να μήν αναπτυχθούν τίποτα περίεργα πλάσματα μέσα στο σύστημα...

Οτιδήποτε άλλο (π.χ. αντιψυκτικό ) είναι για λίγο ακραίες καταστάσεις (0 C ακόμα και μείον..) και μονάχα βοηθούν στο να διατηρούν το ίδιο το νερό σε υγρή μορφή ώστε να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να γίνει χρήση του FluidXP, το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του νερού αλλά δεν είναι αγώγιμο. Επίσης υπάρχει το Fluorinert, το οποίο είναι αρκετά ακριβό και γενικά δεν υπάρχει λόγος να το προτιμήσεις έναντι του FluidXP.

 

Ένα search στο Google θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστος!

Ναουσης Ροδακινο=The Best

Οσο για το betadine σωστος μην βγαλει τιποτα ποδια και τρεχει!

 

Θα σου προτεινα δε ' date=' να τα προμηθευεσαι ολοκληρα τα ροδακινα (ναουσης και γενικα Ν. Ημαθειας ...αν δεν παινεψεις το σπιτι σου... )

και ετσι εχεις :

- το χυμο για (oxi pleon water alla :lol: Peach -(Sfinaki) cooling του υπολογιστη

και τα

--Κουκουτσια να τα χρησημοπιησεις ,για την παραγωγη ενεργειας

και μαλιστα

:shock: :lol: :shock: :lol: :shock:

<<πυρηνικης >> (το κουκουτσι δεν ειναι ο -πυρηνας- του ροδακινου???????)......

 

-Τι λες τωρα (θα μου πεις...)

εγω τι λεω ....

-για δες εδω

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

n innovative scientific project was undertaken and successfully accomplished by a Senior High School student under the guidance of his engineering teacher.

 

Specifically, the student, Kalpakas Athanasios, and his teacher, Stavros Photiou (both coming from Edessa, a city in northern Greece), presented a project called "nuclear energy from peaches" which was included in the "Technomathia" programme organized by the General Committee of Research and Technology.

 

Coming from a Greek area which produces a lot of peaches -in fact this area is the No. 1 peach producer in Greece- they have thought to examine two objectives:

 

1. The thermal energy available from burning the peach pits which are plentiful as they are produced by the processing of peaches in the canning factories of the area.

2. They produce energy from peaches and this energy is use to heat the houses in the city

 

The two researchers started thinking that the quantity of the peach pits available for use in the area is about 34.000 tons/year. They calculated that the heat produced by burning the peach pits is 123.488.10(6) kcal/year which is equivalent to 12.348,8 tons oil/year.

 

Consequently they have designed an installation appropriate for the burning of peach pits. The specific installation can produce hot water and steam enough to provide the houses of the area with heat and cover the energy needs of the tin factories on a constant basis.

 

 

The installation proposed by the two researchers

 

Finally they proved that with the energy produced through this procedure they would be able to cover the energy needs of their city. The whole installation with little changes could be used for burning other forms of biomass as the branches of the trees after the pruning (for the specific area they are estimated to 180.000 tones/year).

 

What the researchers tried to prove is:

 

1. There are ways to avoid the pollution from SO2 produced by burning the mineral fuel.

2. The dependence on oil for energy can be reduced, and therefore the waste of foreign exchange can be limited.

 

The two researchers proved that they can heat their city; however, to turn their research into reality they need support from the state.

[img']http://users.otenet.gr/~tzelepisk/yc/en2.jpg[/img]

 

ref :http://users.otenet.gr/~tzelepisk/yc/en.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο νερό και μαλακίες λέτε μωρέ καμμένοι?

Δίνεται ένα κάρο λεφτά σε αηδίες για την ψύξη του CPU λες και είναι δισκόπλακα σε turbo αυτοκίνητο,και δεν παίρνετε ένα λίτρο paraflu??

Ημαρτον δηλαδή.

Α και μην ξεχάσετε να βάλετε και αντιπαγωτικό μπας και πέσει η θερμοκρασία στους -40 και σπάσουν τα σωληνάκια,και δεν προλάβετε να ολοκληρώσετε το ripping του τελευταίου cd του Ρέμου. :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποτε κάποιος έγραψε(ρε παιδιά πού είναι τα message tags??? :o )

Τα διάφορα προσθετικά νερού είναι χημικά που σκοπό έχουν να προστατέψουν το σύστημά μας από διάφορες ανωμαλίες. Ακολουθεί συνοπτική ανάλυση στην περιγραφή των υγρών που χρησιμοποιούνται σε υδρόψυκτα συστήματα.

 

Τα υγρά χρωματισμού νερού έχουν σκοπό να χρωματίσουν το νερό ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, ακόμα και σε υπεριώδη. Απλά δείχνουν όμορφα ή αντιδρούν με ειδικές UV λάμπες ώστε να τονώνουν οπτικά το σύστημα.

 

9.jpg

 

 

όπως επίσης και αυτό:

Υγρά που χρησιμοποιούνται σε συστήματα Υδρόψυξης

 

1. Απεσταγμένο νερό

 

Το απεσταγμένο νερό αποτελεί την καλύτερη λύση για ένα τυπικό σύστημα υδρόψυξης. Προτιμότερο είναι όμως να μην χρησιμοποιηθεί μόνο του. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης ή απιονισμένο νερό διότι περιέχουν σωματίδια τα οποία ενδέχεται να καταστρέψουν το σύστημά σας ή να μειώσουν την απόδοσή του.

 

Υπάρχουν αρκετά πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σκοπός τους είναι να εμποδίσουν την διάβρωση και την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν καταστροφή του συστήματος. Η διάβρωση προκαλείται όταν 2 διαφορετικά μέταλλα έρχονται σε επαφή μέσω υγρού. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στα συστήματα θα υπάρχουν περισσότερα από ενός τύπου μετάλλου οπότε η χρήση προσθετικών κρίνεται απαραίτητη. Τα προσθετικά αυτά μπορεί να είναι ειδικά για υδρόψυκτα συστήματα, όπως το Innovaprotect ή να είναι οτιδήποτε άλλο όπως αντιδιαβρωτικά για ψυγεία αυτοκινήτου. Αυτά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε αναλογία το 5% της συνολικής μάζας υγρού, αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θέλουμε να καταπολεμήσουμε. Ένα πολύ καλό και γνωστό προσθετικό είναι το Water Wetter αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμα σαν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

 

2. Αντιψυκτικό υψηλών επιδόσεων αυτοκινήτων.

 

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για αυτή τη λύση. Θα προστατέψει το σύστημά σας χωρίς άλλα πρόσθετα και δεν θα παγώσει αν χρησιμοποιηθούν ακραίοι τρόποι ψύξης (έως τους -25c). Όμως δεν έχει πολύ καλή απόδοση σε σχέση με το καθαρό νερό και πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας μιας και τα φθηνά εναλλακτικά δεν κάνουν για υδρόψυκτα συστήματα διότι είτε θα έχουν μεγάλη πυκνότητα και θα δυσκολέψουν την αντλία είτε θα αφήσουν κατάλοιπα. Υπάρχουν ορισμένα όμως, αν και ακριβά, τα οποία μπορεί να έχουν καλύτερη απόδοση από το καθαρό νερό.

 

3. 1 προς 3 Μείγμα Μεθανόλης-Νερού

 

Αυτό το μείγμα, χρησιμοποιείται σε ακραίες λύσεις ψύξεις όπου η θερμοκρασία του υγρού θα παραμείνει σε θερμοκρασίες κάτω των 0c. Όχι τόσο καλή λύση όσο το καθαρό απεσταγμένο νερό αλλά δυστυχώς σε αυτές τις θερμοκρασίες το νερό γίνεται πάγος! Πάντως, αποδίδει αρκετά καλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες έως και -50c.

 

Η ποιο συχνή, εύκολη και ασφαλής λύση είναι το απεσταγμένο νερό με ένα μικρό ποσοστό προσθετικού. Επειδή το απεσταγμένο νερό, όπως και τα περισσότερα προσθετικά, δεν είναι αγώγιμο, σε περίπτωση διαρροής δεν θα καταστρέψουμε τα εξαρτήματα του υπολογιστή μας, τουλάχιστον όχι μόνιμα.

 

Συστήνεται να χρησιμοποιείτε προστατευτικά προσθετικά ή αντιδιαβρωτικά. Γαλβανική διάβρωση προκύπτει όταν δεν το περιμένουμε, ακόμα και αν το νερό είναι το καθαρότερο δυνατόν. Η διάβρωση αυτή μπορεί να καταστρέψει radiator, μπλοκ και αντλίες εντελώς, μιας και δεν φαίνεται με το μάτι διότι συμβαίνει στα εσωτερικά των εξαρτημάτων.

 

29.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο νερό και μαλακίες λέτε μωρέ καμμένοι?

Δίνεται ένα κάρο λεφτά σε αηδίες για την ψύξη του CPU λες και είναι δισκόπλακα σε turbo αυτοκίνητο,και δεν παίρνετε ένα λίτρο paraflu??

Ημαρτον δηλαδή.

Α και μην ξεχάσετε να βάλετε και αντιπαγωτικό μπας και πέσει η θερμοκρασία στους -40 και σπάσουν τα σωληνάκια,και δεν προλάβετε να ολοκληρώσετε το ripping του τελευταίου cd του Ρέμου. Confused

 

Το παραφλού κύριε [άντε να μην το πω] δε χρησιμοποιήται ως καλύτερο μέσο μεταφοράς της θερμότητας απο το block στο ψυγείο, αλλά επειδή συγκεντρώνει κάποιες άλλες ιδιότητες. Το απεσταγμένο νερό έχει καλύτερα αποτελέσματα και ένα μικρό κομμάτι watter wetter / paraflu / betadin / οινόπνευμα / αντιβίωση erythromycin που χρησιμοποιούμε κατα καιρούς έχουν ως κύρια δουλειά να προστατέψουν τα λάστιχα απο τη θολούρα (η οποία και προέρχεται κατα κύριο λόγο απο τους μύκητες που υπάρχουν στο κύκλωμα) και απο την άσχημη αντίδραση που μπορεί να επέλθει αν πχ έχουμε χάλκινο block και αλουμινένιους σωλήνες στο ψυγείο.

 

Οπότε ειδικά τέτοιο υφάκι ειδικά όταν δεν ξέρεις για το θέμα που μιλάς καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paidia exei skeftei kaneis na xrisimopoiisei ladi anti gia nero? to ladi mporei na aporofisei poli megalitera posa 8ermotitas apo oti to nero..to mono 8ema pou pi8anon na iparxei oti i antlia 8a prepei na einai sxediasmeni gia ladi logo tis diaforetikis piknotitas alla kai ti ladi 8a dialeksete...

 

apo tin alli apopsi vevaia gia tin psiksi mias mixanis xrisimopoiite kai kikloma ladiou kai kikloma nerou...

 

mmm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

LOOOOOOL dis iz da funniest thread evah!!! :D

 

Το λάδι στη μηχανή χρησιμοποιήται για εξάλειψη των τριβών στα κινούμενα μέρη και όχι για την ψύξη της... με καραφλιάσατε τελείως! :shock: :shock: :shock:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...