Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

Γνώμη μου ταπεινή εινσι να κάνεις μια πλύση κινητήρα με dot. Να δεις αν θα στανιαρει 

Αυτό το προτείνεις σε σχέση με τη κατανάλωση ή την ανεβασμένη θερμοκρασία ή και τα δύο;

Δηλαδή, αν έχει επικαθήσεις μπορεί να μην ψύχεται κ άριστα ο κινητήρας...ή αυτές να προκαλούν περαιτέρω καύση/κατανάλωση λαδιού;

ποιό είναι το σκεπτικό;

Να πω την αλήθεια το φοβάμαι λίγο, έχω δει να αποθαρρύνουν τη χρήση flushing που μπορεί να σε σημεία να συγκεντρώσει μούργα αντί να τη καθαρίσει και να την αποβάλει τελείως από το μοτέρ, και σε ένα κανάλι ΥΤ που κάνει συνέχεια δοκιμές νομίζω είχε πει ότι τέτοια καθαριστικά μπορουν να βλάψουν τσιμούχες, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Αν θα μπορούσε να βελτιώσει τη κατάσταση, θα το δοκίμαζα, αλλά τώρα ακόμη κι αυτό το μικρό κόστος (αφού απαιτεί κ 1-2 αλλαγες λαδιών) πρέπει να το αποφύγω, είμαι οριακά σχέση με έξοδα ιατρικά, αυτοκινήτου, μετακινήσεων που πρέπει να γίνουν.

• Like 2
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, definitio είπε

είμαι οριακά σχέση με έξοδα ιατρικά

Ή υγεία σου σωματική αλλά και ψυχική πάει πάνω από όλα ούτε δεύτερη κουβέντα. 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/840152-αξιολόγηση-λιπαντικών-και-καταστημάτων/page/29/#findComment-60730199

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, definitio είπε

Δηλαδή, αν έχει επικαθήσεις μπορεί να μην ψύχεται κ άριστα ο κινητήρας...ή αυτές να προκαλούν περαιτέρω καύση/κατανάλωση λαδιού;

Γενικά,θα σε βοηθήσει πάρα πολύ μια ενδοσκοπικη κάμερα.Βλεπεις πράγματα χωρις να χρειάζεται να ανοιχτεί ο κινητήρας.Εκκεντροφορους,θαλαμο καυσης,στροφαλο και γενικα το εσωτερικο του καρτερ.Αλλα και σε πιο απλα πραγματα οπως μια υπουλη διαρροή στο πισω μερος του κινητήρα που δεν φαινεται με γυμνο ματι.Δεν ειναι ακριβες.Παρε μια με 5-6 ευρω απο το temu.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, definitio είπε

Αυτό το προτείνεις σε σχέση με τη κατανάλωση ή την ανεβασμένη θερμοκρασία ή και τα δύο;

ποιό είναι το σκεπτικό;

Να πω την αλήθεια το φοβάμαι λίγο, έχω δει να αποθαρρύνουν τη χρήση flushing που μπορεί να σε σημεία να συγκεντρώσει μούργα αντί να τη καθαρίσει και να την αποβάλει τελείως από το μοτέρ, και σε ένα κανάλι ΥΤ που κάνει συνέχεια δοκιμές νομίζω είχε πει ότι τέτοια καθαριστικά μπορουν να βλάψουν τσιμούχες, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Αν θα μπορούσε να βελτιώσει τη κατάσταση, θα το δοκίμαζα, αλλά τώρα ακόμη κι αυτό το μικρό κόστος (αφού απαιτεί κ 1-2 αλλαγες λαδιών) πρέπει να το αποφύγω, είμαι οριακά σχέση με έξοδα ιατρικά, αυτοκινήτου, μετακινήσεων που πρέπει να γίνουν.

Αν έχει ήδη βρωμιές το καθαριστικό θα είναι η αφορμή και όχι η αιτία να μαζευτεί μούργα. Γιατι κάλλιστα αυτή η μούργα μπορεί να συσσωρευτεί κάποτε με την πάροδο του χρόνου και να εμφανιστεί ξαφνικά στην πρώτη αλλαγή λαδιών. Δεν είναι το καθαριστικό που δημιουργεί το πρόβλημα , αλλά είναι αυτό που αποκαλύπτει το πρόβλημα. Η σωστή χρήση καθαριστικού απαιτεί ξανά αλλαγή λαδιών και φίλτρου ώστε να ξεπλυθεί η όποια βρωμια , οπότε δεν συμφέρει η χρήση του προς το παρόν.

Δημοσ.
52 minutes ago, katargedon said:

Γενικά,θα σε βοηθήσει πάρα πολύ μια ενδοσκοπικη κάμερα.Βλεπεις πράγματα χωρις να χρειάζεται να ανοιχτεί ο κινητήρας.Εκκεντροφορους,θαλαμο καυσης,στροφαλο και γενικα το εσωτερικο του καρτερ.Αλλα και σε πιο απλα πραγματα οπως μια υπουλη διαρροή στο πισω μερος του κινητήρα που δεν φαινεται με γυμνο ματι.Δεν ειναι ακριβες.Παρε μια με 5-6 ευρω απο το temu.

Πήρα από το Aliexpress προ 3-4 μηνών, αλλά σπίτι δεν έχω καν εργαλεία για να ξεβιδώσω και να ξαναβιδώσω με τον ορθό τρόπο ξανά τις βίδες, τα μπουζ κοκί...κι εν αναμονή αλλαγής φλάντζας δεν μπήκα στον κόπο.

Και τώρα έφτασε η ώρα να πάει για άνοιγμα, οπότε η ενδοσκοπική δεν χρειάζεται...θα ήθελα να είμαι μπροστά να δω, αλλά το συνεργείο που το πάω δεν είναι μικρό, είναι πιστοποιημένο για Fiat group κ είναι κ στο πολυ κεντρικά στη Θεσσαλονίκη, οπότε έχει πολλή κίνηση κ ντρέπομαι να πάω ως μπάστακας μέσα στον χαμό.

Θα μπορούσα, να τους ζητήσω να βγάλουν φωτογραφίες τους κυλίνδρους να μου τις στείλουν, πέραν της προφορικής εκτίμησης της κατάστασής τους.

1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said:

Ή υγεία σου σωματική αλλά και ψυχική πάει πάνω από όλα ούτε δεύτερη κουβέντα. 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/840152-αξιολόγηση-λιπαντικών-και-καταστημάτων/page/29/#findComment-60730199

Οδοντιατρικά, όχι σοβαρά, αλλά μαζί με τα άλλα έξοδα (ακτοπλοικά κτλ) Ιούλιο-Αύγουστο και με ανοιχτούς λογαριασμούς με το μοτέρ (πχ αν έχει διαβρωθεί κ θέλει γέμισμα κοκ) δεν με παίρνει να χαλάσω ούτε 50€ρικο παραπάνω...αν βγει ο λογαριασμος στο ελάχιστο προσδοκώμενο, βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said:

Δοντια να τα προσεχετε ιδιαιατερα αμα χαμογελατε. 

δυστυχώς υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα από σφραγίσματα, δοντιών κ κινητήρων...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, definitio είπε

Και τώρα έφτασε η ώρα να πάει για άνοιγμα, οπότε η ενδοσκοπική δεν χρειάζεται...θα ήθελα να είμαι μπροστά να δω, αλλά το συνεργείο που το πάω δεν είναι μικρό, είναι πιστοποιημένο για Fiat group κ είναι κ στο πολυ κεντρικά στη Θεσσαλονίκη, οπότε έχει πολλή κίνηση κ ντρέπομαι να πάω ως μπάστακας μέσα στον χαμό.

Θα μπορούσα, να τους ζητήσω να βγάλουν φωτογραφίες τους κυλίνδρους να μου τις στείλουν, πέραν της προφορικής εκτίμησης της κατάστασής τους.

που το πας? δεν ηξερα οτι εισαι σαλονικα.

μπορεις να τους ζητησεις οταν τον ανοιξουν και φτασουν εκει να σε φωναξουν να δεις τους κυλινδρους.ειναι δικαιωμα σου.ετσι δεν χρειαζεται να εισαι μπαστακας.

στον ρανιο βασ.ολγας εχεις παει? ειναι απο τους παλαιοτερους αλφιστι στην πολη.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, atheatos είπε

Εγω προσωπικά έχω τσακωθεί με κάποιους που πιστεύουν ότι με το λάδι θα φτιάξεις μια ζημιά πχ . ένα blowby του κινητήρα ή θα την ελαττώσεις. Αν ένα λάδι έχει αυτή την δυνατότητα να κάνει rebuild το χιτώνια ή τις βαλβίδες , γιατί να μην έχει την δυνατότητα να καταστρέψει τελείως το κινητήρα? Μου έγραφε ο άλλος ότι επειδή κάθεται το λάδι σφραγίζει και δεν χάνει….ναι άμα κάθεται το λάδι βρωμίζει και μια ωραία πρωία θα δεις τα καπάκια σου ν ανάβουν από τις επικαθισεις

Αυτο ειχα γραψει? Οτι θες καταλαβαινεις . ¨Η δεν καταλαβαινεις γιατι εχεις προβλημα ή τα λες οπως θες . Παντως εγω δεν εγραψα τιποτε απο αυτα που λες οπως τα λες. Οσο για το ιγκνορ , δεν μπορουσα να κοιμηθω τα βραδια , μου μη το ξανακανεις. Τι ignore δλδ , που τα διαβαζεις ολα, απλά για να το παιξεις υπερανω λες για ιγκνορ. Παντως εγω δεν ειπα τιποτα απο αυτα που λες, και αποδεικνυεις  οτι εχεις προβλημα . Τι προβλημα , εσυ ξερεις  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, mike15 said:

που το πας? δεν ηξερα οτι εισαι σαλονικα.

μπορεις να τους ζητησεις οταν τον ανοιξουν και φτασουν εκει να σε φωναξουν να δεις τους κυλινδρους.ειναι δικαιωμα σου.ετσι δεν χρειαζεται να εισαι μπαστακας.

στον ρανιο βασ.ολγας εχεις παει? ειναι απο τους παλαιοτερους αλφιστι στην πολη.

Εκεί έχω κάνει όλες τις εργασίες στην 156 απ' όταν το πήρα, με εξαίρεση ευθυγραμμίσεις και κάποια σέρβις στον κλιματισμό.

Γίνεται ψιλοχαμός τις περισσότερες μέρες (κ τώρα καθώς τρέχουν όλοι πριν τον 15αύγουστο) και μόνο το τέτρις για να μπουν-βγουν αυτοκίνητα από το συνεργείο. Δεν ξέρω κι αν θα βολέψει να είμαι μπροστά κ κυρίως με τη κίνηση δεν θέλω να παρέμβω στη ροή των εργασιών.

Θα τους πω αν βολέψει να μου τηλεφωνήσουν να έρθω να δω ή τουλάχιστον να βγάλουν φωτογραφίες....σίγουρα αν υπάρχει πρόβλημα που θέλει άλλη παρέμβαση (νεροφαγώματα στο μέταλλο ή άλλα θέματα με τον θάλαμο καύσης ή οτιδήποτε), θα υπα΄ρχει χρόνος αφού θα γίνει αναγκαστικά παύση εργασιών για τη φλάντζα, οπότε θα έχω την ευκαιρία να δω απο κοντά τί γίνεται...κι είμαι στα 10λεπτά περπάτημα από το συνεργείο...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν θα ήθελα από πάνω μου κάποιον ενώ εργάζομαι, κι όσο έχει τύχει να περιμένω εκεί για συνεννόηση ή παραλαβή του αυτοκινήτου, ανάμεσα στα τηλέφωνα ιδιοκτητών, αναζήτησης ανταλλακτικών, περιστατικά έκτακτα ή αφίξεις για μικροδιορθώσεις κτλ, αυτές οι διακοπές ήταν ενοχλητικές...

...χειρότερο μόνο σε συνεργείο/φανοποιείο συμβεβλημένο με ασφαλιστική έχω δει, απορούσα με τις συνεχεις μικροδιακοπές, τις επαναλαμβανόμερες ερωτήσεις κτλ πώς έκαναν καμία δουλειά εκεί...

...οπότε μπορεί να έχω το δικαίωμα ή μάλλον το έγκυρο κ λογικό αίτημα να είμαι εκεί για συγκεκριμένους λόγους, αλλά αν δεν είναι απαραίτητο, προτιμώ να τους αφήνω να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς μια πρόσθετη διακοπή (ελπίζοντας ότι έτσι μπορεί να γίνει κ καλύτερα).

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/7/2025 στις 6:51 ΜΜ, atheatos είπε

Τα χαρακτηριστικά του λαδιού να είναι πιστοποιημένα τουλάχιστον από το api.org και να έχει τιμή τέτοια ώστε να σου δίνει την δυνατότητα να κανεις συχνές αλλαγές.

ποιον api ,σοβαρα τωρα? δινεις σε κατοχο αλφα ρομεο ,ευρωπαικο αυτοκινητο και προδιαγραφες ,οδηγια να ακολουθησει τον   αμερικανικο-ασιατικο οργανισμο ενω υπαρχει η ευρωπαικη ACEA ? 

αλλα τι καθομαι και τα ξαναλεω,εσυ εισαι κολλημενος με τις ιδεες σου,γιαυτο χαλασες τον κινητηρα σου βαζοντας λαθος λαδι.φαγαμε 4 σελιδες που σε αποστομονα και εσυ ακομα στον δρομο που χαραξες στο κεφαλι σου..ελπιζω να μην το διαβασεις αυτο με το ignore😂

Στις 24/7/2025 στις 6:51 ΜΜ, atheatos είπε

Και τις προδιαγραφές να μην έχει για τον δικό σου κινητήρα ακριβώς ,δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αφού θα αλλαχθεί και θα καταναλωθεί από τον κινητήρα. Δεν λέω να βάλεις λάδια τελείως εκτός προδιαγραφών πχ. για diesel μόνο ή για μοτοσυκλέτα κτλ. αλλά λάδια βενζινοκινητήρα αυτοκινήτου που έχουν το ιξώδες που ταιριάζει.

εχεις καταλαβει τι λες?😂  πως γινεται ακομα να μην αντιδρουν σαυτα που ακουν ,σιωπηλο-ανεπισημο  ignore επρεπε να σε εχουν

Στις 24/7/2025 στις 3:18 ΜΜ, atheatos είπε

Προτιμώ ένα λάδι που καίγεται αλλά προστατεύει πάρα ένα λάδι που δεν καίγεται αλλά καταστρέφει.

γραφεις και μαγευεις με τις γνωσεις σου,ειναι δυνατον να τα προσπερνανε αυτα ,τα μελη εδω? πολυτιμοι λιθοι απο εναν ειδικο..μαθαμε τελικα οτι υπαρχουν λαδια που οταν καιγονται προστατευουν....allriiight!

13 ώρες πριν, 2MM είπε

Αυτο ειχα γραψει? Οτι θες καταλαβαινεις . ¨Η δεν καταλαβαινεις γιατι εχεις προβλημα ή τα λες οπως θες . Παντως εγω δεν εγραψα τιποτε απο αυτα που λες οπως τα λες. Οσο για το ιγκνορ , δεν μπορουσα να κοιμηθω τα βραδια , μου μη το ξανακανεις. Τι ignore δλδ , που τα διαβαζεις ολα, απλά για να το παιξεις υπερανω λες για ιγκνορ. Παντως εγω δεν ειπα τιποτα απο αυτα που λες, και αποδεικνυεις  οτι εχεις προβλημα . Τι προβλημα , εσυ ξερεις  

ignore ,γιαλαντζι δλδ., εναντιον 3 μελων και αναφορες εμμεσες και αμμεσες για διαφορα ψεματα και μετα εγω ειμαι αυτος που προσβαλει και λεει ψεμματα. 

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1
Δημοσ.

Το θέμα της ημέρας.Αλλαγη αντιψυκτικου.Οι απόψεις διίστανται.Πλυση πρωτα με απιονισμενο η κατευθείαν το καινούριο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...