Mute_ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Καλημερα, δεν θα το πρότεινα αυτο απο τις κριτικές που διαβασα. Απο οτι καταλαβα ψάχνεις κατι το οικονομικο, για δες και αυτα τα 2 1) Tescom Leo Plus LCD 2000AP 2) NOD U-2000 UPS Line-Interactive και αν μπορεις να πας ποιο πανω σε χρηματα και ενα pure sine wave CyberPower CP1600EPFCLCD Σε ευχαριστώ και πάλι και καλημέρα. Το τελευταίο ξεφεύγει λίγο. Δουλειές κάνω μόνο σε λάπτοπ, οπότε σκεφτόμουν και ένα καλό power surge protector. Αμερική δίνουν και εγγύηση συσκευών. Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχουν τετοια βλέπω και αυτό σε καλή τιμή και παράδοση κοντά μου Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Mute_
Petros Electron Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εγω σου εχω βαλει λιγο μεγαλύτερα σε Watt (1200). Αυτο που εβαλες ειναι 900W. Αν η GPU κάρτα σου "χτυπάει" 600W + τα υπόλοιπα που εχεις επανω, μήπως παλι δεν σε καλύψει?. Επισης να ξερεις οτι σε αυτα τα οικονομικα ups το AVR συνηθως λειτουργεί σε διαφορετικά επιπεδα σε οτι αφορα τις υπερτάσεις και τις βυθισεις. Πχ το δικο μου το APC ανιχνευει απο πχ 200V (βύθιση) και απο 260V (υπέρταση). Τα ποιο φθηνα ειναι ποιο πανω πχ 180 και 280. Γιατι έχουν μετασχηματιστές με ποιο λίγα πρωτεύων. Εχε το στα υποψη σου Σε περιπτωση καταστροφης συσκευων μονο με αιτηση επειτα στον ΔΕΔΔΗΕ τεχνικης αναφορας ηλεκτρολογου αλλα αποζημιωνουν δυσκολα και μονο για λευκες συσκευες που χαλασαν (πχ κουζινα, ψυγειο, AC, κλπ) Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Petros Electron 1
Mute_ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Εγω σου εχω βαλει λιγο μεγαλύτερα σε Watt (1200). Αυτο που εβαλες ειναι 900W. Αν η GPU κάρτα σου "χτυπάει" 600W + τα υπόλοιπα που εχεις επανω, μήπως παλι δεν σε καλύψει?. Επισης να ξερεις οτι σε αυτα τα οικονομικα ups το AVR συνηθως λειτουργεί σε διαφορετικά επιπεδα σε οτι αφορα τις υπερτάσεις και τις βυθισεις. Πχ το δικο μου το APC ανιχνευει απο πχ 200V (βύθιση) και απο 260V (υπέρταση). Τα ποιο φθηνα ειναι ποιο πανω πχ 180 και 280. Γιατι έχουν μετασχηματιστές με ποιο λίγα πρωτεύων. Εχε το στα υποψη σου Σε περιπτωση καταστροφης συσκευων μονο με αιτηση επειτα στον ΔΕΔΔΗΕ τεχνικης αναφορας ηλεκτρολογου αλλα αποζημιωνουν δυσκολα και μονο για λευκες συσκευες που χαλασαν (πχ κουζινα, ψυγειο, AC, κλπ) Δεν το εξήγησα καλα και δικό μου το φταίξιμο. 600w χτυπάει όλο το pc με τα spikes της καρτας. Οπότε μαζί με την οθόνη στη χειρότερη και στιγμιαία να χτυπάει 650W, βάλε και μια φόρτιση κινητού πάνω /700W Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Mute_
mechpanos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Αλλάζεις μπαταρίες κάθε 2 με 3 χρόνια. Αυτές που έχεις είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεθαμένες, μια στιγμιαία διακοπή όταν είσαι σε φορτίο είναι ικανή να προκαλέσει αυτό που έπαθες. 2
Mute_ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Αλλάζεις μπαταρίες κάθε 2 με 3 χρόνια. Αυτές που έχεις είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πεθαμένες, μια στιγμιαία διακοπή όταν είσαι σε φορτίο είναι ικανή να προκαλέσει αυτό που έπαθες. Σίγουρα θα την αλλάξω, η κουβέντα ήταν αν αξίζει ή να έπαιρνα μεγαλύτερο.
mechpanos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 51 λεπτά πριν, Mute_ είπε Σίγουρα θα την αλλάξω, η κουβέντα ήταν αν αξίζει ή να έπαιρνα μεγαλύτερο. Αξίζει. 1
LuNaTiC Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου έχω το sui1000i εδώ και αιώνες... πάντα άλλαζα μπαταρίες, δλδ ανα ποσα χρονια θα μου κρατούσαν. τον τελευταιο καιρό έχω χάσει το μπροστινό πανελ απο το ups... το ερωτημα ειναι αν θα αλλαξω μπαταρίες θα ανοίξει κάπως το ups ? μιας και δεν εχω πλεον το πανελ και το on/off κουμπάκι... επειδή ήταν πολύ καλό όταν το πήρα και τα αντίστοιχα πλέον σε σειρά smart της εταιρίας πάνω κοντά στο 1000άρικο... αξίζει να επενδύσω πάλι σε μπαταρίες κτλ για αυτό που έχω ή να πάρω ένα καινούργιο και να τελειώνω?
Mute_ Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 14/4/2025 στις 3:29 ΠΜ, LuNaTiC είπε έχω το sui1000i εδώ και αιώνες... πάντα άλλαζα μπαταρίες, δλδ ανα ποσα χρονια θα μου κρατούσαν. τον τελευταιο καιρό έχω χάσει το μπροστινό πανελ απο το ups... το ερωτημα ειναι αν θα αλλαξω μπαταρίες θα ανοίξει κάπως το ups ? μιας και δεν εχω πλεον το πανελ και το on/off κουμπάκι... επειδή ήταν πολύ καλό όταν το πήρα και τα αντίστοιχα πλέον σε σειρά smart της εταιρίας πάνω κοντά στο 1000άρικο... αξίζει να επενδύσω πάλι σε μπαταρίες κτλ για αυτό που έχω ή να πάρω ένα καινούργιο και να τελειώνω? Καλημέρα, Θα σου πω τι έχω κάνει σε άλλες συσκευές αλλά όχι σε ups. Βρήκα και συνδεσα άλλο κουμπί om/off. Ίσως ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να το κάνει. Καλύτερα 40-50€ παρά 1000. Βέβαια ο @Petros Electron σίγουρα θα μπορεί να σου δώσει καλύτερη απάντηση. 1
Petros Electron Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 5 ώρες πριν, Mute_ είπε έχω το sui1000i εδώ και αιώνες... πάντα άλλαζα μπαταρίες, δλδ ανα ποσα χρονια θα μου κρατούσαν. τον τελευταιο καιρό έχω χάσει το μπροστινό πανελ απο το ups... Μήπως εννοείς το SUA1000i ? 5 ώρες πριν, Mute_ είπε το ερωτημα ειναι αν θα αλλαξω μπαταρίες θα ανοίξει κάπως το ups ? μιας και δεν εχω πλεον το πανελ και το on/off κουμπάκι... Θα πρεπει να βρεις το σχηματικο και να δεις στην καλωδιο ταινια πια ειναι η εντολη μπουτον (ειναι touch button, momentary n.o contact) και επειτα να βαλεις ενα μπουτον. Φυσικά αν αναψει δεν θα εχεις ενδείξεις και κατάσταση του ups. Εκει μονο με καλωδιο στον υπολογιστη μπορεις να δεις τι παιζει.. Επειδη ειναι παλιο σχετικα το ups αυτο να κοιταξω αν εχω το σχηματικο του να σε βοηθησω, αλλα αν δεν εχεις γνωσεις δεν θα μπορεις να καταλαβεις πως να το κανεις. 3 λεπτά πριν, Petros Electron είπε θα ανοίξει κάπως το ups Δεν θα ανοιξει αν δεν εχει το καπακι γιατι πανω σε αυτο εχει την πλακετα με τα μπουτον και τις ενδείξεις έλεγχου 2
LuNaTiC Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου ναι το μοντέλο σωστά... και να μου πεις δεν θα το καταλάβω όχι ... σε τι είδους μάστορα πρέπει να απευθυνθώ ? θεωρώ οτι είναι καλό ups αξίζει να φτιαχτεί... εσείς τι λέτε? υπάρχει κάτι άλλο πλέον που να είναι αξιόλογο χωρίς να δώσω μια περιουσία?
LuNaTiC Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου έβγαλα τις μπαταρίες σήμερα γιατί μου βαρούσε κάθε λίγο sef test που failαραν.... οποτε ναι τώρα που έκλεισε το ups δεν το βλέπω να ξανα-ανοίγει χωρίς επισκευή... για την ιστορία είχα επιλέξει τότε που το είχα ψάξει για μπαταρίες np12-12t Genesis 2τέτοιες στα 12ah δεν ξέρω την άποψή σας αλλά θεωρώ πως ήταν τίμιες για την δουλειά που τις είχα επιλέξει και είναι σε άριστη κατάσταση τώρα που τις έβγαλα υγ....άσχετο... αυτές τις μπαταρίες μπορώ να τις αξιοποιήσω για κάτι ή πέταμα κατευθείαν? οτιδήποτε εφαρμογή / diy κτλ ....
Petros Electron Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 19 ώρες πριν, LuNaTiC είπε ναι το μοντέλο σωστά... και να μου πεις δεν θα το καταλάβω όχι ... σε τι είδους μάστορα πρέπει να απευθυνθώ ? θεωρώ οτι είναι καλό ups αξίζει να φτιαχτεί... εσείς τι λέτε? υπάρχει κάτι άλλο πλέον που να είναι αξιόλογο χωρίς να δώσω μια περιουσία? Δεν νομιζω να βρεις κανεναν μαστορα να ασχοληθει με ενα ups το οποιο δεν εχει πρόσοψη. Για τον λογο οτι κανεις δεν θα κανει modification. Αν πιασει φωτιά μετα και καει ολο σου το σπιτι (για τον Α ή Β λογο), φυσικά δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες απο τεχνικό αλλα εγω δεν θα αναλάμβανα κανένα modification σε UPS εκτός αν ηταν σε μηχάνημα που το ειχα για "πάρτι" μου, και παλι δυσκολα θα το εκανα αν και εχουν περασει αρκετα UPS απο τα χερια μου.. 2 ώρες πριν, LuNaTiC είπε για την ιστορία είχα επιλέξει τότε που το είχα ψάξει για μπαταρίες np12-12t Genesis 2τέτοιες στα 12ah δεν ξέρω την άποψή σας αλλά θεωρώ πως ήταν τίμιες για την δουλειά που τις είχα επιλέξει και είναι σε άριστη κατάσταση τώρα που τις έβγαλα υγ....άσχετο... αυτές τις μπαταρίες μπορώ να τις αξιοποιήσω για κάτι ή πέταμα κατευθείαν? οτιδήποτε εφαρμογή / diy κτλ .... Ειναι πολυ καλες μπαταρίες, ειχα και στο δικο μου και εμεινα πολυ ικανοποιούμενος. Θα μπορουσες να παρεις ενα φωτοβολταϊκό πάνελ και εναν φόρτιση και να τις φορτίζεις με τον ηλιο και με ενα μικρο inverter να εχεις ρεύμα το βραδυ να τις εχεις για να φορτίζεις τα κινητά σου και για διάφορες μικρές χρήσεις. Φυσικα πρεπει να πάρεις εξτρα εξοπλισμό για κατι τέτοιο, το ζυγίζεις και βλεπεις αναλογα με τις αναγκες σου. 2
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 5 hours ago, LuNaTiC said: έβγαλα τις μπαταρίες σήμερα γιατί μου βαρούσε κάθε λίγο sef test που failαραν.... οποτε ναι τώρα που έκλεισε το ups δεν το βλέπω να ξανα-ανοίγει χωρίς επισκευή... για την ιστορία είχα επιλέξει τότε που το είχα ψάξει για μπαταρίες np12-12t Genesis 2τέτοιες στα 12ah δεν ξέρω την άποψή σας αλλά θεωρώ πως ήταν τίμιες για την δουλειά που τις είχα επιλέξει και είναι σε άριστη κατάσταση τώρα που τις έβγαλα υγ....άσχετο... αυτές τις μπαταρίες μπορώ να τις αξιοποιήσω για κάτι ή πέταμα κατευθείαν? οτιδήποτε εφαρμογή / diy κτλ .... κοιτα σε ebay κτλ αν πουλαει κανεις κανα χαλασμενο και να του πεις να σου στειλει μονο το καπακι αφου αυτο σου λειπει. 2
LuNaTiC Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 22 ώρες πριν, Petros Electron είπε Δεν νομιζω να βρεις κανεναν μαστορα να ασχοληθει με ενα ups το οποιο δεν εχει πρόσοψη. Για τον λογο οτι κανεις δεν θα κανει modification. Αν πιασει φωτιά μετα και καει ολο σου το σπιτι (για τον Α ή Β λογο), φυσικά δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες απο τεχνικό αλλα εγω δεν θα αναλάμβανα κανένα modification σε UPS εκτός αν ηταν σε μηχάνημα που το ειχα για "πάρτι" μου, και παλι δυσκολα θα το εκανα αν και εχουν περασει αρκετα UPS απο τα χερια μου.. Ειναι πολυ καλες μπαταρίες, ειχα και στο δικο μου και εμεινα πολυ ικανοποιούμενος. Θα μπορουσες να παρεις ενα φωτοβολταϊκό πάνελ και εναν φόρτιση και να τις φορτίζεις με τον ηλιο και με ενα μικρο inverter να εχεις ρεύμα το βραδυ να τις εχεις για να φορτίζεις τα κινητά σου και για διάφορες μικρές χρήσεις. Φυσικα πρεπει να πάρεις εξτρα εξοπλισμό για κατι τέτοιο, το ζυγίζεις και βλεπεις αναλογα με τις αναγκες σου. γνωρίζεις τι ακριβός θα χρειαστώ για κάτι τέτοιο που λες?
Petros Electron Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Στις 22/4/2025 στις 9:28 ΜΜ, LuNaTiC είπε γνωρίζεις τι ακριβός θα χρειαστώ για κάτι τέτοιο που λες? Υπαρχουνε καποια κιτ, με πανελ, ινβερτερ και φορτιστη. Υπολογιζεις τα watt/Va που θελεις και παιρνεις ενα τέτοιο. (Η φωτο ειναι ενδεικτική)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα