Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην χαλάσει το διπλανό θέμα με τις ψησταριές, ας βάλουμε εδώ ότι σχετικό. 

Παραθέτω λινκ με προτεινόμενο εξοπλισμό για αρχη:

Anova cooker 2.0 στα 95ευρω σήμερα

https://anovaculinary.com/en-gr/products/anova-precision-cooker

Inkbird 200w στα 75 ευρώ σήμερα

https://amzn.eu/d/5KAiDZn

Κάδος 12 λίτρα από αμαζον στα 29 ευρώ συν μεταφορικά

https://amzn.eu/d/bNNHhsM

Εναλλακτικά σκεύη gastronorm πολυκαρμπονικα με ύψος 20εκ σε μέγεθος GN 1/1 (μεγάλο) και GN 1/2 (μεσαίο) με τα αντίστοιχα καπάκια. Ή κάποια κατσαρόλα που έχουμε ήδη. 

https://www.skroutz.gr/s/26992587/Skeyos-Gastronorm-Polykarmponiko-GN1-2-me-Vathos-200mm-PC-GN1-2-200MM.html

https://www.skroutz.gr/s/26910008/KAPP-Skeyos-Gastronorm-Polykarmponiko-GN1-1-me-Vathos-200mm-46011200.html

https://www.skroutz.gr/s/33526232/Kapaki-gia-GN1-2-Gastroplast-Me-Esochi-GNPL-12-KK.html

https://www.skroutz.gr/s/33526225/Kapaki-gia-GN1-1-Gastroplast-GNPL-11-KK.html

Βάζω και μερικές φώτο. 

Πικάνια στους 56C για 3 ώρες και μετά searing σε bbq γύρω στα 4.5λεπτά συνολικά. 

20250109_214041.jpg

Μπούτια χήνας που μόλις μπήκαν για 36 ώρες στους 68c. Συνταγή: https://www.seriouseats.com/sous-vide-duck-confit-recipe

20250112_013404.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Highlander είπε

Το ψήσιμο φαίνεται τέλειο στην πικάνια.

Ναι βγήκε φοβερή. Περιμένω και δικές σου συνταγές να ξέρεις ☺️

Δημοσ.

Αυγά ποσε.

Τα βάζουμε όπως είναι μέσα στο νερό μόλις ζεσταθεί στους 75c για 13 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για ένα λεπτό μαξ. Σπάμε και ανοίγουμε και βγαίνει ολοκλήρο. Οι χρόνοι αυτοί είναι για μεγάλα αυγά περίπου 60-65γρ. Τα jumbo που έπαιρνα δεν έβγαιναν καλά. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Αυτό τι διαφορές έχει σε σχέση με τα πολύ ακριβότερα καινούργια? 

Το 3.0 ήταν σε έκπτωση και αυτό στα 135ευρω τα Χριστούγεννα, αλλά διαλεξα το φθηνό το παλιό. Αν θυμάμαι καλά είναι ελάχιστα πιο δυνατό, έχει μέσα οθόνη και υποστηρίζει 5ghz wifi. 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, 100w παραπάνω έχει, wifi 5 και δείχνει ταυτόχρονα στην οθόνη του θερμοκρασία και χρόνο. No big deal θα έλεγα για τέτοια διαφορά χρημάτων.

Ερωτήσεις:

  • O θόρυβος που κάνει είναι καθόλη την διάρκεια, ή χαμηλώνει όταν πιάσει θερμοκρασία?
  • Τα μπούτια χήνας γιατί χρειάζονται 36 ώρες? Φαντάζομαι δεν θα καίει 1000w για 36 ώρες?
  • Τα δοχεία πρέπει να είναι ειδικά και πλαστικά? δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω tupper πλαστικά ή γυάλινα που έχω?

 

 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, protathlitis είπε

O θόρυβος που κάνει είναι καθόλη την διάρκεια, ή χαμηλώνει όταν πιάσει θερμοκρασία?

Ο θόρυβος είναι σταθερός. Σαν μελισσουλα ακούγεται όπως μου είχε πει ο @sndev που τον είχα πρήξει πριν αγοράσω. 

31 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Τα μπούτια χήνας γιατί χρειάζονται 36 ώρες? Φαντάζομαι δεν θα καίει 1000w για 36 ώρες?

Λόγικα για να γίνουν μαλακά. Πρώτη φορά τα κάνω. Κατανάλωση έβαλα να μετρήσω από σήμερα το πρωί. 

Screenshot_20250112_231333_Tapo.jpg.3ed8467cd339205d4f459557b2ab9df2.jpg

Screenshot_20250112_231420_Tapo.jpg.66fbf45d6be9412e615dd7977e0e4c87.jpg

34 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Τα δοχεία πρέπει να είναι ειδικά και πλαστικά? δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω tupper πλαστικά ή γυάλινα που έχω?

Ότι θες βάζεις, αρκεί να αντέχει ζέστη. Και μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα ή ανθεκτικό ταπερ. Εγώ πήρα αυτά τα πολυκαρμπονικα που αντέχουν πάνω από 100 βαθμούς. Και ένα μικρό σε κατάλληλο μέγεθος για να φτιάχνω τα αυγά μου κάθε μέρα, GN 1/6 με 20εκ ύψος. 

Screenshot_20250112_231802_Gallery.jpg.e59f0ec71688ec5e50f68fdbd48c55de.jpg

 

Για δοχείο είχα σκεφτεί και τα κλασικά κουτιά αποθήκευσης του jumbo, αλλά λένε ότι μαλακώνουν πολύ σε πολύωρα μαγειρέματα. 

Μετά υπάρχει και η λύση του ψυγείου παραλίας, αλλά δεν βρήκα κάποιο σε ιδανικό σχήμα για να το κάνω εκεί. Εκεί θεωρητικά θα πέφτει πολύ και η κατανάλωση. 

  • Like 1
Δημοσ.

Καλο το sous vide αλλα βγαζοντας το απο το σακουλακι στο τελος σας προτεινω ενα πολυ γρηγορο σωταρισμα σε τηγανι. Απογειώνεται η γεύση.

  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Καλο το sous vide αλλα βγαζοντας το απο το σακουλακι στο τελος σας προτεινω ενα πολυ γρηγορο σωταρισμα σε τηγανι. Απογειώνεται η γεύση.

Προφανώς χρειάζεται searing μετά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας συμμετάσχω κ εδώ 

Καλα τα φαγητά αλλα δοκιμαστε κ καμια creame brulee κανα chocolate pot de creme.

Οχι τπτ αλλο αλλα είναι κ πανεύκολα, κρέμα γαλακτος ,ζαχαρη, κρόκος αυγου, ζάχαρη ξανα κ χοληστερίνη ζαχαρο φραγμενες αρτηρίες καταρράκτης πιεση. Θα το παμε πιο γρήγορα απο οτι στις ψησταριες με τα παϊδάκια τα κοντοσουβλια κ τα burger.

Για πάντα χοντροί 

Επεξ/σία από sndev
  • Haha 2
Δημοσ.

Σχετικά με την κατανάλωση, την μέτρησα και εγώ το ΣΚ που μαγείρεψα ένα tri-tip.

Όσο ζέσταινε το νερό, ήταν 700-800 W, μετά αφού είχε πιάσει θερμοκρασία, έπαιζε στα 80-250 W.

Anova Precision Cooker Nano.

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, techient είπε

Όσο ζέσταινε το νερό, ήταν 700-800 W, μετά αφού είχε πιάσει θερμοκρασία, έπαιζε στα 80-250 W.

1000-1025w μετρησα οταν ζεστανα νερο τωρα σε μια δοκιμη που εκανα.

Στο μαγειρεμα της χυνας που εβαλα παραπανω, η μεση καταναλωση ηταν 0.12kwh, οποτε στις 36 ωρες εκαψε 4.32kw συν οσο εκαψε για να ζεστανει το νερο που δεν ειχα μετρησει. (Αν δεν κανω καποιο λαθος στους υπολογισμους)

 

Δημοσ.

Η χήνα βγήκε καλή. Όχι κάτι τρομερό βέβαια για να την ξανακάνω. Αρκετά μαλακή, απλά όχι κάτι το ιδιαίτερο σε γεύση. Θα κάνω άλλη μια δοκιμή με πάπια που ίσως είναι πιο νόστιμη. 

20250113_194904.jpg.2621937c45f3421137376beb36ae1ba5.jpg

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...