Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσα εχουν ερωτηματικο  εχουν κλεισει προσωρινα δλδ? Στη μαραθωνος γινοτανε παρτυ δλδ

Επεξ/σία από VasKag
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, VasKag είπε

Οσα εχουν ερωτηματικο  εχουν κλεισει προσωρινα δλδ? Στη μαραθωνος γινοτανε παρτυ δλδ

συνήθως είχαν 1/100 πρατήρια ερωτηματικό για τίποτα ανακαινίσεις, αλλαγή τιμής, αλλαγή ιδιοκτήτη  κλπ αλλά απο όταν τους πιασανε γέμισε ο χάρτης ερωτηματικά. Αλλά τι περιμένεις ένα που υποπτευόμουν και είχα σταματήσει όταν πήγαινες να βάλεις βενζίνη έκοβες κάτι φάτσες νυχτερινού κέντρου που ερχόντουσαν να σου βάλουν βενζίνη 😂 

Επεξ/σία από Artman13
Δημοσ.

πριν ~ 1 χρόνο βάλαμε στην  κάθοδο της Συγγρού  βενζίνη περιοχή Καλλιθέας ημέρα Κυριακή μεσημέρι για την Κυριακάτικη βόλτα ...μέχρι να γυρίσουμε το απόγευμα από Γλυφάδα άναψε το πορτοκαλί λαμπάκι check engine μονίμως...την Δευτέρα το  πρωί δεν έπαιρνε μπροστά....πάμε στο συνεργείο έλεγχος και αποτέλεσμα χαλασμένη αντλία βενζίνης δυστυχώς...μετα απο 1 μήνα βλέπω το συγκεκριμένο βενζινάδικο κλειστό για καιρό και εκκίνηση ανακαίνησης υπό νεα διεύθυνση και αλλαγή ονόματος brand name...τα συμπεράσματα δικά σας

• Sad 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, agap είπε

τα συμπεράσματα δικά σας

Ένα συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι η αντλία ήταν στα τελευταία της και θα πάθαινε το ίδιο από όπου και να έβαζες βενζίνη. 

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Ένα συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι η αντλία ήταν στα τελευταία της και θα πάθαινε το ίδιο από όπου και να έβαζες βενζίνη. 

μόνο που χαλάσανε και κάποια μπεκ πακέτο ξέχασα να το αναφέρω - τυχαίο ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, agap είπε

μόνο που χαλάσανε και κάποια μπεκ πακέτο ξέχασα να το αναφέρω - τυχαίο ?

Να σου πω και άλλα "τυχαία"

Μήπως ξέχασες να αναφέρεις κι ότι δεν είχες καθαρίσει ποτέ τα μπεκ? αυτό μπορεί να είναι και η αιτία που σου άναψε check engine.

Η αντλία μπορεί να μην είχε τίποτα και απλά να στην άλλαξαν για να βγάλουν παραπάνω κέρδος.

Το βενζινάδικο μπορεί όντως να έκανε ανακαίνιση γιατί είναι πολύ πιθανό να άλλαξε ιδιοκτησία ή ο ιδιοκτήτης να ξεκίνησε να συνεργάζεται με άλλη εταιρία.

Στο μυαλό σου μπορεί να ήθελες να συνδυάσεις όλα τα παραπάνω για να βγει σωστή η θεωρία σου.

ΥΓ: δεν λέω ότι έχεις λάθος. Μπορεί όντως να έφταιγε η κακής ποιότητας νοθευμένη βενζίνη. Απλά σου λέω ότι πολλές φορές συνδυάζουμε πράγματα για να βγει σωστή μια θεωρία που έχουμε. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, αλήθεια τώρα. Βλέπετε να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα μπλε πρατήρια, με όνομα του πελάγους που μπέρδεψε η Σκορδά. Με φωτεινές επιγραφές λες και είναι σπίτια με κόκκινα φωτάκια. Τιμές δέκα λεπτά κάτω από όλους. Και περιμένετε να είναι όλα εντάξει; Αυτοί πουλούσαν 2 λεπτά πάνω από τη τιμή διυλιστηρίου. Το άσχημο είναι όταν εμείς οι απλοί πολίτες ξέρουμε ότι αυτά τα πρατήρια δεν είναι τυχαία, κάπου ανήκουν και ξέρουμε ότι κλέβουν, πως οι αρχές δεν κάνουν τίποτα; 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Ρε παιδιά, αλήθεια τώρα. Βλέπετε να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα μπλε πρατήρια, με όνομα του πελάγους που μπέρδεψε η Σκορδά. Με φωτεινές επιγραφές λες και είναι σπίτια με κόκκινα φωτάκια. Τιμές δέκα λεπτά κάτω από όλους. Και περιμένετε να είναι όλα εντάξει; Αυτοί πουλούσαν 2 λεπτά πάνω από τη τιμή διυλιστηρίου. Το άσχημο είναι όταν εμείς οι απλοί πολίτες ξέρουμε ότι αυτά τα πρατήρια δεν είναι τυχαία, κάπου ανήκουν και ξέρουμε ότι κλέβουν, πως οι αρχές δεν κάνουν τίποτα; 

Ένα τέτοιο πρατήριο στην περιοχή μου (πολύ παλιά το είχε δείξει και ο Ευαγγελάτος,  τότε που μετρούσε με μετασκευασμενό ντεπόζιτο τα καύσιμα), ήταν κλειστό κανένα δίμηνο,  βέβαια τώρα τελευταία έχει ξανανοίξει. Οι τιμές (τώρα)  περίπου ίδιες με τα δύο εταιρικά ( Avin & Shell) που βρίσκονται στα 200 μέτρα μακριά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, george1994 είπε

Ένα τέτοιο πρατήριο στην περιοχή μου (πολύ παλιά το είχε δείξει και ο Ευαγγελάτος,  τότε που μετρούσε με μετασκευασμενό ντεπόζιτο τα καύσιμα), ήταν κλειστό κανένα δίμηνο,  βέβαια τώρα τελευταία έχει ξανανοίξει. Οι τιμές (τώρα)  περίπου ίδιες με τα δύο εταιρικά ( Avin & Shell) που βρίσκονται στα 200 μέτρα μακριά. 

Εταιρία μπλε, πρώην ιδιοκτήτη ομάδας με νεόκτιστο γήπεδο; 

• Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, alexander098 είπε

Εταιρία μπλε, πρώην ιδιοκτήτη ομάδας με νεόκτιστο γήπεδο; 

Ναι... το κακό είναι ότι και 3 ακόμα  πρατήρια στην σειρά (αριστερά από αυτό όπως βλέπουμε τον χάρτη), τα ίδια χάλια έχουν, όποιος δεν τα ξέρει (γιατί δεν διαμένει στην περιοχή), την πατάει. Εγώ βάζω μόνο από τα δύο εταιρικά που βρίσκονται σχεδόν απέναντι το ένα από το άλλο. 

Επεξ/σία από george1994
  • Like 1
Δημοσ.

Για πειτε λίγο, γιατί είναι καλό να βάζουμε βενζίνη μόνο "καθημερινές πρωί"?

Δημοσ.
2 hours ago, agap said:

μόνο που φίλε μου επειδή βλέπω ότι είσαι αντιδραστικός σε ότι ακούς - κλασσικός νεοέλληνας - να σε ενημερώσω ότι είμαι και εγώ μηχανικός σε εφάμιλλο τομέα με άριστες ηλεκτρομηχανολογικές γνώσεις και δεν γίνεται να με κοροιδέψει το έμπιστο συνεργείο που πάω ήδη αρκετά χρόνια γιατί υπάρχουν όργανα που βρίσκουν μπροστά μου την βλάβη και τα βλέπω και εγώ και ο ανθρωπος με ξέρει και με σέβεται και συμφωνεί μαζί μου για το ζημιά από το νοθευμένο καύσιμο...και όσον αφορά την αλλαγή διεύθυνσης του βενζινάδικου λόγω λουκέτου ναι ισχύει και το έχω δεί γιατί μένω στην ίδια περιοχή - οπότε σε παρακαλώ σταμάτα να σχολιάζεις τοξικά - εδώ γράφουμε και λέμε την εμπειρία μας για το κυρίως θέμα του τίτλου όχι εξυπνάδες για την εμπειρία του κάθε χρήστη - καλή συνέχεια !

Ο μόνος τρόπος να πάρεις τη  σωστή απάντηση είναι να στείλεις ένα δείγμα στο χημείο για ανάλυση. Και να σου πει ο κάθε μάστορας ότι μηχάνημα και να έχει οτι ειναι η βλαβη απο νοθεια είναι να χαμε να λέγαμε. Ζήτησε του μια βεβαίωση να δεις τι θα πάρεις.

Προφανώς και υπάρχει και νοθεία και κλέψιμο η διαφωνία ειναι ο τρόπος που το διαπιστώνεις. 

Αντλίες βενζίνης και μπεκ χαλάνε σε όλο τον κόσμο. Το ότι χαλάει η αντλία σε ένα αυτοκίνητο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αγόρασες νοθευμένο καύσιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βάζω μόνο Shell θεωρώντας πως έχω τις λιγότερες πιθανότητες για νόθευση. Έχει κάποια λογική αυτό η τσάμπα πληρώνω μεγαλύτερες τιμές;

Δημοσ.

https://toedolio5.gr/2025/03/14/to-exodiko-tis-eteka-sto-e5-gia-dimosievma-mas-kai-i-dimoglidou-pou-zitaei-eisangeliki-entoli-gia-na-dimosiefsei-ta-onomata-ton-venzinadikon/

spacer.png

Όσο για το θέμα του κλεισίματος,  η εκπρόσωπος της αστυνομίας ξεκαθάρισε: «Τα 10 πρατήρια σφραγίστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς τη στιγμή του ελέγχου το παράνομο λογισμικό ήταν σε λειτουργία. Στα υπόλοιπα πρατήρια το σύστημα υπήρχε, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία εκείνη τη στιγμή, οπότε δεν μπορούσαν να σφραγιστούν άμεσα.Εκτιμάται ότι η συνολική οικονομική ζημία που υπέστησαν οι καταναλωτές από τη δράση των ανωτέρω εγκληματικών οργανώσεων, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, archer100 είπε

Εγώ βάζω μόνο Shell θεωρώντας πως έχω τις λιγότερες πιθανότητες για νόθευση. Έχει κάποια λογική αυτό η τσάμπα πληρώνω μεγαλύτερες τιμές;

Δεν πάει με βάση τη φίρμα θα έλεγα. Αλλά με βάση το πόσο έντιμος είναι ο ιδιοκτήτης. Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί και εταιρικά πρατήρια με νοθευμένα καύσιμα. Δυστυχώς κανόνας δεν υπάρχει. Καλό είναι να κάνεις κάποια γεμίσματα για να βλέπεις κατά πόσο κλέβει η αντλία(δεν θα καταλάβεις αν κλέβει λίτρο, αλλά πιο χοντρές περιπτώσεις όπως αυτές με τα μπλε πρατήρια), η μέτρηση κατανάλωσης βάσει των γεμισμάτων, το πώς ακούς το μοτέρ, το αν βλέπεις κάτι ασυνήθιστο στη λειτουργία του. Όχι ότι αυτά είναι αξιόπιστα, αλλά μετά θα πρέπει να γίνεις χημικός, να παίρνεις δείγμα κάθε φορά, να το αναλύεις για να είσαι ήσυχος.

Υγ. Το ότι συζητάμε πως θα βρούμε αν μας κλέβουν και τι βάζουμε εν έτει 2025, σε ευρωπαϊκό κράτος πραγματικά κάποια στιγμή θα έπρεπε να μας προβληματίσει. 

13 λεπτά πριν, avacan23 είπε

https://toedolio5.gr/2025/03/14/to-exodiko-tis-eteka-sto-e5-gia-dimosievma-mas-kai-i-dimoglidou-pou-zitaei-eisangeliki-entoli-gia-na-dimosiefsei-ta-onomata-ton-venzinadikon/

spacer.png

Όσο για το θέμα του κλεισίματος,  η εκπρόσωπος της αστυνομίας ξεκαθάρισε: «Τα 10 πρατήρια σφραγίστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς τη στιγμή του ελέγχου το παράνομο λογισμικό ήταν σε λειτουργία. Στα υπόλοιπα πρατήρια το σύστημα υπήρχε, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία εκείνη τη στιγμή, οπότε δεν μπορούσαν να σφραγιστούν άμεσα.Εκτιμάται ότι η συνολική οικονομική ζημία που υπέστησαν οι καταναλωτές από τη δράση των ανωτέρω εγκληματικών οργανώσεων, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Άμα θέλουν σε μια μέρα τους κλείνουν. Ξέρουν ακριβώς πώς δουλεύουν και το πώς να τους πιάσουν επ αυτοφώρω. Δεν θέλουν γιατί δεν βολεύει. Είδαμε τι έγινε σε ένα πρατήριο, παραλίγο να πέσει ολόκληρη οικοδομή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...