vas180 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από τρελούς μεγαλομανεις που δίνουν το όνομα τους στην κάθε εποχή αφού κατάφερναν τους άλλους να επενδύουν τις ζωές τους στο όραμά τους (!) Λέτε να είναι τέτοιος ο τύπος τρελού και ο Έλων; Ο Musk έκανε πρόσφατα μια πρόβλεψη για το μέλλον: "Μέχρι το 2040 τα ανθρωποειδή ρομπότ θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους" εσείς πώς το βλέπετε αυτό; Εγώ , γεννημένος το '82, μεγαλώνοντας πίστευα ότι το πρώτο μου αυτοκίνητο θα πετούσε και γενικά μετα το 2000-2020 θα γινόντουσαν όλα πολύ... Jetsons (νανορομπότ να σου κάνουν καθαρισμό του θρόμβου εκ των έσω την ώρα που παθαίνεις έμφραγμα, καθαρή ενέργεια χωρίς ρύπους, ταξίδια αναψυχής σε άλλους πλανήτες τέλος των πολέμων λόγω πιο ανοιχτόμυαλών ηγετών, love nation και κράτος δικαίου και φυσικά ότι θα ζούμε 200-300 χρόνια μόνο με διατροφή και συνθηκών. Αυτά παραλληλα με την εμφάνιση των πρώτων φτωχών-flasheraδων. Αυτών που αντί να γίνονται πλούσιοι για να δείχνουν πλούσιοι άρχισαν να το παίζουν πλούσιοι επιδεικνύοντας σιγά σιγά όλο και λιγότερα (αφού ξόδευαν αντί να επενδύουν) κάνοντας το αύριο όλο και φτωχότερο. Ξεκινώντας κάθε 10ετία και λιγότερα: 80's ένα μεγάλο σπίτι, 90's ένα μεγάλο αυτοκίνητο, 00's ένα ακριβό κινητό 10's ένα ακριβό ....σκουλαρικάκι (γκάτζετ) 20's ένα ακριβό πιάτο φαγητό. Δεν ξέρω που στηρίζεται ο musk αλλάμεχρι τώρα όλα έδειξαν ότι τείνουμε να απομακρυνόμαστε συνεχώς από την τελειοποίηση οποιασδήποτε καλής εξέλιξης σε κάτι που σήμερα θεωρούμε "καλό" και έμαθα εκ πείρας ότι η εξέλιξη μιας τεχνολογίας ειναι σαν τα ορυχεια: Προχωράει μόνο για όσο υπάρχει περιθώριο κέρδους. Ίσως ο Έλωνας τα λέει αυτά πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πια πολύ φτωχοί και ελεγχόμενοι για να παίξουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του αυριο. Θα μπορούσα να πω κι άλλα όμως θα αφήσω να πει και κανένας άλλος που μπορεί να ανήκει σε άλλη γενιά ή να είχε διαφορετική ιδέα για το μέλλον όταν ήταν νέος και ας ήταν της γενιάς μου Και πάλι συγνώμη για το μεγάλο κείμενο το ΠΣΚ συνηθίζω να έχω πολύ χρόνο και δεν έχω μάθει να εκλαϊκεύω το μακρόσυρτο λόγο μου και καταλήγω να πλατείαζω Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από vas180 2 1 3
vas180 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, sleepychris είπε Τα πες όλα, τσάμπα έγραφα... Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από vas180 1
The_Judas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ενταξει....δεν φταιει ο Μασκ για όλα τα ασχημα στο σύμπαν. Μολις πριν απο λίγες μέρες μπηκε στην πολιτική δράση Αμ φτιαξει το ρομποτ των 20.000 ευρώ οπως λέει, ανετα το αγοραζα για τις ολες δουλειες του σπιτιου Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από The_Judas 1 1
BigBlack Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 5 minutes ago, The_Judas said: Ενταξει....δεν φταιει ο Μασκ για όλα τα ασχημα στο σύμπαν. Μολις πριν απο λίγες μέρες μπηκε στην πολιτική δράση Αμ φτιαξει το ρομποτ των 20.000 ευρώ οπως λέει, ανετα το αγοραζα για τις ολες δουλειες του σπιτιου Το 1969 φτιάχτηκε σύστημα που πήγε ανθρώπους στο φεγγάρι και τους γύρισε, σήμερα τα επανδρωμένα πυραυλάκια (όλων) φτάνουν στη χαμηλή γήινη τροχιά και το λένε κατόρθωμα αν επιστρέψουν κιόλας (η Boeing έχει αφήσει 2 αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό αμανάτι, πήγαν για δυό μέρες και περιμένουν κανα Soyuz να τους μαζέψει). Αυτοκίνητο με το ζόρι έφτιαξε και είναι πανάκριβο και χάλια, ρομπότ να πλένει πιάτα χωρίς να τα σπάει το 2060 και αν, στον Άρη γύρω στο 2160 αν υπάρχει ακόμα ανθρωπότητα. Φούσκες στα χρηματιστήρια είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα όλων τους και μπόλικο PR για τους μουζίκους. Efficiency and Progress. 1 hour ago, sleepychris said: Ναζί δε νομίζω πως είναι, ναρκισσιστής, κακομαθημένο πλούσιο κωλόπαιδο και οριακά αυτιστικός όμως σίγουρα. Δε μπορεί να συνδέσει τα συμφραζόμενα των πράξεών του αλλά ούτε και να νιώσει τι νιώθουν οι υπόλοιποι (εμπάθεια). Να τον χαιρόμαστε. 1
Raylan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Πολλές εποχές χαρακτηρίζονται από χαρισματικούς αλλά και αμφιλεγόμενους ηγέτες που επηρεάζουν τον ρου της ιστορίας. Ο Musk φαίνεται να είναι ένας τέτοιος σύγχρονος ηγέτης της τεχνολογίας. Το Optimus γνωστό και ως Tesla bot είναι ένα γεγονός, πολύ σύντομα θα έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα μας, ήδη έχω κάνει εικόνα τον Λιάγκα και τα πρωινάδικα της εποχής εκείνης που θα μιλάνε για την Ρομποσεξουαλικότητα.. Αν ένα Tesla bot έχει AI που μιμείται συναισθήματα, θα θεωρείται εκμετάλλευση η χρήση του για σεξ ή σχέσεις? Δικαιώματα γάμου, θα μπορεί κάποιος να παντρευτεί ένα ρομπότ? Νομική αναγνώριση σχέσεων ανθρώπων-ρομπότ, το ρομπότ μπορεί να θεωρηθεί συναισθηματικός σύντροφος? Τι σημαίνει αυτό για την κληρονομιά και την περιουσία? Υπέρ ή κατά η τεκνοθεσία για τα ρομποσεξουαλ ζευγάρια? και όλα αυτά σε λιγότερο απο μια δεκαετία ίσως να λέω και πολλά.. 1 1
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) το 2060 το μονο σιγουρο ειναι οτι και αυτος και ο τραμπ θα κοιτανε τα ραδικια αναποδα. 😛 απο 10 χρονων ακουγα για την μπαταρια που με μια φορτιση θα κραταγε μηνες. και 2024 η μονη μπαταρια που κραταει μηνες ειναι αυτη που ειναι στο ρευμα ή σε κανα casio Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου από poulinos 1 1
papoys1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, vas180 είπε Ίσως ο Έλωνας τα λέει αυτά πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι πια πολύ φτωχοί και ελεγχόμενοι για να παίξουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του αυριο. Θα μπορούσα να πω κι άλλα όμως θα αφήσω να πει και κανένας άλλος που μπορεί να ανήκει σε Εδω ρε φίλε τα λες όλα και ρε γαμώτο είμαστε στην πλευρά των φτωχών και έχουμε τον Ελωνα απέναντι που με τα λεφτά του "μαμάει και δέρνει" Βρήκε και τον άλλον με το ξανθό τσουλούφι και το απογέίωσαν.🤣
The_Judas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Το 1969 φτιάχτηκε σύστημα που πήγε ανθρώπους στο φεγγάρι και τους γύρισε, σήμερα τα επανδρωμένα πυραυλάκια (όλων) φτάνουν στη χαμηλή γήινη τροχιά και το λένε κατόρθωμα αν επιστρέψουν κιόλας (η Boeing έχει αφήσει 2 αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό αμανάτι, πήγαν για δυό μέρες και περιμένουν κανα Soyuz να τους μαζέψει). Αυτοκίνητο με το ζόρι έφτιαξε και είναι πανάκριβο και χάλια, ρομπότ να πλένει πιάτα χωρίς να τα σπάει το 2060 και αν, στον Άρη γύρω στο 2160 αν υπάρχει ακόμα ανθρωπότητα. Φούσκες στα χρηματιστήρια είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα όλων τους και μπόλικο PR για τους μουζίκους. Efficiency and Progress. Ναζί δε νομίζω πως είναι, ναρκισσιστής, κακομαθημένο πλούσιο κωλόπαιδο και οριακά αυτιστικός όμως σίγουρα. Δε μπορεί να συνδέσει τα συμφραζόμενα των πράξεών του αλλά ούτε και να νιώσει τι νιώθουν οι υπόλοιποι (εμπάθεια). Να τον χαιρόμαστε. μονο που το προγραμμα της nasa ειχε πολλαπλασια εξοδα, τεραστιο προυπολογισμο κρατικων χρηματων σε σχεση με την space x Αυτή ειναι σημαντικη διαφορά... και το 1960 μπορεί να ειχε υπολογιστες ντουλαπες μονο ενα πανεπιστήμιο, σήμερα ο μεσος ανθρωπος εχει 5-6 στο σπιτι του. 2
papoys1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, The_Judas είπε μονο που το προγραμμα της nasa ειχε πολλαπλασια εξοδα, τεραστιο προυπολογισμο κρατικων χρηματων σε σχεση με την space x Αυτή ειναι σημαντικη διαφορά... και το 1960 μπορεί να ειχε υπολογιστες ντουλαπες μονο ενα πανεπιστήμιο, σήμερα ο μεσος ανθρωπος εχει 5-6 στο σπιτι του. και κάθε χρόνο που περνάει βλέποντας το σήμερα με τους υπολογιστές τσέπης με τους οποίους δεν μπορουμε να βγούμε ουτε έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα βλέπουμε να επιβεβαιώνονται οι ψεκασμένοι που λένε οτι ποτέ δεν πήγαμε στο φεγγάρι αλλά σε κάποιο στούντιο κινηματογραφικής παραγωγής. Αντε να ζεστάνω το θέμα και να πάρω δόσεις ψεκαστικού υγρού.😛 2
BigBlack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Just now, The_Judas said: μονο που το προγραμμα της nasa ειχε πολλαπλασια εξοδα, τεραστιο προυπολογισμο κρατικων χρηματων σε σχεση με την space x Αυτή ειναι σημαντικη διαφορά... και το 1960 μπορεί να ειχε υπολογιστες ντουλαπες μονο ενα πανεπιστήμιο, σήμερα ο μεσος ανθρωπος εχει 5-6 στο σπιτι του. Ακόμα χειρότερα δηλαδή! Τότε πρωτοπορούσαν σε όλα με τεχνικά μέσα πολύ κατώτερα των σημερινών. Μιλάμε για πρίν 55 χρόνια και βάλε. Δεν είναι μόνο η space x, όλες οι διαστημικές υπηρεσίες. Η χαμηλή τροχιά είναι 500 χιλιόμετρα περίπου, το φεγγάρι είναι 400.000 χλμ, ο Άρης 65.000.000 χλμ μακριά (μέση απόσταση). Ή μας κορόιδεψαν τότε και δε φτάσανε ποτέ στο φεγγάρι, ή σήμερα παίζουμε τις κουμπάρες και καμαρώνουμε. Διαλέγεις και παίρνεις. 1
Morosana Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, papoys1 είπε Εδω ρε φίλε τα λες όλα και ρε γαμώτο είμαστε στην πλευρά των φτωχών και έχουμε τον Ελωνα απέναντι που με τα λεφτά του "μαμάει και δέρνει" Βρήκε και τον άλλον με το ξανθό τσουλούφι και το απογέίωσαν.🤣 Το ξανθό τσουλούφι που λες αν έχεις παρακολουθήσει λίγο την πορεία του είναι killer από τους λίγους άσχετα αν αφήνει τον κόσμο να τον περνάει για ημιτρελο γραφικό. Αυτός θα φάει και τον Ελονα και θα του είναι ευκολότερο να το κάνει σαν σύμμαχο παρά να τον είχε απέναντι 2 1
papoys1 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου ότι ο Ελωνας είναι φαινόμενο του 21ου αιώνα δεν υπαρχει αμφιβολία.Δεν είναι Αινστάιν ή τέρας μυαλού αλλά ξέρει να βγάζει λεφτά ο τύπος Ελωνα γερά πάρτους τα λεφτά.🤣 Θα πω ότι τα είχε όλα δόξα , φήμη ,χρήμα τι το ήθελε να μπλέξει με την πολιτική;;; Άγνοια κινδύνου ο τύπος. Εχει πολλά να χάσει σίγουρα , αλλά από την άλλη έχει και πολλά να κερδίσει αν το αταίριαστο αυτό σχήμα πετύχει. Εκείνο όμως που πρέπει να δούμε είναι μήπως τελικά κινδυνεύουμε από αυτό το δίδυμο;;
mariosnik_ Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, poulinos είπε το 2060 το μονο σιγουρο ειναι οτι και αυτος και ο τραμπ θα κοιτανε τα ραδικια αναποδα. 😛 απο 10 χρονων ακουγα για την μπαταρια που με μια φορτιση θα κραταγε μηνες. και 2024 η μονη μπαταρια που κραταει μηνες ειναι αυτη που ειναι στο ρευμα ή σε κανα casio Και εμένα στα 10 με έλεγε ο θείος μου ότι το 2000 οι συσκευές στο σπίτι θα είναι ρομποτικες και θα τα κάνουν όλα αυτόματα. Το πλυντήριο θα βγάζει δύο ρομποτικά χέρια να σου μαζεύει τα ρούχα και να στα πλένει, η κουζίνα το ίδιο να σου μαγειρεύει. Ε όσο τα είδε ο θείος, άλλο τόσο τα είδα και εγώ. 1
haris_216 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Και εμένα στα 10 με έλεγε ο θείος μου ότι το 2000 οι συσκευές στο σπίτι θα είναι ρομποτικες και θα τα κάνουν όλα αυτόματα. Το πλυντήριο θα βγάζει δύο ρομποτικά χέρια να σου μαζεύει τα ρούχα και να στα πλένει, η κουζίνα το ίδιο να σου μαγειρεύει. Ε όσο τα είδε ο θείος, άλλο τόσο τα είδα και εγώ. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς παλιά εξώφυλλα περιοδικών (40s, 50s, 60s) που οραματίζονταν και προέβλεπαν το μέλλον (όπου "μέλλον" το παρελθόν για μας αφού "κοιτούσαν" γύρω στο 2000). Οι προβλέψεις τους άλλες έγιναν όπως προβλεπόταν (βιντεοκλήσεις και μάλιστα με κάτι που έχουμε στην κωλότσεπη), άλλες έγιναν με λίγο διαφορετικό τρόπο (έχουμε "ρομποτάκια" να καθαρίζουν αλλά δεν έχουν χέρια ή δεν μιλάνε και μοιάζουν με 5 πιάτα φαγητού στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο) και άλλα δεν έγιναν καθόλου (κανένα αυτοκίνητο, πλην πειραματικών, δεν πετάει και προσγειώνεται στην είσοδο του γκαράζ, οι πόλεις που ζούμε δεν έχουν τίποτα από το φουτουριστικό που είχε προβλεφθεί και σίγουρα κανείς, με εξαίρεση εκκεντρικές εμφανίσεις σε επιδείξεις μόδας, δεν κυκλοφορεί ντυμένος με...sanitas αλουμινόχαρτο) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις