Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, d4mage είπε

Ένα θεματάκι το έχεις.

Βάλε βαλβολίνη SAE 90 GL-1 είναι φουλ συνθετική.

Ακόμα και βαλβολίνη να βάλει  , με τον κινητήρα που έχει , πρέπει να κάνει συχνότερα τις αλλαγές λαδιού από ότι λέει ο κατασκευαστής.  Φαντάζομαι πήρε την απάντηση για το καλύτερο λάδι για τον κινητήρα  του, από τους “ειδικούς” του φόρουμ , οπότε δεν μένει παρά να δει τι είναι καλύτερο να κάνει.

Εγω πάντως στην θέση του θα έβαζα ένα οποιοδήποτε πιστοποιημένο λάδι με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του  κινητήρα ( πιστοποιημένο, όχι συνιστωμενο Manol κτλ )σε τέτοια  τιμή ώστε να μπορώ να κάνω τις αλλαγές ,ανά 5000 χιλιόμετρα maximum.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η ερωτηση ποιο ειναι το καλυτερο λαδι για να βαλω,ειναι η πιο συχνη ερωτηση που μπαινει σε φορουμ και νημα με λαδια.και αυτο ειπαμε γιατι

καποιος εχει δοκιμασει το λαδι που του προτεινει ο κατασκευαστης και δεν του αρεσε,δεν του πηγε στην χρηση ,γιατι δεν οδηγουν ολοι οι οδηγοι το ιδιο,ουτε κανουν τις ιδιες διαδρομες,

γιατι τα λαδια που προτεινουν οι αντιπροσωπειες ειναι συμφωνιες και οχι απαραιτητα τα καλυτερα,

καποιος θελει να ψωνισει κατι καλυτερο σαν ποιοτητα επειδη ετσι γουσταρει και την ψαχνει,

αυτο που προτεινει η κατασκευαστρια μεσω της αντιπροσωπειας δεν ειναι παντα το καλυτερο.π.χ. συνηθως τα γαλλικα εχουν συμβαση με την τοταλ λογω συμφωνιων που κανουν οι γαλλικες εταιρειες μταξυ τους.και οχι επειδη ειναι ταγερακι οπως καποιος "ειδικος" εδω μεσα ειπε οτι επειδη ειναι γαλλικο καλυτερα να βαλει ενα γαλλικο 😂

ο λογος που μπαινουν καποιοι να ρωτησουν εδω ειναι επειδη δεν θελουν να ασχοληθουν,δεν εχουν την λοξα την δικια μου.μπορει ως προς το αυτοκινητο τους να εχουν λοξα με το "φτιαξιμο" εξωτερικα η' τα προγραμματα βελτιωσης που εγω δεν εχω και να ξερουν περισοτερα και να συμβουλευσουν καποιον αλλο σαν εμενα,οπως εγω ζηταω απο τον μητσο μας συμβουλες για μηχανικα θεματα.αυτο δεν σημαινει οτι εγω πρεπει να διαβασω μηχανικη,δεν γουσταρω.εχω αλλον ομως εδω μεσα που θα μου μαθει ,οπως κανω εγω για τα λαδια.

οσον αφορα τον ορο συνθετικο ,φυσικα και υπαρχει ακομα και για τα 5-30 και ισχυει βαση νομου.φουλ συνθετικο ομως δεν ειναι.μπορει 10-40 να μην υπαρχει ,αν και δεν ετυχε να το ψαξω ειναι ενα βαρος που σπανια συναντουμε πλεον σε αυτοκινητα σε ευρωπη,ομως 10-30 υπαρχει κανονικα οπως του μητσου.

επισης το γεγονος οτι καποια 0Χ- ειναι φουλ συνθετικα δεν τα κανει απαραιτητα και καλυτερα λαδια.

ο ορος καλυτερα δεν ειναι σωστος.ο ορος σωστο λαδι για την σωστη χρηση ειναι.και τα hc εχουν καλα λαδια,ελαχιστα ειναι και καλυταρα απο τα φουλ και τα φουλ συνθετικα εχουν χαλια λαδια.

τωρα εξυπναδες γενικολογιας οτι τα συνιστωμενα ειναι crap (επειδη ο ανθρωπος ανεφερε ενα μανολ για παραδειγμα ) και αυτα με τις προδιαγραφες ειναι τα σωστα,και θελει αυτος που το ισχυριζεται να δειξει οτι ειναι ¨ειδικος ¨με την κοτσανα που ειπε ,να τον πληροφορησω οτι μερικα απο τα λαδια που εχουν μονο συνιστωμενες προδιαγραφες τυχαινει να ειναι και απο τα καλυτερα λαδια, redline,amsoil,hpl..

αν δεν ξερεις μην μιλας,πανε στο θεμα

να κανεις μια επαναληψη ,εκει που προτεινεις να παει ο φιλος που ρωτησε,τουλαχιστον αυτος δεν ξερει,εσυ που υποτιθεται οτι ξερεις,πρεπει να κανεις μια επαναληψη,μηπως και γινεις ειδικος . 

η πανε να γραψεις σαν ειδικος που εισαι σε καποια ερωτηση για μηχανικα και το πρωτο πραγμα που θα ρωτας ειναι εαν εχει θεμα με τα ωστηρια 😂 και την ιστορια σου με το λαθος λαδι που εβαλες σαν "ειδικος" παλι και κατεστρεψες τον κινητηρα σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, definitio είπε

Το είχα ψάξει παλιότερα...κάποια βαλτική χώρα νομίζω έχει την εταιρεία, Λιθουανία νομίζω.

Εχουν υπάρξει και πληροφορίες για μη τήρηση προδιαγραφών αλλά και αντιφατικά στοιχεία στα προϊόντα τους και στα αντιψυκτικά
https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=73481

https://engineoil.api.org/Directory/EolcsResultsDetail?accountId=-1&companyId=10079&resultsUrl=https%3A%2F%2Fengineoil.api.org%2FDirectory%2FEolcsResults%3FaccountId%3D-1
Amsoil πιστοποιημένες προδιαγραφές βάση API

https://engineoil.api.org/Directory/EolcsResultsDetail?accountId=-1&companyId=11574&resultsUrl=https%3A%2F%2Fengineoil.api.org%2FDirectory%2FEolcsResults%3FaccountId%3D10079
redline πιστοποιημένος προδιαγραφές βάση API 

Για την Manol δεν έχω βρει ακόμα αν έχουν πιστοποιηθεί οι προδιαγραφές από το API και δεν ξέρω γιατί κάποιοι την έχουν στην ίδια μοίρα με τις παραπάνω που έχουν πάρει πιστοποίηση για τις προδιαγραφές τους.

Τελος πάντων . Οσο ζεις μαθαίνεις και πότε δεν μπορεί να το παίξεις «ειδικός» για κανέναν ….

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, atheatos είπε

...

Για την Manol δεν έχω βρει ακόμα αν έχουν πιστοποιηθεί οι προδιαγραφές από το API και δεν ξέρω γιατί κάποιοι την έχουν στην ίδια μοίρα με τις παραπάνω που έχουν πάρει πιστοποίηση για τις προδιαγραφές τους.

...

Γιατί να πιστοποιηθεί η Mannol στο API αν δεν πουλάει στην Αμερική; Οι άλλες 2 είναι Αμερικάνικες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, atheatos είπε

Tα Mannol δεν έχουν πιστοποιημένες προδιαγραφές και αυτά που λένε είναι συνιστώμενες προδιαγραφές. Είναι λίγο καλύτερα από αυτά του Lidl δηλαδή . Οποτε λογικό .

παμε ξανα γιατι δεν καταλαβαινεις.εγω κανω παραθεσεις,δεν κρυβομαι οπως κανεις εσυ ,δειλια το λενε αυτο που κανεις.και το κανεις γιατι δεν εχεις τα κοτσια, γιατι ξερεις οτι δεν "ξερεις",σε εχω κατατροπωσει σε ολα τα νηματα και θες και εδω το μαθημα σου.

προφανως δεν ξερεις ουτε την ορολογια και εχεις μπερδεψει τις προδιαγραφες,τις εγκρισειςκαι τις πιστοποιησεις.

10 ώρες πριν, atheatos είπε

Το Mannol 7715 5W-30 Longlife (VW 504 00/507 00, ACEA C3, BMW LL-04, MB 229.5) απέτυχε σε έλεγχο έναντι των προδιαγραφών

αυτα στα μπολντ ειναι εκγρισεις που βασιζονται σε προδιαγραφες και μετα παιρνουν πιστοποιηση για την εταιρεια να τα χρησιμοποιησει.τα εχεις κανει ολα μιξερ επειδη στο μυαλο σου,δειχνεις την ελλειψη βασικων γνωσεων.

εσυ ποσταρες τις πιστοποιησεις για προδιαγραφες αλλαντιαλλων δλδ.

σαν εκγρισεις λοιπον η μανολ αληθινες εχει μονο μια mb σε ενα λαδι και ισως μια  vw σε αλλο λαδι.αυτες ειχε παλαιοτερα που εψαξα.οι μονες.ολες οι αλλες ειναι συστασεις,συνιστωμενες.

τωρα που ξεμπλοκαρες το μυαλο σου ειδημονα που μπαινεις σε καθε νημα αυτοκινητου με υφος 10 καρδιναλιων και λες τα ιδια και τα ιδια, μαθε οτι αυτα που παρεθεσες αδικα ειναι πιστοποιησεις και οχι προδιαγραφες για τις οποιες ηθελες να μιλησεις πιο πανω ,εκτιθεσαι ολο και πιο πολυ οταν μιλας.πιστοποιηση ειναι η api ,acea και τετοιες εχει το μανολ,παλι λαθος εκανες γιατι εχει ευρωπαικη πιστοποιηση την acea.εμεις ομως μιλαμε για προδιαγραφες.τετοιες δεν εχει.

APPLICATIONS

Use AMSOIL Extended-Life Synthetic Motor Oil in applications that require any of the following specifications:αυτο ειναι συνιστωμενη δεν ειναι προδιαγραφη ,δεν ειναι εγκριση αρα συμφωνεις μαζι μου και δεν το ηξερες γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ.σευχαριστω για τις παραθεσεις και το λινκ,εδειξες ποσο ασχετος εισαι.

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, NT1G είπε

Γιατί να πιστοποιηθεί η Mannol στο API αν δεν πουλάει στην Αμερική; Οι άλλες 2 είναι Αμερικάνικες.

Έγραψα ότι η Mannol δεν έχει πιστοποιηθεί από κανέναν και η σύγκριση ή αναφορά εταιρειών που έχουν πιστοποιηθεί από API είναι ατυχής… Δεν με ενδιαφέρει αν πουλάει ή όχι στην Αμερική , αν και αυτό είναι κάτι που είναι συζητήσιμο μιας και δεν το ξέρω σίγουρα. Αφου γράφεις εσύ , ότι δεν πουλάει στην Αμερική , τότε εντάξει ,αλλά να λέμε ότι και και τα redline και amsoil είναι με συνιστώμενες προδιαγραφές χωρίς εγκρίσεις όπως και τα mannol ….και να τα βάζουμε μαζί στην ίδια παράγραφο , πάει πολύ…..

ΥΓ. https://www.usamannol.com
Οπως έγραψα προηγουμένως η δικαιολογία ότι δεν πουλάει στην Αμερική , για αυτό δεν έχει πιστοποίηση API , είναι συζητήσιμη….εκτος και στο link παραπάνω πρόκειται για άλλη Mannol που και αυτή δεν έχει πάρει πιστοποίηση….😁

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
13 ώρες πριν, atheatos είπε

Εγω πάντως στην θέση του θα έβαζα ένα οποιοδήποτε πιστοποιημένο λάδι με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του  κινητήρα ( πιστοποιημένο, όχι συνιστωμενο Manol κτλ )σε τέτοια  τιμή ώστε να μπορώ να κάνω τις αλλαγές ,ανά 5000 χιλιόμετρα maximum.

Για ένα τόσο απλό θέμα ολόκληρη ανάλυση. Ανοίγεις το Manual του αυτοκινήτου, διαβάζεις την προδιαγραφή και στην τελική δοκιμάζεις σε κάθε αλλαγή άλλη μάρκα εφόσον θες να δεις εάν υπάρχουν διαφορές.

Σαν τι διαφορές να δεις, και τι σημαίνει η διαφορετική χρήση που κάνει ο καθένας εκτός από την μετακίνηση εντός - εκτός πόλης άντε και στο να οδηγεί κάποιος λίγο πιο νευρικά και γρήγορα. Τι θα γίνει δηλαδή θα κάψει το λάδι; Ένα συντηρημένο αυτοκίνητο ότι και να το βάλεις το ίδιο θα είναι, εκτός εάν πας και βάλεις κάτι πραγματικά κακό όχι από θέμα ετικέτας από θέμα του να μην περνάει iso, να μην έχει πιστοποιήσεις κυκλοφορίας κ.α

Σε ποιον να πας και να τα πεις όλα αυτά. Εδώ υπάρχει κόσμος που έχει diesel με AdBLUE και δεν γνωρίζει τι είναι το VDA ISO 22241. Πάνε και βάζουν ότι να ναι. Ούτε ημερομηνίες υπολογίζουν, ούτε τίποτα και κάθεσαι εδώ μέσα να εξηγείς ορισμένα πράγματα και ο άλλος να σου λέει "ευχαριστώ για την εμπειρία σου με την Alfa Romeo άλλα είναι άσχετο αμάξι"

Του έφερα ένα παράδειγμα τύπου εγώ στο δικό μου βάζω το τάδε λιπαντικό με την τάδε προδιαγραφή κι αν για ΧΨ λόγο δεν με καλύπει η τιμή πάω στο επόμενο ίδιας προδιαγραφής, σε φάση ας κάνει κάτι ανάλογο κι ας μην ακούει τους άλλους ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ και αυτός απάντησε το παραπάνω.

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, του ανέφερα για την ανάλυση του λιπαντικού και μου έφερε παραδείγμα την κάρτα γραφικών. Σε συνεργείο να το πας μπορεί να βρεθεί ο μ@λ@κ@ς που θα σου βάλει όχι μόνο άλλη προδιαγραφή άλλα και μάρκα. Θα πληρώσεις για Castrol και θα πάρεις LIDL.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, d4mage είπε

Τώρα, τι περιέχει το μπουκάλι, που κατασκευάζεται κ.λ.π για να το μάθεις θα πρέπει να πληρώσεις σε μια εταιρεία δοκιμών, επιθεωρήσεων και πιστοποίησης για να εξακριβώσεις στο 101% τι βάζεις στον κινητήρα σου. 

Για πες καποια παραδειγματα για να καταλαβω ποιες εταιρειες εννοεις 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4mage είπε

Σε συνεργείο να το πας μπορεί να βρεθεί ο μ@λ@κ@ς που θα σου βάλει όχι μόνο άλλη προδιαγραφή άλλα και μάρκα. Θα πληρώσεις για Castrol και θα πάρεις LIDL.

Είναι τρατζικ στην εποχή μας,να πηγαίνεις σε συνεργείο η βενζινάδικο να σου αλλάζουν λάδια(οχι εσύ,γενικά μιλάω).Και πίστεψέ με στο συνεργείο δεν θα πάρεις lidl,αλλα θα πάρεις απο το βαρέλι του μαστρομιχαλη που έχει μέσα 67 διαφορετικά ιξώδη,γιατι έχει και τα used απο τους προηγούμενους πελάτες.Οποτε εκεί θα βρεις καινούριες προδιαγραφές πχ acea k5,η api xz 💀 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, majunior είπε

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κάνει 200 km το χρόνο κάθε πότε αλλάζεις λάδια; Στο 24μηνο;

Οχι.Απο την στιγμή που ανοίξεις το μπουκάλι και τα ρίξεις στον κινητήρα,θα τα αλλάξεις σε ενα χρόνο maximum,ακομα και 0 χιλιόμετρα να κάνεις.Μπορει να μην αλλάξει το χρώμα τους,αλλα μην ξεγελαστεις απο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, katargedon είπε

Είναι τρατζικ στην εποχή μας,να πηγαίνεις σε συνεργείο η βενζινάδικο να σου αλλάζουν λάδια(οχι εσύ,γενικά μιλάω).Και πίστεψέ με στο συνεργείο δεν θα πάρεις lidl,αλλα θα πάρεις απο το βαρέλι του μαστρομιχαλη που έχει μέσα 67 διαφορετικά ιξώδη,γιατι έχει και τα used απο τους προηγούμενους πελάτες.Οποτε εκεί θα βρεις καινούριες προδιαγραφές πχ acea k5,η api xz 💀 

Δεν είναι καθόλου τράτζικ ίσα ίσα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Το θέμα είναι να ξέρεις που πας ακόμα και συστημένος γιατί μπορεί να παίρνεις τα λιπαντικά σου και να τα αλλάζεις στον γείτονα σου άλλα αυτός να σου βάζει BARBABABIS OIL και να σου κρατάει αυτά που πήγες, ε λοιπόν πολύ αμφιβάλλω εάν θα το καταλάβαινες.

8 ώρες πριν, 2MM είπε

Για πες καποια παραδειγματα για να καταλαβω ποιες εταιρειες εννοεις 

Βεβαίως. https://www.sgs.com/el-gr

Πρέπει να γνωρίζεις πως έχει και το ανάλογο κόστος έτσι; Εάν έχεις φράγκα έρχονται παίρνουν το δείγμα σου ή το πας εσύ τους ζητάς τι θέλεις να βρεις και σου στέλνουν τα αποτέσματα επίσημα υπογεγραμμένα με σφραγίδα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, d4mage είπε

Δεν είναι καθόλου τράτζικ ίσα ίσα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Το θέμα είναι να ξέρεις που πας ακόμα και συστημένος γιατί μπορεί να παίρνεις τα λιπαντικά σου και να τα αλλάζεις στον γείτονα σου άλλα αυτός να σου βάζει BARBABABIS OIL και να σου κρατάει αυτά που πήγες, ε λοιπόν πολύ αμφιβάλλω εάν θα το καταλάβαινες.

Εννοείται οτι κάθεσαι εκεί και βλέπεις.Ποτε δεν αφήνεις αμάξι και φεύγεις.Επειδη τα έχω ζήσει απο πρώτο χέρι,και BARBABABIS OIL να μη σου βάλει,σχεδον όλοι κάνουν δουλειά αρπα κολα.Ούτε καν αφήνουν να στραγγιξει εντελώς ολο το παλιό λάδι.1000 φορές μόνος σου και να γίνει καλή δουλειά και ας ταλαιπωρηθείς και ας λερωθεις.Εχω δει τραγικά πράγματα σε συνεργεια τύπου μαστρομιχαλη και οχι μονο σε λαδια.Ειδικα όταν λένε την ατάκα "ελα μωρέ,δεν παθαίνει τίποτα",χρειάζεται πολυ υπομονή,αυτοσυγκεντρωση και εναρμόνιση με την ενέργεια του συμπαντος για να μην ενωθεί το πόδι σου με τη γναθο του.DIY for ever.

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 5:43 ΜΜ, d4mage είπε

Τώρα, τι περιέχει το μπουκάλι, που κατασκευάζεται κ.λ.π για να το μάθεις θα πρέπει να πληρώσεις σε μια εταιρεία δοκιμών, επιθεωρήσεων και πιστοποίησης για να εξακριβώσεις στο 101% τι βάζεις στον κινητήρα σου. 

δλδ. να πληρωσει μια εταιρεια πιστοποησεων για να επικυρωσει τις ηδη πιστοποιησεις που υπαρχουν πανω στο μπουκαλι?αυτη η διαδικασια γινεται εξαρχης απο τους κατασκευαστες με τους μπλεντερς.δεν εχει νοημα να ξαναγινει και να πληρωσει ο χρηστης.γιαυτο υπαρχουν πανω στο μπουκαλι,το εχουν πιστοποιησει ηδη οι κατασκευαστες,αυτο αγοραζεις.

.οι αναλυσεις κκ.λ.π. δεν ενδιαφερουν κανεναν και δεν θα καταλαβει και τιποτα.αυτο που χρειαζεται ο μεσος χρηστης ειναι να παρει ενα εγκυρο λαδι και αυτο το βεβαιωνουν ολες οι εγκρισεις-πιστοποιησεις απο οργανισμους και μπλεντερς.

17 ώρες πριν, atheatos είπε

Έγραψα ότι η Mannol δεν έχει πιστοποιηθεί από κανέναν και η σύγκριση ή αναφορά εταιρειών που έχουν πιστοποιηθεί από API είναι ατυχής… Δεν με ενδιαφέρει αν πουλάει ή όχι στην Αμερική , αν και αυτό είναι κάτι που είναι συζητήσιμο μιας και δεν το ξέρω σίγουρα. Αφου γράφεις εσύ , ότι δεν πουλάει στην Αμερική , τότε εντάξει ,αλλά να λέμε ότι και και τα redline και amsoil είναι με συνιστώμενες προδιαγραφές χωρίς εγκρίσεις όπως και τα mannol ….και να τα βάζουμε μαζί στην ίδια παράγραφο , πάει πολύ…..

ΥΓ. https://www.usamannol.com
Οπως έγραψα προηγουμένως η δικαιολογία ότι δεν πουλάει στην Αμερική , για αυτό δεν έχει πιστοποίηση API , είναι συζητήσιμη….εκτος και στο link παραπάνω πρόκειται για άλλη Mannol που και αυτή δεν έχει πάρει πιστοποίηση….😁

συνεχεια τριγυριζεις πισω απο την ουρα σου και λες τα ιδια με αλλο τροπο μεχρι να εκνευρισεις και τον τελευταιο...πας να συμβουλευσεις για λαδια σαν "ειδικος¨ενω εχεις καταστρεψει εναν κινητηρα σου οπως παραδεχθηκες βαζοντας λαθος λαδι..λιγο ντροπη δεν βλαπτει.

δεν πειραζει που δεν ξερεις,παραδεξου το..θα νιωσεις καλυτερα..

μετα πανε να συμβουλευσεις καποιον για τα ωστηρια.😂

11 ώρες πριν, d4mage είπε

Σαν τι διαφορές να δεις,

και τι σημαίνει η διαφορετική χρήση που κάνει ο καθένας εκτός από την μετακίνηση εντός - εκτός πόλης άντε και στο να οδηγεί κάποιος λίγο πιο νευρικά και γρήγορα. Τι θα γίνει δηλαδή θα κάψει το λάδι; Ένα συντηρημένο αυτοκίνητο ότι και να το βάλεις το ίδιο θα είναι, εκτός εάν πας και βάλεις κάτι πραγματικά κακό όχι από θέμα ετικέτας από θέμα του να μην περνάει iso, να μην έχει πιστοποιήσεις κυκλοφορίας κ.α

απαντας μονο σου μετα.

εαν θες να μαθεις πανε στο νημα 

και διαβασε ολη την εισαγωγη να καταλαβεις το εννοω.

Δημοσ.

Το Ισραήλ επιτίθεται στο Ιράν.Το Ιράν στο Ισραήλ.Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε γιατι ΕΓΩ πήγα χθες στον Άγιο Σπανο και σας ενημερώνω οτι έφερε καινούργια παρτίδα Motul. 60 ευρω το 5λιτρο Xmax. Όποιος ξέρει,ορμάει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...