Kekk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου I need your help. Εδώ και περίπου 15 μερες είμαι σε μια εταιρία η οποία δεν ταιριάζει στην νοοτροπία μου αλλά και επίσης το job description δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Την πέμπτη έχω συνέντευξη σε άλλη εταιρία αλλά δεν ξέρω πως να διαχειριστώ το θέμα της αλλαγής και πως να το επικοινωνήσω για να μην θεωρηθεί red flag. Στο βιογραφικό μου δεν αναφέρεται η θέση στην οποία είμαι τώρα καθώς είναι μόνο 15 μέρες και θεώρησα πως δεν υπάρχει λόγος. Σκέφτομαι να πω την αλήθεια και πως η θέση για την οποία γίνεται η συνέντευξη είναι αυτό που ήθελα σε αρχική φάση αλλά δεν υπήρχε κάποια διαθέσιμη θέση όταν είχα στείλει βιογραφικό και έτσι πήγα σε μια δεύτερη επιλογή . Ποια είναι η γνώμη σας ;
dbrillis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Τα παρα σκέφτεσαι. Αν στο βιογραφικό που ειχες στείλει δεν αναφέρεις την δουλειά που εισαι τωρα θα σου ελεγα να μην την αναφέρεις αν δεν ερωτηθείς. Αν σε ρωτήσουν γιατι θες να αλλάξεις δουλειά πες μια μπαρούφα απο αυτες που τους αρέσει να ακούνε χωρις να πεις οτι εισαι καπου τωρα που δεν σου αρέσει. Πες ψάχνω μια πρόκληση, κατι να με γεμίζει, κατι γενικο. Μιλα για εσενα και οχι για την παλιά δουλειά, κτλ. Μην πεις ψέματα, απλα μην πεις παραπάνω πράγματα απο οσα χρειάζεται. Ετσι και αλλιως δεν ξέρεις ουτε εκει αν θα σου αρέσει, μπορει να σε προσλάβουν και να ειναι τα ιδια χαλια, μπορει και οχι.
georgiouu Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου χαλαρωσε και ανεφερε την πραγματικοτητα δεν ειναι μεμπτο το οτι βρηκες εναλλακτικη δουλεια μεχρι να βρεις κατι καλυτερο 1
Kekk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 33 λεπτά πριν, dbrillis είπε Τα παρα σκέφτεσαι. Αν στο βιογραφικό που ειχες στείλει δεν αναφέρεις την δουλειά που εισαι τωρα θα σου ελεγα να μην την αναφέρεις αν δεν ερωτηθείς. Αν σε ρωτήσουν γιατι θες να αλλάξεις δουλειά πες μια μπαρούφα απο αυτες που τους αρέσει να ακούνε χωρις να πεις οτι εισαι καπου τωρα που δεν σου αρέσει. Πες ψάχνω μια πρόκληση, κατι να με γεμίζει, κατι γενικο. Μιλα για εσενα και οχι για την παλιά δουλειά, κτλ. Μην πεις ψέματα, απλα μην πεις παραπάνω πράγματα απο οσα χρειάζεται. Ετσι και αλλιως δεν ξέρεις ουτε εκει αν θα σου αρέσει, μπορει να σε προσλάβουν και να ειναι τα ιδια χαλια, μπορει και οχι. Θα πρέπει να αναφερθώ καθώς για να κλείσουμε την συνέντευξη ήταν δύσκολο λόγω ωρών οπότε ευγενικά τους είπα ότι έχω ξεκινήσει κάπου αλλού.. και το ίδιο θα συμβεί αν περάσω και στις επόμενες συνεντεύξεις καθώς η συγκεκριμένη εταιρία κάνει σύνολο 3 συνεντεύξεις. Και εννοείται δεν θέλω να αναφερθώ στην τωρινή δουλειά σκεφτόμουν απλά να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη θέση με ενδιαφέρει περισσότερο
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Τα παρα σκέφτεσαι. Αν στο βιογραφικό που ειχες στείλει δεν αναφέρεις την δουλειά που εισαι τωρα θα σου ελεγα να μην την αναφέρεις αν δεν ερωτηθείς. Συμφωνώ. Ακόμα και αν ερωτηθείς , απαντά με αρκετή "δημιουργική ασάφεια".
Kekk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, DrLo είπε Συμφωνώ. Ακόμα και αν ερωτηθείς , απαντά με αρκετή "δημιουργική ασάφεια". Θα πρέπει να αναφερθώ καθώς για να κλείσουμε την συνέντευξη ήταν δύσκολο λόγω ωρών οπότε ευγενικά τους είπα ότι έχω ξεκινήσει κάπου αλλού.. και το ίδιο θα συμβεί αν περάσω και στις επόμενες συνεντεύξεις καθώς η συγκεκριμένη εταιρία κάνει σύνολο 3 συνεντεύξεις.. το ανέφερα και παραπάνω ίσως γιαυτο ανησυχώ και δεν μπορώ να το αποκρύψω γιατί θα δυσκολευτώ με το να κλείσω την ώρα της συνέντευξης.. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
JakeKaufman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2 hours ago, Kekk said: I need your help. Εδώ και περίπου 15 μερες είμαι σε μια εταιρία η οποία δεν ταιριάζει στην νοοτροπία μου αλλά και επίσης το job description δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Την πέμπτη έχω συνέντευξη σε άλλη εταιρία αλλά δεν ξέρω πως να διαχειριστώ το θέμα της αλλαγής και πως να το επικοινωνήσω για να μην θεωρηθεί red flag. Στο βιογραφικό μου δεν αναφέρεται η θέση στην οποία είμαι τώρα καθώς είναι μόνο 15 μέρες και θεώρησα πως δεν υπάρχει λόγος. Σκέφτομαι να πω την αλήθεια και πως η θέση για την οποία γίνεται η συνέντευξη είναι αυτό που ήθελα σε αρχική φάση αλλά δεν υπήρχε κάποια διαθέσιμη θέση όταν είχα στείλει βιογραφικό και έτσι πήγα σε μια δεύτερη επιλογή . Ποια είναι η γνώμη σας ; Στις προηγούμενες θέσεις εργασίας σου παρέμεινες για αρκετό καιρό; 1
Kekk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 22 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Στις προηγούμενες θέσεις εργασίας σου παρέμεινες για αρκετό καιρό; Πριν είχα δική μου επιχείρηση και πριν από αυτό ναι, το μικρότερο διάστημα που ήμουν σε εταιρία ήταν 7 μήνες.
lightsout Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Οπωσδήποτε η αλλαγή εργασίας στις 15 ημέρες δείχνει ότι στην τρέχουσα εργασιακή σου συνθήκη κάτι δεν πάει καλά, ωστόσο το θέμα είναι πώς θα το "πουλήσεις" εσύ.
Kekk Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, lightsout είπε Οπωσδήποτε η αλλαγή εργασίας στις 15 ημέρες δείχνει ότι στην τρέχουσα εργασιακή σου συνθήκη κάτι δεν πάει καλά, ωστόσο το θέμα είναι πώς θα το "πουλήσεις" εσύ. Συμφωνώ και εκεί είναι το ερώτημα μου, το πώς θα μπορούσα να το διαχειριστώ ώστε να μην λειτουργήσει κατά μου ή θεωρηθώ job hopper.
dbrillis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Υπάρχουν 100 λόγοι που δεν μπορείς να ξερεις και μπορεί να μην παρεις τη δουλεια ενω εισαι κατάλληλος. Μπορει να παρεις τη δουλεια και να μην σου αρέσει. Ο καλύτερος τρόπος να πας σε μια συνέντευξη ειναι να μην εχεις προσδοκίες. Προετοιμασου, μαθε πραγματα για την εταιρία, πες οτι εχεις να πεις και μην το σκέφτεσαι πολυ, θα βαλεις τρικλοποδια στον εαυτό σου. Προσπάθησε να αποβάλεις το στρες οτι αυτη ειναι η μια και μοναδική σου ευκαιρία να αλλαξεις δουλειά, γιατι δεν ειναι. Το αν θα σε θεωρήσουν job hopper ειναι κατι εντελώς τυχαίο, μπορείς να πεις τα ιδια πράγματα σε 5 ανθρώπους και ο ενας να σε βαφτίσει job hopper, ο αλλος επαγγελματια και ο αλλος ζογκλέρ. Και τελικα να προσλάβουν τον γνωστό που εχει κανει referral καποιος. 1
Morosana Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Θα τους εξηγήσεις ότι είσαι σε μια δουλειά που δεν ανταποκρίνεται χωρίς να κατηγορήσεις τον τωρινό σου εργοδότη για να βγάζεις προς το ζην και πως σε ενθουσιάζει η προοπτική να δουλέψεις σε αυτό που πραγματικά σου αρέσει και αποδίδεις. Ενημέρωσε τους ότι οποίο και να είναι το αποτέλεσμα θα ήθελες να ξέρεις όσο γίνεται νωρίτερα πότε θα γίνουν τα interviews ώστε να μην δημιουργήσεις πρόβλημα στον τωρινό σου εργοδότη και πως σε περίπτωση που συνεργαστείτε θα φροντίσεις το "διαζύγιο" σου να είναι smooth. Καλή τύχη! 3
Kekk Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, dbrillis είπε Υπάρχουν 100 λόγοι που δεν μπορείς να ξερεις και μπορεί να μην παρεις τη δουλεια ενω εισαι κατάλληλος. Μπορει να παρεις τη δουλεια και να μην σου αρέσει. Ο καλύτερος τρόπος να πας σε μια συνέντευξη ειναι να μην εχεις προσδοκίες. Προετοιμασου, μαθε πραγματα για την εταιρία, πες οτι εχεις να πεις και μην το σκέφτεσαι πολυ, θα βαλεις τρικλοποδια στον εαυτό σου. Προσπάθησε να αποβάλεις το στρες οτι αυτη ειναι η μια και μοναδική σου ευκαιρία να αλλαξεις δουλειά, γιατι δεν ειναι. Το αν θα σε θεωρήσουν job hopper ειναι κατι εντελώς τυχαίο, μπορείς να πεις τα ιδια πράγματα σε 5 ανθρώπους και ο ενας να σε βαφτίσει job hopper, ο αλλος επαγγελματια και ο αλλος ζογκλέρ. Και τελικα να προσλάβουν τον γνωστό που εχει κανει referral καποιος. Εχεις δίκιο σε όλα απλά το άγχος μου δημιουργεί τις προσδοκίες. Σε ευχαριστώ πολύ! 36 λεπτά πριν, Morosana είπε Θα τους εξηγήσεις ότι είσαι σε μια δουλειά που δεν ανταποκρίνεται χωρίς να κατηγορήσεις τον τωρινό σου εργοδότη για να βγάζεις προς το ζην και πως σε ενθουσιάζει η προοπτική να δουλέψεις σε αυτό που πραγματικά σου αρέσει και αποδίδεις. Ενημέρωσε τους ότι οποίο και να είναι το αποτέλεσμα θα ήθελες να ξέρεις όσο γίνεται νωρίτερα πότε θα γίνουν τα interviews ώστε να μην δημιουργήσεις πρόβλημα στον τωρινό σου εργοδότη και πως σε περίπτωση που συνεργαστείτε θα φροντίσεις το "διαζύγιο" σου να είναι smooth. Καλή τύχη! Σε ευχαριστώ πολύ!
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, Kekk είπε Εχεις δίκιο σε όλα απλά το άγχος μου δημιουργεί τις προσδοκίες. Σε ευχαριστώ πολύ! Σε ευχαριστώ πολύ! Καλή τύχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα