Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα στο σπίτι της μητέρας μου μεγάλης σε ηλικία, παρατηρούμε το εξής φαινόμενο. Για όποιο θέμα συζητήσουμε μέσω σταθερής πχ τις προάλλες για μια εκκρεμότητα με τον λογιστή, την επόμενη μέρα την κάλεσε ένας απατεώνας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο βοηθός του λογιστή κτλ κτλ Μιλάμε τις προάλλες για μια εκκρεμότητα στην τράπεζα και την επόμενη μέρα την πήραν και καλά από την ίδια τράπεζα που συζητούσαμε από το σταθερό για να της πούν ότι κέρδισε ένα μεγάλο δώρο κτλ κτλ. Αυτό έχει σε άλλα αντίστοιχα 2-3 θέματα και όλα αυτά μέσα στον τελευταίο μήνα. Όλα τα πρόσωπα σχετίζονται με θέματα που συζητήσαμε από το σταθερό...παρακολουθούν το τηλέφωνο και που μπορώ να απευθυνθώ για την όλη κατάσταση; Η γραμμή δεν είναι ψηφιακή-ευρυζωνική. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, vags21 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Το τελευταίο διάστημα στο σπίτι της μητέρας μου μεγάλης σε ηλικία, παρατηρούμε το εξής φαινόμενο. Για όποιο θέμα συζητήσουμε μέσω σταθερής πχ τις προάλλες για μια εκκρεμότητα με τον λογιστή, την επόμενη μέρα την κάλεσε ένας απατεώνας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο βοηθός του λογιστή κτλ κτλ Μιλάμε τις προάλλες για μια εκκρεμότητα στην τράπεζα και την επόμενη μέρα την πήραν και καλά από την ίδια τράπεζα που συζητούσαμε από το σταθερό για να της πούν ότι κέρδισε ένα μεγάλο δώρο κτλ κτλ. Αυτό έχει σε άλλα αντίστοιχα 2-3 θέματα και όλα αυτά μέσα στον τελευταίο μήνα. Όλα τα πρόσωπα σχετίζονται με θέματα που συζητήσαμε από το σταθερό...παρακολουθούν το τηλέφωνο και που μπορώ να απευθυνθώ για την όλη κατάσταση; Η γραμμή δεν είναι ψηφιακή-ευρυζωνική. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; 

Στις δύο άκρες της τηλεφωνικής γραμμής είστε εσείς;Δηλαδή η μητέρα σου μιλάει μαζί σου;

Μην μιλάτε με το σταθερό αλλά με κινητό.

Δημοσ.
25 minutes ago, vags21 said:

Πολύ πιό πιθανό είναι να ακούγεται η μητέρα σου σε γειτονικό (δίπλα, πάνω, κάτω) διαμέρισμα και να έχει γίνει στόχος, παρά να σας παρακολουθεί κάποιος το τηλέφωνο επίτηδες.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δύο πολύ σπάνιες περιπτώσεις που μας είχαν τύχει σε εμάς και στην γιαγιά μου πριν χρόνια. Τώρα πολύ δύσκολο να γίνουν με την πρόοδο της τεχνολογίας. 

Η λεγόμενη συνακροση γραμμής, λόγω βλάβης η λάθους κάποιου τεχνικού. Όταν σήκωνα το ακουστικό να καλέσω, άκουγα να μιλάει άλλος, το ίδιο και ο άλλος άκουγε εμένα. Αν έπαιρνα τηλέφωνο κάποιον πχ ένα κινητό, καλούσαν δύο νούμερα, το δικό μου και ένα άλλο άσχετο σταθερό από την περιοχή μου, ήταν ο αριθμός της άλλης γραμμής. Το ίδιο κι αν ο άλλος έπαιρνε τηλέφωνο ένα δικό του νούμερο, έβλεπε το δικό του και το δικό μου. Καλέσαμε τις βλάβες και διορθώθηκε. Δεν αποκλείεται να υπάρχει αυτή η βλάβη αλλά στην άλλη γραμμή να μην είναι κάποιος άσχετος αλλά κάποιος απατεώνας που άρπαξε την ευκαιρία. Αν έχετε τέτοιο πρόβλημα το καταλαβαίνετε εύκολα από τον θορυβο που ακούγεται στο ακουστικό, γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά σε άτομα μεγάλης ηλικίας δεν ξέρεις. 

Το δεύτερο, μήπως η μητέρα σου μιλάει μέσω ασύρματου τηλεφώνου μέσα στο σπίτι; Είχε συμβεί στην γιαγιά μου πριν χρόνια να μιλάει με τον θείο μου στο τηλ, ένας τρίτος που άκουγε τον διάλογο παρενέβη μέσα στην γραμμή είπε κάτι τους έβρισε και δεν ακούστηκε ξανά. Πιθανόν κάποιος έκανε ασύρματη υποκλοπή από δικό του μηχάνημα πομποδέκτη και έπιασε την συχνότητα του ασύρματου. 

Από εκεί και πέρα θα σου έλεγα και για ίντερνετ, αλλά αφού λες για μεγαλη γυναίκα και μη χρήση ίντερνετ, δεν έχει νόημα να πω κάτι παραπάνω. 

Στην θέση σου για να σιγουρευομουν ότι υπάρχει θέμα με το σταθερό. Θα έκανα προσυνενοηση με φίλο ότι θα τον καλούσα μέσω του σταθερού μου και θα μιλήσουμε για λεφτά τράπεζες και δουλειές. Ψεύτικα ονόματα, ψεύτικες τραπεζες κτλ. Μετά θα περίμενα να δω αν θα είχα κλήση από τον απατεώνα για να μου αναφέρει κάτι σχετικό με τις δουλειές αυτές κτλ. Πες στην μητέρα σου να σταματήσει το σταθερό για ένα διάστημα, μόνο από το κινητό, για να είστε σίγουροι ότι ο υποψήφιος απατεώνας δεν ακούει την μητέρα σου αλλά μόνο τις δικές σου fake δουλειές με τις οποίες κοιτάς να τον ψαρέψεις εσύ αντί να σε ψαρέψει αυτός. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γιατι δεν στηνεις μια παγιδα? Σκηνοθετησε μια κληση με καποιον συνενοημενο δικο σου περιμενε να δεις τι θα γινει.

• Haha 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Γιατι δεν στηνεις μια παγιδα? Σκηνοθετησε μια κληση με καποιον συνενοημενο δικο σου περιμενε να δεις τι θα γινει.

Γιατί να συνεχίσει να τους προκαλεί; Ξέρεις τι συμπεριφορά και που μπορεί να φτάσει κάποιος που δεν διστάζει να φάει λεφτά από ηλικιωμένους;  Καλύτερα να πει σε ένα τηλέφωνο  νομίζω  με παρακολουθούν  για να καταλάβουν ότι τους πήραν χαμπάρι και να ψάξουν αλλού θύμα 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vags21 είπε

Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; 

Όχι είναι γνωστές λαμογιές αυτά με τον λογιστή κλπ. Απλά έτυχε να συμπέσει με κάτι από αυτά που λέγατε και το συνδύασες εσύ έτσι. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Γιατί να συνεχίσει να τους προκαλεί; Ξέρεις τι συμπεριφορά και που μπορεί να φτάσει κάποιος που δεν διστάζει να φάει λεφτά από ηλικιωμένους;  Καλύτερα να πει σε ένα τηλέφωνο  νομίζω  με παρακολουθούν  για να καταλάβουν ότι τους πήραν χαμπάρι και να ψάξουν αλλού θύμα 

Ετσι θα ανανεώνεται το πρόβλημα εις το μελλον.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Ετσι θα ανανεώνεται το πρόβλημα εις το μελλον.

Καθόλου, κανένας κομπιναδορος  που ρισκάρει με φυλακή, ξύλο  δεν θα επιμείνει σε ένα θύμα όταν δει ότι τον πήραν χαμπάρι. Αν όμως νοιώσει απειλή η την πατήσει δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει 

Δημοσ.
13 hours ago, vags21 said:

θα απαντησω σοβαρα.μπορει κανεις να ζητησει ελεγχο της γραμμης απο τον παροχο και αντιστοιχα ο παροχος απο τον οτε για το κομματι του. εναλλακτικα κινητο ή  voip τηλεφωνια.

σε πολυκατοικια ειναι πιο δυσκολο να γινει κατι διοτι πρεπει να τοποθετηθει κατι ειτε στον κατανεμητη ειτε στο καφαο.αντιθετα οταν υπαρχει box ειναι πιο ευκολο αφου ειναι σε κοινη θεα.ενας τροπος που κανουν ειναι να βαζουν παραλληλα δημοσιογραφικο ραδιοφωνακι που ηχογραφει μονο οταν υπαρχει κληση.

Δημοσ.

Να πώ ότι είμαστε σε πολυκατοικία και ότι πέρυσι πράγματι είχε παρουσιαστεί θέμα με άλλα άτομα που ακουγόταν μέσα από τη γραμμή να μιλάνε με άλλους. Μετά από τρείς επισκέψεις τεχνικού του ΟΤΕ που είχαν έρθει από αίτημα του παρόχου μας το θέμα λύθηκε. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν ακούμε άλλους να μιλάνε παράλληλα στη γραμμή μας...

• Like 1
Δημοσ.

Άμα είναι να τους παγιδεύσεις μην πεις τράπεζα, μπορεί να σε πάρουν και τυχαία για αυτό, πες κάτι παράξενο, πχ κέρδισα γλυκά από ζαχαροπλαστείο και περιμένω τηλέφωνο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 01/02/2025 at 16:46, vags21 said:

Να πώ ότι είμαστε σε πολυκατοικία και ότι πέρυσι πράγματι είχε παρουσιαστεί θέμα με άλλα άτομα που ακουγόταν μέσα από τη γραμμή να μιλάνε με άλλους. Μετά από τρείς επισκέψεις τεχνικού του ΟΤΕ που είχαν έρθει από αίτημα του παρόχου μας το θέμα λύθηκε. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν ακούμε άλλους να μιλάνε παράλληλα στη γραμμή μας...

αλλο να γινει κατι απο βλαβη και αλλο επιτηδες.για αυτο ειναι καλυτερα να εχεις voip. σε βλαβη πολλες φορες εχει τυχει αυτο που λες.να ακουει ο ενας τον αλλον ή να εχουν δωσει το νουμερο τους ενος σε καποιον αλλον.

Επεξ/σία από poulinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...