Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! 

Λόγω δουλειάς, μετακινούμαι καθημερινά σε διάφορες περιοχές εντός Αττικής με το αυτοκίνητο. Επειδή πλέον γίνεται ο κακός χαμός με την κίνηση στους δρόμους κι έχουν σπάσει κυριολεκτικά τα νεύρα μου, εκτός του ότι μου τρώει και πάρα πολύ χρόνο, σκέφτηκα να βγάλω δίπλωμα για μηχανάκι για να μετακινούμαι πιο γρήγορα με αυτό. 

Ποια είναι η απορία μου τώρα... Είμαι κάτοχος του κλασσικού διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β εδώ και πολλά χρόνια (έχω το ροζ χάρτινο δίπλωμα για να καταλάβετε) κι έμαθα ότι με το δίπλωμα που έχω μπορώ να οδηγώ και μηχανάκι έως 50 κ.ε. με αυτό. Ισχύει; Και αν ισχύει, τι πρέπει να κάνω;

Έψαξα στο ίντερνετ και εδώ στο φόρουμ αλλά βλέπω σχετικά παλιά αποτελέσματα και δεν είμαι σίγουρος... Αλλού γράφουν ότι ανανεώνεις το δίπλωμά σου σε νέου τύπου και είσαι καλυμμένος χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο για αυτό και αλλού γράφουν ότι πας απαραίτητα σε σχολή οδηγών και παρακολουθείς μαθήματα, χωρίς να δώσεις εξετάσεις.

Πήγα στη σχολή οδηγών της γειτονιάς μου να ρωτήσω, ανέφερα κιόλας ότι ξέρω ήδη να οδηγώ παπί (εφηβικά χρόνια, καλοκαίρι στο χωριό έπαιρνα κάποιες φορές το στρογγυλοφάναρο παπί του παππού μου κι έκοβα βόλτες 😁) αλλά ο δάσκαλος απέφυγε να μου αναφέρει οτιδήποτε για τα έως 50 κυβικά και μου πρότεινε να βγάλω δίπλωμα για μηχανή έως 125 κ.ε. γιατί θα με εξυπηρετεί καλύτερα στη δουλειά μου... Κόστος 90 ευρώ για τα παράβολα και 250 ευρώ για τον ίδιο. 

Εκτός των παραπάνω, ρώτησα και όσους φίλους οδηγούν ήδη μηχανάκι να μου πουν πως και τι αλλά κανείς δεν γνωρίζει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω διότι πήρανε το δίπλωμα αυτοκινήτου και της μηχανής μαζί. Το μόνο που μου δώσανε σαν συμβουλή ήταν να επιβεβαιώσω με την σχολή εάν την ημέρα της εξέτασης θα μου δώσουν αυτοί ρουχισμό και κράνος ή αν θα πρέπει να έχω δικό μου.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε έχω μπερδευτεί, μπορεί κάποιος που έχει καλύτερη εικόνα ή να βρισκόταν στην ίδια κατάσταση με εμένα να μου δώσει τα φώτα του; Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...