atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 11:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:07 μμ Μόλις τώρα, uncle_nontas είπε Μωρέ οι κύλινδροι κάνουν οβάλ, αλλά κατάλαβες. Γνωστό θέμα. Πάντως αλλά ελατήρια μπορούν να βάλουν ασχέτως το οβάλ του κυλίνδρου.Δεν θα διορθώσει φυσικά το πρόβλημα αλλά θα περιορίσει προσωρινά την κατανάλωση. Το σωστό είναι να γίνει ρεκτιφιέ και να μπουν άλλα πιστόνια με μεγαλύτερη ποδιά , γιατί ως γνωστόν η Toyota στους συγκεκριμένους κινητήρες έβαλε ελαφρωμένα πιστόνια μικραίνοντας την ποδιά των εμβολών , ζοριζοντας έτσι τα ελατήρια . Φυσικα το service της Toyota δεν είναι για τέτοια πράγματα…. 1
uncle_nontas Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 μμ 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Πάντως αλλά ελατήρια μπορούν να βάλουν ασχέτως το οβάλ του κυλίνδρου.Δεν θα διορθώσει φυσικά το πρόβλημα αλλά θα περιορίσει προσωρινά την κατανάλωση. Το σωστό είναι να γίνει ρεκτιφιέ και να μπουν άλλα πιστόνια με μεγαλύτερη ποδιά , γιατί ως γνωστόν η Toyota στους συγκεκριμένους κινητήρες έβαλε ελαφρωμένα πιστόνια μικραίνοντας την ποδιά των εμβολών , ζοριζοντας έτσι τα ελατήρια . Φυσικα το service της Toyota δεν είναι για τέτοια πράγματα…. Δεν έβγαλε μόνο αυτή την οδηγία η Τογιότα. Και στις τρύπες αποστράγγισης έγιναν αλλαγές κλπ. Αλλά άντε βρες συνεργείο που κάνει τέτοια δουλειά. Έχω ένα που θα έκανε κάτι ανάλογο, αλλά ασχολείται μόνο με πρώην PSA.
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 11:21 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:21 μμ 1 λεπτό πριν, uncle_nontas είπε Δεν έβγαλε μόνο αυτή την οδηγία η Τογιότα. Και στις τρύπες αποστράγγισης έγιναν αλλαγές κλπ. Αλλά άντε βρες συνεργείο που κάνει τέτοια δουλειά. Έχω ένα που θα έκανε κάτι ανάλογο, αλλά ασχολείται μόνο με πρώην PSA. Υπάρχουν συνεργεία που ασχολούνται με τέτοια πράγματα και δεν έχουν κολλήματα με συγκεκριμένες μάρκες. Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τα ρεκτιφιέ ποιοι τους πάνε μοτέρ για φτιάξιμο και κάποιος από αυτούς έχει γενικό συνεργείο και όχι κολλημένο σε συγκεκριμένες μάρκες. Εγω ήδη ξέρω ένα στη Θεσσαλονίκη και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα .
uncle_nontas Δημοσ. Παρασκευή στις 11:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:36 μμ Καλά, προφανώς κάπου θα υπάρχει, δεν είπα ότι δεν κάνει κανένας😛. Όσο για το άλλο, δεν είναι "κόλλημα με μάρκες", είναι επιλογή με τι θέλει να ασχοληθεί ο καθένας. 2
majunior Δημοσ. χθες στις 01:10 πμ Δημοσ. χθες στις 01:10 πμ https://www.enginedna.com/toyota-1zz-fe-1-8-engine/ 1
papoys1 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 12 ώρες πριν, stelrp είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά ! Έχω ένα Toyota Corolla verso του 2006 με μηχανή 1800 κυβικά και δυστυχώς καίει λάδια. Πάντα έκαιγε λίγο λάδι , τα τελευταία χρόνια περισσότερο. Ένα yaris της ίδιας χρονολογίας δεν καίει σταγόνα! Το manual και το Google, λέει για 5w30, καίει μισό λίτρο λάδι στα 1000χλμ. Του έχω βάλει και 5w40 , και κρατάει λίγο περισσότερο. Κουβαλάω πάντα πλέον στο αμάξι ένα δοχείο του λίτρου και συμπληρώνω σε τυχαίο ελεγχο. Είτε βάζω κάποιο επώνυμο shell, ή Ετεκα , ή ακόμα και του Lidl , η κατανάλωση είναι ίδια. Δεν έχω δει κάποιο περίεργο καπνό ποτέ από εξάτμιση, τυχαία ανακάλυψα ότι έκαιγε λάδι. Δεν έχω δει στο πάρκινγκ στίγματα ή άλλα σημάδια ότι χάνει λάδι από κάπου αλλού. Στο σιδερένιο δείκτη που ελέγχει τη στάθμη λαδιου βρίσκω στίγματα από λάδι κάπως ψηλά , το έψαξα λίγο στο Google, και λέει ότι ίσως έχει βουλώσει στο πιστόνι η επιστροφή του λαδιού στο καρτερ και το σπρώχνει στο θάλαμο καύσης. Ρωτησα το συνεργείο της Toyota και μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει οβάλ πιστόνια και δεν μπορούν να βάλουν φαρδύτερα δακτυλίδια. Μου είπαν να μην αλλάξω τύπο λαδιού και όσο κάψει. Το αμάξι είναι μεν παλιό αλλά καλό συντηρημένο, έχει κάνει μόνο 155.000 χλμ , είναι οικογενειακό δεύτερο. Έχει κάποια μάρκα να προτείνει κάποιος για καλύτερα? Έχω δοκιμάσει και ένα πρόσθετο ενισχυτικό λαδιού πετρελαϊκής βάσης από το theloladia.gr , χωρίς αποτέλεσμα. https://www.theloladia.gr/el/enisxytika-ladioy-antitribika/lucas-heavy-duty-oil-stabilizer-prostheto-ladiou-946ml.html Να γυρίσω σε κάποιο άλλο πχ 10w40 , ή 10w60 ? , τί λέτε? Αν και δεν θα γίνει κάτι στην κατασταση που είναι το μοτέρ βάλτου 10/40 από το lidl να μην πετάς και λεφτά σε επώνυμα ακριβά. Μια χαρά λαδάκι είναι και δεν κινδυνεύεις από μαιμού επώνυμα που εχουν κατακλύσει την αγορά.Προσωπκα πιστεύω πως τα μαιμού επώνυμα ευθύνονται για πολλές καταστροφές μοτέρ.
mike15 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 9 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αν και δεν θα γίνει κάτι στην κατασταση που είναι το μοτέρ βάλτου 10/40 από το lidl να μην πετάς και λεφτά σε επώνυμα ακριβά. Μια χαρά λαδάκι είναι και δεν κινδυνεύεις από μαιμού επώνυμα που εχουν κατακλύσει την αγορά.Προσωπκα πιστεύω πως τα μαιμού επώνυμα ευθύνονται για πολλές καταστροφές μοτέρ. ενα μετρο προστασιας του καταναλωτη ειναι να αγοραζουμε απο επισημο μεταπωλητη της μαρκας.αυτο το βλεπουμε στο σκρουτζ οπου αναγραφεται στην περιγραφη η' εαν δεν αναγραφεται εκει ρωταμε την εταιρεια ποια καταστηματα στην περιοχη μας η' και γενικα οναλα-ιν σε αλλες πολεις ειναι συνεργαζομενα με την αντιπροσωπεια σαν επισημοι μεταπωλητες.
papoys1 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mike15 είπε ενα μετρο προστασιας του καταναλωτη ειναι να αγοραζουμε απο επισημο μεταπωλητη της μαρκας.αυτο το βλεπουμε στο σκρουτζ οπου αναγραφεται στην περιγραφη η' εαν δεν αναγραφεται εκει ρωταμε την εταιρεια ποια καταστηματα στην περιοχη μας η' και γενικα οναλα-ιν σε αλλες πολεις ειναι συνεργαζομενα με την αντιπροσωπεια σαν επισημοι μεταπωλητες. Οι πιο πολλοί εμπιστευομαστε το μαστορα στο συνεργείο που πάμε όπως εκανα και εγώ και μάλιστα τα ακριβοπλήρωνα γιατί υποτίθεται ήταν επώνυμα αλλα την τελευταια φορά μετά από 2.500 χιλιάδες χιλιόμετρα σε ταξείδι μου ανάβει λαμπάκι παίρνω ένα λίτρο και συμπληρώνω 700-800 ml.Λεω αντε πάει το μοτέρ και γυρίζοντας λέω ας πάρω ενα 5λιτρο από το lidl 10/40 που το έχει και προσφορά γιατί ο μάστορας στο συνεργείο μου έβαζε επώνυμο 5/30.(η opel για μεσογειακά κλίματα προτείνει και 10/40 για το δικό μου) Από τότε έχω κάνει πάνω από 250.000 χιλιόμετρα πάντα λαδάκι 10/40 από το lidl αλλαγή μαζί με φίλτρο κάθε 6.000 χιλιόμετρα και όχι 25.000 που μου λέει ο κατασκευαστής.Και λαδάκια όπως τα βαζω τα βγάζω ζήτημα να λείπουν 100ml . 407.000 χιλιόμετρα το opel και ακούω κάποιους με 100 και 150 κ χιλιόμετρα συμπληρώνω 500 ml λάδι κάθε 1000 χιλιόμετρα και να λένε ότι αγοράζουν το καλύτερο λάδι της αγοράς να τους προστατέψει τον κινητήρα 😜 Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από papoys1 1
katargedon Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 13 ώρες 23 λεπτά πριν, papoys1 είπε 407.000 χιλιόμετρα το opel και ακούω κάποιους με 100 και 150 κ χιλιόμετρα συμπληρώνω 500 ml λάδι κάθε 1000 χιλιόμετρα και να λένε ότι αγοράζουν το καλύτερο λάδι της αγοράς να τους προστατέψει τον κινητήρα 😜 Εννοείται πως αν είσαι κανίβαλος με το αμάξι,κανένα λάδι δεν θα σε προστατέψει . Όταν τους βλέπεις με κρύο μοτέρ και πάνε 3-4 χιλιάδες στροφές,τι να σου κάνει το κακόμοιρο το λαδάκι.Μετα κλαίγονται οτι τους καίει λάδια.Η όπως λες,αγοράζουν σουπερ ντουπερ λαδια και τα πάνε στο συνεργείο να τους τα αλλαξει μην υπολογιζοντας οτι τα συνεργεία δεν αφήνουν ποτέ ολο το παλιό λαδι να στραγγίξει.Πριν καλα καλα σταματησει να ρεει,ξανακλεινουν την τάπα.Ολη η μούργα εχει μείνει μέσα.Γνωστό έργο που το έχουμε δει εκατονταδες φορές. 2
2MM Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 29 λεπτά πριν, katargedon είπε Εννοείται πως αν είσαι κανίβαλος με το αμάξι,κανένα λάδι δεν θα σε προστατέψει . Όταν τους βλέπεις με κρύο μοτέρ και πάνε 3-4 χιλιάδες στροφές,τι να σου κάνει το κακόμοιρο το λαδάκι.Μετα κλαίγονται οτι τους καίει λάδια.Η όπως λες,αγοράζουν σουπερ ντουπερ λαδια και τα πάνε στο συνεργείο να τους τα αλλαξει μην υπολογιζοντας οτι τα συνεργεία δεν αφήνουν ποτέ ολο το παλιό λαδι να στραγγίξει.Πριν καλα καλα σταματησει να ρεει,ξανακλεινουν την τάπα.Ολη η μούργα εχει μείνει μέσα.Γνωστό έργο που το έχουμε δει εκατονταδες φορές. Αν δεν εισαι και μπροστα, μερικοι κρατανε το καλο λαδι και σου βαζουν ενα φθηνο. 3
meletis_m Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, stelrp είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά ! Έχω ένα Toyota Corolla verso του 2006 με μηχανή 1800 κυβικά και δυστυχώς καίει λάδια. Πάντα έκαιγε λίγο λάδι , τα τελευταία χρόνια περισσότερο. Ένα yaris της ίδιας χρονολογίας δεν καίει σταγόνα! Το manual και το Google, λέει για 5w30, καίει μισό λίτρο λάδι στα 1000χλμ. Του έχω βάλει και 5w40 , και κρατάει λίγο περισσότερο. Κουβαλάω πάντα πλέον στο αμάξι ένα δοχείο του λίτρου και συμπληρώνω σε τυχαίο ελεγχο. Είτε βάζω κάποιο επώνυμο shell, ή Ετεκα , ή ακόμα και του Lidl , η κατανάλωση είναι ίδια. Δεν έχω δει κάποιο περίεργο καπνό ποτέ από εξάτμιση, τυχαία ανακάλυψα ότι έκαιγε λάδι. Δεν έχω δει στο πάρκινγκ στίγματα ή άλλα σημάδια ότι χάνει λάδι από κάπου αλλού. Στο σιδερένιο δείκτη που ελέγχει τη στάθμη λαδιου βρίσκω στίγματα από λάδι κάπως ψηλά , το έψαξα λίγο στο Google, και λέει ότι ίσως έχει βουλώσει στο πιστόνι η επιστροφή του λαδιού στο καρτερ και το σπρώχνει στο θάλαμο καύσης. Ρωτησα το συνεργείο της Toyota και μου είπαν οτι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει οβάλ πιστόνια και δεν μπορούν να βάλουν φαρδύτερα δακτυλίδια. Μου είπαν να μην αλλάξω τύπο λαδιού και όσο κάψει. Το αμάξι είναι μεν παλιό αλλά καλό συντηρημένο, έχει κάνει μόνο 155.000 χλμ , είναι οικογενειακό δεύτερο. Έχει κάποια μάρκα να προτείνει κάποιος για καλύτερα? Έχω δοκιμάσει και ένα πρόσθετο ενισχυτικό λαδιού πετρελαϊκής βάσης από το theloladia.gr , χωρίς αποτέλεσμα. https://www.theloladia.gr/el/enisxytika-ladioy-antitribika/lucas-heavy-duty-oil-stabilizer-prostheto-ladiou-946ml.html Να γυρίσω σε κάποιο άλλο πχ 10w40 , ή 10w60 ? , τί λέτε? Αυτά τα μοτέρ τσίμπαγαν λάδι εξ αρχής . Φοράει μήπως ίδιο μοτέρ με το Yaris 1.33 αρχές 2007; Προφανώς τώρα και λόγω ηλικίας έχει επιδεινωθεί από τσιμουχακια βαλβίδων & ελατήρια πιστονιων. Κάνε μια πλύση με χημικό , άλλαξε και φίλτρο λαδιού και βάλε ότι λάδι έβαζες 5/30 ή 5/40 Εάν θες για ενισχυτικό λαδιού δες το Motorkote ( προτιμότερο) ή Liqui Moly Ceratec . Και παρακολούθησε το, στα 1000 χιλιόμετρα πόσο λάδι καίει τώρα ; Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από meletis_m
mike15 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Οι πιο πολλοί εμπιστευομαστε το μαστορα στο συνεργείο που πάμε όπως εκανα και εγώ και μάλιστα τα ακριβοπλήρωνα γιατί υποτίθεται ήταν επώνυμα αλλα την τελευταια φορά μετά από 2.500 χιλιάδες χιλιόμετρα σε ταξείδι μου ανάβει λαμπάκι παίρνω ένα λίτρο και συμπληρώνω 700-800 ml.Λεω αντε πάει το μοτέρ και γυρίζοντας λέω ας πάρω ενα 5λιτρο από το lidl 10/40 που το έχει και προσφορά γιατί ο μάστορας στο συνεργείο μου έβαζε επώνυμο 5/30.(η opel για μεσογειακά κλίματα προτείνει και 10/40 για το δικό μου) Από τότε έχω κάνει πάνω από 250.000 χιλιόμετρα πάντα λαδάκι 10/40 από το lidl αλλαγή μαζί με φίλτρο κάθε 6.000 χιλιόμετρα και όχι 25.000 που μου λέει ο κατασκευαστής.Και λαδάκια όπως τα βαζω τα βγάζω ζήτημα να λείπουν 100ml . 407.000 χιλιόμετρα το opel και ακούω κάποιους με 100 και 150 κ χιλιόμετρα συμπληρώνω 500 ml λάδι κάθε 1000 χιλιόμετρα και να λένε ότι αγοράζουν το καλύτερο λάδι της αγοράς να τους προστατέψει τον κινητήρα 😜 εγω απλως το ανεφερα για να μην την πατανε με μαιμου. απο εκει και περα καλα κανεις και βαζεις οτι βαζεις αφου στο προτεινει και η μαρκα σου.το καλο λαδι ειναι το σωστο λαδι και εσυ κανεις το σωστο.τα λαδια που βαζεις μπορει να μην πουλιουνται εξω αλλα ειναι απο καλη εταιρεια ,το εχουμε αναφερει πολελς φορες εδω.δεν εχει σημασια εαν ειναι αγνωστα ,σημασια εχει να μην ειναι μαιμου.αυτο ειναι το καλο λαδι.οποιος μπορει να βαλει 10-40 να παει απο εκει να αγορασει.εαν ομως θελει 5-40 καλα ειναι να το κανει με τον τροπο που ειπα μην βρεθει προεκπληξεων. 2
atheatos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Οι πιο πολλοί εμπιστευομαστε το μαστορα στο συνεργείο που πάμε όπως εκανα και εγώ και μάλιστα τα ακριβοπλήρωνα γιατί υποτίθεται ήταν επώνυμα αλλα την τελευταια φορά μετά από 2.500 χιλιάδες χιλιόμετρα σε ταξείδι μου ανάβει λαμπάκι παίρνω ένα λίτρο και συμπληρώνω 700-800 ml.Λεω αντε πάει το μοτέρ και γυρίζοντας λέω ας πάρω ενα 5λιτρο από το lidl 10/40 που το έχει και προσφορά γιατί ο μάστορας στο συνεργείο μου έβαζε επώνυμο 5/30.(η opel για μεσογειακά κλίματα προτείνει και 10/40 για το δικό μου) Από τότε έχω κάνει πάνω από 250.000 χιλιόμετρα πάντα λαδάκι 10/40 από το lidl αλλαγή μαζί με φίλτρο κάθε 6.000 χιλιόμετρα και όχι 25.000 που μου λέει ο κατασκευαστής.Και λαδάκια όπως τα βαζω τα βγάζω ζήτημα να λείπουν 100ml . 407.000 χιλιόμετρα το opel και ακούω κάποιους με 100 και 150 κ χιλιόμετρα συμπληρώνω 500 ml λάδι κάθε 1000 χιλιόμετρα και να λένε ότι αγοράζουν το καλύτερο λάδι της αγοράς να τους προστατέψει τον κινητήρα 😜 Το μυστικό είναι οι συχνές αλλαγές λαδιού. Το ιξώδες ή μάρκα , λίγο μετράνε μπροστά σε αυτό. Και το καλύτερο λάδι στον κόσμο να έχεις βάση μάρκας και ιξωδους,αν είναι βρώμικο και οξειδωμένο είναι χειρότερο και από αυτό του lidl. Φυσικα υπάρχουν λάδια πολύ καλά και όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να τα βάζει και να τα αλλάζει συχνά είναι το ιδανικό . 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) More AR parts, bud has no chill... και απο δευτερα μια τεραστια παραγγελια απο αυτοκινητογιατρος Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από 11osmikrosmhtsos
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 3 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε More AR parts, bud has no chill... και απο δευτερα μια τεραστια παραγγελια απο αυτοκινητογιατρος Ακριβούτσικο το τρίτο στοπ. Οχι ότι και το πλαστικό στο παρμπριζ είναι φτηνό.... Εχω μαζέψει και εγώ κάτι πραγματάκια για το πούντο τώρα που επέστρεψα,την δέστρα για την πόρτα του οδηγού που κάνει κρακ κρακ,την βαλβίδα του μεταβλητού,πρέπει να πάρω και ένα κεντρικό καθρέπτη γιατί έχει σπάσει το χεράκι στον δικό μου.Ebay και Amazon με απομυζουν για τα καλά.Τουλάχιστον τέτοια πράγματα τα βρίσκω εύκολα. Εκεί που δυσκολευει ειναι σε αυτά τα ανταλλακτικά που ειναι διαφορετικά για αριστεροτίμονα και δεξιοτίμονα.Πχ έψαχνα το πλαινό πλαστικό κάλυμμα για το κάθισμα του άστρα.Οσα θες μεταχειρισμένα για δεξιοτίμονα αλλά απο αριστεροτίμονο μόνο καινούργιο και απο εκτός ΗΒ.Ας είναι καλά ένας τύπος απο Λιθουανία που έβαλε δωρεάν μεταφορικά και το πήρα απο εκεί ,καινούργιο με την σακούλα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα