definitio Δημοσ. Σάββατο στις 08:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:52 μμ 2 hours ago, katargedon said: Τι να πω,απο αυτη την αποψη,εχεις δικιο.Εγω παντως που εχω παρει απο ali και temu ακομα και μαχαιροπιρουνα drone δεν μου εχουν κανει μαλακια.Τι αμαξι ειπαμε εχεις;Ασε το βρηκα.Τα κολαρα σου υπαρχουν παντού.Τα βρηκα σε πολλα μαγαζια Εγώ στο Αλι πχ δεν βρήκα για την 1.6ΤΣ, αλλά για την 2.0, την 2.5 κοκ....αν μπορείς στείλε μνμ.
katargedon Δημοσ. Σάββατο στις 09:13 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:13 μμ 18 λεπτά πριν, definitio είπε Εγώ στο Αλι πχ δεν βρήκα για την 1.6ΤΣ, αλλά για την 2.0, την 2.5 κοκ....αν μπορείς στείλε μνμ. Δεν κοιταξα στο αλι.Εδω στα ντόπια μαγαζια βρηκα κολαρα.Θα κοιταξω και αλλου.Τι χρονιά ειναι; 1
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 09:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:18 μμ 24 λεπτά πριν, definitio είπε Εγώ στο Αλι πχ δεν βρήκα για την 1.6ΤΣ, αλλά για την 2.0, την 2.5 κοκ....αν μπορείς στείλε μνμ. Απο αλι θα πάρεις κολάρα;Πάρε απο Ελλάδα να είναι κάποια μάρκα προκοπής. (η 1,6 και η 2,0 "πρέπει" να παίρνουν ίδια ανταλλακτικά σε τέτοια θέματα)
anavgous Δημοσ. Σάββατο στις 09:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:22 μμ Επιστρέφω για άλλη μια φορά με τις περιπέτειες του γνωστού focus mk1, για το οποίο νόμιζα ότι δεν υπάρχει motul με την σωστή προδιαγραφή 913d. Εμφανώς λάθος, το λάδι που έχει την προδιαγραφή είναι το econergy 5w30. Θα ήθελα μια γνώμη για το motul, καθώς μέχρι τώρα κλείνω προς το petronas λόγω του χαμηλού κόστους. Το motul είναι αρκετά πιο ακριβό (γύρω στα 15 ευρώ το λίτρο) και από το tds δε μπορώ να δω ιδιαίτερη διαφορά με το petronas, με εξαίρεση το tbn (12,5 με 10,1). Αξίζει τον κόπο το μεγαλύτερο κόστος?
katargedon Δημοσ. Σάββατο στις 09:23 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:23 μμ (επεξεργασμένο) https://onparts.gr/alfa-romeo-156-932-1598cc-120hp-1997-09-2005-09/psyksi-kinitira/kolara-psygeiou ξεκίνα απο εδώ ✌ 4 λεπτά πριν, anavgous είπε Επιστρέφω για άλλη μια φορά με τις περιπέτειες του γνωστού focus mk1, για το οποίο νόμιζα ότι δεν υπάρχει motul με την σωστή προδιαγραφή 913d. Εμφανώς λάθος, το λάδι που έχει την προδιαγραφή είναι το econergy 5w30. Θα ήθελα μια γνώμη για το motul, καθώς μέχρι τώρα κλείνω προς το petronas λόγω του χαμηλού κόστους. Το motul είναι αρκετά πιο ακριβό (γύρω στα 15 ευρώ το λίτρο) και από το tds δε μπορώ να δω ιδιαίτερη διαφορά με το petronas, με εξαίρεση το tbn (12,5 με 10,1). Αξίζει τον κόπο το μεγαλύτερο κόστος? Οχι,μακρυά,εντελώς μάπα λάδι,το εχω βαλει 2 φορές.Στην τιμή του βρίσκεις πολυ καλύτερα λάδια. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:27 μμ από katargedon
Dark_Nightfall Δημοσ. Σάββατο στις 10:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:43 μμ 1 ώρα πριν, katargedon είπε Οχι,μακρυά,εντελώς μάπα λάδι,το εχω βαλει 2 φορές.Στην τιμή του βρίσκεις πολυ καλύτερα λάδια. Γιατί μάπα ; το βάζω χρόνια σε yaris mk1 με 235K km και είμαι ευχαριστημένος.
definitio Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 μμ 1 hour ago, katargedon said: https://onparts.gr/alfa-romeo-156-932-1598cc-120hp-1997-09-2005-09/psyksi-kinitira/kolara-psygeiou ξεκίνα απο εδώ ✌ Οχι,μακρυά,εντελώς μάπα λάδι,το εχω βαλει 2 φορές.Στην τιμή του βρίσκεις πολυ καλύτερα λάδια. Ναι το ξέρω το κατάστημα, έλεγα για τον Αλή Μπαμπά κ σιλικονένια, μήπως τα έβρισκα έτοιμο σετ... πάντως εν τέλει έκατσα στο eper και κατέγραψα όλους τους εργοστασιακούς κωδικούς για λαστιχιένιους σωλήνες ψύξης...μού λείπει μόνο ένας, που φέρνει το ψυκτικό στο δοχείο διαστολής (60652770) ...αλλα είναι μικρός κ παλεύεται... Ολα τα υπόλοιπα μαζί κοστίζουν 45€, που είναι πολύ λιγότερο απ' ότι νόμιζα...βέβαια όχι γνήσια, αλλά IMPERGOM που νομίζω είναι και ΟΕ σε κάποια ανταλλακτικά της 156 (βάσεις μηχανής νομίζω)
katargedon Δημοσ. Σάββατο στις 11:56 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:56 μμ 57 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Γιατί μάπα ; το βάζω χρόνια σε yaris mk1 με 235K km και είμαι ευχαριστημένος. Και στο δικό μου και σε άλλα 2 αυτοκίνητα εκτος απο το οτι καιγοταν πολυ ευκολα,αφήνει και πολυ βερνικωμα στα μεταλα.Αυτό,το castrol magnatec και το elf sxr ειναι τα 3 χειροτερα 5w30 a5 που εχω δοκιμάσει.
mike15 Δημοσ. Κυριακή στις 01:19 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:19 πμ 3 ώρες πριν, anavgous είπε Επιστρέφω για άλλη μια φορά με τις περιπέτειες του γνωστού focus mk1, για το οποίο νόμιζα ότι δεν υπάρχει motul με την σωστή προδιαγραφή 913d. Εμφανώς λάθος, το λάδι που έχει την προδιαγραφή είναι το econergy 5w30. Θα ήθελα μια γνώμη για το motul, καθώς μέχρι τώρα κλείνω προς το petronas λόγω του χαμηλού κόστους. Το motul είναι αρκετά πιο ακριβό (γύρω στα 15 ευρώ το λίτρο) και από το tds δε μπορώ να δω ιδιαίτερη διαφορά με το petronas, με εξαίρεση το tbn (12,5 με 10,1). Αξίζει τον κόπο το μεγαλύτερο κόστος? στις αξιολογησεις στο σκρουτζ παντως λενε τα εντελως αντιθετα που ειπωθηκαν εδω γιαυτο το λαδι. https://www.skroutz.gr/s/6140990/Motul-8100-Eco-Nergy-Synthetiko-Ladi-Aytokinitou-5W-30-5lt-102898.html#reviews
definitio Δημοσ. Κυριακή στις 01:50 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:50 πμ 30 minutes ago, mike15 said: στις αξιολογησεις στο σκρουτζ παντως λενε τα εντελως αντιθετα που ειπωθηκαν εδω γιαυτο το λαδι. https://www.skroutz.gr/s/6140990/Motul-8100-Eco-Nergy-Synthetiko-Ladi-Aytokinitou-5W-30-5lt-102898.html#reviews Η πρώτη αξιολόγηση αναφέρει ότι το "καίει ανελέητα" ο κινητήρας σε σπορ οδήγηση πάντως. Μαύρα μεσάνυχτα έχω από λάδια, υπογραμμίζω απλώς τη παρατήρηση, σε μια αξιολόγηση που παραμένει θετική για "απλή καθημερινή χρήση" κατά τον χρήστη. 2
power_1 Δημοσ. Κυριακή στις 06:35 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:35 πμ Θα θελα να ρωτησω για citroen xsara N1 1.4 i 75hp βενζινης ποιο ειναι το καταλληλο λαδι κινητηρα συμφωνα με την εμπειρια σας κι τις προδιαγραφες ? Το total quartz 7000 10w -40 ειναι καλο? Συνηθως ποσα χλμ κρατανε τα λαδια πριν αντικατασταθουν ?
katargedon Δημοσ. Κυριακή στις 07:03 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:03 πμ 4 ώρες πριν, definitio είπε Η πρώτη αξιολόγηση αναφέρει ότι το "καίει ανελέητα" ο κινητήρας σε σπορ οδήγηση πάντως. Μαύρα μεσάνυχτα έχω από λάδια, υπογραμμίζω απλώς τη παρατήρηση, σε μια αξιολόγηση που παραμένει θετική για "απλή καθημερινή χρήση" κατά τον χρήστη. Ολα αυτά τα λάδια κατηγορίας 5w30 Α5,ειναι υπερβολικά λεπτά,συνηθως 55-10 cst.Δεν αντέχουν τα μεγάλα ζόρια και καιγονται-εξατμιζονται.Η πλειοψηφία τους ειναι και hc,οπότε αφήνουν και κατάλοιπα σε ελατήρια,βαλβίδες κλπ.Ετσι αρχίζει η κατανάλωση λιπαντικού.Εγω τα έχω δοκιμασει σχεδον ολα αυτης της κατηγοριας(λογω manual) και ειχα φτασει καταναλωση 1λιτρο καθε 5000 χλμ.Μετα το γύρισα σε 0w30 pao και επεσε σχεδον στο μισο.Μονο στις πολλες ζεστες τσιμπαγε λιγο παραπανω.Παλι τσιμπαγε όμως(1lt καθε 7,5-8000).Τωρα με τα 40αρια καιει 400-450ml καθε 7500χλμ. Πιστευω ειναι μια καλη κατανάλωση για τα 350.000 χλμ που εχω. 29 λεπτά πριν, power_1 είπε Θα θελα να ρωτησω για citroen xsara N1 1.4 i 75hp βενζινης ποιο ειναι το καταλληλο λαδι κινητηρα συμφωνα με την εμπειρια σας κι τις προδιαγραφες ? Το total quartz 7000 10w -40 ειναι καλο? Συνηθως ποσα χλμ κρατανε τα λαδια πριν αντικατασταθουν ? Γράψε τι λεει το manual και ποσα χλμ εχεις
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Κυριακή στις 07:23 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:23 πμ 7 ώρες πριν, definitio είπε 60652770 Άμα θες δύσκολο ανταλλακτικό για ιταλικά ο Μήτσος μπορεί να στο βρει και να στο φέρει στο σπίτι σου. Φήμες λένε πως ο Μήτσος βρίσκει τα πάντα 🐼 Αυτό κοστίζει μόλις 20 ευρώ αλλά δυστυχώς είναι αλλά 25 τα μεταφορικά Μιλάω πάντα για ΓΝΉΣΙΟ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ 7 ώρες πριν, katargedon είπε Αυτό,το castrol magnatec και το elf sxr ειναι τα 3 χειροτερα 5w30 a5 που εχω δοκιμάσει. Συμφωνώ απόλυτα, όχι μόνο είναι λεπτά και λεπταινουν κι άλλο πάνω από τους 100C καταρρέουν πλήρως 1
power_1 Δημοσ. Κυριακή στις 07:40 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:40 πμ 59 λεπτά πριν, power_1 είπε Θα θελα να ρωτησω για citroen xsara N1 1.4 i 75hp βενζινης ποιο ειναι το καταλληλο λαδι κινητηρα συμφωνα με την εμπειρια σας κι τις προδιαγραφες ? Το total quartz 7000 10w -40 ειναι καλο? Συνηθως ποσα χλμ κρατανε τα λαδια πριν αντικατασταθουν ? Προδιαγραφες API SL/CF ή ACEA A3/B3 /B4 εχει 10.000 χλμ απο την αλλαγη περνει 5W-40 ή 10W -40 (προτειμω 10w-40)
uncle_nontas Δημοσ. Κυριακή στις 08:12 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:12 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, power_1 είπε Θα θελα να ρωτησω για citroen xsara N1 1.4 i 75hp βενζινης ποιο ειναι το καταλληλο λαδι κινητηρα συμφωνα με την εμπειρια σας κι τις προδιαγραφες ? Το total quartz 7000 10w -40 ειναι καλο? Συνηθως ποσα χλμ κρατανε τα λαδια πριν αντικατασταθουν ? Εξαιρετικό το Total Quartz 10w-40 για τον TU3 κινητήρα, που είναι κ ο κινητήρας σου. Είχα τον TU1 που είναι ίδιο μοτέρ σε 1.1 με 506.000 χλμ στο Peugeot 106 και τώρα έχω πάλι τον TU1 με 189.000 χλμ στο Peugeot 206+. Με το συγκεκριμένο λάδι όλα βαίνουν καλώς. Αλλαγές στα 7.500 χλμ Επεξ/σία Κυριακή στις 08:12 πμ από uncle_nontas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα