XarisArgy Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 1 ώρα πριν, Mr_Robot_dev είπε Υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις την πρόσβαση σε τέτοια sites και να ελέγξεις το κατέβασμα ή και να το κόψεις. Θα ρωτήσεις πως γίνεται τον τεχνικό που έχεις για το δίκτυό σου. 100% νομίζω δεν γίνεται αλλά γίνεται για την πλειοψηφία των απλών χρηστών. Αυτό που επίσης μπορείς να κάνεις είναι να μειώσεις πάρα πολύ την ταχύτητα στο guest wifi σου ώστε πρακτικά να έχει την χρησιμότητα που πραγματικά πρέπει να έχει, να τσεκάρει κάποιος τα social media, emails, και όχι να κατεβάζει torrents ή να βλέπει online αγώνες. Φυσικά ο περιορισμός του bandwidth θα κάνει το streaming δυσκολο αλλα οσον αφορα τον νόμο δεν εχει καμια σημασια, η μπαινεις η δεν μπαίνεις, δηλαδη η το τρως η δεν το τρως. Και ειναι τοσες πολλες οι σελιδες και βγαινουν συνεχως καινουριες, ειναι αδυνατον να τις αποκλεισεις ολες
XarisArgy Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 7 λεπτά πριν, fanis23gr είπε Υποτιθεται οτι μπορουν να συνδεσουν την ip σου με το αφμ. Η ip σου ομως στο ιντερντετ αλλαζει δεν ειναι στατική οποτε λογικα σε βρισκουν απο την mac address του modem/router που σου εχουν δωσειως isp και ετσι γνωριζουν οτι το συγκεκριμενο ρουτερ αντιστοιχει στον συγκεκριμενο πελατη τους. Ομως αν δεν χρησιμοποιησεις το modem τους και συνδεσεις after market modem μπορουν να συνδεσουν αφμ με ip; Δεν εχει σημασια, και dynamic ip να εχεις ειναι συγκεκριμένο το IP Range που σου ανατίθεται, ξερουν οτι είναι δικό σου οσες φορες και να το αλλαξεις, ειναι συγκεκριμενες οι διευθύνσεις που σου δινει. 1
vadada Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 7 ώρες πριν, Witcher1st είπε Μπορεις να μοιραστεις το VPN με αλλους; Πως; Ειναι μεχρι 10 συσκευες ταυτοχρονα.Πληρωσα 1.76 για ενα μηνα πριν 3 μερες και μεχρι τωρα ολα καλα
Nexus.gr Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά διαβάζω συνέχεια για αυστηρούς νόμους Γερμανίας αλλά ξέρω 5-6 άτομα στη Γερμανία που έχουν για τουλάχιστον 5 χρόνια τα κλασικά παράνομα συνδρομητικα μποξακια (όλα τα συνδρομητικά καναλαια, Netflix κτλ) χωρίς vpn χωρίς τίποτα και δεν έχει συμβεί κάτι. Γενικά μου λένε ότι όλη η Γερμανία έχουν και γενικά δεν έχει ακουστεί κάτι για πρόστιμα, πάρχουν περιπτώσεις που όντως έχουν φάει πρόστιμο στη Γερμανία τέτοια άτομα με μποξακια ως χρήστες? Επεξ/σία 1 Απριλίου από Nexus.gr
ageloskalp Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Εγώ τσίμπησα PIA Vpn. Απεριόριστες συσκευές(το πήραμε 3 μαζί) και βγήκε 52 ευρώ τα 2χρονια και 4 μήνες. Δεν έχει killswitch σε android TV. Έχει σερβερ Ελλάδα που δίνει κάτω από 10 Ping και οτι δοκίμασα ευρώπη μου δίνει τις ταχύτητες που εχω και από τον ISP(100/10). Για official streaming services δεν κάνει γιατί το πιάνουν παντου(εκτός από κάποιους σέρβερσ στο Αμέρικα). Παράδοξο πως με τον ελληνικό σέρβερ, μου κόβει πολλές ελληνικές σελίδες(πχ best price ) ενώ με τους περισσότερους ευρωπαικούς όχι.
michael92 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 5 ώρες πριν, Mr_Robot_dev είπε Εδώ δεν υπάρχει τραπεζικό απόρρητο σε όλη την ευρωπαική ένωση (μπορούν οι ελληνικές αρχές να ζητήσουν δεδομένα από οποιαδήποτε τράπεζα της ευρώπης και το κάνουν ήδη) και ακόμα μιλάμε ότι η εταιρειούλα Χ VPN θα αρνηθεί να δώσει στοιχεία. ή και το ανάποδο, εταιρεία με παρουσία στην Ελλάδα, θα της ζητηθούν στοιχεία από τις γερμανικές αρχές και θα πει, ΟΧΙ ΟΧΙ εγω είμαι no logs vpn... Ρε φίλοι αν το κάνουν αυτό, μετά οι ρυθμιστικές αρχές θα τις κλείσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο... δλδ όντως εκεί βασίζεστε? αυτό με ξεπερνάει... Edit 1: ΟΛΕΣ οι εταιρείες κρατάνε Logs για περιπτώσεις τρομοκρατίας, όπλων κλπ. ΚΑΜΙΑ εταιρεία δεν είναι no logs. Εδώ δεν δίνουν στοιχεία σε γερμανικές εταιρείες και θα δώσουν στην Μενδώνη; Δεν είμαστε η πρώτη χώρα που κυνηγάει την πειρατεία και αν οι εταιρείες VPN έδιναν logs για ψύλλου πήδημα, θα είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. Προφανώς όταν μιλάμε για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα αλλάζει το πράγμα. 1 ώρα πριν, Trypsos είπε Υπάρχει κάποια ενημέρωση ή γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω εγώ σαν επαγγελματίας με Sports Cafe; Πως μπορώ εγώ να προστατευθω από τον εκάστοτε πελάτη που μπορεί να μπει με το wifi μου και να δει live αγώνα από παράνομο site ή να κατεβάσει τίποτα; Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το wifi για τους πελάτες; Είτε κλείνεις το wifi για τους πελάτες είτε βρίσκεις κάποιον σοβαρό τεχνικό να εγκαταστήσει και να σετάρει επαγγελματικό εξοπλισμό, το οποίο σίγουρα θα σου κοστίσει. Τα ζυγίζεις και βλέπεις τι από τα 2 σε συμφέρει. 7 ώρες πριν, iliata2410 είπε Δείτε λίγο εδώ έχει λίγο ενδιαφέρον. https://vm.tiktok.com/ZNd8sU182/ Ντάξει κάπου με το youtube χάθηκε η μπάλα. Δεν μπορεί κανείς να αποδείξει αν απλά βλέπεις ή αν κατεβάζεις ένα video από μια πλατφόρμα όπως το youtube. Ακόμα και το ίδιο το youtube δεν ξέρει και ο μόνος τρόπος που το «καταλαβαίνει» είναι όταν μια IP στέλνει requests για δεκάδες ή εκατοντάδες video, δηλαδή ο χρήστης κατεβάζει την Άρτα με τα Γιάννενα, στην οποία περίπτωση το youtube δίνει temporary IP ban.
bep1995 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 01/04/2025 at 14:25, fanis23gr said: Υποτιθεται οτι μπορουν να συνδεσουν την ip σου με το αφμ. Η ip σου ομως στο ιντερντετ αλλαζει δεν ειναι στατική οποτε λογικα σε βρισκουν απο την mac address του modem/router που σου εχουν δωσειως isp και ετσι γνωριζουν οτι το συγκεκριμενο ρουτερ αντιστοιχει στον συγκεκριμενο πελατη τους. Ομως αν δεν χρησιμοποιησεις το modem τους και συνδεσεις after market modem μπορουν να συνδεσουν αφμ με ip; Από την στιγμή που ο isp δεν γνωρίζει την IP του VPN δεν μπορεί να την κάνει match με την Mac address του router. Το μόνο που ξέρει είναι ότι η πραγματική public ip σου συνδέθηκε με VPN. Δεν ξέρει τι κάνεις μέσα στο VPN tunnel. Edit: Μια διορθωση, ο ISP μπορει να δει την IP του VPN στην οποια συνδεεσε, απο οτι το εψαξα δηλαδη, αλλα και παλι δεν μπορει να δει τιποτε αλλο. Οι μονες περιπτωσεις οπου θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει η mac address για να σε συνδεσουν ειναι ειτε να μην εχεις VPN ειτε να σε δωσει ο VPN παροχος. Επεξ/σία 6 Απριλίου από bep1995 2
Gulik Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 30 λεπτά πριν, .kostas. είπε https://vm.tiktok.com/ZNd8WRUWg/ Εάν, όπως σιγά-σιγά διατείνονται δεξιά κι αριστερά (σε social κλπ), οι συγκεκριμένες διοικητικές κυρώσεις ΑΠΑΙΤΟΥΝ ολόκληρες δικογραφίες, τότε "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" (και παρομοιωδώς αλλά ίσως και ουσιαστικώς εφόσον πλησιάζουμε προς Μάϊο).
ant_ Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Δεν ξερω αν ασχοληθουνε(αποψη μου οτι γινεται για τα μποξ με αθλητικα) αλλα αντικειμενικα το ποιο ευκολο ειναι να βρουνε κοσμο μεσω torrent(χωρις vpn) Με direct download απο λινκ η κατεβασμα απο σαιτ που το εχει σε σελιδα του και το στριμαρει δυσκολο να κανουν κατι κ αν κανουν με οσα λεει ο νομος θα πρεπει να κατεβασουν την σελιδα αυτου που τα εχει
alxnt Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 10 minutes ago, ageloskalp said: Εγώ τσίμπησα PIA Vpn. Απεριόριστες συσκευές(το πήραμε 3 μαζί) και βγήκε 52 ευρώ τα 2χρονια και 4 μήνες. Δεν έχει killswitch σε android TV. Έχει σερβερ Ελλάδα που δίνει κάτω από 10 Ping και οτι δοκίμασα ευρώπη μου δίνει τις ταχύτητες που εχω και από τον ISP(100/10). Για official streaming services δεν κάνει γιατί το πιάνουν παντου(εκτός από κάποιους σέρβερσ στο Αμέρικα). Παράδοξο πως με τον ελληνικό σέρβερ, μου κόβει πολλές ελληνικές σελίδες(πχ best price ) ενώ με τους περισσότερους ευρωπαικούς όχι. Αυτό που με προβληματίζει με το pia είναι τα παρακάτω https://www.reddit.com/r/PrivateInternetAccess/comments/q3oye4/former_malware_distributor_kape_technologies_now/ https://www.reddit.com/r/PrivateInternetAccess/comments/fswyql/is_pia_still_safe_after_buying_kape_technologies/ https://www.reddit.com/r/PrivateInternetAccess/comments/nprzcu/ever_since_pia_was_bought_by_kape_which_has_very/
ageloskalp Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 1 λεπτό πριν, alxnt είπε Αυτό που με προβληματίζει με το pia είναι τα παρακάτω https://www.reddit.com/r/PrivateInternetAccess/comments/q3oye4/former_malware_distributor_kape_technologies_now/ https://www.reddit.com/r/PrivateInternetAccess/comments/fswyql/is_pia_still_safe_after_buying_kape_technologies/ https://www.reddit.com/r/PrivateInternetAccess/comments/nprzcu/ever_since_pia_was_bought_by_kape_which_has_very/ Αυτό έγινε πριν πολυυυυ καιρο, αλλά το καλό είναι πως δεν έχουν δώσει logs τοσα χρόνια και ας τους πηραν οι Εβραιοι(kape που έχουν αγορασει καμποσα vpns). Εγώ το πήρα γιατί ήθελα το split tunneling στα linux(ειναι το μονο που το έχει στη native εφαρμογη στα linux) αλλά τελικά δε δούλεψε όπως ήθελα. Κατά τα άλλα δείχνει να δουλεύει σωστά. Επίσης ψιλοπροσπάθησαν να με βοηθήσουν απο το Support (και ας μην τα κατάφεραν)
alxnt Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, ageloskalp said: Αυτό έγινε πριν πολυυυυ καιρο, αλλά το καλό είναι πως δεν έχουν δώσει logs τοσα χρόνια και ας τους πηραν οι Εβραιοι(kape που έχουν αγορασει καμποσα vpns). Εγώ το πήρα γιατί ήθελα το split tunneling στα linux(ειναι το μονο που το έχει στη native εφαρμογη στα linux) αλλά τελικά δε δούλεψε όπως ήθελα. Κατά τα άλλα δείχνει να δουλεύει σωστά. Επίσης ψιλοπροσπάθησαν να με βοηθήσουν απο το Support (και ας μην τα κατάφεραν) Με προβληματίζει παρόλα αυτά... Αν και έχει και port forward και τούρκικους servers που με ενδιαφέρουν και τα 2. Το airvpn έχει native σε linux. Το έστησα σε debian. Είναι το eddie και έχει και ui και cli. Το κάνεις systemd unit(το eddie-cli) για να το έχεις σαν service και να μην απαιτεί login του user σου. Επίσης έχει και το network lock που είναι στην ουσία kill switch αλλά βασίζεται σε iptables. To support τους είναι αρκετά βοηθητικό ειδικά για linux. Για split tunneling βρήκα το wiresock(windows) που μπορεί να το κάνει και per process και βολεύει πολύ. Νομίζω και το proton εχει native στο linux. Επεξ/σία 1 Απριλίου από alxnt
adi32 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Υπαρχει καποιο με kill switch για android tv ? Αυτο ειναι εξτρα ? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ipvanish.killswitch
michael92 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 32 λεπτά πριν, bep1995 είπε Από την στιγμή που ο isp δεν γνωρίζει την IP του VPN δεν μπορεί να την κάνει match με την Mac address του router. Το μόνο που ξέρει είναι ότι η πραγματική public ip σου συνδέθηκε με VPN. Δεν ξέρει τι κάνεις μέσα στο VPN tunnel. Επίσης θα πρέπει να αποδειχτεί ότι ο χ χρήστης είναι κάτοικος Ελλάδας, αλλιώς ο VPN provider θα ρίξει όποια καταγγελία στα σκουπίδια. Μια ελληνική IP που παρέχεται από VPN provider μπορεί να χρησιμοποιείται από έναν Γερμανό και το αντίστροφο. Ακόμα και αν το τραβήξουν στα άκρα και αρχίσουν να στέλνουν πρόστιμα στον VPN provider για τις ελληνικές IP, πολύ απλά θα κλείσει τους ελληνικούς server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα