Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, alejsalonica said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παίδες!

Καταρχάς η διαφορά ανάμεσα σε Ε και Α δεν είναι τόσο μικρή.

Μην κοιτάτε τι λένε οι εταιρείες, ούτε το Α καταναλώνει τόσο λίγο αλλά οι διαφορές είναι τεράστιες. 
Για παράδειγμα έχω PITSOS 20ετιας το οποίο έδινε 400kWh / χρόνο επίσημα και με μετρητή ενέργειας είναι στα 836kWh/year.

Άρα σήμερα με κόστος (όλα μέσα) 0,15€/kWh =125€/year αρκετά λεφτά.

Αν με το Α πάω στις 200 τότε πέφτω στα 30,00€/year. Η σύγκριση γίνεται με αυτό που έχω.

Το Α ενεργειακή κλάση σημαίνει πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερη κατασκευή. Σημαίνει διατήρηση ψύξης σε περίπτωση διακοπής πολύ  μεγαλύτερου διαστήματος, σημαίνει ποιοτικά υλικά.

Επίσης θα παίξει επιδότηση 50%…

6 minutes ago, gpapadakis said:

Μπα οι καταναλώσεις ενέργειας οι σημερινες είναι κοντά στις επίσημες.

Ούτε 100αρα βενζίνη είναι, ούτε 10Α++ κλιματιστικά (αυτά που πήγαν κουβά στο επιδοτούμενο σε αντίθεση με τα ψυγεία, γιατί ο κόσμος ειχε ήδη ινβερτερ κλιματιστικα). Το κακο βέβαια είναι ότι ανέβηκαν οι τιμές στα ψυγεία και δεν έπεσαν μετά, γιατί ως γνωστόν ότι ανεβαίνει στην Ελλάδα δεν κατεβαίνει ποτέ...

και προς τους δυο.

α.αυτα που αναφερουν per year για καταναλωσεις ειναι υπο χ συνθηκες. πχ λεει 200kw το χρονο.αν ο αλλος το ανοιγει 10 φορες την ωρα τοτε δεν θα ειναι 200kw αλλα πολυ παραπανω. οποτε το ιδανικο με βαση το πραγματικο μπορει να ειναι τελειως διαφορετικο.αν πχ η διαφορα ειναι μεγαλυτερη και ενα προιον το κρατησεις αρκετα χρονια τοτε ναι συμφερει να ειναι πχ Α κατηγορια. βεβαια εξαρταται και τα οικονιμικα του καθενος.γιατι για καποιους αλλιως ειναι να δωσεις +300 ευρω και αλλιως να δινεις +πχ 40 το χρονο παραπανω. βεβαια αν το δεις συνολικα τοτε το να εχεις ενεργοβορες συσκευες ειναι προβλημα διοτι ανεβαινεις για πλακα σε κλιμακα και μετα σκας πολλα λεφτα οχι για το ρευμα αλλα για ολα τα υπολοιπα. Προσωπικα για κατι που θα κραταγα 10 χρονια plus ναι θα εκανα την υπερβαση να παω σε Α κατηγορια και ας βγει 300 ευρω παραπανω.

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Δεν ανοίγω νέο θέμα οπότε ρωτώ εδώ αν κάποιος έχει μια γνώμη (αν και είδα κάτι στην πρώτη σελίδα).

Πρέπει να αλλάξουμε ψυγείο (30ετίας, General Electric). Αντιλαμβάνομαι δυστυχώς το "they don't make 'em like they used to" οπότε ψάχνουμε κάπως να πλοηγθούμε μέσα σε αυτό. Αναφορές, made in, εγγυήσεις κλπ, όλα καλά είναι. Αλλά όπως έχω ακούσει από ένα από τα αγαπημένα μου κανάλια (μοτοσυκλετιστικό: Fortnine): "a guaranteed piece of crap, is still a piece of crap".

Anyway, να μην μακρυγορώ: Επειδή οι απαιτήσεις μας είναι κάπως συγκεκριμένες (συντήρηση >=400L, πλάτος έως 75-77cm) δεν είναι πολλές εταιρείες που φαίνεται να έχουν μοντέλα να ικανοποιούν τις προδιαγραφές. LG, Bosch, Samsung περισσότερο (στα 1000-1100-1200€). Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου Matter, Thread, συνδεσιμότητα, αυτόματες παγομηχανές, βρυσάκι κρύου νερού κλπ. Θέλουμε απλά να πάρουμε κάτι αξιόπιστο, καλοφτιαγμένο. Να ησυχάσουμε για μπόλικα χρόνια.

Τί γνώμη υπάρχει λοιπόν για τις εταιρείες αυτές αλλά και άλλες του χώρου; Δε μιλάω να πας σε επαγγελματικές συσκευές με 3-5-10 χιλιάδες, οικιακής χρήσης είναι. Απλά να είναι αξιόπιστο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
19 hours ago, Abudi said:

Καλησπέρα σε όλους. Δεν ανοίγω νέο θέμα οπότε ρωτώ εδώ αν κάποιος έχει μια γνώμη (αν και είδα κάτι στην πρώτη σελίδα).

Πρέπει να αλλάξουμε ψυγείο (30ετίας, General Electric). Αντιλαμβάνομαι δυστυχώς το "they don't make 'em like they used to" οπότε ψάχνουμε κάπως να πλοηγθούμε μέσα σε αυτό. Αναφορές, made in, εγγυήσεις κλπ, όλα καλά είναι. Αλλά όπως έχω ακούσει από ένα από τα αγαπημένα μου κανάλια (μοτοσυκλετιστικό: Fortnine): "a guaranteed piece of crap, is still a piece of crap".

Anyway, να μην μακρυγορώ: Επειδή οι απαιτήσεις μας είναι κάπως συγκεκριμένες (συντήρηση >=400L, πλάτος έως 75-77cm) δεν είναι πολλές εταιρείες που φαίνεται να έχουν μοντέλα να ικανοποιούν τις προδιαγραφές. LG, Bosch, Samsung περισσότερο (στα 1000-1100-1200€). Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου Matter, Thread, συνδεσιμότητα, αυτόματες παγομηχανές, βρυσάκι κρύου νερού κλπ. Θέλουμε απλά να πάρουμε κάτι αξιόπιστο, καλοφτιαγμένο. Να ησυχάσουμε για μπόλικα χρόνια.

Τί γνώμη υπάρχει λοιπόν για τις εταιρείες αυτές αλλά και άλλες του χώρου; Δε μιλάω να πας σε επαγγελματικές συσκευές με 3-5-10 χιλιάδες, οικιακής χρήσης είναι. Απλά να είναι αξιόπιστο.

Ευχαριστώ

εγω προσωπικα σε μερικους μηνες που θα αγορασω θα παω σε LG. Όπως ειπες και εσυ χωρις βρυσακια κτλ κτλ

• Like 1
Δημοσ.
25 minutes ago, lak10 said:

εγω επελεξα να παω σε καλο ψυγειο ντουλαπα και εβαλα ατοκες δοσεις μεσω πιστωτικης για 36 μηνες βγαζω περιπου την μιση δοση απο την διαφορα στην καταναλωση https://www.samsung.com/gr/refrigerators/side-by-side/rs8000nc--8-635l-silver-rs68a884csl-ef/

ωραιο αλλα θες αρκετο χωρο για τοσο μεγαλο.αλλα ναι τα σπαει.και εννοειται ενα καινουριο ψυγειο θα καταναλωνει λιγοτερο ρευμα απο τα παλια.

Δημοσ.

Πριν 2 μηνες αλλαξα και εγω ψυγειο, απο bosch ντουλαπα με βρυσακι και παγακια κλπ σε απλο bosch τελικα αχρηστο ειναι για μενα ο παγος και το νερο σε σχεση με τον χωρο που χανεις. Αλλη διαρυθμιση, ολο πανω συντηρηση, και κατω καταψυξη. Φανταστικο δεν ακουγεται και απιθανος χωρος , αν καποιος σκεφτεαι να αλλαξει συντομα.

https://www.kotsovolos.gr/household-appliances/fridges/side-by-side-fridges/240617-ψυγ-κτης-bosch-kfn96apea

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

ωραιο αλλα θες αρκετο χωρο για τοσο μεγαλο.αλλα ναι τα σπαει.και εννοειται ενα καινουριο ψυγειο θα καταναλωνει λιγοτερο ρευμα απο τα παλια.

Έχω χώρο επίσης είχε προνοήσει ο πατέρας μου για παροχή νερού και έτσι έχω πάγο και φιλτραρισμένο νερό πράγμα που για μένα μετράει 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, poulinos είπε

Προφανώς θα καταναλώνει λιγότερο ρεύμα αλλά.....προσωπικά είμαι "καμμένος" από την εξοικονόμηση. 

Πέρσι πήρα ψυγείο Liebherr για να αντικαταστήσω ένα Pitsos 20ετίας στο οποίο είχε σπάσει η πόρτα (άψογο σε ψύξη). Δυστυχώς επηρεάστηκα από το έτερον ήμισυ και κοιτούσαμε μόνο αυτά που είχαν Α κατηγορία (με 10-15 "σταυρουδάκια" +++ :)) αφού κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ψυγείο ναι μεν είναι οκ, ψύχει/καταψύχει, αλλά δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το chill room του pitsos. Και αυτό στην χαμηλότερη θερμοκρασία συντήρησης που μπορείς να το βάλεις (3 βαθμούς) και το οποίο βέβαια το καταφέρνει (τσεκ με εξωτερικό θερμόμετρο) μόνο μετά από ώρες "προσπάθεια" που δεν θα ανοίξεις καθόλου την πόρτα. Και ούτε είδα κάτι αντίστοιχο που να έχει chill room στην κατηγορία των ενεργειακά αποδοτικών. Το οποίο chill room που αναφέρω ήταν εκπληκτικό για τις θερμοκρασίες που μου αρέσει σε μπύρα, coca cola, κλπ (στο μεταίχμιο ανάμεσα σε ρευστό και πάγο). 

Προσωπικά ευχαρίστως θα άλλαζα το καινούργιο μου με αυτό που έχει ο αδερφός μου, το οποίο είναι το ίδιο pitsos και στην ίδια ηλικία. 

Σίγουρα την επόμενη φορά που θα κοιτάξω για ψυγείο, η οποία ενδεχομένως να μην είναι πολλά χρόνια μακριά γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος (δυστυχώς καταλαβαίνω ότι λειτουργεί όπως το σχεδίασαν και άρα δεν μπορώ να επικαλεστώ βλάβη), θα φύγει το ενεργειακό ταμπελάκι από τα προαπαιτούμενα αισιοδοξώντας σε ένα...ενεργοβόρο :o αλλά πιο κρύο ψυγείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, poulinos said:

εγω προσωπικα σε μερικους μηνες που θα αγορασω θα παω σε LG. Όπως ειπες και εσυ χωρις βρυσακια κτλ κτλ

Θέλεις να μου πεις τους λόγους που θα το προτιμήσετε;

edit: εννοώ την LG συγκεκριμένα

Επεξ/σία από Abudi
  • Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, Abudi said:

Θέλεις να μου πεις τους λόγους που θα το προτιμήσετε;

edit: εννοώ την LG συγκεκριμένα

α.γνωστη εταιρεια.

β.νορμαλ λεφτα.

γ.ευχαριστημενος απο lg πλυντηριο.

δ.εχει το μεγεθος που θελω. 2 μετρα υψος και αν θυμαμαι καλα 70 ποντους πλατος. 

και σε service που ειχε χρειαστει σε αλλη συσκευη πολυ παλια δεν ειχα παραπονο

Δημοσ.
3 hours ago, poulinos said:

α.γνωστη εταιρεια.

β.νορμαλ λεφτα.

γ.ευχαριστημενος απο lg πλυντηριο.

δ.εχει το μεγεθος που θελω. 2 μετρα υψος και αν θυμαμαι καλα 70 ποντους πλατος. 

και σε service που ειχε χρειαστει σε αλλη συσκευη πολυ παλια δεν ειχα παραπονο

Στο reddit πάντως, σε r/appliances και r/BuyItForLife κράζουν πολύ τα ψυγεία της. Ίσως φταίει οτι μιλούν περισσότερο για αμερικανική αγορά κι ενδεχομένως εκεί πάνε διαφορετικά μοντέλα; Δεν ξέρω. Κι εμείς κινούμαστε πιο πολύ σε LG και Bosch αλλά έχω μπει στο τρυπάκι να ψάχνω τί μοντέλα κομπρέσσορα έχουν, τί τύπου είναι (normal ή linear -που δεν ξέρω τί είναι και τί σημαίνουν) πού φτιάχνονται κλπ. 1000-1200€ αγορά είναι, δεν μπορώ να το αφήσω στην τύχη. Ειδικά όντας μαθημένος σε κάτι built-to-last. Αλλά πραγματικά όσο το ψάχνω καταλήγω σε ένα χάος πληροφοριών και αντικρουόμενων απόψεων. 

Και πραγματικά, αν ήταν οι προδιαγραφές μου να καλύπτονται από ένα μοντέλο στην αγορά, θα έλεγα "οκ, αυτό είναι". Αλλά όταν έχεις μπροστά σου 4-5 εναλλακτικές από 4-5 διαφορετικές εταιρείες, ζορίζει το θέμα

Δημοσ.

LG 2πορτο, με βρυσάκι και 2 ξεχωριστούς παρασκευαστές πάγου. Ευτυχώς που έκανα την επέκταση εγγύησης της LG γιατί μου έχουν βγει και οι 2 παρασκευαστές πάγου off (4 μήνες ο ένας μετά τον άλλο). Μου τα άλλαξαν και τα 2 κανονικά, χωρίς κάποιο έξτρα κόστος. Κατά τα άλλα, κανένα άλλο πρόβλημα με το ψυγείο.

Δημοσ.
On 23/09/2025 at 18:17, lak10 said:

Έχω χώρο επίσης είχε προνοήσει ο πατέρας μου για παροχή νερού και έτσι έχω πάγο και φιλτραρισμένο νερό πράγμα που για μένα μετράει 

σιγουρα αξιζει αρκει να εχεις κανει τις απαραιτητες ενεργειες(που εκανε ο πατερας σου) ωστε να το υποστηριξεις.

On 23/09/2025 at 19:31, haris_216 said:

Προφανώς θα καταναλώνει λιγότερο ρεύμα αλλά.....προσωπικά είμαι "καμμένος" από την εξοικονόμηση. 

Πέρσι πήρα ψυγείο Liebherr για να αντικαταστήσω ένα Pitsos 20ετίας στο οποίο είχε σπάσει η πόρτα (άψογο σε ψύξη). Δυστυχώς επηρεάστηκα από το έτερον ήμισυ και κοιτούσαμε μόνο αυτά που είχαν Α κατηγορία (με 10-15 "σταυρουδάκια" +++ :)) αφού κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ψυγείο ναι μεν είναι οκ, ψύχει/καταψύχει, αλλά δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το chill room του pitsos. Και αυτό στην χαμηλότερη θερμοκρασία συντήρησης που μπορείς να το βάλεις (3 βαθμούς) και το οποίο βέβαια το καταφέρνει (τσεκ με εξωτερικό θερμόμετρο) μόνο μετά από ώρες "προσπάθεια" που δεν θα ανοίξεις καθόλου την πόρτα. Και ούτε είδα κάτι αντίστοιχο που να έχει chill room στην κατηγορία των ενεργειακά αποδοτικών. Το οποίο chill room που αναφέρω ήταν εκπληκτικό για τις θερμοκρασίες που μου αρέσει σε μπύρα, coca cola, κλπ (στο μεταίχμιο ανάμεσα σε ρευστό και πάγο). 

Προσωπικά ευχαρίστως θα άλλαζα το καινούργιο μου με αυτό που έχει ο αδερφός μου, το οποίο είναι το ίδιο pitsos και στην ίδια ηλικία. 

Σίγουρα την επόμενη φορά που θα κοιτάξω για ψυγείο, η οποία ενδεχομένως να μην είναι πολλά χρόνια μακριά γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος (δυστυχώς καταλαβαίνω ότι λειτουργεί όπως το σχεδίασαν και άρα δεν μπορώ να επικαλεστώ βλάβη), θα φύγει το ενεργειακό ταμπελάκι από τα προαπαιτούμενα αισιοδοξώντας σε ένα...ενεργοβόρο :o αλλά πιο κρύο ψυγείο.

δυστυχως οτιδηποτε ειναι Α+ κτλ το ξερεις απο πριν οτι για να φτασει σε αυτο το επιπεδο εχει υποστει καποια πραγματα. οτι δεν θα παει να δουλεψει στο full κτλ κτλ.οποτε καπου θα χασεις και καπου θα κερδισεις. τωρα για το θεμα της coca-cola κτλ οι λυσεις ειναι δυο.ειτε την βαζεις καταψυξη για να γινει παγος και ασε τα chill room κτλ ειτε απλα προσθετεις πολυ παγο.

On 24/09/2025 at 10:11, Abudi said:

Στο reddit πάντως, σε r/appliances και r/BuyItForLife κράζουν πολύ τα ψυγεία της. Ίσως φταίει οτι μιλούν περισσότερο για αμερικανική αγορά κι ενδεχομένως εκεί πάνε διαφορετικά μοντέλα; Δεν ξέρω. Κι εμείς κινούμαστε πιο πολύ σε LG και Bosch αλλά έχω μπει στο τρυπάκι να ψάχνω τί μοντέλα κομπρέσσορα έχουν, τί τύπου είναι (normal ή linear -που δεν ξέρω τί είναι και τί σημαίνουν) πού φτιάχνονται κλπ. 1000-1200€ αγορά είναι, δεν μπορώ να το αφήσω στην τύχη. Ειδικά όντας μαθημένος σε κάτι built-to-last. Αλλά πραγματικά όσο το ψάχνω καταλήγω σε ένα χάος πληροφοριών και αντικρουόμενων απόψεων. 

Και πραγματικά, αν ήταν οι προδιαγραφές μου να καλύπτονται από ένα μοντέλο στην αγορά, θα έλεγα "οκ, αυτό είναι". Αλλά όταν έχεις μπροστά σου 4-5 εναλλακτικές από 4-5 διαφορετικές εταιρείες, ζορίζει το θέμα

δυστυχως ειναι ολα δυσκολα για απειρους λογους.

α.παντα θα εχεις τους super χαρουμενους αλλα και τους super δυσαρεστημενους.

β.απο μοντελο σε μοντελο ή απο σειρα σε σειρα μπορει να υπαρχουν χαωδεις διαφορες. απο ποιοτητα μεχρι που φτιαχνεται. 

γ.οσο το ψαχνεις ΑΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΦΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ τοσο χανεσαι στον πανικο των πληροφοριων. μετα εχει να κανει σιγουρα και ποσο καλο ρευμα εχεις. αυτο το εχω προβλεψει για να μπει επιτηρητης και αντικεραυνικο. σε ψυγειο σκεφτομουν και samsung.το ιδιο και σε φουρνο.απο την μια bosch απο την αλλη και εκει σκεφτομουν samsung. σε tv samsung εχω καει βεβαια μια φορα αλλα οκ.

On 26/09/2025 at 12:11, purif said:

LG 2πορτο, με βρυσάκι και 2 ξεχωριστούς παρασκευαστές πάγου. Ευτυχώς που έκανα την επέκταση εγγύησης της LG γιατί μου έχουν βγει και οι 2 παρασκευαστές πάγου off (4 μήνες ο ένας μετά τον άλλο). Μου τα άλλαξαν και τα 2 κανονικά, χωρίς κάποιο έξτρα κόστος. Κατά τα άλλα, κανένα άλλο πρόβλημα με το ψυγείο.

η εξτρα εγγυηση πολλες φορες μετραει.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

δυστυχως οτιδηποτε ειναι Α+ κτλ το ξερεις απο πριν οτι για να φτασει σε αυτο το επιπεδο εχει υποστει καποια πραγματα. οτι δεν θα παει να δουλεψει στο full κτλ κτλ.

Τώρα με έβαλες σε μπελά, εδώ και ένα μήνα την έπιασε την γυναίκα μου να αλλάξουμε το ψυγείο που έχουμε μάρκας Bosch  duo System  203×60 cm το οποίο δουλεύει αρκετά χρόνια τέλεια μέχρι και σήμερα αλλά είναι λευκό  και δεν ταιριάζει με το anthrazit χρώμα της κουζίνας, οπότε λέω και εγώ να πάω σε A+ samsung LG  σε χρώμα σκούρο, επειδή είμαστε 5μελης οικογένεια και ανοιγοκλείνει συνέχεια θα έχει θέμα με την ψύξη, να τονίσω ότι το Bosch που έχω έχει πολύ δυνατή ψύξη, το καινούργιο δεν θα είναι το ίδιο..

Μήπως να πάω καλύτερα σε B κατηγορία εξάλλου δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση αλλά το αποτέλεσμα πάνω από όλα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...