Προς το περιεχόμενο

NOKIA ONT G-1426G-A

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

α.δες με αλλη συσκευη πχ ενα λαπτοπ ή ενα κινητο.

β.μπορεις να βαλεις απο μια δυο συσκευες να κανουν ping 194.219.227.2 και ταυτοχρονα ping την ip του router πχ ping 192.168.1.1. θα βαλεις την παραμετρο -t για να τρεχει συνεχεια.οταν κολλησει το internet θα δεις ποιο Ping εχει χασει. αναλογως τι εχει χασει μπορουμε να δουμε αν επεσε /κολλησε το ιντερνετ ή αν χαθηκε η επικοινωνια συσκευης πχ laptop με το router.εναλλακτικα μπορεις να κανεις δοκιμη με ethernet για να δεις αν θα εχεις το ιδιο θεμα ωστε να βγαλουμε εκτος το wifi.

Καμια συσκευη δεν εχει. Τωρα επανηλθε αλλα με την πρωτη ευκαιρία θα το δοκιμασω. Στο overview του μοντεμ πάντως λεει ofline. Ευχαριστω!

• Like 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, steliosnats said:

Καμια συσκευη δεν εχει. Τωρα επανηλθε αλλα με την πρωτη ευκαιρία θα το δοκιμασω. Στο overview του μοντεμ πάντως λεει ofline. Ευχαριστω!

αν ειναι offline θα πρεπει καποιο λαμπακι να σβησει. ή το pon ή καποιο που δειχνει οτι εχει παρει Ip .αν βλεπω καλα εχει pon,los ,internet ως led. το Pon λογικα παιζει πρασινο ή σβηστο το internet ισως το ιδιο? κατι θα πρεπει να αλλαξει αμα σε βγαλει offline.πχ να σβησει το internet ή να αναψει κοκκινο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά έχω απο χθες παλεύω με το συγκεκριμένο. Ενώ σε κινητά είναι κομπλέ η σύνδεση, στο λαπτοπ ανα διαστήματα μένει χωρίς ίντερνετ καμία 10αρια δευτερόλεπτα(  στο ίδιο διάστημα το κινητό φορτώνει κανονικά ) 

Δεν χάνει το wifi από κάτω είναι συνδεδεμένο κανονικά απλά δεν έχει Ιντρνετ σε πεταει από teamviewer κλπ. Δοκίμασα να έχω ανοιχτό μόνο 5g 2.4g κλπ αλλαξα καναλια αλλά τίποτα. Το ρουτερ ειναι σχεδόν δίπλα στο λαπτοπ οπότε δεν παίζει η αοοσταση.καμια ιδέα; δεν δοκίμασα ethrnet. 

Επεξ/σία από KRIKON
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, KRIKON είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω απο χθες παλεύω με το συγκεκριμένο. Ενώ σε κινητά είναι κομπλέ η σύνδεση, στο λαπτοπ ανα διαστήματα μένει χωρίς ίντερνετ καμία 10αρια δευτερόλεπτα(  στο ίδιο διάστημα το κινητό φορτώνει κανονικά ) 

Δεν χάνει το wifi από κάτω είναι συνδεδεμένο κανονικά απλά δεν έχει Ιντρνετ σε πεταει από teamviewer κλπ. Δοκίμασα να έχω ανοιχτό μόνο 5g 2.4g κλπ αλλαξα καναλια αλλά τίποτα. Το ρουτερ ειναι σχεδόν δίπλα στο λαπτοπ οπότε δεν παίζει η αοοσταση.καμια ιδέα; δεν δοκίμασα ethrnet. 

ok λύθηκε το θέμα με update στους drivers του Legion.Άσχετο με το θέμα άλλα στο site της lenovo οι drivers σε όλα ειναι 2 χρονιά πίσω .Μπήκα στην mediatek ώστε να γίνει το update γιατί στο site μου έβγαζε uptodate

Επεξ/σία από KRIKON
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 15/07/2025 at 17:22, KRIKON said:

On 15/07/2025 at 23:39, KRIKON said:

ok λύθηκε το θέμα με update στους drivers του Legion.Άσχετο με το θέμα άλλα στο site της lenovo οι drivers σε όλα ειναι 2 χρονιά πίσω .Μπήκα στην mediatek ώστε να γίνει το update γιατί στο site μου έβγαζε uptodate

με προλαβες.γενικοτερα α.τα windows δεν σημαινει οτι θα κατεβασουν τους πιο νεους drivers. β. η καθε εταιρεια λαπτοπ δινει drivers μεχρι ενα χρονικο σημειο.μετα στοπ.οποτε πιο καλο αλλα πιο χρονοβορο ειναι να κατεβαζεις απο την εταιρεια του κατασκευαστη της καρτας πχ realtek.οπως ειδες η lenovo ειναι 2 χρονια πισω.και τα chipset και αυτα παλι θα ειναι πολυ καιρο πισω

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γνωρίζετε τους κωδικούς root; Έχει ασχοληθεί κανείς σας να το βάλει σε bridge mode για να χρησιμοποιήσει το δικό του router; Χρειάζεται επικοινωνία με τον ISP (Nova) ή μπορούμε και μόνοι μας;

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 09/10/2025 at 16:31, randomcat said:

Γνωρίζετε τους κωδικούς root; Έχει ασχοληθεί κανείς σας να το βάλει σε bridge mode για να χρησιμοποιήσει το δικό του router; Χρειάζεται επικοινωνία με τον ISP (Nova) ή μπορούμε και μόνοι μας;

a.μπορεις να δεις αν σε αφηνει να το βαλεις bridge ή αν τους παρεις τηλεφωνο αν θα το κανουν. καποιοι παιρνουν fritz και κανουν spoofing το Id. :P

βεβαια μια λυση θα ηταν να σου δωσουν και Ont για να βαλεις εσυ δικο σου router μετα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα προτιμούσα να κρατήσω το δικό τους ONT+Router, να το βάλω σε bridge mode για να κουμπώσω το δικό μου router, έτσι ώστε αν πάθει κάτι το δικό μου να ενεργοποιήσω ξανά το δικό τους και να μην ψάχνομαι για συσκευή! Που αν μου δώσουν σκέτο ONT μπορεί και να συμβεί αυτό.

Έχω ένα Asus RT-AX88U που χρησιμοποιούσα με αυτόν τον τρόπο όσο είχα VDSL. Είχα χρειαστεί μόνο να βρω root credentials για το δικό τους modem-router, που ευτυχώς ήταν ευρέως γνωστά στο Web (με username "forthnet") και δεν επικοινώνησα καν μαζί τους. Επίσης γνώριζα ήδη το WAN PPP username και password μου από παλαιότερα, μιας και δεν τα είχαν αλλάξει, και SIP credentials δεν χρειάστηκα γιατί το VoIP δεν το κάνω bridge.

Τώρα γνωρίζω το WAN username μου από τις ρυθμίσεις του router, και το οποίο το έχουν αλλάξει. Κάνοντας inspect για τον κωδικό βλέπω κάτι που θα μπορούσε να είναι το WAN password, αλλά δεν νομίζω... πιστεύω όμως ότι η Nova θα μου τον δώσει αν τον ζητήσω...

... αυτό που δεν πιστεύω ότι πρόκειται να μου δώσει αν ζητήσω είναι root credentials στο router τους. Πιστεύω ότι έχουν βάλει ως username το Nova_admin

Δημοσ.
38 minutes ago, randomcat said:

Θα προτιμούσα να κρατήσω το δικό τους ONT+Router, να το βάλω σε bridge mode για να κουμπώσω το δικό μου router, έτσι ώστε αν πάθει κάτι το δικό μου να ενεργοποιήσω ξανά το δικό τους και να μην ψάχνομαι για συσκευή! Που αν μου δώσουν σκέτο ONT μπορεί και να συμβεί αυτό.

Έχω ένα Asus RT-AX88U που χρησιμοποιούσα με αυτόν τον τρόπο όσο είχα VDSL. Είχα χρειαστεί μόνο να βρω root credentials για το δικό τους modem-router, που ευτυχώς ήταν ευρέως γνωστά στο Web (με username "forthnet") και δεν επικοινώνησα καν μαζί τους. Επίσης γνώριζα ήδη το WAN PPP username και password μου από παλαιότερα, μιας και δεν τα είχαν αλλάξει, και SIP credentials δεν χρειάστηκα γιατί το VoIP δεν το κάνω bridge.

Τώρα γνωρίζω το WAN username μου από τις ρυθμίσεις του router, και το οποίο το έχουν αλλάξει. Κάνοντας inspect για τον κωδικό βλέπω κάτι που θα μπορούσε να είναι το WAN password, αλλά δεν νομίζω... πιστεύω όμως ότι η Nova θα μου τον δώσει αν τον ζητήσω...

... αυτό που δεν πιστεύω ότι πρόκειται να μου δώσει αν ζητήσω είναι root credentials στο router τους. Πιστεύω ότι έχουν βάλει ως username το Nova_admin

root credentials δεν θα δωσουν.Ont Νομιζω δινουν. εσυ θες ενα username Και password που ειναι για το wan της μορφης πχ [email protected] .αυτο αν το εχεις απο παλια ολα οκ.αν δεν το εχεις και το ζητησεις θα στο δωσουν. ενα username password υπαρχει για να μπεις ιντερνετ.σε εχασα εκει που λες οτι το ειχες αλλα τωρα το εχουν αλλαξει.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, poulinos είπε

root credentials δεν θα δωσουν.Ont Νομιζω δινουν.

Αν δώσουν ONT μετά θα πρέπει το δικό μου router να έχει και το VoIP; Έχω σκέτο router χωρίς τέτοια δυνατότητα ή θύρα για το τηλέφωνο.

(Γι' αυτό και δεν με ελκύει καθόλου η ιδέα του να έπαιρνα FRITZ!, επειδή θέλω να μπορώ να παίρνω καλά οικιακά router χωρίς να κοιτάζω για modem/ONT και VoIP. Μικραίνει σημαντικά η αγορά αν ψάχνω για όλες αυτές τις δυνατότητες σε ένα box, και π.χ. το modem δεν θα το χρειαζόμουν και στην πορεία.)

18 λεπτά πριν, poulinos είπε

εσυ θες ενα username Και password που ειναι για το wan της μορφης πχ [email protected] .αυτο αν το εχεις απο παλια ολα οκ.αν δεν το εχεις και το ζητησεις θα στο δωσουν. ενα username password υπαρχει για να μπεις ιντερνετ.σε εχασα εκει που λες οτι το ειχες αλλα τωρα το εχουν αλλαξει.

Ναι, πριν ήταν της μορφής "*[email protected]" και τώρα έγινε "*@nova.gr", οπότε θα έχει αλλάξει και το password.

Δημοσ.
1 minute ago, randomcat said:

Αν δώσουν ONT μετά θα πρέπει το δικό μου router να έχει και το VoIP; Έχω σκέτο router χωρίς τέτοια δυνατότητα ή θύρα για το τηλέφωνο.

(Γι' αυτό και δεν με ελκύει καθόλου η ιδέα του να έπαιρνα FRITZ!, επειδή θέλω να μπορώ να παίρνω καλά οικιακά router χωρίς να κοιτάζω για modem/ONT και VoIP. Μικραίνει σημαντικά η αγορά αν ψάχνω για όλες αυτές τις δυνατότητες σε ένα box, και π.χ. το modem δεν θα το χρειαζόμουν και στην πορεία.)

Ναι, πριν ήταν της μορφής "*[email protected]" και τώρα έγινε "*@nova.gr", οπότε θα έχει αλλάξει και το password.

δεν εχω κοιταξει αν εχει αλλαξει το δικο μου Username.παντως στο webmail.forthnet.gr μπαινω ακομα σαν forthnet. θα το κοιταξω καποια στιγμη να δω μηπως αλλαξε το Username τωρα που το ειπες. 

PS. μπηκα στο zyxel. δεν ειμαι με Username/password. εχει default user :P

ναι αν δωσουν Ont μετα εσυ πρεπει να κανεις το vOip. με οποιοδηποτε τροπο.το δυσκολο δεν θα ειναι να βρεις εξοπλισμο αλλα να σεταρεις το voip λογω οτι η Nova κανει πολλα παραξενα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

ναι αν δωσουν Ont μετα εσυ πρεπει να κανεις το vOip. με οποιοδηποτε τροπο.το δυσκολο δεν θα ειναι να βρεις εξοπλισμο αλλα να σεταρεις το voip λογω οτι η Nova κανει πολλα παραξενα.

Πωω με γ@μησαν! Θα πάει άπατο το router μου. Και γενικά νομίζω ότι γ@μάνε και την αγορά των οικιακών router (τα σκέτα ρούτερ) με τέτοια εμπόδια.

Η μόνη μου ελπίδα αν δεν βρω root, θα είναι να γυρίσουν το Nokia G-1426G-A σε bridge mode εκείνοι απομακρυσμένα, χωρίς όμως να μου δώσουν νέο -σκέτο- ONT.

Δημοσ.
9 minutes ago, randomcat said:

Πωω με γ@μησαν! Θα πάει άπατο το router μου. Και γενικά νομίζω ότι γ@μάνε και την αγορά των οικιακών router (τα σκέτα ρούτερ) με τέτοια εμπόδια.

Η μόνη μου ελπίδα αν δεν βρω root, θα είναι να γυρίσουν το Nokia G-1426G-A σε bridge mode εκείνοι απομακρυσμένα, χωρίς όμως να μου δώσουν νέο -σκέτο- ONT.

δεςμηπως μπορει να το γυρισεις εσυ σε bridge mode. δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω.

Δημοσ.

^Θέλει admin login οπωσδήποτε. Στα WAN services είναι grayed out οι επιλογές για bridge mode! Οι θύρες LAN ωστόσο αλλάζουν σε bridge mode ελεύθερα, αλλά δεν θέλω διπλό NAT, να μου λείπει...

Δημοσ.

καλα ναι δεν εχει νοημα για διπλο nat. και δεν νομιζω να εχουν pppoepassthrough ενεργοποιημενο απο default.

37 minutes ago, randomcat said:

^Θέλει admin login οπωσδήποτε. Στα WAN services είναι grayed out οι επιλογές για bridge mode! Οι θύρες LAN ωστόσο αλλάζουν σε bridge mode ελεύθερα, αλλά δεν θέλω διπλό NAT, να μου λείπει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...