killerx3 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ. Ήθελα κάποιες πληροφορίες για αυτό το σκεύασμα. Καθώς έψαχνα στην αποθήκη της γιαγιάς στο χωριό βρήκα ένα σφραγισμένο μπουκάλι τσίγκινο με ημερομηνία 1905. Ήταν από τις πρώτες κυκλοφορίες τότε καθώς η εταιρεία του Ισιδώρου Αρβανίτη άνοιξε το 1894 οπότε δεν είναι ημερομηνία ίδρυσης. Το τρομερό είναι ότι είναι σφραγισμένο.. Επικοινώνησα το πρωί με τα γραφεία τους παραθέτοντας κάποιες φωτογραφίες και περιμένω απάντηση από τους ιδιοκτήτες τώρα. Εσείς έχετε κάποια ιδέα που αλλού θα μπορούσε να δωθεί; Συλλέκτες κλπ; Να σημειωθεί ότι δεν γνωρίζω από αυτά αναφέρω την ημερομηνία χωρίς να γνωρίζω παραπάνω πράγματα για το σκεύασμα. Πάντως στο ίντερνετ που ψάχνω για φωτογραφίες δεν υπάρχουν πουθενά με τσίγκινα δοχεία. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από killerx3 3
Morosana Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Αν κρίνω από την αγγλική περιγραφή και το τσιγκινο μπουκάλι μάλλον προέρχεται από κάποιο batch προς εξαγωγή. Στον μόνο που θα επιχειρούσα να το πουλήσω είναι στην ίδια εταιρεία και ίσως σου κάνουν πρόταση αφού είναι ιδιαίτερο κομμάτι και γι αυτούς. Από συλλέκτες μην περιμένεις τίποτα σπουδαίο οπότε αν δεν έχεις ανάγκη τα 100 που πιθανόν να σου προσφέρουν καλύτερα να το κρατήσεις αφού είναι κάποιου είδος κειμήλιο της οικογένειας σου. 5
killerx3 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, Morosana είπε Αν κρίνω από την αγγλική περιγραφή και το τσιγκινο μπουκάλι μάλλον προέρχεται από κάποιο batch προς εξαγωγή. Στον μόνο που θα επιχειρούσα να το πουλήσω είναι στην ίδια εταιρεία και ίσως σου κάνουν πρόταση αφού είναι ιδιαίτερο κομμάτι και γι αυτούς. Από συλλέκτες μην περιμένεις τίποτα σπουδαίο οπότε αν δεν έχεις ανάγκη τα 100 που πιθανόν να σου προσφέρουν καλύτερα να το κρατήσεις αφού είναι κάποιου είδος κειμήλιο της οικογένειας σου. Ναι ίσως να είναι και έτσι. Πάντως περιμένω απάντηση από τους ιδιοκτήτες αλλιώς θα το κρατήσω..
mariosnik_ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Πότε γεννήθηκε η γιαγιά σου; Αν το 1905 δεν είχε μια ηλικία γενικώς από 20 ετών και πάνω, δεν αποκλείεται το εν λόγω αντικείμενο να το βρήκε η γιαγιά από τους γονείς της. Εν πάση περιπτωσει, δεν θα σου πω τι θα κάνεις, αλλά στην θέση σου, όντας άτομο που κατέχω άπειρα κειμήλια από παππούδες, προπαππουδες κτλ σε σημείο να με ανησυχούν πως θα τα αποθηκεύσω και θα τα κρατήσω χωρίς αλλοιώσεις, φθορες και καταστροφές, φαντάσου ότι μερικα που ειχαμε στην αποθήκη κλάπηκαν μετά από διάρρηξη, αν είχα και ένα τέτοιο μπουκάλι επιπλέον, θα κοιτούσα αν μπορώ να το βγάλω σε καμία δημοπρασία να κερδίσω όσο πιο πολλά μπορώ, καλώς σκέφτηκες να ρωτήσεις την εταιρεία, μην το πας πουθενά και το αφήσεις και στο κλέψουν. Παρόλα αυτά, αν είναι από τα λίγα πράγματα που σου έμειναν από την γιαγιά, κράτησε το. Αυτά.
BigBlack Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Αν δεν κάνω λάθος η χρονολογία -1905- δεν ισχύει, πιθανώς είναι αρίθμηση του μπουκαλιού ή της παρτίδας. Το μπουκάλι είναι αλουμινένιο γύρω στο 1960-1970. 4
phanispal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Κι εγώ το θεωρώ απίθανο να είναι χρονολογία το 1905, 10 μόνο χρόνια από την ίδρυσή του. Όπως και ότι είναι τσίγκινη η συσκευασία. Πιο λογικό να είναι αλουμίνιο, και τελικά να είναι μεταγενέστερο batch. Παραμένει συλλεκτικό πάντως, άσχετα αν μπορεί να μην αξίζει όσο θα ήθελες. 1
killerx3 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Γενικότερα είμαι προσγειωμένος άνθρωπος δεν ψάχνω να βγάλω από την μύγα ξύγκι. Αν κοστίζει κάτι ικανοποιητικό για να δωθεί θα το δώσω. Αν τώρα είναι κάποια χαμηλή η τιμή εννοείται θα το κρατήσω! Ευχαριστώ όλους πάντως. Υ.Γ. Αυτό που είπατε για αρίθμηση παρτίδας το σκέφτηκα και εγώ πάντως, ίσως να είναι σύμπτωση και να μου φάνηκε σαν χρονολογία!
nvel Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου το μπουκάλι δεν είναι του 1905, η λέσβος δεν ανήκε στην ελλάδα τότε... 9 6
phanispal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι πόσιμο το περιεχόμενο ακόμα κι αν είναι του 1990 που λέει ο λόγος, ακόμα κι αν η γεύση του παραμένει αναλλοίωτη, λόγω του αλουμινίου. Γνωρίζει κανείς αν είναι ασφαλές ή αν περνάει ποσότητα αλουμινίου στο προϊόν;
killerx3 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι πόσιμο το περιεχόμενο ακόμα κι αν είναι του 1990 που λέει ο λόγος, ακόμα κι αν η γεύση του παραμένει αναλλοίωτη, λόγω του αλουμινίου. Γνωρίζει κανείς αν είναι ασφαλές ή αν περνάει ποσότητα αλουμινίου στο προϊόν; Το μόνο που ξέρω είναι ότι μυρίζει πάρα πολύ αν πλησιάσεις την μύτη σου στο καπάκι. Και ας είναι σφραγισμένο με κάτι σαν αλουμινόχαρτο;; Κάτι τέτοιο.
BigBlack Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Από μέσα έχει φελλό ο οποίος έχει συρρικνωθεί. Το περιεχόμενο δεν έχει σχέση με το αρχικό, εκτός από την εξάτμιση σίγουρα έχει αλλοιωθεί και από το αλουμίνιο. Ωστόσο είναι ωραίο σαν εμφάνιση, αν δεν το θέλεις εσύ σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θα το ήθελαν σε μιά βιτρίνα με παρόμοια εκθέματα.
dbrillis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Εδω μπορειτε να δειτε καλυτερες φωτογραφιες. Γραφει πανω για βραβειο σε 10η και 12η ΔΕΘ. Η 11η εγινε το 1936 https://www.cafr.ebay.ca/itm/296836515830?_skw=greek+ouzo&itmmeta=01JN1SJ915583K65ETGMT7S377&hash=item451cd5c7f6:g:SYcAAOSwoiJnQzPz&itmprp=enc%3AAQAKAAAAwFkggFvd1GGDu0w3yXCmi1eWKXe1GV1RmxDvKJR5JC6N4EcDXExh%2Bn%2BYsmIQ7L7soUM0yiEP%2B9T8gtDYsXBM7y7WM8ePkPneyOoZNaCjUFN8IPGGqEXP3vzZ0lmQh8rJ0d3F3EqW7--oyQy13IiVkyfGTrYQd9yaRQJaYtFskPnwXyOynCsktLobI12iBYH%2ByRbvI%2B%2B2cWzmsrn0pRsYZIY3z0tcEex5BlCSRD2O9YQaTrR4Gzf%2BhvThok6YWJk5rA%3D%3D|tkp%3ABk9SR4SRybmoZQ 1
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Έχω στην γειτονιά μου ένα μπεργκεράδικο που γράφει στην ταμπέλα "est 2005" αλλά τα μπιφτέκια που ψήνει δεν είναι εικοσαετίας αλλά είναι φρέσκα 13
BigBlack Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 19 minutes ago, dbrillis said: Εδω μπορειτε να δειτε καλυτερες φωτογραφιες. Γραφει πανω για βραβειο σε 10η και 12η ΔΕΘ. Η 11η εγινε το 1936 https://www.cafr.ebay.ca/itm/296836515830?_skw=greek+ouzo&itmmeta=01JN1SJ915583K65ETGMT7S377&hash=item451cd5c7f6:g:SYcAAOSwoiJnQzPz&itmprp=enc%3AAQAKAAAAwFkggFvd1GGDu0w3yXCmi1eWKXe1GV1RmxDvKJR5JC6N4EcDXExh%2Bn%2BYsmIQ7L7soUM0yiEP%2B9T8gtDYsXBM7y7WM8ePkPneyOoZNaCjUFN8IPGGqEXP3vzZ0lmQh8rJ0d3F3EqW7--oyQy13IiVkyfGTrYQd9yaRQJaYtFskPnwXyOynCsktLobI12iBYH%2ByRbvI%2B%2B2cWzmsrn0pRsYZIY3z0tcEex5BlCSRD2O9YQaTrR4Gzf%2BhvThok6YWJk5rA%3D%3D|tkp%3ABk9SR4SRybmoZQ Αν προσέξεις κάτω αναφέρει περιεχόμενο σε γραμμάρια. Αν ήταν του 1950 πχ το περιεχόμενο θα ήταν σε δράμια. Δεν είναι παλιότερο λοιπόν από περίπου το 1960 που έγινε η αλλαγή και δεν είναι νεώτερο του 1970-1975.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα