Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2025

Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2025 στις 1:48 ΜΜ, ASFE είπε

Περσυ στο Μεξικο παντως στροφη 4 ο Λαντο κανει ενα dive bomb απο εξωτερικη. Ειναι οριακα η φαση.Max ελαχιστα μπροστα.

Τα 10 τα εφαγε ο Μαξ.

Παρανοια?

image.jpeg.266002b116310902d7b5e43aea06a1fd.jpeg

Στις 23/4/2025 στις 2:05 ΜΜ, ASFE είπε

Μιλαω για την 4 μονο.

Που διαφωνω με το σκεπτικο σου. Με την ιδια λογικη ο Μαξ ηταν μπροστα στην Τζεντα και τον εσπρωξε ο Οσκαρ εκτος.

δεν μπορω τα 2 μετρα 2 σταθμα.

Στις 24/4/2025 στις 10:03 ΠΜ, xacto είπε

Οι αγωνοδίκες είπαν ότι ο Lando ήταν μπροστά από τον Max στην είσοδο, στην κορυφή και στην έξοδο της στροφής, όταν εξαναγκάστηκε να βγει από την πίστα. Είπαν ότι η κίνηση έγινε με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο και ότι ο Lando θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη στροφή εντός πίστας.
Αν γυρίσεις τη φωτογραφία ενάμιση δεύτερο πίσω, φαίνεται η είσοδος.

LF1.jpg.42ef33f16c6368c805f6848dbb91d231.jpg

Μερικά δέκατα πίσω, φαίνεται η έξοδος.

LF2.jpg.f34c1f9d345fe1dbf84644007c1251ad.jpg

Από την δική μου οπτική, ο Lando είχε πλήρη δικαιώματα στη στροφή (έγινε πριν την τροποποίηση των κανονισμών) και μου φαίνεται ότι στην έξοδο θα τελείωνε με μεγάλη άνεση εντός πίστας.

Αυτό που θυμάμαι έντονα από τον χαμό που ακολούθησε, ήταν οι δηλώσεις Horner. Υπερέβη σε τραγικό βαθμό την οφειλόμενη υπεράσπιση προς τον πιλότο του.

Οπως σωστα λεει ο φιλος, ο Μαξ δεν ειναι μπροστα εκει που μετραει(στο apex). 

Τα εξηγει πολυ ωραια ο Palmer και καταδικαζει την τακτικη του Verstappen που κανει divebomb/αφηνει τα φρενα απλα για να ισχυριζεται οτι μετα το apex ηταν πιο μροστα. Αυτο χαλαει το racing και οι αγωνοδικες δινουν ποινες, δεν τους ξεγελαει πια ο Max:

Στις 21/4/2025 στις 10:14 ΠΜ, haHa είπε

Δεν ηταν μπροστα πριν το apex. Βρεθηκε μπροστα ο αξονας του Μαξ απλα επειδη αφησε τα φρενα(και δεν θα μπορουσε ποτε να παρει την στροφη). Κλασσικη στρατηγικη Μαξ ωστε να μπορει να λεει 'ημουν μπροστα'.
Το corner ανηκε στον Piastri.
Αυτο δυστυχως χαλαει το racing, οι οδηγοι εχουν διαμαρτυρηθει και ετσι οι αγωνοδικες δεν χαριζονται οπως εκαναν στο παρελθον.

https://www.youtube.com/watch?v=kNg0nrldZ_M

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ειχα γραψει την ωρα του αγώνα οτι ο Piastri δεν άφησε χώρο στον Max, 

Aλλα τελικά αυτός ο κανονισμός φέτος δεν υπάρχει! Άλλαξε από πέρυσι, και αυτός που κάνει μια προσπέραση νόμιμα, δεν υποχρεούται πλέον να αφήσει καθόλου χώρο στον άλλο και μπορεί να τον "πετάξει" εκτος πίστας. 

Μάλιστα αυτή ακριβώς την αλλαγή την ζήτησαν οι οδηγοί με τον πρόεδρό τους τον Russel, που ειπε/είπαν ότι έτσι έχουν μάθει να κάνουν απο τα καρτ.

Αυτό είναι που έκανε ο Piastri εκμεταλλευόμενος τον νέο κανονισμό στο 100%. Εγω νόμιζα οτι έκανε Verstapενιά στον Verstappen αλλά όχι. 😆

https://www.the-race.com/formula-1/revealed-new-f1-2025-racing-rules-verstappen-jeddah-penalty/

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Και είναι το σημείο που θα αδράξω την ευκαιρία να γράψω για την κρίση των αγωνοδικών. Το έχω από χρόνια έτοιμο το κείμενο, αλλά επειδή είναι 62 οθόνες (οι μεγάλες του πισιού, όχι οι μινιατούρες του κινητού), θα γράψω μόνο 2 προτάσεις.

Οι αγωνοδίκες ΔΕΝ θέλουν να επεμβαίνουν. Οι αλήτες που λυμαίνονται το σπορ, στην προσπάθεια να βγάλουν κάνα φράγκο από κλικ, σκορπάν τοξικότητα προς πάσα κατεύθυνση. Μην τους επιτρέπετε να μπαίνουν στο μυαλό σας, όπως έκανε πέρυσι ο Max στον Lando. Να είστε Oscar. Οι κανονισμοί συχνά πυκνά αλλάζουν (συνήθως με παρότρυνση και πάντα με διαβούλευση με τους πιλότους), αλλά δεν ανακοινώνονται, κάνοντας εξαρχής λάθος την σύγκριση με αντίστοιχα περιστατικά του παρελθόντος. Απολαύστε υπεύθυνα.

Άσχετο, η Verstappενιά μέχρι την περσυνή αλλαγή, ήταν νόμιμη. 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
20 minutes ago, xacto said:

Και είναι το σημείο που θα αδράξω την ευκαιρία να γράψω για την κρίση των αγωνοδικών. Το έχω από χρόνια έτοιμο το κείμενο, αλλά επειδή είναι 62 οθόνες (οι μεγάλες του πισιού, όχι οι μινιατούρες του κινητού), θα γράψω μόνο 2 προτάσεις.

Οι αγωνοδίκες ΔΕΝ θέλουν να επεμβαίνουν. Οι αλήτες που λυμαίνονται το σπορ, στην προσπάθεια να βγάλουν κάνα φράγκο από κλικ, σκορπάν τοξικότητα προς πάσα κατεύθυνση. Μην τους επιτρέπετε να μπαίνουν στο μυαλό σας, όπως έκανε πέρυσι ο Max στον Lando. Να είστε Oscar. Οι κανονισμοί συχνά πυκνά αλλάζουν (συνήθως με παρότρυνση και πάντα με διαβούλευση με τους πιλότους), αλλά δεν ανακοινώνονται, κάνοντας εξαρχής λάθος την σύγκριση με αντίστοιχα περιστατικά του παρελθόντος. Απολαύστε υπεύθυνα.

Άσχετο, η Verstappενιά μέχρι την περσυνή αλλαγή, ήταν νόμιμη. 

μην τα γράφεις αυτά γιατί ανεβαίνει η τοξικότητα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GoMaR είπε

δε το πιανω. Δηλαδη ;

Πρωτομαγιά του 1994. Για πολλούς μία από τις χειρότερες μέρες.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, 4saken είπε

Θα ανεβασεις και αυριο....😟

Ο Roland εφυγε σαν σημερα. Αυριο θα ανεβει και για τον βραζιλιανο .... 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, liakinen said:

Πρωτομαγιά του 1994. Για πολλούς μία από τις χειρότερες μέρες.

νομίζω το μαύρο Σ/Κ ξεκίνησε με τον Μπαρικέλο που έφυγε πετώντας πάνω στα προστατευτικά.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vassilis018 είπε

νομίζω το μαύρο Σ/Κ ξεκίνησε με τον Μπαρικέλο που έφυγε πετώντας πάνω στα προστατευτικά.

4 ώρες πριν, ghostrider είπε

Ο Roland εφυγε σαν σημερα. Αυριο θα ανεβει και για τον βραζιλιανο .... 

τωρα για αυτο το ΣΚ οι εμφανισεις της φοραδας θα ειναι αυτες

image.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...