Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, killerx3 said:

Έχεις ένα δίκιο εν μέρη. Όταν λέω εν μέρη τι εννοώ: Αν εσύ είχες κάποια εταιρία και ίσως να σου έλλειπε κάποιο κομμάτι από την παραγωγή όπως κάτι τέτοιο παλιό παρατημένο μπορεί να το ήθελες σαν ιδιοκτήτης ασχέτως τιμής. Θυμάμαι είχε πουληθεί πιο παλιά μια fender Stratocaster από ξύλο που ήταν όλος ο σκελετός (δεν θυμάμαι ακριβώς τι ξύλο), χωρίς να έχουν αλλαχτεί ούτε μαγνήτες ούτε τίποτα, ήταν όλη μαμά από την εταιρία του 1975 περίπου κάπου εκεί.. Ε την πήρε η εταιρία φαντάσου 80000 δολάρια τότε γιατί ήταν από τα καλύτερα της κομμάτια. Με αυτό δεν θέλω να πω κάτι για τιμή αλλά για το πόσο πολύτιμο μπορεί να είναι για κάποιον ένα πράγμα όταν έχουν περάσει χρόνια. Κάποια πράγματα είναι και συναισθηματικής αξίας.. Δεν περιμένω να βγάλω λεφτά, δεν με ενδιαφέρει, αντιθέτως αν μου το ζητήσουν οι ιδιοκτήτες για συλλογή και ας μην δώσουν τίποτα αλήθεια δεν με ενδιαφέρει, θα τους το στείλω. Σε εμένα κάθεται και δεν έχω και τι να το κάνω. Εκεί θα το δει ο κόσμος εγώ τι να το κάνω; Έχω φωτογραφίες της γιαγιάς το μπουκάλι τι να το κάνω να το κοιτάω; Σιγά τα οα..

H ποτοποιΐα έχει εξαγοραστεί από ξένους πολλά χρόνια, το προϊόν της είναι πολύ μετριότερο των ανταγωνιστών της (όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, αλλά και όλων των άλλων πλωμαριτών. Δε θα βρεις ούτε έναν πλωμαρίτη να πίνει ''πλωμάρι'', εκτός κι αν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο, ή υπάρχουν μόνο χιώτικα στον κατάλογο). 😛

Τούτων λεχθέντων, επειδή η ξένη εταιρεία που πουλάει μέτρια ούζα χρησιμοποιώντας ένα νεκρό εδώ και δεκαετίες μπραντ, θέλει να ενισχύσει την αυτοεικόνα της και να φλεξάρει σχέσεις με την τοπική κοινωνία, πούλα τους το όσο πιο ακριβά μπορείς, μη χαριστείς.

Οικογενειακές ποτοποιΐες παραμένουν ο Βαρβαγιάννης, ο Γιαννατσής και ο Πιτσιλαδής. Οι δύο τελευταίοι είναι των μερακλήδων - γκουρμεδιάρηδων. Ο πρώτος είναι το μόνο ευρείας κυκλοφορίας ούζο Πλωμαρίου ποιότητας, κι όχι ένα hijack μίας πολυεθνικής στη νοσταλγία των ιθαγενών, όπως είναι πχ και η μπύρα ''ΜΑΜΜΟΣ''. Μόνο σε αυτούς τους 3 θα χάριζα κάτι (ο Βαρβαγιάννης έχει κι αυτός μουσείο - πωλητήριο).

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

H ποτοποιΐα έχει εξαγοραστεί από ξένους πολλά χρόνια, το προϊόν της είναι πολύ μετριότερο των ανταγωνιστών της (όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, αλλά και όλων των άλλων πλωμαριτών. Δε θα βρεις ούτε έναν πλωμαρίτη να πίνει ''πλωμάρι'', εκτός κι αν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο, ή υπάρχουν μόνο χιώτικα στον κατάλογο). 😛

Τούτων λεχθέντων, επειδή η ξένη εταιρεία που πουλάει μέτρια ούζα χρησιμοποιώντας ένα νεκρό εδώ και δεκαετίες μπραντ, θέλει να ενισχύσει την αυτοεικόνα της και να φλεξάρει σχέσεις με την τοπική κοινωνία, πούλα τους το όσο πιο ακριβά μπορείς, μη χαριστείς.

Οικογενειακές ποτοποιΐες παραμένουν ο Βαρβαγιάννης, ο Γιαννατσής και ο Πιτσιλαδής. Οι δύο τελευταίοι είναι των μερακλήδων - γκουρμεδιάρηδων. Ο πρώτος είναι το μόνο ευρείας κυκλοφορίας ούζο Πλωμαρίου ποιότητας, κι όχι ένα hijack μίας πολυεθνικής στη νοσταλγία των ιθαγενών, όπως είναι πχ και η μπύρα ''ΜΑΜΜΟΣ''. Μόνο σε αυτούς τους 3 θα χάριζα κάτι (ο Βαρβαγιάννης έχει κι αυτός μουσείο - πωλητήριο).

Δεν έχουμε τόσο χάλια ούζα απλά οι περισσότεροι ξέρουν την απαλαρινα 😛

Υπάρχουν μικρότεροι παραγωγοί όπως ο Τέττερης και ο Στουπάκης που φτιάχνουν εξαιρετικά ούζα και μερικά καζανιστά με 46 βαθμούς αλλά είναι πύραυλοι.

Τουλάχιστον στις μπύρες και στα βαπόρια τα πάμε καλύτερα 😆 

• Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, MikhailBakurin said:

(όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, αλλά και όλων των άλλων πλωμαριτών. Δε θα βρεις ούτε έναν πλωμαρίτη να πίνει ''πλωμάρι'', εκτός κι αν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο, ή υπάρχουν μόνο χιώτικα στον κατάλογο). 😛

Και όχι μόνο των Πλωμαριτών! Κι εμείς οι ξένοι έχουμε εκπαιδευτεί από Πιτσιλαδή και Γιαννατσή στο καλό ούζο, δεν υποχωρούμε! Αλλά να πω και την αμαρτία μου, μου αρέσουν και τα Χιώτικα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας επιπλέον λόγος που δεν είναι του 1905, είναι γιατί τότε η Λέσβος άνηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η ετικέτα λέει όμως Greece.
Οπότε είναι σίγουρα μετά το 1913.

εδιτ, τώρα είδα ότι γράφτηκε κι αλλού

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ.
1 hour ago, Morosana said:

Δεν έχουμε τόσο χάλια ούζα απλά οι περισσότεροι ξέρουν την απαλαρινα 😛

Υπάρχουν μικρότεροι παραγωγοί όπως ο Τέττερης και ο Στουπάκης που φτιάχνουν εξαιρετικά ούζα και μερικά καζανιστά με 46 βαθμούς αλλά είναι πύραυλοι.

Τουλάχιστον στις μπύρες και στα βαπόρια τα πάμε καλύτερα 😆 

Ίου, Χιώτικο ούζο; Σε αυτόν τον κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;

1 hour ago, BigBlack said:

Και όχι μόνο των Πλωμαριτών! Κι εμείς οι ξένοι έχουμε εκπαιδευτεί από Πιτσιλαδή και Γιαννατσή στο καλό ούζο, δεν υποχωρούμε! Αλλά να πω και την αμαρτία μου, μου αρέσουν και τα Χιώτικα...

Είναι πολύ καλά για να καταλάβεις τη διαφοροποίηση μεταξύ ενός καλού κι ενός κακού ούζου.

1 hour ago, phanispal said:

Πιτσιλαδή και Ματαρέλλη. Και Βαρβαγιάννη πράσινο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ προσθήκη: Τον Ματαρέλλη δεν τον αναφέρω, γιατί δεν υπάρχει πλέον. Έχει κλείσει, έχω και φωτογραφία πρόσφατη από το ερειπωμένο αποστακτήριο αν δεν πείθεστε. Ήταν και πολύ κοντά στο σπίτι μου αυτός, μύριζε γλυκάνισο όποτε έβραζε.

Τα δικαιώματα και το μπραντ τα αγόρασε το Πλωμαρίου (....). Δεν πίνετε πια ματαρέλλη, αλλά Πλωμαρίου σε άλλη συσκευασία.

• Haha 2
Δημοσ.
  • Μιλάμε για ούζο από μία εταιρεία που δεν υπάρχει
  • Μιλάμε για ούζο που παίζει όντως να είναι από σταφύλια που σήμερα θα το βρεις αυτό σε πολύ μικρούς παραγωγούς και αν.
  • 3πλή απόσταξη που και αυτή παίζει να είναι πραγματική;
  • Μιλάμε για ούζο 70 ετών τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν; Έχει βραβείο από 10η και 12η διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης δηλαδή ημερομηνίες 1936 και 1938. Άρα είναι σίγουρα 1939+. Δεν βρίσκω καμιά πληροφορία για την Γεωργική έκθεση Μυτιλίνης για να δούμε αν είναι και πέραν αυτών των ημερομηνιών.

Τέτοια πράγματα δεν πωλούνται 50€ και 100€ ούτε δίδονται τζάμπα. Προσωπικά θα το πήγαινα στα 1000€ εξαρτάτε και απ' το τι ζημιά έχει ο φελλός. Και ναι υπάρχουν άνθρωποι που θα αγόραζαν κάτι τέτοιο. Όχι απαραίτητα συλλέκτες παλαιών αντικειμένων αλλά συλλέκτες ποτών.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, phanispal είπε

Εγώ αναρωτιέμαι αν είναι πόσιμο το περιεχόμενο ακόμα κι αν είναι του 1990 που λέει ο λόγος, ακόμα κι αν η γεύση του παραμένει αναλλοίωτη, λόγω του αλουμινίου.

Γνωρίζει κανείς αν είναι ασφαλές ή αν περνάει ποσότητα αλουμινίου στο προϊόν;

"Tαύτον κόσμον οὔτε τις θεῶν οὔτε ἀνθρώπων ἐποίησεν, ἀλλ᾽ ἦν ἀεὶ καὶ ἔστιν καὶ ἔσται πῦρ ἀείζωον ἁπτόμενον μέτρα καὶ ἀποσβεννύμενον μέτρα."

Από που είναι αυτό το κείμενο φίλε μου; Κάζα είναι ; ή κάποιος αρχαίος ;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Ίου, Χιώτικο ούζο; Σε αυτόν τον κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;

To Στουπάκη Καζανιστό και το Απαλαρίνα είναι αρκετά καλά.
Το πρώτο είναι και πολύ ελαφρή σε σύγκριση με Βαρβαγιάννη και όλα τα λεφτά είναι το πλαστικό ρουξούνη στα μπουκάλια του.

ΔΕΝ τα συγκρίνω και είναι προσωπική μου άποψη.

ouzo-kazanisto-stoupakis-200ml_5_.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ προσθήκη: Τον Ματαρέλλη δεν τον αναφέρω, γιατί δεν υπάρχει πλέον. Έχει κλείσει, έχω και φωτογραφία πρόσφατη από το ερειπωμένο αποστακτήριο αν δεν πείθεστε. Ήταν και πολύ κοντά στο σπίτι μου αυτός, μύριζε γλυκάνισο όποτε έβραζε.

Τα δικαιώματα και το μπραντ τα αγόρασε το Πλωμαρίου (....). Δεν πίνετε πια ματαρέλλη, αλλά Πλωμαρίου σε άλλη συσκευασία.

Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πότε έγινε αυτό;

Πάντως στη γεύση έχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι που ήπια σε σχέση με το κλασικό Πλωμάρι. Δεν ξέρω αν ήταν παλιό το μπουκάλι ή όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/02/2025 at 17:19, killerx3 said:

Καλησπέρα στο φόρουμ. Ήθελα κάποιες πληροφορίες για αυτό το σκεύασμα. Καθώς έψαχνα στην αποθήκη της γιαγιάς στο χωριό βρήκα ένα σφραγισμένο μπουκάλι τσίγκινο με ημερομηνία 1905. Ήταν από τις πρώτες κυκλοφορίες τότε καθώς η εταιρεία του Ισιδώρου Αρβανίτη άνοιξε το 1894 οπότε δεν είναι ημερομηνία ίδρυσης. Το τρομερό είναι ότι είναι σφραγισμένο.. Επικοινώνησα το πρωί με τα γραφεία τους παραθέτοντας κάποιες φωτογραφίες και περιμένω απάντηση από τους ιδιοκτήτες τώρα. Εσείς έχετε κάποια ιδέα που αλλού θα μπορούσε να δωθεί; Συλλέκτες κλπ; Να σημειωθεί ότι δεν γνωρίζω από αυτά αναφέρω την ημερομηνία χωρίς να γνωρίζω παραπάνω πράγματα για το σκεύασμα. Πάντως στο ίντερνετ που ψάχνω για φωτογραφίες δεν υπάρχουν πουθενά με τσίγκινα δοχεία.

image.jpg

image.jpg

Φιλε μου το δικο σου ΕΚΤΙΜΩ οτι ειναι πιο παλιο απο αυτο του ebay, υπαρχουν τουλαχιστον 4 λεπτομερειες που το καταδεικνυουν (?)...

-Το δικο σου ΔΕΝ εχει τη σημανση για τα βραβεια...

-Το δικο σου φερει την υπογραφη του ποτοποιου (γεγονος το οποιο ανεφερεται κατω κατω στο μπουκαλι του ebay)...του ebay ειναι βεβαια ανοιγμενο...Ομως το δικο σου ΔΕΝ αναφερει τα περι υπογραφης...

-Το δικο σου (εαν βλεπω καλα) γραφει GOLD PRIZE, του ebay  ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.

-Το δικο σου (εαν βλεπω παλι καλα) γραφει(?) PROOF 44, του ebay ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ (proof= αμερικανικος ορος που προσδιοριζει την περιεκτικοτητα της αλκοολης πχ 90=45% αλκοολης), το 44 εκτιμω οτι σημαινει 22% το οποιο δεν γνωριζω εαν "σημαινει" τριπλη αποσταξη).

Εαν ειχα σε καλυτερη αναλυση την δικη σου φωτογραφια και περισσοτερες απο ολη την ετικετα πιθανον θα βρισκαμε και αλλες διαφορες....

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spinemm είπε

Φιλε μου το δικο σου ΕΚΤΙΜΩ οτι ειναι πιο παλιο απο αυτο του ebay, υπαρχουν τουλαχιστον 4 λεπτομερειες που το καταδεικνυουν (?)...

-Το δικο σου ΔΕΝ εχει τη σημανση για τα βραβεια...

-Το δικο σου φερει την υπογραφη του ποτοποιου (γεγονος το οποιο ανεφερεται κατω κατω στο μπουκαλι του ebay)...του ebay ειναι βεβαια ανοιγμενο...Ομως το δικο σου ΔΕΝ αναφερει τα περι υπογραφης...

-Το δικο σου (εαν βλεπω καλα) γραφει GOLD PRIZE, του ebay  ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.

-Το δικο σου (εαν βλεπω παλι καλα) γραφει(?) PROOF 44, του ebay ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ (proof= αμερικανικος ορος που προσδιοριζει την περιεκτικοτητα της αλκοολης πχ 90=45% αλκοολης), το 44 εκτιμω οτι σημαινει 22% το οποιο δεν γνωριζω εαν "σημαινει" τριπλη αποσταξη).

Εαν ειχα σε καλυτερη αναλυση την δικη σου φωτογραφια και περισσοτερες απο ολη την ετικετα πιθανον θα βρισκαμε και αλλες διαφορες....

Μάλλον υπάρχουν πάνω του τα βραβεία απλώς δεν αναγράφονται στο κόκκινο πλαίσιο

image.png.bde5ed6ea25708c6460dd4b81e8c7178.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε
  • Μιλάμε για ούζο από μία εταιρεία που δεν υπάρχει
  • Μιλάμε για ούζο που παίζει όντως να είναι από σταφύλια που σήμερα θα το βρεις αυτό σε πολύ μικρούς παραγωγούς και αν.
  • 3πλή απόσταξη που και αυτή παίζει να είναι πραγματική;
  • Μιλάμε για ούζο 70 ετών τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν; Έχει βραβείο από 10η και 12η διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης δηλαδή ημερομηνίες 1936 και 1938. Άρα είναι σίγουρα 1939+. Δεν βρίσκω καμιά πληροφορία για την Γεωργική έκθεση Μυτιλίνης για να δούμε αν είναι και πέραν αυτών των ημερομηνιών.

Τέτοια πράγματα δεν πωλούνται 50€ και 100€ ούτε δίδονται τζάμπα. Προσωπικά θα το πήγαινα στα 1000€ εξαρτάτε και απ' το τι ζημιά έχει ο φελλός. Και ναι υπάρχουν άνθρωποι που θα αγόραζαν κάτι τέτοιο. Όχι απαραίτητα συλλέκτες παλαιών αντικειμένων αλλά συλλέκτες ποτών.

Οι άνθρωποι που δίνουν αυτά και πολύ περισσότερα χρήματα τα δίνουν για ποτά που το περιεχόμενο είναι άθικτο σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης  και όχι ένα χτυπημένο αλουμινένιο μπουκάλι. 1000 για το συγκεκριμένο δεν δίνει ούτε ο ίδιος α Αρβανίτης που να τον έχεις ποτίσει 2 λίτρα 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...