NickTG Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 hours ago, james01gr said: εάν τα καύσιμα ήταν στο 1,20/λίτρο τότε ποιο το νόημα να κλέψεις και να νοθέψεις; και πάλι θα το έκαναν όμως εδώ μιλάμε πως οι φόροι τους το επιτρέπουν... Θα είχε το ίδιο νόημα με τώρα. Να βγάλουν περισσότερα λεφτά. 7 minutes ago, iml said: Καλά και λογικά τα λέει αυτή από τη μεριά της, αλλά που θες να ξέρει ο καταναλωτής ποια είναι η τιμή διυλιστηρίου την εκάστοτε στιγμή, ή σε ποια τιμή και πότε αγόρασε ο πρατηριούχος για να κάνει τη σύγκριση τιμών? http://oil.gge.gov.gr/
iml Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Επίσης, νοθεία κ πειραγμένες αντλίες υπήρχαν πάντα (αν κ νομίζω τώρα γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό), ακόμα και στην εποχή που η τιμές στα πρατήρια ήταν ίδιες σε όλα με κοινό σήμα. Τότε πριν ανοίξει η αγορά όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ πρατηρίων έλεγαν -δήθεν- ότι θα ρίξει τις τιμές. Αν λειτουργούσαν όπως πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (σε κάθε κομμάτι), μόνο τότε θα λυνόντουσαν αυτά τα θέματα, και όχι να το ρίχνουμε στον πολίτη που ψάχνει να βρει τη χαμηλή τιμή να βάλει καύσιμο. @NickTG http://oil.gge.gov.gr/ Αν ήθελαν να ήταν χρήσιμο το site και όχι μια υποχρέωση στα πλαίσια μιας ΕΕ να 'χουμε να λέμε, θα έδιναν εξαρχής τιμές και με το ΦΠΑ ενσωματωμένο. Τώρα θέλει κομπιουτεράκι και να ξέρει ο καθένας μας πόσο στοιχίζουν τα πρόσθετα της κάθε εταιρίας, ποιος είναι ο τζίρος του κάθε πρατηρίου , το κόστος μεταφοράς καυσίμου στο πρατήριο και την ημερομηνία που έβαλε καύσιμο ο πρατηριούχος για να βγάλει άκρη. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από iml
NickTG Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 13 minutes ago, iml said: Αν ήθελαν να ήταν χρήσιμο το site και όχι μια υποχρέωση στα πλαίσια μιας ΕΕ να 'χουμε να λέμε, θα έδιναν εξαρχής τιμές και με το ΦΠΑ ενσωματωμένο. Τώρα θέλει κομπιουτεράκι και να ξέρει ο καθένας μας πόσο στοιχίζουν τα πρόσθετα της κάθε εταιρίας, ποιος είναι ο τζίρος του κάθε πρατηρίου , το κόστος μεταφοράς καυσίμου στο πρατήριο και την ημερομηνία που έβαλε καύσιμο ο πρατηριούχος για να βγάλει άκρη. Ο ΦΠΑ μπορεί να αλλάξει. Επίσης είναι μια απλή πράξη. Αν κάποιος δεν θέλει να την κάνει ας βάλει από όπου θέλει. Δεν χρειάζονται όλα αυτά. Ας σταματήσουν να βάζουν από πρατήρια που η τιμή τους είναι 1 λεπτό πάνω από την τιμή διυλιστηρίου + ΦΠΑ και πάμε μετά στα υπόλοιπα. Τώρα αν κάποιος θεωρεί πως βρήκε το πρατήριο που είχε αγοράσει φθηνότερα μια άλλη μέρα και για αυτό είναι 10 λεπτά κάτω από τα υπόλοιπα τριγύρω τότε ας βάλει από εκεί. 1
lector Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 5 ώρες πριν, redbullboy είπε Σήμερα έκανα μια μικρή βόλτα, και είδα σφραγισμένο το Aegean στον νέο κόσμο , στη Φρατζή, αυτό που εγινει η δολοφονία του ιδιοκτήτη. Στο παρελθον ειχα γεμισει εκει καμποσες φορες, σε μηχανακι, και δεν ειχα ποτε προβλημα, ουτε με ποιοτητα ουτε με ποσοτητα. Αλλα θα μου πεις, μπορει να ειχα σταθει και τυχερος.
Neptu Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 1 ώρα πριν, NickTG είπε Ο ΦΠΑ μπορεί να αλλάξει. Επίσης είναι μια απλή πράξη. Αν κάποιος δεν θέλει να την κάνει ας βάλει από όπου θέλει. Δεν χρειάζονται όλα αυτά. Ας σταματήσουν να βάζουν από πρατήρια που η τιμή τους είναι 1 λεπτό πάνω από την τιμή διυλιστηρίου + ΦΠΑ και πάμε μετά στα υπόλοιπα. Τώρα αν κάποιος θεωρεί πως βρήκε το πρατήριο που είχε αγοράσει φθηνότερα μια άλλη μέρα και για αυτό είναι 10 λεπτά κάτω από τα υπόλοιπα τριγύρω τότε ας βάλει από εκεί. Εδώ έχει και το κράτος μερίδιο. Όταν βάζεις τόσους φόρους σε μια ήδη πιεσμένη οικονομικά κοινωνία ο άλλος θα κοιτάξει και το 1 cent. To 2007-08 που η βενζίνη έκανε κάτω από 1€, εγώ δε κοιτούσα καν τη τιμή στο πρατήριο. Τώρα κοιτάω. Οπότε ας κοιτάξουμε την πηγή του προβλήματος και όχι τα αποτελέσματα. Φορολογούν τους πάντες και τα πάντα και μετά σου λένε...α αυτός είναι κλέφτης, αυτός είναι φοροφυγάς. Ο βενζινάς που θα σου κλέψει 10% στα λίτρα είναι κλέφτης ενώ το κράτος που έχει πάει τη φορολογία στα ύψη δεν είναι κλέφτης. το ποιος είναι κλέφτης ποιος το αποφασίζει; 1
NickTG Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 3 minutes ago, Neptu said: Εδώ έχει και το κράτος μερίδιο. Όταν βάζεις τόσους φόρους σε μια ήδη πιεσμένη οικονομικά κοινωνία ο άλλος θα κοιτάξει και το 1 cent. To 2007-08 που η βενζίνη έκανε κάτω από 1€, εγώ δε κοιτούσα καν τη τιμή στο πρατήριο. Τώρα κοιτάω. Οπότε ας κοιτάξουμε την πηγή του προβλήματος και όχι τα αποτελέσματα. Φορολογούν τους πάντες και τα πάντα και μετά σου λένε...α αυτός είναι κλέφτης, αυτός είναι φοροφυγάς. Ο βενζινάς που θα σου κλέψει 10% στα λίτρα είναι κλέφτης ενώ το κράτος που έχει πάει τη φορολογία στα ύψη δεν είναι κλέφτης. το ποιος είναι κλέφτης ποιος το αποφασίζει; Το ότι δεν κοίταζες την τιμή δεν σημαίνει πως δεν έκλεβαν. Αν δεν σε ένοιαζε είναι άλλο θέμα. 4
Neptu Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 31 λεπτά πριν, NickTG είπε Το ότι δεν κοίταζες την τιμή δεν σημαίνει πως δεν έκλεβαν. Αν δεν σε ένοιαζε είναι άλλο θέμα. το λέω επειδή σχολιάζεις ότι ο άλλος κοιτάει το φθηνότερο. Που ισχύει. Ε πως να μη κοιτάει το φθηνότερο. Εντωμεταξύ το εξοργιστικό είναι που δεν ανακοινώνονται τα ονόματα. Το έχουμε ξεφτιλίσει το θέμα με τα προσωπικά δεδομένα. Ο άλλος αποδεδειγμένα κλέβει, δεν υπάρχουν ούτε προσωπικά δεδομένα ούτε τιποτα. Σε αυτή τη χώρα οι απατεώνες έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους υπολοιπους. Το καλό είναι πως μπορείς να το μάθεις. Ήδη εντόπισα κι εγώ έναν. Δεν είχα βάλει ποτέ από αυτόν. Τώρα αν βγεις και πεις το όνομα, μπορεί να βρεις και μπελά 3
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου On 14/03/2025 at 19:19, Neptu said: επειδή το ή... δε πρόκειται να γίνει, καλό είναι να ξέρουμε ποιοι είναι ώστε να μη πατάμε. Κανείς δε πρόκειται να μας προστατεύσει. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας. δεν ξερω αν υπαρχει ενημερωμενη λιστα και προσφατη καπου. ασε που οταν βγει η λιστα θεωρητικα το βενζιναδικο θα το εχουν κλεισει.τωρα αν θα ειναι μονιμα,προσωρινα ,αν θα ανοιξει υπο αλλη διευθυνση τι να σου πω.
iml Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν ξερω αν υπαρχει ενημερωμενη λιστα και προσφατη καπου. ασε που οταν βγει η λιστα θεωρητικα το βενζιναδικο θα το εχουν κλεισει.τωρα αν θα ειναι μονιμα,προσωρινα ,αν θα ανοιξει υπο αλλη διευθυνση τι να σου πω. Πολλές φορές απλά υπό άλλο ΑΦΜ, απλά επειδή η όποια τιμωρία είναι χάδι μπροστά στο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν Επεξ/σία 16 Μαρτίου από iml
xp-user Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 4 ώρες πριν, iml είπε Καλά και λογικά τα λέει αυτή από τη μεριά της, αλλά που θες να ξέρει ο καταναλωτής ποια είναι η τιμή διυλιστηρίου την εκάστοτε στιγμή, ή σε ποια τιμή και πότε αγόρασε ο πρατηριούχος για να κάνει τη σύγκριση τιμών? Βλέπεις πόσο πουλάνε οι άλλοι και κάνεις σύγκριση....οχι οτι ειναι πανάκεια...Εγω ρώτησα τον μηχανικό μου που τον έχω 30 χρόνια απο που βάζει αυτός βενζίνη😁
Neptu Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, xp-user είπε Βλέπεις πόσο πουλάνε οι άλλοι και κάνεις σύγκριση....οχι οτι ειναι πανάκεια...Εγω ρώτησα τον μηχανικό μου που τον έχω 30 χρόνια απο που βάζει αυτός βενζίνη😁 εγώ ξέρεις τι είχα ακούσει κάποτε από επαγγελματία οδηγό; Βάζω στον .... διότι κλέβει λιγότερο απ όλους. Άσχετο αλλά έχω ζυγαριά στο σπίτι η οποια ζυγίζει πολύ καλά, Έχω κάνει τόσα τεστ. Πολλές φορές όταν αγοράζω διάφορα πράγματα τα ζυγίζω όταν πάω στο σπίτι. Πάω σε γνωστό ντόπιο (στηρίξτε τους ντόπιους μας λέγανε και αγοράστε από γνωστούς που εμπιστεύεστε) να πάρω κάποιο προϊόν και στο σπίτι η ζυγαριά έδειξε -20%.
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 55 minutes ago, iml said: απλά επειδή η όποια τιμωρία είναι χάδι μπροστά στο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν αυτο. ειχα δει καφετεριες να εχουν κλεισει για μη εκδοση αποδειξης 2-3 φορες.και εννοειται ειναι ακομα ανοιχτες. 1
Black Demis Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 8 hours ago, Neptu said: Εδώ έχει και το κράτος μερίδιο. Όταν βάζεις τόσους φόρους σε μια ήδη πιεσμένη οικονομικά κοινωνία ο άλλος θα κοιτάξει και το 1 cent. To 2007-08 που η βενζίνη έκανε κάτω από 1€, εγώ δε κοιτούσα καν τη τιμή στο πρατήριο. Τώρα κοιτάω. Οπότε ας κοιτάξουμε την πηγή του προβλήματος και όχι τα αποτελέσματα. Φορολογούν τους πάντες και τα πάντα και μετά σου λένε...α αυτός είναι κλέφτης, αυτός είναι φοροφυγάς. Ο βενζινάς που θα σου κλέψει 10% στα λίτρα είναι κλέφτης ενώ το κράτος που έχει πάει τη φορολογία στα ύψη δεν είναι κλέφτης. το ποιος είναι κλέφτης ποιος το αποφασίζει; Τότε η Ελλάδα όλο και κάτι είχε λίγο βιομηχανία λιγο το ένα λίγο το άλλο, όλο και ςπο κάπου έβγαζε κράτος χρήματα, τώρα που δεν έμεινε τπτ γδέρνουν τον απλό κόσμο σε φόρο για να μην βαρέσουν καμπάνα Ελλάδα ζει κυρίος από φόρος πρως απλούς πολίτες και ευρωπαϊκά κοντιλια, και μετά έρχονται φόροι από τα μαγαζιά εστίασης και τουρισμού... Όλα τα άλλα πρακτικά είναι ανύπαρκτα 1
thespartian Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Ε, ας κανουμε και εμεις οι πολιτες λιγο το χρεος μας. Οταν διαπιστωνουμε χοντρη παρανομια ας ενημερωνουμε τις αρχες. Ας ενημερωνουμε τους αλλους καταναλωτες, εστω στις κριτικες της Google. Πριν κατι μηνες ειχα ανοιξει σχετικο θεμα και οι περισσοτεροι γκρινιαζαν οτι δεν κανει τιποτα το κρατος. Αλλα να ενημερωσουν οι ιδιοι, μπα, που να μπλεξω... Θελω ρομαντικα να πιστευω οτι με τις δικες μου καταγγελιες και ακομα περισσοτερες αλλων πολιτων, καποιες αρχες κινητοποιηθηκαν. Οι αρχες που ειχαν ενα ατομο μονο για ελεγχους σε ολη την Αττικη, ισως εβαλαν και δευτερο. Και οσο οι πολιτες επιμενουν θα μπει και τριτο. Πιεση θελει, και πραξη. Στα λογια και εμεις καλυτεροι ειμαστε απο αυτους που ψηφιζουμε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα