Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα ακίνητο με στέγη από ελενίτ έχω αποφασίσει να αφαιρέσω την στέγη με τον προβλεπόμενο τρόπο υπάρχουν κάποιες εταιρίες που το αναλαμβάνουν το σπίτι είναι γύρω στα 65 με 70 τμ και ηα καλυψη της σκεπής μου είπανε ότι είναι γύρω στα 90τμ μόνο για την αφαίρεση μου ζήτησαν το λιγότερο 4000 ευρώ συν ΦΠΑ άκουσα και προσφορές πάνω από 5000ευρω επίσης δεν υπάρχει και καμία επιδότηση από το κράτος έχετε καμία ιδέα τι να κάνω; Γιατί θα μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι 

Δημοσ.

Δυστυχώς πρέπει να πληρώσεις για να γίνει προβλεπόμενα.

Θα σου βγει φθηνότερα αν τα κατεβάσεις εσύ ή άλλοι και τα στοιβαξουν, ώστε να έρθει η εταιρεία να τα πάρει.

Με ότι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται φυσικά 

...

Δημοσ.

Δε μου φαίνονται πολλά άλλα οκ. Αν θες νόμιμα και σχετικά σωστά έτσι είναι. Πρακτικά δεν έχω δει κανέναν να το κάνει νόμιμα εκτός από κρατικά κτλ έργα.

Συνήθως τα σπάνε και τα πετάνε σε οικόπεδα, ρεματα δάση. Πολλές φορές έχω κάνει παρατήρηση να μη σπάνε ελενιτ και καμινάδες αλλά όλοι γελάνε. 

Δημοσ.

Αυτό που λένε οι παραπάνω συμφορουμίτες, σε περίπτωση που δε το γνωρίζεις, είναι οτι το ελενίτ περιέχει αμίαντο ο οποίος έχει κριθεί ως καρκινογώνος και η -κατά τον κανονισμό- διαχείριση/απομάκρυνση του κοστίζει ακριβά.

Κλασσικά ο Έλλην, όπως αναφέρει ο ΠάρηςΓ, για να αποφύγει το κόστος, καταφεύγει σε "πατέντες" με ότι αυτό συνεπάγεται...

Δημοσ.
Στις 5/3/2025 στις 2:18 ΜΜ, dimitrisgalatsi είπε

επίσης δεν υπάρχει και καμία επιδότηση από το κράτος έχετε καμία ιδέα τι να κάνω;

Κοίτα μήπως σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου»

Δημοσ.

Το φτηνότερο που βρήκα είναι 3500 με το ΦΠΑ μαλον αβαβα  φοβάμαι βασικά μην φάω καμία καταγγελία διότι οι γείτονες παραμονεύουν επίσης για να βάλω πάνελ πολυουρεθάνης θα μου στοιχίσει καν 5000αρο οπότε 10000 ευρώ είναι σίγουρα 

Μόλις τώρα, dimitrisgalatsi είπε

Το φτηνότερο που βρήκα είναι 3500 με το ΦΠΑ μαλον αβαβα  φοβάμαι βασικά μην φάω καμία καταγγελία διότι οι γείτονες παραμονεύουν επίσης για να βάλω πάνελ πολυουρεθάνης θα μου στοιχίσει καν 5000αρο οπότε 10000 ευρώ είναι σίγουρα 

Επιδότηση ρώτησα δεν υπάρχει από το κράτος 😂

Δημοσ.
14 hours ago, kanesaxo said:

Θα σου βγει φθηνότερα αν τα κατεβάσεις εσύ ή άλλοι και τα στοιβαξουν, ώστε να έρθει η εταιρεία να τα πάρει.

Η συμβουλή να αφαιρεθεί η στέγη από αμίαντο χωρίς εξειδικευμένο συνεργείο δεν είναι απλώς λανθασμένη – είναι επικίνδυνη.
Ο αμίαντος, όταν παραμένει άθικτος, δεν εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο.
Η απομάκρυνσή του χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις μπορεί να απελευθερώσει ίνες που είναι εξαιρετικά βλαβερές για την υγεία - βασικά καρκινογόνες.
Αν δεν υπάρχουν φθορές, η καλύτερη επιλογή είναι να παραμείνει στη θέση του. 

• Like 1
Δημοσ.

Το σπίτι δεν είναι πρώτη κατοικία εξοχικό είναι επίσης τα ελενίτ είναι πάρα πολλά χρόνια πάνω δεν φαίνονται να έχουν φθορές από την άλλη δεν θέλω να εκθέσω τα παιδιά μου στον αμίαντο θέλω να ακολουθήσω την νόμιμη οδό όμως το κράτος θα έπρεπε να το επιδοτεί είναι αρκετά μεγάλο το κόστος γι αυτό και πολλοί το κάνουν μόνοι τους 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ελενιτ όπως σωστά είπαν οι πιο πάνω είναι ακίνδυνο όταν είναι άθικτο. Το πρόβλημα είναι όταν σπάσει και οι ίνες αμιάντου απελευθερωθούν στον αέρα. Τότε είναι επικίνδυνος καθώς εάν οι ίνες εισπνευστουν, τότε δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα.

Αν κατέχεις από χειρονακτικές εργασίες και βάλεις στολή γάντια και και καλή μάσκα ατμών αερίων και μάσκα προστασίας για τα μάτια, και προσεκτικά αφαιρέσεις τα καρφιά που κρατάνε τα ελενιτ, έπειτα με προσοχή και φυσικά κάποιον βοηθό μπορείς να τα κατεβάσεις στον δρόμο και να έρθει η εταιρία να τα πάρει με πολύ μικρότερο κόστος φαντάζομαι, μιας και δεν έχω ασχοληθεί.

Αν πάρεις όλα τα μέτρα ασφαλείας και αμέσως μετά τα πετάξεις όλα όπως είναι σε σακούλα σκουπιδιών που θα την κλείσεις, δεν θα εκτεθεις στον επικίνδυνο αμίαντο.

Βέβαια το πιο επίφοβο στην διαδικασία είναι το κάρφωμα από γείτονες.

Οπότε αν υπάρχουν κοντά γείτονες καλύτερά να πληρώσεις την εταιρεία.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, merkon said:

Η συμβουλή να αφαιρεθεί η στέγη από αμίαντο χωρίς εξειδικευμένο συνεργείο δεν είναι απλώς λανθασμένη – είναι επικίνδυνη.
Ο αμίαντος, όταν παραμένει άθικτος, δεν εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο.
Η απομάκρυνσή του χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις μπορεί να απελευθερώσει ίνες που είναι εξαιρετικά βλαβερές για την υγεία - βασικά καρκινογόνες.
Αν δεν υπάρχουν φθορές, η καλύτερη επιλογή είναι να παραμείνει στη θέση του. 

Εάν παρει τα μέτρα ασφαλείας του με μια στολή μιας χρήσης, μάσκα γάντια και είναι προσεκτικός, δηλ δεν σπάσει τρυπήσει κόψει ράψει, θα είναι μια χαρά.

Αυτό άλλωστε θα κάνει και το εξειδικευμένο συνεργείο.

Δε μιλάμε για περιπτώσεις όπου θα ξηλωθούν πλακάκια αμιάντου, ώστε να χρησιμοποιηθούν αμιγώς εξειδικευμένα μέτρα λόγω μικροσωματιδιων. 

Δεν είπε κανείς ανέβα με το φρεντακι στα χέρια και να ξεκινήσεις να σπας με το σκεπάρνι! Προφανώς και όλοι γνωρίζουν τους κινδύνους, ώστε να πάρουν τα μέτρα τους.

Δημοσ.

Το κοστος ειναι εξωφρενικο ενω θα επρεπε να ηταν δωρεαν. Να υπηρχε κρατικη υπηρεσια που κανει αυτη την δουλεια.
ια να παρεις σοβαρη υπηρεσια απεγκαταστασης αμιαντου και να παει για ταφη στην Γερμανια, αφου πρωτα μπει σε κενο αερος, θέλεις πανω απο 10-20.000€ + ΦΠΑ.

Ολοι αυτοι με τα 3-4-5000 , στελνουν δυο πακιστανους με εναν γωνιακο τροχο, κοβουν τις βιδες που ειναι βιδωμενα χωρις καν μια χειρουργική μασκα, τα πετανε στην καροτσα ενος φορτηγου και πανε και τα σουταρουν σε γκρεμούς και χωματερες. Σου κοβουν χαρτι ομως οτι και καλα το εκανες σωστα. Οποτε αν φοβασαι την καρφωτη εισαι κατοχυρωμενος.

Αν ο φοβος σου ειναι οι γειτονες και πιστευεις οτι αξιζει το κοστος, κανε αυτο. Αν ο φοβος σου ειναι να μην μολυνεις το περιβαλλον, καντο μονος σου. Θα το κανεις πολυ καλυτερα, και πιο προσεκτικα. Παρε εσυ τους πακιστανους, και βαλτους με ΚΑΛΟ μεροκαματο, ομορφα και προσεκτικά να την κατεβασουν.

Εψαχνα και εγω να ξηλωσω μια καμιναδα αμιαντου. Διαβαζα σχολια στο google Και καταφερα και βρηκα καποιους απο αυτους τους πελάτες που σχολιαζαν και τους ρωτησα. Εκαναν ακριβως οτι σου περιεγραψα παραπανω. Αναθεμα την ωρα και την στιγμη που πεταξαν τα λεφτα τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimitrisgalatsi είπε

Το σπίτι δεν είναι πρώτη κατοικία εξοχικό είναι επίσης τα ελενίτ είναι πάρα πολλά χρόνια πάνω δεν φαίνονται να έχουν φθορές από την άλλη δεν θέλω να εκθέσω τα παιδιά μου στον αμίαντο θέλω να ακολουθήσω την νόμιμη οδό όμως το κράτος θα έπρεπε να το επιδοτεί είναι αρκετά μεγάλο το κόστος γι αυτό και πολλοί το κάνουν μόνοι τους 

Μπορείς να κάνεις στέγη κάτω από τα ελενιτ ώστε να μην έρχεσαι σε επαφή μαζί τους και χωρίς να χρειαστεί να τα αφαιρέσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ να ανέβω στην στέγη δεν μπορώ να το κάνω δηλαδή να τα βγάλω μόνος μου στην περιοχή υπάρχει ένας Ινδός που ασχολείτε με στέγες αυτός θα το έκανε με το συνεργείο του αλλά χύμα ούτε μάσκες με ένα φορτηγάκι θα τα έβαζε  πάνω και θα τα πέταγε σε κάνα  ρέμα  οι εξουσιοδοτημένοι υποτίθεται ότι παίρνουν μέτρα  ασφαλείας και βάζουν και σκούπες για να μαζέψουν τις ίνες τώρα τι να πω δεν ξέρω 

Δημοσ.

Ο αμίαντος τώρα ειδικά σε εξοχικό που πας 1 φορά από 1 βδομάδα οκ δεν είναι κ τραγικό. Το πρόβλημα είναι όταν τρίβεται,ελενιτ να τρίβεται δεν έχω δει ποτέ ίσα ίσα προσπάθησα να σπάσω μια φορά κ ήταν σα σίδερο. Δηλ με ήρεμη δουλειά κ γάντια δε θα γίνει κάτι. Βέβαια το να βάλεις συνεργείο εννοείται ξεμπλέκεις απτή διαδικασία αλλά μετά πρέπει να καθαρίσεις κ το σπίτι απτή σκόνη που θα έχει κάτσει με τα χρόνια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις ελενιτ και δεν σε ενοχλούν τα αφήνεις.

Αν σπάσουν τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι ίνες θα υπάρχουν πάντα μέχρι να τις αναπνεύσει κάποιος. Οπότε προφανώς είναι επικίνδυνο για όλους να τα βγάλει κάποιος που δεν ξέρει. 

• Η σωστή διαδικασία είναι να βάψεις το ελενίτ με κάποιο ελαστομερές για να μην διαλύεται 
  • Το αφαιρείς
  • το βάζεις σε σακούλα που κλείνει αεροστεγώς 
  • Το μεταφέρεις
  • το θάβεις 

Αυτό κάνουν κ οι εταιρίες. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...