meletis_m Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 6 ώρες πριν, diimitris12 είπε Καλησπέρα Έχω το ίδιο πρόβλημα, αλλά προκλήθηκε αλλιώς σε μένα. Opel Astra G 1998 Caravan Κάποια στιγμή, το ρελαντί τρεμόπαιζε και το πήγα στο συνεργείο και έφτιαξαν ένα σωληνάκι αέρα που θα έπρεπε να είναι υπό πίεση. Φεύγω από το συνεργείο και μετά από λίγο μου σβήνει καθώς σταματούσα για μια διάβαση, άναψε λαμπάκια ABS και κινητήρας και το ταχόμετρο δεν λειτουργεί - κατευθείαν επιστροφή πίσω. Λέει ο μηχανικός πρέπει να καθαρίσει εκεί το σύστημα, οπότε άστο να τρέξει μερικά χλμ και το βλέπουμε. Τώρα τις περισσότερες φορές που θα το ξεκινήσω, θα είναι με αναμμένο ABS και ταχόμετρο-off, κάποια στιγμή αργότερα στην πορεία θα ανάψει ο κινητήρας και εκεί είναι που θα ξεκινήσουν οι βουτιές στο ρελαντί - έως να καταλήξει σε σβήσιμο κινητήρα, αν είναι απότομη η πτώση. Εγώ μετρήσεις διαγνωστικά δεν έχω σαν τον Gamer100, το ανεβάζω για το γαμώτο, γιατί, έτσι κι αλλιώς, ελπίζω τον επόμενο μήνα, το αμάξι θα φύγει από την ιδιοκτησία Μπορεί και ο αισθητήρας τροχού ή το καλώδιο φίσα να έχει φθαρεί στους εμπρός τροχούς . Αλλιώς είναι αισθητήρας εκκεντροφόρου . Σε Corsa C με ίδιο θέμα εντολή το ταχύμετρο παίρνει από τον εκκεντροφορο.
makislegr Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Καλημέρα αν και παιδαριώδες επειδή το έζησα και κόντεψα να πουλήσω το αμάξι έλεξε όλες τις φύσες για σωστή εφαρμογή. Εμένα μου είχαν βγάλει τη κεντρική φύσσα ρεύματος για κάποιο λόγο και δεν την είχαν κουμπωσει σωστά...το αμάξι έκανε διακοπές ή έμενε σε άσχετες περιπτώσεις (σε κάθε κούνημα προφανώς μπορεί να έχανε την επαφή η φύσσα)..ψάχναμε βενζίνη,αισθητήρες κλπ τελικά το βρήκαμε κατα λάθος. 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 19 λεπτά πριν, makislegr είπε Καλημέρα αν και παιδαριώδες επειδή το έζησα και κόντεψα να πουλήσω το αμάξι έλεξε όλες τις φύσες για σωστή εφαρμογή. Εμένα μου είχαν βγάλει τη κεντρική φύσσα ρεύματος για κάποιο λόγο και δεν την είχαν κουμπωσει σωστά...το αμάξι έκανε διακοπές ή έμενε σε άσχετες περιπτώσεις (σε κάθε κούνημα προφανώς μπορεί να έχανε την επαφή η φύσσα)..ψάχναμε βενζίνη,αισθητήρες κλπ τελικά το βρήκαμε κατα λάθος πρωτη φορα παντως δε το ακουω
ringboy Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Δες και τη βαλβιδα ρελαντι, ή τον σενσορα που εχει στο πενταλ του συμπλεκτη. 2
Gamer100 Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 14 ώρες πριν, diimitris12 είπε Καλησπέρα Έχω το ίδιο πρόβλημα, αλλά προκλήθηκε αλλιώς σε μένα. Opel Astra G 1998 Caravan Κάποια στιγμή, το ρελαντί τρεμόπαιζε και το πήγα στο συνεργείο και έφτιαξαν ένα σωληνάκι αέρα που θα έπρεπε να είναι υπό πίεση. Φεύγω από το συνεργείο και μετά από λίγο μου σβήνει καθώς σταματούσα για μια διάβαση, άναψε λαμπάκια ABS και κινητήρας και το ταχόμετρο δεν λειτουργεί - κατευθείαν επιστροφή πίσω. Λέει ο μηχανικός πρέπει να καθαρίσει εκεί το σύστημα, οπότε άστο να τρέξει μερικά χλμ και το βλέπουμε. Τώρα τις περισσότερες φορές που θα το ξεκινήσω, θα είναι με αναμμένο ABS και ταχόμετρο-off, κάποια στιγμή αργότερα στην πορεία θα ανάψει ο κινητήρας και εκεί είναι που θα ξεκινήσουν οι βουτιές στο ρελαντί - έως να καταλήξει σε σβήσιμο κινητήρα, αν είναι απότομη η πτώση. Εγώ μετρήσεις διαγνωστικά δεν έχω σαν τον Gamer100, το ανεβάζω για το γαμώτο, γιατί, έτσι κι αλλιώς, ελπίζω τον επόμενο μήνα, το αμάξι θα φύγει από την ιδιοκτησία Καλησπέρα , όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω φοβάμαι ότι πρόκειται για εγκέφαλο . Ο μάστορας και μενα για εγκέφαλο μου έλεγε αλλά σε μένα δεν άναβαν αυτά τα λαμπάκια και δεν έσβηνε συνέχεια κάτι που θα υποδήλωνε τέτοιο θεμα . Αν μπορείς να δεις το σφάλμα του κινητήρα από που προέρχεται στο συνεργείο , θα βοηθούσε πολύ . Επίσης έχεις δοκιμάσει με 100αρα να δεις πως πάει ; Στη δική μου περίπτωση με 100αρα εξαλείφεται σχεδόν πλήρως το πρόβλημα.
diimitris12 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 19 ώρες πριν, Gamer100 είπε Καλησπέρα , όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω φοβάμαι ότι πρόκειται για εγκέφαλο . Ο μάστορας και μενα για εγκέφαλο μου έλεγε αλλά σε μένα δεν άναβαν αυτά τα λαμπάκια και δεν έσβηνε συνέχεια κάτι που θα υποδήλωνε τέτοιο θεμα . Αν μπορείς να δεις το σφάλμα του κινητήρα από που προέρχεται στο συνεργείο , θα βοηθούσε πολύ . Επίσης έχεις δοκιμάσει με 100αρα να δεις πως πάει ; Στη δική μου περίπτωση με 100αρα εξαλείφεται σχεδόν πλήρως το πρόβλημα. προσπαθησε το συνεργειο να δει τον κωδικο για το σφαλμα κινητηρα αλλα δεν αναβει παντα. για το ABS, το μηχανηματακι του εβγαζε αδυναμια επικοινωνιας με ABS. Θα δοκιμασω αργοτερα στον μηνα την 100ρα. Περιεργο που "ξεπηδησαν" αυτα τα προβληματα μολις μου εφτιαξε το σωληνακι για το ρελαντι.. Ενα φτιαχνεις, 2 χαλανε 🤣 δεν με καιει και πολυ, αυτο τον καιρο ετοιμαζονται τα χαρτια για το νεο αμαξι και αυτο το opel θα παει για αλλες χρησεις
bill999r Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 1 ώρα πριν, diimitris12 είπε αδυναμια επικοινωνιας Ή έχουν κοπεί καλώδια ή το έχει πει το ποίημα ο εγκέφαλος. Στο έγραψα κ πιο πάνω. Δεν σχετίζεται με το σωληνάκι το πρόβλημα σου
Gamer100 Δημοσ. 11 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 ώρες πριν, diimitris12 είπε προσπαθησε το συνεργειο να δει τον κωδικο για το σφαλμα κινητηρα αλλα δεν αναβει παντα. για το ABS, το μηχανηματακι του εβγαζε αδυναμια επικοινωνιας με ABS. Θα δοκιμασω αργοτερα στον μηνα την 100ρα. Περιεργο που "ξεπηδησαν" αυτα τα προβληματα μολις μου εφτιαξε το σωληνακι για το ρελαντι.. Ενα φτιαχνεις, 2 χαλανε 🤣 δεν με καιει και πολυ, αυτο τον καιρο ετοιμαζονται τα χαρτια για το νεο αμαξι και αυτο το opel θα παει για αλλες χρησεις Opel είναι αυτά , μας βγάζουν την πίστη χαχα . Ίσως να βοηθούσε και μια επίσκεψη σε ηλεκτρολόγο με βάση τα συμπτώματα αυτά . Δοκίμασε και μια φορά με 100αρα δεν έχεις να χάσεις κάτι , στη χειρότερη δεν θα αλλάξει τίποτα , αλλά αν έχεις σκοπό να το αντικαταστήσεις δεν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω κιόλας .
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Σε golf mk5 fsi ειχα το ιδιο θεμα, καποιες φορες δεν κρατουσε ρελαντι μολις εριχνα ταχυτητα με πατημενο συμπλεχτη οπως το περιεγραψες. MAP sensor με κανα 30ευρω το ανταλλακτικο. Αρχικα μου εβγαζε κατι αλλα σφαλματα, τα διορθωναμε αλλα το προβλημα παρεμενε. Εν τελη μου εβγαλε το συγκεκριμενο, τον αλλαξαμε και δεν εχει ξαναβγαλει θεμα εδω και 3-4 μηνες απο την αλλαγη του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα