Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ομαδα.
Απο εχθες παω να κανω πληρωμη με μια καρτα Alpha σε εφαρμογες η σε καταστημα και περναει οποτε θελει.
Αντιμετωπιζει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα ;

Δημοσ.

Απορριπτη πληρωμη σε POS οποτε θελει
Δείχνει οτι περναει η συναλλαγη αλλα δεν χρεωνη ποτε και δεν προχωραει.

Και στο site της πληρωμης λεει αναμονη αποδοχης.

Το θεμα ειναι οτι μια περναει μια οχι ....

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είμαι ο μόνος που έχει παρατηρήσει πως μπορείς να κάνεις αγορές με την κάρτα ακόμα και αν βάλεις λάθος τα στοιχεία της?

Πιο συγκεκριμένα, στο πεδίο του ονόματος που λέει να το συμπληρώσεις ακριβώς όπως αναγράφεται, μπορείς να το γράψεις και διαφορετικά και πάντα περνάει κανονικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, cthulhucarbide said:

Είμαι ο μόνος που έχει παρατηρήσει πως μπορείς να κάνεις αγορές με την κάρτα ακόμα και αν βάλεις λάθος τα στοιχεία της?

Πιο συγκεκριμένα, στο πεδίο του ονόματος που λέει να το συμπληρώσεις ακριβώς όπως αναγράφεται, μπορείς να το γράψεις και διαφορετικά και πάντα περνάει κανονικά

ισχυει και δεν νομιζω οτι ειναι μονο η alpha bank. σιγουρα δεν γινεται ακριβης ελεγχος και αυτο που σε προστατευει ειναι το cvv και το 2 step authentication

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Προσφατο ειναι αυτο; Η καρτα μου γραφει το πατρωνυμο στη μεση με τελεια, δηλαδη ONOMA P. EPONYMO, και την πρωτη φορα που ειχα προσπαθησει να τη χρησιμοποιησω στο ιντερνετ, το εβαλα ακριβως ετσι, και την πεταξε. Οταν ξαναδοκιμασα χωρις το πατρωνυμο, την πηρε κανονικα.

Δημοσ.
27 minutes ago, lector said:

Προσφατο ειναι αυτο; Η καρτα μου γραφει το πατρωνυμο στη μεση με τελεια, δηλαδη ONOMA P. EPONYMO, και την πρωτη φορα που ειχα προσπαθησει να τη χρησιμοποιησω στο ιντερνετ, το εβαλα ακριβως ετσι, και την πεταξε. Οταν ξαναδοκιμασα χωρις το πατρωνυμο, την πηρε κανονικα.

οσες φορες την εχω κανει use και οσο διαφορετικα να τα εχω γραψει δεν εφαγα ποδι.  το ονομα ειναι για παραδειγμα α.α. παπαδοπουλος. ειτε βαλω τελειες ειτε βαλω ενα α δεν αντιμετωπισα προβλημα.εκτος αν κανει συνολικο τσεκ οτι πχ ταιριαζει το 90 τοις 100

• Like 1
Δημοσ.

Και για ποιον λόγο είπαμε γίνεται αυτό? Λες και δεν έχουν οι τράπεζες ήδη 100 κενά ασφαλείας, ας διευκολύνουμε λίγο τους επίδοξους να μας πάρουν τα λεφτά με τα μισά στοιχεία

Δημοσ.

Το όνομα δεν έχει νόημα. Θεωρώ πως έχει ξεμείνει από τις εποχές που έλεγχαν την ταυτότητα σου στο ταμείο. Δεν έχει και λογική να ελέγχεται γιατί είναι περίπλοκο. Αν έχεις μεγάλο όνομα και η τράπεζα το τυπώσει μόνο με το πρώτο γράμμα, τι θα βάζεις; Έχεις αριθμό, CVC, ημερομηνία λήξης συν το 2FA. Αρκούν. Αρκεί να μην υπάρχει κενό που να περνάει χωρις κάποια απο αυτά. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν έχεις μεγάλο όνομα και η τράπεζα το τυπώσει μόνο με το πρώτο γράμμα, τι θα βάζεις;

Αυτό που λέει η κάρτα θα βάζω. Τεσπα, αυτό είναι το λιγότερο σπαστικό που κάνουν οι τράπεζες, ειδικά η Alpha που δεν είναι πουθενά και έχει την αθλιότερη εφαρμογή που υπάρχει αν και αυτό είναι άλλη ιστορία 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτό που λέει η κάρτα θα βάζω. Τεσπα, αυτό είναι το λιγότερο σπαστικό που κάνουν οι τράπεζες, ειδικά η Alpha που δεν είναι πουθενά και έχει την αθλιότερη εφαρμογή που υπάρχει αν και αυτό είναι άλλη ιστορία 

Ναι αλλά το όνομα κατόχου που θα ήταν θεωρητικά στοιχείο προς έλεγχο δε θα ηταν το T. Papadopoulos (που εσυ σωστά θα έγραφες) αλλά το Theodoros Papadopoulos. Παράδειγμα χοντροκομμένο αλλά you get the point

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, cthulhucarbide said:

Και για ποιον λόγο είπαμε γίνεται αυτό? Λες και δεν έχουν οι τράπεζες ήδη 100 κενά ασφαλείας, ας διευκολύνουμε λίγο τους επίδοξους να μας πάρουν τα λεφτά με τα μισά στοιχεία

αν ο αλλος εχει την καρτα σου εχει το   cvv σου και προσβαση στο 2 fa authentication  τοτε κατι κανεις λαθος.μονο το ονομα δρν μας νοιαζει.εχεις χασει την ουσια

οι τραπεζες μια χαρα ειναι.το 90 τοις 100 ειναι λαθη του χρηστη που δινουν απο το τηλεφωνο μεχρι και το  2fa

Επεξ/σία από poulinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...