Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κάνει κανείς επιτυχώς την ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτου που αναφέρει τα βήματα ε΄δω:https://www.gov.gr/regions/periphereia-thessalias/periphereia-thessalias/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh 

Έτσι όπως τα γράφει φαίνονται εύκολα.

Έχει ίσως σε κάποιο βήμα καμία κουλή γραφειοκρατία μήπως να πάω καλύτερα σε γραφεία που αναλαμβάνουν μεταβιβάσεις; Το μηχανολογικό παλαιότερα θυμάμαι ήταν εφιαλτική η επαφή μαζί του. Μην με δείτε στις ειδήσεις. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα 

καλύτερα πήγαινε κανε την σε γραφείο που κάνει μεταβιβάσεις να ξεμπλέξεις.

Εκανα μεσω gov με τον νεο τροπο.

Χρειάστηκε να παω 2 φορες στο υπουργείο, να περιμένω σε ουρές, να συμπληρώνω παλι αιτήσεις, μεχρι να παρω την αδεια στα χερια μου.

Καλύτερα να ειχα δωσει το 40-50ευρω στο γραφείο, το ιδιο θα έβγαινε οικονομικά για εμένα που μένω μακρια απο υπουργείο.

(αγοραστής ήμουν), πράγματι ο πωλητής δεν κανει τίποτα μετά την μεταβίβαση μέσω gov

Επεξ/σία από alx301
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Dorian είπε

Έχει κάνει κανείς επιτυχώς την ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτου που αναφέρει τα βήματα ε΄δω:https://www.gov.gr/regions/periphereia-thessalias/periphereia-thessalias/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh 

Έτσι όπως τα γράφει φαίνονται εύκολα.

Έχει ίσως σε κάποιο βήμα καμία κουλή γραφειοκρατία μήπως να πάω καλύτερα σε γραφεία που αναλαμβάνουν μεταβιβάσεις; Το μηχανολογικό παλαιότερα θυμάμαι ήταν εφιαλτική η επαφή μαζί του. Μην με δείτε στις ειδήσεις. 

Θα χρειαστεί να ξανά πας στο υπουργείο για τη παραλαβή άδειας κυκλοφορίας . Ως Αγοραστής .

Ενώ στο υπουργείο εάν πας δίνεις και κάτι και παίρνεις την άδεια κυκλοφορίας σε 1-2 ώρες και ξεμπερδευεις 

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Δεν είμαι Αθήνα σε μηχανολογικό της περιφέρειας λογικά θα πάω , δεν ξέρω που είναι τώρα . Μια φορά να πάω δεν είναι πρόβλημα . Δηλαδή όλα όντως γίνονται όντως αυτόματα πληρωμή τελών εκτός από παραλαβή;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κάνοντας την μεταβίβαση χτες ως αγοραστής, πλήρωσα το παράβολο, αλλά δεν αποθήκευσα το αποδεικτικό πληρωμής.
Στην Alpha φαίνεται η πλήρωμή.

Μπορώ κάπως να βρώ το αποδεικτίκο?

Δημοσ.

....τύπωσε η κατέβασε το αρχείο (.pdf) στα σχόλια φαίνεται το RF,  η πληρωμή φαίνεται μάλλον την ίδια μέρα (σε μένα μετά απο λίγη ώρα φάνηκε πάντως) . Ο πωλητής συνεχίζει την διαδικασία απο το Βήμα 3 (gov.gr) και την ολοκληρώνει. Σου δίνει / κοινοποιεί το αποδεικτικό / αίτηση μεταβίβασης (μην ξεχάσεις να έχεις την υπογραφή του πάνω στην άδεια που θα σου παραδώσει (ώστε να μπορέσεις με αυτά τα δυο έγγραφα κ την ταυτότητα σου,  να παραλάβεις την νέα άδεια. 

Σε περίπτωση αντιπροσώπου, χρειάζεται και το έγγραφο που έχεις ετοιμάσει ήδη, καθώς αποδέχεσαι την έναρξη της μεταβίβασης.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, TechnoState είπε

....τύπωσε η κατέβασε το αρχείο (.pdf) στα σχόλια φαίνεται το RF,  η πληρωμή φαίνεται μάλλον την ίδια μέρα (σε μένα μετά απο λίγη ώρα φάνηκε πάντως) . Ο πωλητής συνεχίζει την διαδικασία απο το Βήμα 3 (gov.gr) και την ολοκληρώνει. Σου δίνει / κοινοποιεί το αποδεικτικό / αίτηση μεταβίβασης (μην ξεχάσεις να έχεις την υπογραφή του πάνω στην άδεια που θα σου παραδώσει (ώστε να μπορέσεις με αυτά τα δυο έγγραφα κ την ταυτότητα σου,  να παραλάβεις την νέα άδεια. 

Σε περίπτωση αντιπροσώπου, χρειάζεται και το έγγραφο που έχεις ετοιμάσει ήδη, καθώς αποδέχεσαι την έναρξη της μεταβίβασης.

Ερωτηση (αν ξερεις και θες)

Πας Υπουργειο για παραλαβη. Την εχουν ετοιμη η πρωτα πας, τους το υπενθυμιζεις και σου λενε ξαναελα τοτε?

Αν την εχουν ετοιμη απο μονοι τους, σου στελνουν καποιο μαιλ νας πας η αστην κειχαμου και αμα ερθει δωστηντου? 

Δημοσ.

...σου έρχεται ειδοποίηση (mail σίγουρα ίσως και sms, απο gov.gr όταν είναι έτοιμη κ στην υπηρεσία που έχεις επιλέξει, για να την παραλαβεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
16 hours ago, TechnoState said:

...σου έρχεται ειδοποίηση (mail σίγουρα ίσως και sms, απο gov.gr όταν είναι έτοιμη κ στην υπηρεσία που έχεις επιλέξει, για να την παραλαβεις.

μπα δεν ερχεται τιποτα.

Δημοσ.

Και εγώ σαν πωλητής εύκολα και γρήγορα πούλησα μηχανάκι. Πολύ ασφαλής διαδικασία και άμεση, ακόμα και η πληρωμή των τελών. Να σημειώσω ότι έκανα Κυριακή μεταβίβαση, ανήκουστο πράγμα για Ελλάδα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/04/2025 at 18:31, Evaggelos1 said:

Ερωτηση (αν ξερεις και θες)

Πας Υπουργειο για παραλαβη. Την εχουν ετοιμη η πρωτα πας, τους το υπενθυμιζεις και σου λενε ξαναελα τοτε?

Αν την εχουν ετοιμη απο μονοι τους, σου στελνουν καποιο μαιλ νας πας η αστην κειχαμου και αμα ερθει δωστηντου? 

Καλησπέρα 

Πας υπουργείο με τα δικαιολογητικά που εχεις: την αίτηση μεταβίβασης που κανατε με τον πωλητή μεσω του gov, την απόδειξη πληρωμής των τελών μεταβίβασης, ταυτότητα, την αδεια κυκλοφοριας υπογεγραμμενη και απο τα 2 μερη, ίσως ξεχνάω και κάτι ακομα...

Κανεις εκει αλλη μια αίτηση... (!) και σου λενε να περάσεις μετα απο 5-6 ημέρες να παραλάβεις την αδεια. 

Επεξ/σία από alx301
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.
Σε συνέχεια των όσων έχουν αναφερθεί πιο πάνω, μια ερώτηση.
Είμαι π.χ. ο πωλητής στην Αθήνα με το όχημα και ας πούμε ότι ο αγοραστής είναι Καλαμάτα.

- Μπορώ να δηλώσω σαν Περιφέρεια την Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να παραλάβει από κει την άδεια ο αγοραστής και να μην ταλαιπωρηθεί;
- Σε ποιο βήμα του λέω να μου καταθέσει τα χρήματα ;
image.png.db36db87147ed7027fbd5a0971fe56c5.png

image.png.331f08ee029d5bbfddd639669e9b1b15.png

Επεξ/σία από stark
Δημοσ.

1.Σωστά 

2. Οπότε θες. Το πιο λογικό είναι όταν θα κάνει αποδοχή ο αγοραστής και απομένει το τελικό βήμα για τον πωλητή 

Δημοσ.
58 minutes ago, mercator84 said:

1.Σωστά 

2. Οπότε θες. Το πιο λογικό είναι όταν θα κάνει αποδοχή ο αγοραστής και απομένει το τελικό βήμα για τον πωλητή 

Σε ευχαριστώ!

Οπότε την Περιφέρεια της επαρχίας την επιλέγω από το 1ο βήμα εδώ, σωστά;

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ellenes-tou-exoterikou/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh

image.png.5ea30eff0acef886befb2ad29d30cfdb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...