Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aypnia είπε

Δεν θα βγάλεις άκρη από τέτοια site γιατί όλοι στην Ελλάδα δυναμική IP έχουν.

Γιατί τη στατική πρέπει να τη πληρώσεις για να σου τη δώσουν.

Δεν θα βγάλεις άκρη γιατί δεν έχεις όλες τις πληροφορίες, δηλαδή πότε ακριβώς είχες τη κάθε IP.

O ISP κρατάει αυτές τις πληροφορίες.

αρα το site λεει οτι ναναι; τζαμπα παει η ψυχη μας στην κωλοτσέπη;

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

αρα το site λεει οτι ναναι; τζαμπα παει η ψυχη μας στην κωλοτσέπη;

Όχι δεν λέει ότι να' ναι. Δεν σου βγάζει το site αυτό το τι κατέβασες εσύ, αλλά το τι έχει κατεβάσει η IP που έχεις εσύ αυτή τη στιγμή.

Για να δεις εσύ τι έχεις κατεβάσει πρέπει να εποπτεύεις συνέχεια την IP που έχεις, να κάνεις λίστα με όλες τις IP που πήρες και ποια συγκεκριμένη ώρα είχες τη καθεμία.

Και να δεις από site σαν και αυτό τι έχει κατεβεί από τη κάθε IP που πήρες τη χρονική διάρκεια που την είχες.

Προφανώς ο ISP έχει όλα αυτά τα δεδομένα, ποιες IP είχες και ποια χρονική στιγμή τις είχες.

Υπάρχει λόγος που κάποιος κόσμος προτιμά να έχει στατική IP και είναι διευθετημένος να πληρώσει παραπάνω για να έχει στατική.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/3/2025 στις 12:29 ΜΜ, domino είπε

τι ειναι το DNS;;

Βρήκα κι ένα σύντομο tutorial για το πώς γίνεται κρυπτογράφηση τού DNS για περισσότερη ασφάλεια (DoH). 

Ευπρόσδεκτα σχετικά σχόλια...

Επεξ/σία από astrolavosg
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, aypnia είπε

Όχι δεν λέει ότι να' ναι. Δεν σου βγάζει το site αυτό το τι κατέβασες εσύ, αλλά το τι έχει κατεβάσει η IP που έχεις εσύ αυτή τη στιγμή.

Για να δεις εσύ τι έχεις κατεβάσει πρέπει να εποπτεύεις συνέχεια την IP που έχεις, να κάνεις λίστα με όλες τις IP που πήρες και ποια συγκεκριμένη ώρα είχες τη καθεμία.

Και να δεις από site σαν και αυτό τι έχει κατεβεί από τη κάθε IP που πήρες τη χρονική διάρκεια που την είχες.

Προφανώς ο ISP έχει όλα αυτά τα δεδομένα, ποιες IP είχες και ποια χρονική στιγμή τις είχες.

Υπάρχει λόγος που κάποιος κόσμος προτιμά να έχει στατική IP και είναι διευθετημένος να πληρώσει παραπάνω για να έχει στατική.

Ok η στατική ip κοστίζει παραπάνω φαντάζομαι γιατί σ αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τζάμπα 

***Βέβαια το τρελό με αυτό το site είναι ότι δείχνει ότι υπάρχει κάτι κατεβασμένο την στιγμή που η ip φαίνεται ότι ανήκει σε εμένα χωρίς όμως να κατεβάζω τίποτα εκείνη την ώρα ή ημέρα επίσης μπαίνω σε site που δείχνει και την ip και την τοποθεσία βάση αυτής και βγάζει αλλά αντί άλλων.Τελικα πόσοι ταυτόχρονα έχουν μια ip δεν γίνεται να βλέπεις πχ τώρα ότι η τοποθεσία της ip είναι νόμος Αττικής και μετά δέκα λεπτά χωρίς να έχεις κάνει επανεκκίνηση σε ρούτερ χωρίς να έχεις πειράξει τίποτα να βλέπεις πάλι την ίδια ip εφόσον δεν έχει αλλάξει αλλά τώρα τοποθεσία Αλεξανδρούπολη 

Επεξ/σία από PLHROPPP
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, aypnia είπε

Εγώ από τις 4/4 που κατέβασα το Mint δεν έχω κάνει reset το ρουτερ άρα μέχρι σήμερα έχω το ίδιο IP .

Και όμως δύο μέρες μετά από το κατέβασμα του Mint (στις 6/4  δηλαδή) μου δείχνει ότι το συγκεκριμένο IP , κατέβασε ταινίες και προγράμματα που (μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια) είτε δεν είχα λόγο να τα κατεβάσω καθώς είτε τα κατέχω νόμιμα (Office) είτε έχω πρόσβαση μέσω Netflix , είτε (ειλικρινέστατα) δεν τα κατέβασα ΠΟΤΕ!

Πως εξηγείται αυτό ;;;; 

Υ.Γ Ερώτηση Παίζει κάποιοι πελάτες της INALAN στη Θεσσαλονίκη, να "βγαίνουν" με  το ίδιο IP στο Internet? 

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, yiankap είπε

Εγώ από τις 4/4 που κατέβασα το Mint δεν έχω κάνει reset το ρουτερ άρα μέχρι σήμερα έχω το ίδιο IP .

Και όμως δύο μέρες μετά από το κατέβασμα του Mint (στις 6/4  δηλαδή) μου δείχνει ότι το συγκεκριμένο IP , κατέβασε ταινίες και προγράμματα που (μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια) είτε δεν είχα λόγο να τα κατεβάσω καθώς είτε τα κατέχω νόμιμα (Office) είτε έχω πρόσβαση μέσω Netflix , είτε (ειλικρινέστατα) δεν τα κατέβασα ΠΟΤΕ!

Πως εξηγείται αυτό ;;;; 

Υ.Γ Παίζει κάποιοι πελάτες της INALAN στη Θεσσαλονίκη, να "βγαίνουν" με  το ίδιο IP στο Internet? 

Ακριβώς αυτό λέω και εγώ !!!!!! Πόσοι τελικά μοιράζονται μια ip?????

Δημοσ.

Καλά πέθανα στο γέλιο.....Είπα να δοκιμάσω το site και στο κινητό μου με την 4g σύνδεση....Τι illustrator για mac μου δείχνει ότι κατέβασα, τι after effects για mac και εγώ δεν ξέρω τι άλλα προγράμματα ακόμα....

Εννοείται πως δεν έχω mac και ουδέποτε δεν κατεβάζω από το κινητό !!!

ΓΤΠ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Ok η στατική ip κοστίζει παραπάνω φαντάζομαι γιατί σ αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τζάμπα 

***Βέβαια το τρελό με αυτό το site είναι ότι δείχνει ότι υπάρχει κάτι κατεβασμένο την στιγμή που η ip φαίνεται ότι ανήκει σε εμένα χωρίς όμως να κατεβάζω τίποτα εκείνη την ώρα ή ημέρα επίσης μπαίνω σε site που δείχνει και την ip και την τοποθεσία βάση αυτής και βγάζει αλλά αντί άλλων.Τελικα πόσοι ταυτόχρονα έχουν μια ip δεν γίνεται να βλέπεις πχ τώρα ότι η τοποθεσία της ip είναι νόμος Αττικής και μετά δέκα λεπτά χωρίς να έχεις κάνει επανεκκίνηση σε ρούτερ χωρίς να έχεις πειράξει τίποτα να βλέπεις πάλι την ίδια ip εφόσον δεν έχει αλλάξει αλλά τώρα τοποθεσία Αλεξανδρούπολη 

Μου φαίνεται περίεργο να ενημερώνουν το site real time.

Σου δείχνει ότι κατέβηκε κάτι τώρα κι όχι πολλές ώρες πριν ενώ έχεις την IP εσύ;

Αν και νομίζω ότι οι ελληνικοί ISP είναι σε CGNAT, όπου μια IP o ISP μπορεί να τη δώσει σε παραπάνω από έναν. Οπότε παίζει και αυτό.

Για να βγεις από CGNAT θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη της Cosmote, της Nova, της Vodafone και ζητήσεις να βγεις.

Μπορεί και να σε βγάλουν, αν και δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aypnia είπε

Μου φαίνεται περίεργο να ενημερώνουν το site real time.

Σου δείχνει ότι κατέβηκε κάτι τώρα κι όχι πολλές ώρες πριν ενώ έχεις την IP εσύ;

Αν και νομίζω ότι οι ελληνικοί ISP είναι σε CGNAT, όπου μια IP o ISP μπορεί να τη δώσει σε παραπάνω από έναν. Οπότε παίζει και αυτό.

Για να βγεις από CGNAT θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη της Cosmote, της Nova, της Vodafone και ζητήσεις να βγεις.

Μπορεί και να σε βγάλουν, αν και δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Μου δείχνει ότι ενώ έχω την ip και δεν έχω κάνει επανεκκίνηση ώστε να αλλάξει πριν κάποιες ώρες όχι real time κατεβαίνε κάτι ενώ εχω την ip χωρίς να έχω ποτέ κατεβάσει κάτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Μου δείχνει ότι ενώ έχω την ip και δεν έχω κάνει επανεκκίνηση ώστε να αλλάξει πριν κάποιες ώρες όχι real time κατεβαίνε κάτι ενώ εχω την ip χωρίς να έχω ποτέ κατεβάσει κάτι 

Είσαι σε CGNAT. Δίνουν την IP σου και σε άλλους. Ποια εταιρεία έχεις;

Θεωρητικά μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στη τεχνική υποστήριξη και να πεις "έχω κάμερες και δεν μπορώ να συνδεθώ γιατί είμαι πίσω από cgnat" και να ζητήσεις να το αφαιρέσουν.

Δίνουν την ίδια IP και σε άλλους την ίδια στιγμή που την έχεις κι εσύ.

Από τι αριθμούς ξεκινάει η IP σου, οι 3 πρώτοι ποιοι είναι;

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bblaw20 είπε

Οταν βλεπεις κατι στο youtube, νομιζεις δεν κατεβαζεις το βιντεο? Μπορει οχι ολοκληρο αλλα κομματι κομματι κατεβαζεις αρχειο βιντεο το οποιο σβηνει μολις αλλαξεις σελιδα στο browser.

δεν ειναι ετσι,μη λεμε οτι ναναι.το αρχειο "κατεβαινει" μεσω του παροχου σου για να παιξει(ή να φορτωθει-οπως θες πες το) οπως και ενα αρχειο πχ ειδησεογραφικο κτλ.

Αν ομως εσυ θελεις να το αποθηκευσεις στα αρχεια σου αυτο ειναι διαφορετικο. Τοτε "τσάαακ,να το προστιμο" που λεει κι ο Σωτήρης...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Δεν είναι θέμα CGNAT. Κι εμένα που δεν είμαι από πίσω μου δείχνει ό,τι να 'ναι.

Ναι, λίγο που έψαξα το site είναι προβληματικό.

ΔΕΝ μπορεί να είναι ακριβές όσον αφορά τα timestamps.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το torrent που δείχνει έχει κατέβει από την IP που έχεις αυτή τη στιγμή.

Αλλά μπορεί να έχει κατεβεί πολύ πριν και μην εντοπίσει το πραγματικό timestamp.

Sites σαν και αυτό έχουν νόημα αν έχεις static IP.

Τότε μόνο είσαι σίγουρος ότι αυτό που δείχνει το κατέβασες εσύ και δεν σε νοιάζει το timestamp που σου δείχνει αν είναι το σωστό.

50 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Είμαι σε cosmote αρχιζει από 185

Δεν πρέπει να είσαι σε CGNAT, συνήθως ξεκινάνε από 100.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
1 hour ago, aypnia said:

Δεν πρέπει να είσαι σε CGNAT, συνήθως ξεκινάνε από 100.

Ας ανοιξει το powershell και να γραψει: tracert συν την ip δηλ. tracert 185.***.***.***

αν βγαζει ενα αποτελεσμα τοτε δεν ειναι πισω απο cgnat. αν βγαζει παραπανω τοτε ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...