Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα παιδες, 

μετά την τελευταία φόλα με χτυπημένο δίσκο toshiba 4tb, το κατάστημα που το αγόρασα μου στειλε δωρεάν αντικατάσταση. Και επειδή θέλω να προσέξω αυτή τη φορά, τον σύνδεσα αρχικά για να ελέγξω τη πραγματική κατάσταση του. παρακάτω παραθέτω σκρινσοτ απο διαγνωστικά και θέλω τις γνώσεις επί των τιμών που εξάγονται. ειναι οκ? συστήνετε και τπτ άλλο γενικότερα ως έλεγχο πριν την πρώτη χρήση δίσκων? θενξ για τις συμβουλές σας!

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

image.jpeg

6.JPG

7.JPG

image.jpeg

8.JPG

9.JPG

Επεξ/σία από schumi46
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε διάγνωση νεου toshiba canvio 4TB
Δημοσ.
2 ώρες πριν, schumi46 είπε

καλησπέρα παιδες, 

μετά την τελευταία φόλα με χτυπημένο δίσκο toshiba 4tb, το κατάστημα που το αγόρασα μου στειλε δωρεάν αντικατάσταση. Και επειδή θέλω να προσέξω αυτή τη φορά, τον σύνδεσα αρχικά για να ελέγξω τη πραγματική κατάσταση του. παρακάτω παραθέτω σκρινσοτ απο διαγνωστικά και θέλω τις γνώσεις επί των τιμών που εξάγονται. ειναι οκ? συστήνετε και τπτ άλλο γενικότερα ως έλεγχο πριν την πρώτη χρήση δίσκων? θενξ για τις συμβουλές σας!

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

image.jpeg

6.JPG

7.JPG

image.jpeg

8.JPG

9.JPG

Test ok

Δημοσ.
7 hours ago, schumi46 said:

καλησπέρα παιδες, 

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

image.jpeg

6.JPG

7.JPG

image.jpeg

8.JPG

9.JPG

Τα read σου εινα αρκετα χαμηλα στο crystaldisk.Θα επρεπε να ειναι λιγο πιο γρηγορα απο τα write.

Οχι, οτι ειναι δειγμα οτι κατι δεν παει καλα απαραιτητα, απλα το βρηκα παραξενο.

Γενικα για δοκιμη καλο ειναι να τον γεμισεις μονοκοπανιας με αρχεια (πρακτικα να δουλεψει λιγο) και ξανατρεχεις τα προγραμματα μετα. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 11/12/2024 στις 6:00 ΠΜ, atheatos είπε

Ο δίσκος αγοράστηκε ως  καινούργιος ή μεταχειρισμένος ?

καινουριος!

Στις 11/12/2024 στις 2:13 ΠΜ, @topos είπε

Τα read σου εινα αρκετα χαμηλα στο crystaldisk.Θα επρεπε να ειναι λιγο πιο γρηγορα απο τα write.

Οχι, οτι ειναι δειγμα οτι κατι δεν παει καλα απαραιτητα, απλα το βρηκα παραξενο.

Γενικα για δοκιμη καλο ειναι να τον γεμισεις μονοκοπανιας με αρχεια (πρακτικα να δουλεψει λιγο) και ξανατρεχεις τα προγραμματα μετα. 

ελα φιλε μου τωρα καταφερα να ξανακανω τσεκ. τον φορτωσα μετα απο backup και ειναι ανεβασμενες στο read. στο write ομως λιγο μικροτερη στη 2η σειρα. Ειναι δειγμα για θεμα? 

image.png.50a325b288d7d827af03fb20456fcc33.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχίζουν να είναι χαμηλά τα read.

Κατά 97% είναι πιο γρήγορα από τα write αλλά μάλλον ο δικός σου δίσκος πέφτει στο 3%..

Έψαξα στα γρήγορα και βρήκα ένα review (δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβώς ίδιος με τον δικό σου).

Και σε αυτόν είναι "ανάποδα" αλλά αυτού του είναι λίγο πιο γρήγορα τα read ~140mb/s.

Τώρα εάν αυτό είναι πρόβλημα η όχι δεν ξέρω.Παντως είναι ψιλοπαραξενο.

Υ.γ Να είναι επειδή τρέχεις μόνο 256mb το test(η αλήθεια είναι ότι πάντα το έτρεχα σε 1gb η παραπανω)

Spoiler

Το ότι είναι λίγο πεσμένα τα νούμερα στο 2o test τα write είναι λογικό γιατί πλέον τον τιγκαρες(υποθέτω για δοκιμή)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 11/12/2024 στις 3:13 ΠΜ, @topos είπε

Συγγνώμη τι εννοείς ακριβώς να γεμίσει μόνοκοπανια ολόκληρο τον δίσκο 4tb με αρχεία;;; 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι ο εσωτερικος του λαπτοπ. 42% υγεια κ βαραει πλεον κ 78βαθμους αν ζοριστει. πρπεει να τον αλλαξω κ αυτον... 

🙄

Επεξ/σία από schumi46
Δημοσ.

ναι αυτος ειναι φιλε μου, αλλα διαβαζοντας το αρθρο αυτο ξενερωνω ασχημα. τους προτιμουσα παντα σε συγκριση με αλλες μαρκες (wd, seagate) που απλα διαβαζοντας σχολια με τα χρονια κ απο την προσωπικη μου εμπειρια η toshiba βγηκαν σκυλια. μολις παρελαβα εναν ακομα αλλα τεσταροντας τον παιρνω περιεργες τιμες συγκριτικα με τον τελευταιο παραπανω στο ποστ. στο crystaldisk εμφανιζει ψηλες τιμες, αλλα στο hdd scan πιο αργη αποκριση με 50ms+ πολλα blocks. τι να πω. Σκεφτομαι ηδη αυτον να τον επιστρεψω αμεσως κ να ζητησω αλλαγη.

image.jpeg.a11828e0ebd9de2f4ea53004856ef3a4.jpegimage.jpeg.6a6d2019e740f1d0bcd6006aa6a62a09.jpegimage.jpeg.67a188679ee2bbbefee08d139b411cb9.jpeg

Στις 30/1/2025 στις 11:14 ΜΜ, @topos είπε

Συνεχίζουν να είναι χαμηλά τα read.

Κατά 97% είναι πιο γρήγορα από τα write αλλά μάλλον ο δικός σου δίσκος πέφτει στο 3%..

Έψαξα στα γρήγορα και βρήκα ένα review (δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβώς ίδιος με τον δικό σου).

Και σε αυτόν είναι "ανάποδα" αλλά αυτού του είναι λίγο πιο γρήγορα τα read ~140mb/s.

Τώρα εάν αυτό είναι πρόβλημα η όχι δεν ξέρω.Παντως είναι ψιλοπαραξενο.

Υ.γ Να είναι επειδή τρέχεις μόνο 256mb το test(η αλήθεια είναι ότι πάντα το έτρεχα σε 1gb η παραπανω)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Το ότι είναι λίγο πεσμένα τα νούμερα στο 2o test τα write είναι λογικό γιατί πλέον τον τιγκαρες(υποθέτω για δοκιμή)

Δημοσ.

Εγώ πάντως μηχανικό σκληρό πλέον χρησιμοποιώ μόνο σε nas ή κάπου που και να χαλάσει δεν θα γίνει τίποτα.Σε laptop μόνο ssd και εκεί με τα backup του ώστε και να φύγει θα μπει άλλος. Δεν κολλάω σε μάρκες και όλοι οι δίσκοι είναι αναλώσιμοι. Θα πάρω όποιον βρω πιο φθηνά ας είναι και μεταχειρισμένος, αρκεί να υπάρχει εγγύηση 6 μηνών τουλάχιστον.

Τωρα , ο δίσκος σου φαίνοταν  σαν ελαττωματικός από την αρχή . Απο την στιγμή που δίνει 5 βαθμούς Κελσίου minimum θερμοκρασία και άλλα σημάδια στα τεστ , έπρεπε να ψυλλιαστείς και να τον γυρίσεις πίσω.  
Επειδη πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα ο σκληρός που θα πάρεις να είναι ελατωμματικος , κοιτάς να πάρεις ότι πιο φτηνό βρεις αρκεί να δίνει κάποια εγγύηση ή τουλάχιστον να καλύπτεται το DOA. Μαρκες και λοιπά κολλήματα τα ξεχνάς….

Δημοσ.
5 hours ago, atheatos said:

Εγώ πάντως μηχανικό σκληρό πλέον χρησιμοποιώ μόνο σε nas ή κάπου που και να χαλάσει δεν θα γίνει τίποτα.Σε laptop μόνο ssd και εκεί με τα backup του ώστε και να φύγει θα μπει άλλος. Δεν κολλάω σε μάρκες και όλοι οι δίσκοι είναι αναλώσιμοι. Θα πάρω όποιον βρω πιο φθηνά ας είναι και μεταχειρισμένος, αρκεί να υπάρχει εγγύηση 6 μηνών τουλάχιστον.

Τωρα , ο δίσκος σου φαίνοταν  σαν ελαττωματικός από την αρχή . Απο την στιγμή που δίνει 5 βαθμούς Κελσίου minimum θερμοκρασία και άλλα σημάδια στα τεστ , έπρεπε να ψυλλιαστείς και να τον γυρίσεις πίσω.  
Επειδη πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα ο σκληρός που θα πάρεις να είναι ελατωμματικος , κοιτάς να πάρεις ότι πιο φτηνό βρεις αρκεί να δίνει κάποια εγγύηση ή τουλάχιστον να καλύπτεται το DOA. Μαρκες και λοιπά κολλήματα τα ξεχνάς….

Συμφωνώ, δίσκοι για μεταφορά πέρα δώθε καλό είναι να είναι ssd.

Μηχανικοί μέσα στο μηχάνημα, μέσα σε nas κοκ.

Έχω και εγώ έναν 8tb 3,5αρη σε θήκη αλλά τον έχω πρακτικά δεμένο(κυριολεκτω, με tie wraps) σε σταθερό σημείο κοντά στο pc και μπαίνει στην μπριζα μόνο περιστασιακα, -οπoτε γίνετε το 3ο backup σε αρχεια που δεν έχουν παραδωθει για τον φόβο κανενός ransomware-.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/6/2025 στις 5:36 ΜΜ, atheatos είπε

θενξ για την απαντηση φιλε. προσωπικα τους  ssd δεν τους παω μια. πανακριβοι κ ολοι πεθαινουν με πολυ λιγοτερες ωρες λειτουργιας απο τους hdd. εχω hdd 15ετιας με τερμα υγεια 100% κ στο λαπτοπ μου την μερα του ποστ ειχα 50% υγεια το Δεκεμβρη κ σημερα 41%. ΚΑθε μηνα πεφτει 1% ο ρημαδιασμενος μεχρι να κρασαρει τελειως. αλλα πλεον οκ ειναι αδειος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...