paperplane1 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Καλησπέρα και συγνώμη για το μεγάλο post απλώς γράφω το πρόβλημα αναλυτικά Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα εδώ και έξι περιπου μήνες που αφορά τη γιαγιά μου, που μένει σε πολυκατοικία χτισμένη το 2006. Η οικογένεια από κάτω παραπονιέται ότι τρέχουν νερά στην ντουλάπα τους, όπου υπάρχει σωλήνας αποχέτευσης και συγκεκριμένα στην ένωση ταβανιού και τοίχου) Έχουν έρθει έξι υδραυλικοί μέχρι τώρα. Ο πρώτος δεν μπορούσε να βρει κάτι, έφερε έναν φίλο του με θερμικη κάμερα. Η θερμική κάμερα έδειξε αρχικά διαρροή στην ένωση μπανιέρας-πλακιδίων στη δεξιά πλευρα, φτιάχτηκε αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Ένας δεύτερος δεν βρήκε πρόβλημα από το διαμέρισμα της γιαγιας μου και ενας τρίτος που πάλι δεν βρήκε κάτι πρότεινε να ελεγχθούν και τα διαμερίσματα από πάνω, αλλά δεν άνοιξαν όλοι την πόρτα τους. Ένας τέταρτος θεωρησε πως το πρόβλημα υπάρχει στα πλακάκια που είναι στην είσοδο του μπάνιου όπου ξηλώθηκαν και ξαναφτιαχτηκαν αλλα ο απο κατω πάλι είχε διαρροή. Ένας πέμπτος δεν θεωρεί πως η διαρροή προέρχεται από το διαμέρισμα της γιαγιάς μου. Σήμερα ήρθε ένας εκτός που θεωρεί πως το πρόβλημα είναι στη κουζίνα (στο νεροχύτη) Ο γείτονας καλεί συνεχώς την αστυνομία και εδω και δύο μέρες κλείνει την παροχή νερού της γιαγιάς μου. Η ερώτησή μου είναι η εξης: Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε από πού υπάρχει η διαρροή; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να λυθεί το θέμα; Ευχαριστώ που το διαβάσατε!
basilis_k6 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου απειρα προβληματα οι πολυκατοικίες εκεινης της χρυσης εποχης... οι μπανιερες αστοχουν συχνα αλλα υποθετω θα το ειχαν βρει. πρεπει να ανοιξουν ολοι τα διαμερισματα τους δεν γινετε αλλιως.
paperplane1 Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου Ξέρεις εάν μπορούμε να καλέσουμε την αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός εαν καποιος δεν ανοίξει;
basilis_k6 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, paperplane1 είπε Ξέρεις εάν μπορούμε να καλέσουμε την αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός εαν καποιος δεν ανοίξει; δεν νομιζω οτι μπορειτε ουτε ετσι να τους αναγκασετε. μαλλον οι απο κατω πρεπει να ακολουθησουν τη νομικη οδο.
paperplane1 Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε δεν νομιζω οτι μπορειτε ουτε ετσι να τους αναγκασετε. μαλλον οι απο κατω πρεπει να ακολουθησουν τη νομικη οδο. Ευχαριστώ πολυ
Nabuko Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paperplane1 είπε Η ερώτησή μου είναι η εξης: Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε από πού υπάρχει η διαρροή; Να ξαναφέρετε τον φίλο του πρώτου να τσεκάρει και στα άλλα διαμερίσματα. 1 ώρα πριν, paperplane1 είπε Ο γείτονας καλεί συνεχώς την αστυνομία και εδω και δύο μέρες κλείνει την παροχή νερού της γιαγιάς μου. Την κλείνει? Και πως βολεύεται η γυναίκα? Γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της γιαγιάς σου ή αυθαίρετα? Επεξ/σία 10 Μαρτίου από Nabuko 1
vamvakoolas Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) πες στο γειτονα οτι τοσο ηθικα (μιλαμε για ηλικιωμένο ατομο_) οσο και νομικα (παροχη ανθρωπου σε βασικες παροχες διαβιωσης=καθαρο νερο και ρευμα) κανει λαθος. Για το νομικο κομματι ανετα τον τρεχεις τοσο εσυ οσο και ο παροχος (ΕΥΔΑΠ για Αθηνα) σε φαση αποζημιωσης (εξωδικαστικα). πες του να καταλαβει οτι απο τη μια προσπαθεις να βρεις λυση και απο την αλλη οτι κανει λαθος με τη παροχη. Ας αφησει τις μαμακιες μη βρει το μπελα του Επεξ/σία 10 Μαρτίου από vamvakoolas 2
paperplane1 Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου Αυθαίρετα, πηγαίνει κάτω την κλείνει η γιαγιά μου επειδη δεν μπορεί να την ανοίξει φωνάζει τον θείο μου που μένει κοντά αυτός την ανοίγει μετά πάει ο από κάτω και την κλείνει και πάλι από την αρχη 23 λεπτά πριν, Nabuko είπε Να ξαναφέρετε τον φίλο του πρώτου να τσεκάρει και στα άλλα διαμερίσματα. Την κλείνει? Και πως βολεύεται η γυναίκα? Γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της γιαγιάς σου ή αυθαίρετα? 1
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 hour ago, paperplane1 said: Ο γείτονας καλεί συνεχώς την αστυνομία και εδω και δύο μέρες κλείνει την παροχή νερού της γιαγιάς μου. Γιατί το κάνει αυτό; Λύνεται το πρόβλημά του όταν κλείνει την βάνα;
paperplane1 Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε πες στο γειτονα οτι τοσο ηθικα (μιλαμε για ηλικιωμένο ατομο_) οσο και νομικα (παροχη ανθρωπου σε βασικες παροχες διαβιωσης=καθαρο νερο και ρευμα) κανει λαθος. Για το νομικο κομματι ανετα τον τρεχεις τοσο εσυ οσο και ο παροχος (ΕΥΔΑΠ για Αθηνα) σε φαση αποζημιωσης (εξωδικαστικα). πες του να καταλαβει οτι απο τη μια προσπαθεις να βρεις λυση και απο την αλλη οτι κανει λαθος με τη παροχη. Ας αφησει τις μαμακιες μη βρει το μπελα του Δεν ήξερα ότι μπορεί να γινει αυτό, δηλαδή εάν πάρω εγω ή κάποιος άλλος την ευδαπ και πούμε το και το μπορεί να κινηθεί η ευδαπ νομικά εναντίον του; Έχουμε προσπαθήσει να μιλήσουμε μαζί του με πολύ ήρεμο τρόπο και με πολύ καλή διάθεση όμως δεν βγαίνει πουθενά 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Γιατί το κάνει αυτό; Λύνεται το πρόβλημά του όταν κλείνει την βάνα; Το κάνει για να μειώσει την παροχή νερού για να μην τρέχει κάτω σε αυτόν Στη μέχρι τώρα κουβέντα μας (έχει μιλήσει ο θειος μου μαζί του) δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, paperplane1 είπε Δεν ήξερα ότι μπορεί να γινει αυτό, δηλαδή εάν πάρω εγω ή κάποιος άλλος την ευδαπ και πούμε το και το μπορεί να κινηθεί η ευδαπ νομικά εναντίον του; Έχουμε προσπαθήσει να μιλήσουμε μαζί του με πολύ ήρεμο τρόπο και με πολύ καλή διάθεση όμως δεν βγαίνει πουθενά Το κάνει για να μειώσει την παροχή νερού για να μην τρέχει κάτω σε αυτόν Στη μέχρι τώρα κουβέντα μας (έχει μιλήσει ο θειος μου μαζί του) δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. Τι σχέση έχει η παροχή τρεχούμενου νερού με την αποχετευση; 2
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Μαρτίου Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 3 minutes ago, paperplane1 said: Έχουμε προσπαθήσει να μιλήσουμε μαζί του με πολύ ήρεμο τρόπο και με πολύ καλή διάθεση όμως δεν βγαίνει πουθενά Αν ήμουν στην θέση του, ούτε με εμένα θα έβγαινε πουθενά η κουβέντα με όσο καλή διάθεση και να ερχόσουν, για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που δεν έχει λυθεί έξι μήνες μετά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να κλείνει την παροχή του νερού. Θα έπρεπε να έχει κινηθεί νομικά εναντίον της γιαγιάς σου ή όποιου διαμερίσματος ευθύνεται, όχι να αυτοδικεί. 6 minutes ago, paperplane1 said: Το κάνει για να μειώσει την παροχή νερού για να μην τρέχει κάτω σε αυτόν Στη μέχρι τώρα κουβέντα μας (έχει μιλήσει ο θειος μου μαζί του) δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. Εάν με το να κλείνει η παροχή δεν διορθώνεται το πρόβλημα, τότε η λογική λέει ότι η διαρροή δεν είναι από το διαμέρισμα της γιαγιάς σου. Ο πιο σίγουρος τρόπος να διαπιστωθεί η διαρροή είναι με θερμική κάμερα. Φέρνεις κάποιον με τέτοιο εξοπλισμό και σαρώνει όλες τις σωληνώσεις του σπιτιού, δεν υπάρχει άλλος πιο σίγουρος τρόπος. 2 minutes ago, Ukforthemoment said: Τι σχέση έχει η παροχή τρεχούμενου νερού με την αποχετευση; Έχει γιατί το νερό που έρχεται από την ΕΥΔΑΠ είναι αυτό που φεύγει στην αποχέτευση, δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση είναι οριακά εγκληματικό να κόβεις την παροχή του νερού σε ξένο σπίτι. 1
paperplane1 Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τι σχέση έχει η παροχή τρεχούμενου νερού με την αποχετευση; Ο από κάτω κλείνει το τρεχούμενο νερο για να μην το χρησιμοποιεί η γιαγιά μου και συνεπώς να μην τρέχει η σωλήνα της αποχέτευσης στο διαμέρισμα μου
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 14 λεπτά πριν, paperplane1 είπε Ο από κάτω κλείνει το τρεχούμενο νερο για να μην το χρησιμοποιεί η γιαγιά μου και συνεπώς να μην τρέχει η σωλήνα της αποχέτευσης στο διαμέρισμα μου 21 λεπτά πριν, Malthador είπε Έχει γιατί το νερό που έρχεται από την ΕΥΔΑΠ είναι αυτό που φεύγει στην αποχέτευση, δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση είναι οριακά εγκληματικό να κόβεις την παροχή του νερού σε ξένο σπίτι. Είναι τόσο ηλίθιο αυτό που κάνει που θέλει καταγγελία. Δεν μπορείς να πεθάνεις τον άλλον απο αφυδάτωση ώστε να μην χρησιμοποιεί την τουαλέτα. 1
Soulis_Maritsas Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 22 minutes ago, paperplane1 said: Ο από κάτω κλείνει το τρεχούμενο νερο για να μην το χρησιμοποιεί η γιαγιά μου και συνεπώς να μην τρέχει η σωλήνα της αποχέτευσης στο διαμέρισμα μου Ωραια λυση, πως δεν το σκεφτηκατε νωριτερα! Ενταξει ο ανθρωπος εχει προβλημα στα μυαλα και αυτο ειναι ισως που (θα) κανει την ανευρεση λυσης ακομα πιο δυσκολη. Στο προβλημα τωρα, ενας συνηθης υποπτος σε τετοια περιπτωση ειναι το λαστιχακι/τσιμουχα στην εξοδο της μπανιερας, αλλα ειπες οτι η μπανιερα ελεγχθηκε οποτε πιστευω θα το ευρισκαν αν ηταν αυτο. Οπως ειπαν και αλλοι, ενα ακομα συνεργειο με θερμικη καμερα (ισως πιο εμπειρο, τι να πω) να μπορουσε να εντοπισει που ειναι το προβλημα. Αλλη δοκιμη που μπορει να γινει ειναι με σκονη ανιχνευσης υγρασιας. Ειναι κοκκινη η πρασινη συνηθως και την ανακατευεις σε κουβα νερο και χρωματιζει το νερο αναλογα. Ριχνεις τον κουβα κατα σειρα στη μπανιερα, νιπτηρα τουλετα κτλ και περιμενετε 1-2 ωρες και ρωτατε τον απο κατω αν βγηκε πρασινο νερο. Αν οχι δοκιμαζετε το ιδιο σε αλλο διαμερισμα κοκ. 4 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα