Προς το περιεχόμενο

Mac mini m4 απορίες

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από slaughter,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, georgedamp είπε

Αυτα που λέει και ο φίλος Jiakometi  πιο πάνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις θεροκρασίες με ενα kc3000 2TB. Ωστόσο θα ήθελα οταν δεν χρησιμοποιείτε ο δίσκος να μην παράγει καθόλου θερμοκρασία. Αυτήν την στιγμή είτε τον χρησιμοποιώ είτε όχι πάνω κάτω έχει τις ίδιες θερμοκρασίες κοντά στους 50 βαθμούς. Σε φίλο με ίδιας μαρκας θήκη αλλα με ανεμιστήρα ανα μισή ωρα του κάνει αποσύνδεση με ίδιο δίσκο με τον δικό μου.

Δυστυχώς είναι γνωστό το πρόβλημα, που έχουν παρουσιάσει μερικές θήκες με ανεμιστήρα. 
Εκτός των αποσυνδέσεων υπάρχει και ο (έστω και μικρός) θόρυβος, οπότε προτιμάμε τις passive, που είναι πιο stable και σιωπηλές. Στην συγκεκριμένη θήκη, και ειδικά με τον συγκεκριμένο δίσκο δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα θερμοκρασίας. 
‘Θα δούμε βέβαια πως θα πάει και το καλοκαίρι.

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παρέλαβα το Revised enclosure της Acasis με το ανεμιστηράκι. Καλή ποιότητα κατασκευής, ταχύτητες όσο λέει(2500-2700MB/s). Δεν το πηρα σαν το γρηγοροτερο, προφανως δεν είναι. Ήθελα απλά κάτι γρηγορότερο απο 1000MB/s. Η ποιότητα κατασκευής δείχνει πολύ καλή. Τα thermal pads που εχει μέσα είναι μικρά σε πάχος για τους δίσκους που δοκίμασα. (WD SN850X και SN770)  Θέλουν 2-2.5mm πάχος (μέσα έχει 1mm και 0.5mm)

To ανεμιστηράκι είναι πραγματικά αθόρυβο, αν και χωρις αυτό δε ζεσταίνονται ιδιαίτερα οι δίσκοι.  Με 19 θερμοκρασία δωματίου και ανοιχτό ανεμιστηράκι ο δισκος idle είναι στους 30 βαθμούς. Με κλειστο ανεμιστηράκι idle ειδα μέχρι 34 αλλά δεν ασχολήθηκα για πολλή ώρα. 

Φαντάζομαι οτι όσο γρηγορότερο το enclosure τοσο πιο θερμά θα δουλευουν οι δίσκοι. Όπως και δεν ειναι ολοι οι δίσκοι το ίδιο θερμικά. 

IMG_0417 – μεγάλη.jpeg

IMG_0421 – μεγάλη.jpeg

IMG_0422 – μεγάλη.jpeg

IMG_0423 – μεγάλη.jpeg

Επεξ/σία από jodact
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1)      Το ms office (word, excel) δουλεύουν καλά? Εάν αγοράσω το κλειδί από αυτά τα site που τα πουλάνε 10-20 ευρώ θα έχω θέμα? (στα windows ετσι τα είχα)
Δεν ξέρω για το κλειδί αλλά τα word και excel δουλεύουν μια χαρά. Πήρα το πρώτο μου mac (mac mini m2) πριν 1,5 χρόνο ενώ ήμουν ήδη στο τέλος του μεταπτυχιακού που σημαίνει ότι έκανα την διπλωματική μου φρέσκος στο mac. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Γενικά και στη δουλειά που έχουμε PC δουλεύω άνετα τα ίδια αρχεία από PC και MAC στο σπίτι μετά.

Το μόνο θέμα που έχω αντιμετωπίσει είναι σε ένα σεμινάριο στο Power Query που το Mac δεν μου έδινε κάποιες από τις επιλογές για να τραβήξω δεδομένα από διάφορες πηγές. Αλλά αυτό είναι εξειδικευμένο.

4)      Φαντάζομαι πως τα games τα ξεχνάω έπαιζα που και που κανα fortnite αλλα δεν είναι θέμα μπορώ και από το ps5

Είναι σίγουρα πιο δύσκολο να βρεις games αλλά έχει μερικά, πχ Baldurs Gate 3

5)      Ξέρετε κάποια αξιόπιστη βάση που να παίρνει και m2 και ποιον σκληρό προτείνετε από 2 εως 4 tb. Δεν χρησιμοποιώ έχω τον εξωτερικό απλά πάνω στο mac mini

6)      Υπάρχουν free προγράμματα για απλή επεξεργασία εικόνας ή θα πρέπει να πληρώνω με τον χρόνο photoshop?
Ναι κάποιες καλές επιλογές δίνει το ίδιο το πρόγραμμα των φωτογραφιών στο mac os, ενώ το imovies είναι μια χαρά για δωρεάν επίπεδο. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο apple store δωρεάν ή με πληρωμή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...