Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάντως έχω απορία, αν κάποιος που έχει δοκιμάσει αλλά ακουστικά με anc, αν με την πάροδο του χρόνου έχει παρατηρήσει μειωση της λειτουργίας ή είναι προνόμιο μόνο των AirPods 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

πάντως έχω απορία, αν κάποιος που έχει δοκιμάσει αλλά ακουστικά με anc, αν με την πάροδο του χρόνου έχει παρατηρήσει μειωση της λειτουργίας ή είναι προνόμιο μόνο των AirPods 

Και σε ποιες περιπτώσεις αυτό το συμπέρασμα είναι «ψυχολογικής» φύσεως θα συμπλήρωνα εγώ. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά στα AirPods Pro 1ης γενιάς, είδα τεράστια μείωση απόδοσης στο ANC όσο προχωρούσαν τα firmware updates (και όλως τυχαίως το ANC έγινε τραγικό όταν παρουσιάστηκαν τα 2ης γενιάς). Βέβαια για να μην είμαι άδικος, επειδή τα αγόρασα από τους πρώτους (νομίζω Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2019) η ίδια η Apple αναγνώρισε την δυσλειτουργία του ANC σε όλες τις πρώτες παρτίδες και υπήρξε σχετικό πρόγραμμα αντικατάστασης τους μετά από έλεγχο & εντελώς δωρεάν για 2 ή 3 έτη από την ημερομηνία αγοράς. Μάλιστα στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος μου τα αντικατέστησαν δωρέαν 2 φορές  (την πρώτη φορά εντός εγγύησης & την δεύτερη λίγες μέρες μετά τη λήξη της εγγύησης ==> προς τιμήν τους). Κανείς δε μπορεί να ξέρει αν όντως ευθύνονται τα firmware updates, και καλό είναι να αποφεύγουμε συνωμοσίες όσο βολικές και αν είναι. Η εμπειρία μου με το apple after sales support ήταν παραπάνω από υποδειγματική και αυτό από μονο του σβήνει την όποια δυσαρέσκεια είχα όσο έβλεπα την απόδοση τους να πέφτει. Η αντικατάσταση χωρίς οικονομική επιβάρυνση δεν είναι μικρή υπόθεση. 

Προσωπικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος να προβλέψεις πότε θα χαλάσουν στον καθένα. Το γνώριζα εδώ και χρόνια (ήδη από τα AirPods 1ης γενιάς αλλά και από τα ένδοξα EarPods με 3.5mm) πως η αντοχή τους εξαρτάται από το χρήστη και πόσο τυπικός είναι κανείς στην καθαριότητα τους. Καλώς ή κακώς τα ακουστικά είναι αξεσουάρ που υποβάλλονται σε πολύ stress με σκόνη/ιδρώτα/κερί, και όλα αυτά από μόνα τους αρκούν για να υποβαθμίσουν την απόδοση του ήχου (πόσο μάλλον του ANC). Ανέκαθεν έβρισκα ένα τρόπο και τα καθάριζα με καθαρό οινόπνευμα κλπ. και η απόδοση τους επανερχόταν, ωστόσο στα AirPods Pro αυτό δεν είναι εφικτό (το δοκίμασα και απέτυχα).

Μία ακόμα διαπίστωση που έκανα πριν πουλήσω τα 1ης γενιάς και περάσω στα 2ης, είναι ότι στην πρώτη γενιά υπήρχε μία κακή σχεδιαστική επιλογή που έκανε το ANC να καταρρέει σχεδόν σε όλα (το πολύ δύο χρόνια μετά την αγορά). Ένα από τα δύο μικρόφωνα που χρησιμοποιούνταν για την ακύρωση θορύβου, ήταν από λάθος (?) τοποθετημένα στην εσωτερική πρόσοψη του ακουστικού, και επομένως φορώντας το ακουστικό ερχόταν σε άμεση επαφή με το δέρμα του αυτιού. Επομένως ακόμα και αν ήσουν προσεκτικός και επιμελής στον καθαρισμό τους, η σίτα του μικροφώνου γέμιζε για πλάκα με ιδρώτα/σκόνη/κερί και το ANC πήγαινε περίπατο. Στην 2η γενιά όπως θα δείτε μετακίνησαν το εσωτερικό μικρόφωνο στην πάνω πλευρά, και αυτό από μόνο του διόρθωσε 8/10 περιπτώσεις βλάβης στο ANC γιατί η σίτα δεν λερώνεται πλέον τόσο εύκολα. Όσοι πήραμε τα 2ης γενιάς γλιτώσαμε τα προβλήματα, και αυτοί γλίτωσαν την οικονομική ζημία από αντικαταστάσεις. 

Η Apple στην προσπάθεια της να τα κάνει τα AirPods durable & sweat resistant (για να τα διαφημίσει στη συνέχεια ως ιδανικά για activity), έχει ενισχύσει τις σίτες & το sealing στα mesh points σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι πραγματικά δύσκολο να εισχωρήσει σκόνη/ιδρώτας/κερί τον 1ο χρόνο, όταν όμως εισχωρήσει είναι αδύνατο τα ακουστικά να γίνουν όπως πριν. Η συστηματική αδιαφορία για την καθαριότητα ακουστικών και θήκης είναι το πρόβλημα. Όσοι λένε ότι καταφέρνουν να τα καθαρίσουν νομίζω ότι ψεύδονται ή απλά είναι ικανοποιημένοι χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις (εγώ δεν ανέχομαι στο ANC να ακούω περίεργους θορύβους και το γνωστό ΚΧΧΧΧΧΧΧ από την εποχή που είχαμε παράσιτα στην αναλογική τηλεόραση). Τα AirPods είναι έτσι σχεδιασμένα και κολλημένα (κακώς κατά τη γνώμη μου) ώστε να είναι non servicable. Η ίδια η Apple τα στέλνει για ανακύκλωση καθώς δεν μπορείς να τα ανοίξεις χωρίς να τα καταστρέψεις, και αν πάλι τα ανοίξεις δεν μπορείς να τα κλείσεις όπως πριν (εκτός αν είσαι χειρούργος στις επισκευές). Κακό για τον πλανήτη από άποψη σπατάλης πόρων, καλό για την Apple γιατί δεν χρονοτριβεί προσπαθώντας να βρει τι φταίει στα ακουστικά, καλό και για τον χρήστη όμως διότι παίρνει καινούριο part χωρίς χρέωση.

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 14/6/2025 στις 1:10 ΜΜ, ksessalonikios είπε

H Sony στις σειρές WF και WH εχει κατηγορηθεί πολλάκις για αυτό.

Και δικαίως θα πω, γιατι μου εχει συμβεί και εμένα.

Δημοσ.
Στις 16/6/2025 στις 11:38 ΜΜ, arxontas2323 είπε

Λέγεται οτι δεν θα βγουν φέτος τα airpods pro 3...

Ο σκοπός είναι να έχουν να παρουσιάσουν και κάτι βελτιωμένο / πέρα από αυτά που ήδη έχουμε. Το να παρουσιάζονται μοντέλα και απλώς να αλλάζει η αρίθμηση & το model number δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

Εγώ πάντως με τα pro 2 εδώ και λίγο πάνω από ένα χρόνο δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με το anc τα χρησιμοποιώ μάλιστα και στο σκοπευτήριο σαν ωτοασπίδες και κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μπαίνω από την εφαρμογή και το ενεργοποιώ και δεν ακούω τίποτα από της τουφεκιές. Και είναι και εξαιρετικά μετά που όταν μιλάς ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα. Εγώ έχω προσέξει άλλο πράγμα μερικές φορές οταν δέχομαι κάποια κλήση και τα έχω στην θήκη όταν βάλω το αριστερό δεν ενεργοποιείται ενώ με το δεξί κατευθείαν,το έχει αντιμετωπίσει κανείς ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...