Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγουρα δεν ειναι το καταλληλο φορουμ για να δουμε τετοια πραγματα αλλα ποτε δεν ξέρεις από που θα σου έρθει μια γνώση που δεν καταφερε να στην δώσει ειδικός πχ

01 Γενάρη του 2024 ξεκινήσαμε την νεα χρονιά με SOFTONE Erp. Από τον οκτώβριο άρχισα λόγω του οτι ανέλαβα σε ενα μεγάλο κομμάτι και την μηχανογράφηση εσωτερικά να ψαχνομαι. Συζητήσεις επί συζητήσεων ,Τελευταία μέρα του Νοέμβρη αποφάσισε η ΑΑΔΕ να ανακοινώσει οτι τελικα δεν θα ξεκινησει από 01/12 η πρωτη φάση και το πήγαν 01/04

Κανένας δεν είναι έτοιμος, οι λογιστές δεν ξέρουν , οι εταιρίες ναι μεν εχουν εικόνα αλλά οταν τους ρωτας πράγματα επειδή έχεις την σκέψη και το αγχος της μηχανογράφησης 

και θες να ειναι όλα ετοιμα , πραγματικά δεν ξέρω. Καθε μέρα mail , καθε μερα συζητήσεις 

Αν και ειναι προαιρετικό το ανέβασμα ακόμα εγώ τα ενεργοποίησα από 17/01 . Βρηκαμε λαθάκια, καναμε διορθώσεις και συνεχίζουμε. Την στιγμή που μιλάω με μεγαλύτερες εταιρίες από εμας και πελάτες και μου λενε οτι δεν τα εχουν ξεκινήσει και πως αλλοι εβγαλαν τις παραμέτρους από τα erp γιατι τους εσπαγαν τα νευρα

Να τονίσω οτι ειμαστε χονδρική , με 5-10 εισαγωγές την εβδομάδα από Ευρώπη και 2 καθε μηνα από τρίτες χώρες. Οπότε παιζω και με intrastat και τα ανεβάζω καθε μηνα πλεον

αλλα ειναι πολλα τα ερωτήματα

Δεν ειναι δυνατον να πηγαινουμε δεματα στην μεταφορική του πελάτη και να μην συμμετέχει οπως μας ειπαν η μεταφορική με το ΑΦΜ της στην διακίνηση. 

Η να πρέπει πριν κάνουμε τριγωνική παράδοση με εντολή πελάτη μας να καθόμαστε να ανοίγουμε και τον πελάτη της τριγωνικής. οπως μας ειπαν

Θεμιτο για να φαινεται το ΑΦΜ του τελικου παραλήπτη αλλα θα φορτώσεις πχ το πρόγραμμα καθε χρονο με 200+ νεες εγγραφες πελατών τριγωνικής?

Σας κουρασα αλλα σίγουρα καποιος εδω μέσα / καποιοι τραβάνε τα ίδια

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχουν βγει οι οδηγίες για τις τριγωνικές (και δεν είναι και υποχρεωτικό) ,  όποτε θα έλεγα πως βιάζεστε

Δημοσ.

Καλησπερα. Ακομα δεν ξέρουμε βασικα τι θα γίνει . Η ΑΑΔΕ αποφάσισε την παραταση για 01/04 αλλα δεν ξέρουμε ακομα τι θα αποφασίσουν παλι . Σιγουρα τιποτα ακομα δεν ειναι υποχρεωτικο να διαβιβάζεται. Μιλάμε για παραστατικά διακίνησης γιατι σε θεμα πωλήσεων φπα κλπ ανεβαινουν τα παντα εδω και 3-4 χρονια 

Δεν βιάζομαι απλά θέλω να ειμαστε ετοιμοι για παν ενδεχομενο. Δεν ειναι η μονη δουλειά μου αυτο το πράγμα αλλα πρεπει να το τρεξω παραλληλα με τις αλλες αρμοδιότητες . Για αυτό και καθομαι σκ και ψαχνω και γραφω οδηγους επιβιεωσης χαχααχ με scrennshots γιατι απο μερα σε μερα μπορεί να αλλάξουν ολες οι διαδικασίες

Μπορει πχ τελευταια στιγμή 15 μαρτιου να πουν οτι ολα τα ειδη ακομα και απο τρίτες χωρες πουν δεν κανεις δηλωση Intrastat θα πρέπει να εχουν taric, barcode , βαρος

για να τα παρακολουθούν και αυτά...

Με τι υποδομές ομως? καθε 5 λεπτα θα πέφτει η ΑΑΔΕ με τοσο ογκο

Εμείς νόμιμοι ειμαστε. τιποτα δεν φευγει χωρίς δελτιο, τιποτα δεν μπαινει χωρίς δελτιο . αλλα πρέπει να κυνηγησουν η να εχουν κυνηγήσει εδώ και δεκαετίες αλλά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...