Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, lx911 said:

Το πολυ πολυ να τα πληρωσετε μισα μισα.

Η να φάνε και οι 2 το πρόστιμο...

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Mr_Robot_dev είπε

το wishful thinking εχει φτασει σε αλλο επιπεδο...

συνοψιζω

3. Το https κρυπτογραφεί το περιεχόμενο της κίνησης μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός site αλλά όχι προφανώς ότι έχεις επισκεφτεί το site. Αυτό και μόνο αρκεί να σου έρθει το πρόστιμο και άντε μετά εσύ στον δικαστή να πεις ότι ναι είχα επισκεφτεί το site X που κάνει online streaming ταινιών αλλά δεν κοιτούσα, διαβαζα εφημερίδα... δλδ κάπου έλεος...

Αν επισκεφτείς και πιεις ποτό σε ένα μπαρ όπου γίνεται κάποια παράνομη διακίνηση αρκεί για να καταδικαστείς κι εσύ ;
Δεν δουλέυει έτσι το σύστημα.
Το ότι συνδέθηκες με έναν server δεν είναι επαρκής λόγος για καταλογισμό προστίμου.
Πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ότι παρακολούθησες κάποιο πειρατικό περιεχόμενο για να καταλογιστεί πρόστιμο. Και για να εξεταστούν από τον πάροχο τα πακέτα επικοινωνίας της συσκευής σου με τον server του πειρατικού περιχομένου χρειάζεται άρση του απορρήτου επικοινωνίων με εντολή εισαγγελέα η οποία γίνεται  μόνο για σοβαρά κακουργήματα και συγκεκριμένα πλημμελήματα. (ναι, στα κακουργηματα περιλαμβάνουν την πειρατεία αλλά αυτό αφορά τη συνολική επικοινωνία των ατόμων που πουλάν μποξάκια , όχι την παρακολούθηση streaming από απλούς χρήστες)
Το απόρρητο επικοινωνίας προστατεύεται από το σύνταγμα κι όσο κι αν έχει ξεχειλώσει η εφαρμογή του , άρση του απορρήτου γίνεται υπο πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Μπορέι να κάνω λάθος. Θα ήθελα όμως κάποια τεκμηρίωση από όλους όσοι ισχυρίζονται ότι η απλή σύνδεση με έναν πειρατικό server αρκεί για καταλογισμό προστίμου ή τεκμηρίωση ότι εύκολα θα γίνεται άρση απορρήτου για παρακολούθηση ελεύθερα προσβάσιμου πειρατικού περιεχομένου.

Επεξ/σία από pomfolynx
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

το ερωτημα μου ειναι οτι ενω εγω δεν εχω σχεση με τορρεντ μου εμφανιζει οτι απο την ip που διχνει οτι εχω εχουν κατεβει διαφορα και τι μπορω να κανω ωστε να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας

Μην σε πιανει πανικος :) δεν εχεις δωσει κανενα wifi αριστερα και δεξια ετσι ? :) 

5 λεπτά πριν, pomfolynx είπε

Αν επισκεφτέις και πιεις ποτό σε ένα μπαρ όπου γίνεται κάποια παράνομη διακίνηση αρκεί για να καταδικαστείς κι εσύ ;
Το ότι συνδέθηκες με έναν server δεν είναι επαρκής λόγος για καταλογισμό προστίμου.
Πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ότι παρακολούθησες κάποιο πειρατικό περιεχόμενο για να καταλογιστεί πρόστιμο. 

Αν πας σε μπαρ και κατεβασεις απο το λαπτοπ 5 ταινιες , δεν θα φας προστιμο γιατι δεν ειναι στο δικο σου ΑΦΜ η γραμμη, αλλα αν γινει ελενχος ( λεω αν :) ) αυτος που εχει την γραμμη θα το φαει , με το να συνδεθεις οχι αλλα με το να κανεις stream η download τοτε ναι , αν γινει ελενχος αν λεω :P 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, darkman είπε

Μην σε πιανει πανικος :) δεν εχεις δωσει κανενα wifi αριστερα και δεξια ετσι ? :) 

Πουθενα 
Τρια διαφορετικα ρουτερ του σπιτιου μου της πεθερας μου των γονιων μου οταν τα ελεγξα με το iknow δειχνανε οτι οι ips ειχαν κατεβασει απο τορρεντ οταν τα εκανα επενεκκινηση και μαλιστα απο δυο φορες το καθε ενα μου εδωσαν 9 διαφορετικες νεες ips που η καθε μια ειχε κατεβασμενα της παναγια τα ματια δηλαδη σε 9 επανεκκινησεις 3 για καθε ρουτερ πηρα 9 διαφορετικες ips που η καθε μια ειχε μια λιστα πραγματα κατεβασμενα 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PLHROPPP είπε

Πουθενα 
Τρια διαφορετικα ρουτερ του σπιτιου μου της πεθερας μου των γονιων μου οταν τα ελεγξα με το iknow δειχνανε οτι οι ips ειχαν κατεβασει απο τορρεντ οταν τα εκανα επενεκκινηση και μαλιστα απο δυο φορες το καθε ενα μου εδωσαν 9 διαφορετικες νεες ips που η καθε μια ειχε κατεβασμενα της παναγια τα ματια δηλαδη σε 9 επανεκκινησεις 3 για καθε ρουτερ πηρα 9 διαφορετικες ips που η καθε μια ειχε μια λιστα πραγματα κατεβασμενα 

:P :P Εχεις παθει πανικο λεμε ετσι, θα τα καψεις ολα στο τελος και θα ησυχάσεις :D δεν εχεις βαλει κανενα kodi η στρεμιο σε καποια συσκευη ετσι ? η καμια online σελιδα ? 
εμενα το iknowwhatyoudownload που εχω κατεβασει τορρεντ οχι παράνομο δεν μου βγαζει τιποτα :P δεν ξερω κατα ποσο αυτη η βλακεια σου λεει τα σωστα , αν δεν εχεις κατεβασει κατι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ  Αλλα και να ειχες κατεβασει κατι παλι το βλεπω δυσκολο να σου ερθει κατι .
Σιγουρα απο εδω αν ειχε γινει κατι θα το ειχαμε μαθει.  

• Haha 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, darkman είπε

:P :P Εχεις παθει πανικο λεμε ετσι, θα τα καψεις ολα στο τελος και θα ησυχάσεις :D δεν εχεις βαλει κανενα kodi η στρεμιο σε καποια συσκευη ετσι ? η καμια online σελιδα ? 
εμενα το iknowwhatyoudownload που εχω κατεβασει τορρεντ οχι παράνομο δεν μου βγαζει τιποτα :P δεν ξερω κατα ποσο αυτη η βλακεια σου λεει τα σωστα , αν δεν εχεις κατεβασει κατι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ  Αλλα και να ειχες κατεβασει κατι παλι το βλεπω δυσκολο να σου ερθει κατι .
Σιγουρα απο εδω αν ειχε γινει κατι θα το ειχαμε μαθει.  

οχι τιποτα σε κανενα 

Δημοσ.

Εφαγα προστιμο :(  μαγκες επειδη ειδα την ταινια "Στο τρενο θα στον σφυριξω 3 φορες".

Μεγαλη προσοχη!! Αγοραστε vpn k λοιπες καποτες δικτυου γιατι δεν μας βλεπω καλα.

Spoiler

Καλη πρωταπριλια αν και καθυστερημενα :P 

• Haha 16
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Mr_Robot_dev είπε

Δεν ειναι μόνο μια ip, είναι ο συνδυασμός ip και χρονικής στιγμής που σε ταυτοποιεί.

Δλδ την ip 1.2.3.4 στις (ώρα) 11.23.45 στις (ημερομηνία) 02.04.2025 την είχε το ΑΦΜ 12345678 και εκείνη την χρονική στιγμή κατέβαζε/έβλεπε κάτι παράνομο.

Στις 11.24.00 στις 02.04.2025, δλδ 15 δευτερόλεπτα αργότερα, μπορεις να έχεις άλλη ip, την 5.6.7.8 γιατί εσύ κάνεις επανεκκίνηση στον router σου κάθε 5 λεπτά.. δεν αλλάζει κάτι... την 1.2.3.4 την έχω τώρα εγώ, που στις 11.24.00 στις 02.04.2025 δεν κατεβάζω κάτι άρα είμαι μια χαρά.

εσύ τώρα με την 5.6.7.8 στις 11.24.00 στις 02.04.2025 κατεβάζεις, βρήκες τον μπελά σου.

Επί του πρακτέου, Botάκια θα την κάνουν όλη αυτή την δουλειά; 

Στην Γερμανία που υποτίθεται πως είναι ο κακός μπαμπούλας που το σύστημά της θα έρθει κι εδώ για να ρίξει πρόστιμα σε δέκα μύρια πληθυσμού (δεν γνωρίζω ΈΝΑΝ που να μην βλέπει/κατεβάζει κάτι σχετικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα), botakia δεν την κάνουν την δουλειά, την συγκεκριμένη αντιστοίχιση, στην πράξη; Ειδικά σε torrents που καλούνται να ψάξουν μία προς μία τις IP (και δεν μιλάμε καν για ΟΛΑ τα torrents που διακινούνται αν κι αυτό ακόμη τεχνικά θα ήταν εφικτό με botakia). Ερώτηση προς διευκρίνηση είναι αυτή, δεν το θέτω απλώς ρητορικά, δηλαδή. 

Δημοσ.
Just now, icenex said:

Εφαγα προστιμο :(  μαγκες επειδη ειδα την ταινια "Στο τρενο θα στον σφυριξω 3 φορες".

Μεγαλη προσοχη!! Αγοραστε vpn k λοιπες καποτες δικτυου γιατι δεν μας βλεπω καλα.

Hide contents

Λίγο Σειρινάκη κατέβασα κύριε Πρόεδρε, δείξτε λίγη επιείκεια. 750 Ευρώ για μια μ@λ@κι@!!!!!

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.

12 λεπτά πριν, icenex είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τα προστιμα επεκτεινονται..θα ΠΕΘΑΝΟΥΜΟ΄ΛΛΙΟΙ!

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mr_Robot_dev είπε

το wishful thinking εχει φτασει σε αλλο επιπεδο...

συνοψιζω

1. οι isp κρατανε logs ανα πασα στιγμη ποια ip αντιστοιχει σε ποιον συνδρομητη, ανεξαρτητα αν ειναι static or dynamic, συνδέουν την ip με το timestamp της σύνδεσης και τέλος

2. αν βγαινετε στο internet μεσω cgnat, τοτε ο isp αντιστοιχίζει μία port or range ports σε καθε συνδρομητη και ετσι παλι ξερει ακριβωσ ποιοσ πήγε που ανά πάσα χρονική στιγμή.

3. Το https κρυπτογραφεί το περιεχόμενο της κίνησης μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός site αλλά όχι προφανώς ότι έχεις επισκεφτεί το site. Αυτό και μόνο αρκεί να σου έρθει το πρόστιμο και άντε μετά εσύ στον δικαστή να πεις ότι ναι είχα επισκεφτεί το site X που κάνει online streaming ταινιών αλλά δεν κοιτούσα, διαβαζα εφημερίδα... δλδ κάπου έλεος...

4. οι vpns κρατανε logs γιατι τους υποχρεωνουν διακρατικοί νόμοι για τρομοκρατια οπλα κλπ

5. το αν θα δωσουν οι vpns στοιχεια ή όχι παιζεται αλλα δεν θα βασιζόμουν εκει, ειναί πολυ αδυναμοι κρικοι

6. Τα πρόστιμα θα έρθουν ως διοικητικές ποινές και θα έχεις 30 μέρες ή χ μέρες να αποδείξεις ότι είναι λάθος, όπως γίνεται στην εφορία τώρα. Να ενημερώσω ότι τώρα που μιλάμε, η εφορία έχει δικαίωμα να καταλογίζει πρόστιμα κατά το δοκούν και έχεις 30 ημέρες να προσφύγεις σε μία επιτροπή να αποδείξεις εσύ οτι το πρόστιμο είναι λάθος, αλλιώς πας δικαστήρια, αλλά εν τω μεταξύ το πρόστιμο, πρόστιμο. Αν θέλεις να μεταβιβάσεις ακίνητο πχ block. Δεν θα μπουν σε πολύπλοκες διαδικασίες να αποδείξουν κάτι. Θα παίρνουν με τον XYZ τρόπο λίστες και θα μοιράζουν πρόστιμα.

Όλα αυτά είναι δικές σου προσωπικές θεωρίες. Μόνο ως θεωρία μπορώ να σκεφτώ το ότι "δεν έχει σημασία ότι μπήκες στην τάδε ελεύθερη στο διαδίκτυο σελίδα (χωρίς ειδοποίηση παράνομου περιεχομένου) η οποία διαθέτει περιγραφές ταινιών και σχόλια, εκτός του βιντεο, και θεωρώ αυθαίρετα ότι είδες το βιντεο της ταινίας". Δεν μιλάμε για μποξακια και αγορές παράνομων συνδρομών που αποδεικνύονται εύκολα. Εδώ δεν ξέρω καν αν μπορεί να υπάρξει απόδειξη ότι έγινε αναπαραγωγή του βιντεο για να ευσταθεί το πρόστιμο. Επειδή λοιπόν όλα αυτά τα πρόστιμα θα καταπέσουν στο όποιο δικαστήριο (για ταινιομανια και συναφη σαητ ο λόγος) κι επειδή θα υπάρξει και δεδικασμένο μετά, δεν θα υπάρξει κανένα τέτοιο πρόστιμο. Δικιά μου θεωρία σαν τη δική σου! Όποια πρόστιμα μπουν, θα διασταυρωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι βέβαιο ότι έγινε η παράβαση του νόμου. Δεν θα πάρουν το ρίσκο να γεμίσουν τα δικαστήρια με τέτοιες υποθέσεις που θα τις χάνει εύκολα το κράτος. Αν τραβήξεις τώρα ένα στιγμιότυπο της ταινιομάνια σε ένα λινκ, θα δεις ότι έχει χίλιες άλλες πληροφορίες μέσα εκτός του βιντεο (το οποίο πολλές φορές θέλει refresh για να παίξει ή πετάει 2-3 διαφημίσεις). Προσωπικά άπειρες φορές μπαίνω για να σχολιάσω ταινίες που έχω δει αλλού. Θα μου στείλουν πρόστιμο επειδή μπήκα να σχολιάσω ή να διαβάσω τα σχόλια; Με το καλό. Η χαρά του κάθε δικηγόρου.

Επεξ/σία από 1comment
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με συγχωρείτε αν έχει ξανασυζητηθεί, το θρεντ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις για να το διαβάσει κανείς ολόκληρο, αλλά πως γίνεται να πέφτει πρόστιμο σε κάποιον επειδή είδε μια ταινία στα γνωστά sites;

Στην Γερμανία που γνωρίζω από πρώτο χέρι, έπεφτε πρόστιμο μόνο σε torrents επειδή το παράλληλο upload θεωρείται διαμοιρασμός. Τεχνικά, από τη στιγμή που όταν κάποιος βλέπει κάτι online, streamάρει και δεν διαμοιράζει, πως έχει υπόσταση η επιβολή προστίμου; 

Αν κάτι χάνω ή κάτι έχει αλλάξει αν με διαφωτίσει κάποιος. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pomfolynx είπε

Αν επισκεφτείς και πιεις ποτό σε ένα μπαρ όπου γίνεται κάποια παράνομη διακίνηση αρκεί για να καταδικαστείς κι εσύ ;
Πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ότι παρακολούθησες κάποιο πειρατικό περιεχόμενο για να καταλογιστεί πρόστιμο. Και για να εξεταστούν από τον πάροχο τα πακέτα επικοινωνίας της συσκευής σου με τον server του πειρατικού περιχομένου χρειάζεται άρση του απορρήτου επικοινωνίων με εντολή εισαγγελέα η οποία γίνεται  μόνο για σοβαρά κακουργήματα και συγκεκριμένα πλημμελήματα.

Όπως ακριβώς το λες. Σε σελίδες stream με χίλιες άλλες πληροφορίες εκτός του βιντεο, θα πρέπει να αποδείξουν ότι είδες το βιντεο και δεν μπήκες για άλλο σκοπό. Αλλιώς ο νόμος θα έγραφε ότι απαγορεύεται να επισκέπτεσαι ιστότοπο που έχει παράνομα ανεβασμένο υλικό. Που στην ουσία δεν ξέρεις καν αν είναι παράνομα ανεβασμένο. Η σελίδα είναι ελεύθερη, δεν μπορείς να το υποθέσεις, δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις. Αλλά πέρα από αυτό, ο νόμος διώκει την αναπαραγωγή, όχι την επίσκεψη σε μια σελίδα. Είναι σαφέστατο. Ποιό δικαστήριο θα το παραλείψει αυτό; 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, spirosR7 είπε

Είχα δει κάτι ποστ στο reddit ότι έδινε logs απλόχερα παλιά. Επίσης δε το βλέπω να το προτείνουν γενικά σαν vpn γι'αυτό προσπαθώ να το αποφύγω το συγκεκριμένο. 

Δεν έχω προσωπική άποψη από το συγκεκριμένο για να σου πω, απλά θυμάμαι οτι είχε τέτοια επιλογή στο app του για το google tv. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, denz είπε

Με συγχωρείτε αν έχει ξανασυζητηθεί, το θρεντ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις για να το διαβάσει κανείς ολόκληρο, αλλά πως γίνεται να πέφτει πρόστιμο σε κάποιον επειδή είδε μια ταινία στα γνωστά sites;

Δεν έχει πέσει κανένα τέτοιο πρόστιμο. Λένε ότι θα πέσει οι άσχετοι τρομολάγνοι του διαδικτύου... Έχουμε πολλούς από δαύτους!

Αν πέσει πρόστιμο για αναπαραγωγή ταινίες π.χ. από ταινιομάνια, θα πρέπει να πέσει πρόστιμο για αναπαραγωγή σειρών-εκπομπών, αποσπασμάτων ταινιών και από το youtube. Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς. Και στο youtube υπάρχει πολύ υλικό που υπόκειται σε δικαιώματα και είναι παράνομα ανεβασμένο, ξένο και ελληνικό. Αλλά ο αλγόριθμος του yt δεν τα έχει πιάσει για διαγραφή. Κοινή λογική.

Επεξ/σία από 1comment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...