Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 minutes ago, lakis_eo said:

Πανχρήσιμη η συνδεσιμότητα με μιρκόψωνα, hdmi, εξωτερικούς δίσκους. Τίποτα από όλα αυτά δεν δουλεύει με ασύρματα, άσε που δεν έχει ανακαλυφεί ακόμη cloud storage. Εγώ πάντως αν δεν συνδέσω με καλώδιο το κινητό με το dac μου, τουλάχιστον 8 φορές την μέρα, δεν νιώθω....

Πάτε καλά μωρε;

Δε θα κρίνω,  μιας και ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες.  Να θυμηθούμε απλά ότι η ίδια η Apple, μαζί με τη μετάβαση σε USB type C, με τις ανθρώπινες ταχύτητες μεταφοράς (και όχι USB 2), επέτρεψε υη σύνδεση των iphone με εξωτερικό σκληρό, ώστε να μπορείς να κάνεις εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης τύπου raw ( ή  όπως το ονομάζει).

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manos08 είπε

Δε θα κρίνω,  μιας και ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες.  Να θυμηθούμε απλά ότι η ίδια η Apple, μαζί με τη μετάβαση σε USB type C, με τις ανθρώπινες ταχύτητες μεταφοράς (και όχι USB 2), επέτρεψε υη σύνδεση των iphone με εξωτερικό σκληρό, ώστε να μπορείς να κάνεις εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης τύπου raw ( ή  όπως το ονομάζει).

Πες μας όμως πόσες (καμία) φορές σύνδεσες το κινητό με σκληρό δίσκο; Γυρνούσες ταινία στο bollywood, και είπες ας πάρω το iphone να κάνω την δουλεία μυ σωστά, σαν επαγγελματίας. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

εφοσον πρεπει ολα τακινητα να εχουν τον ιδιο φορτηστη δεν μπορει να καταργησει τις θυρες τουλαχιστον για το μοντελο στην εε

Μάλλον όχι αφού είναι συμβατό με το Qi2 δεν είναι υποχρεωμένη αφού δεν έχει Propertiary θύρα.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, lakis_eo said:

Πες μας όμως πόσες (καμία) φορές σύνδεσες το κινητό με σκληρό δίσκο; Γυρνούσες ταινία στο bollywood, και είπες ας πάρω το iphone να κάνω την δουλεία μυ σωστά, σαν επαγγελματίας. 

Κοίτα,  έχει χρειαστεί αρκετές φορές να το συνδέσω με USB stick, και χρησιμοποιώ και το dex συχνά. Αλλά δεν είμαι αντικειμενικο παράδειγμα και το ξέρω.

Το πρόβλημα είναι αλλού, όταν αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό,  υποτίθεται ότι πληρώνεις για να πάρεις  το κάτι παραπάνω, κάτι που δεν ενδιαφέρει το 99% αλλά και αυτό το 1%. Δεν είναι ενα απλό generic κινητό που απευθύνεται στον απλό χρήστη όταν κοστίζει πάνω από χιλιάρικο.

Αλλά πρώτα πρέπει να το αντιληφθούμε εμείς ως καταναλωτές. Οι εταιρείες έχουν κάνει τέχνη το "charge more, for less "

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Η έλλειψη SD slot , headset jack , απουσία φορτιστή , αποσπώμενη μπαταρία κλπ που γράφονται είναι ΟΛΑ δικό μας φταίξιμο.

Για την ιστορία.

Ποιός χρειάζεται τις καταραμένες sd κάρτες; Τι δίαολο κουβαλάτε μαζί σας που δεν χωράει στην εσωτερική μνήμη, αλλά ούτε και στο cloud; Έτσι γκρίνιαζες και όταν βγάλαν τα cd/dvd από τους υπολογιστές; Για τις δισκέτες θα μας πεις την γνώμη σου; 

Άντε, ας πούμε ότι δεν θες ασύρματα ακουστικά, για ένα λόγο που μόνο εσύ ξες. Αλλά γιατί όχι ενσυρματα με usb-c ; Γιατί έχεις τέτοια εμμονή με ένα άχρηστο βύσμα (μπανάνα) 40 ετών, που το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει ήχο;

Για ποίο λόγο θες αποσπώμενη μπαταρία; Δεν σου κάνει ένα powerbank (να φορτίζεις και της παναγιάς τα μάτια), αλλά θες να κουβαλάς μια μπαταρία που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μπαίνει σε ένα κινητό.

Περιμένω με αγωνία την άποψη σου για την έλλειψη υπερθύρθων αλλά και το πιο σημαντικό για την έλλειψη fm.

10 λεπτά πριν, manos08 είπε

Κοίτα,  έχει χρειαστεί αρκετές φορές να το συνδέσω με USB stick, και χρησιμοποιώ και το dex συχνά. Αλλά δεν είμαι αντικειμενικο παράδειγμα και το ξέρω.

Το πρόβλημα είναι αλλού, όταν αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό,  υποτίθεται ότι πληρώνεις για να πάρεις  το κάτι παραπάνω, κάτι που δεν ενδιαφέρει το 99% αλλά και αυτό το 1%. Δεν είναι ενα απλό generic κινητό που απευθύνεται στον απλό χρήστη όταν κοστίζει πάνω από χιλιάρικο.

Αλλά πρώτα πρέπει να το αντιληφθούμε εμείς ως καταναλωτές. Οι εταιρείες έχουν κάνει τέχνη το "charge more, for less "

Εδώ που σε βλέπω και με βλέπεις. ΔΕΝ.... ΕΧΕΙΣ... ΣΥΝΔΕΣΕΙ....ΠΟΤΕ.....DAC... ΠΟΤΕ...ΟΜΩΣ....

Αν ψάχνεις το dex, παίζει και ασύρματα

Επεξ/σία από lakis_eo
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, lakis_eo είπε

Για την ιστορία.

Ποιός χρειάζεται τις καταραμένες sd κάρτες; Τι δίαολο κουβαλάτε μαζί σας που δεν χωράει στην εσωτερική μνήμη, αλά ούτε και στο cloud; Έτσι γκρίνιαζες και όταν βγάλαν τα cd/dvd από τους υπολογιστές; Για τις δισκέτες θα μας πεις την γνώμη σου; 

Άντε, ας πούμε ότι δεν θες ασύρματα ακουστικά, για ένα λόγο που μόνο εσύ ξες. Αλλά γιατί όχι ενσυρματα με usb-c ; Γιατί έχεις τέτοια εμμονή με ένα άχρηστο βύσμα (μπανάνα) 40 ετών, που το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει ήχο;

Για ποίο λόγο θες αποσπώμενη μπαταρία; Δεν σου κάνει ένα powerbank (να φορτίζεις και της παναγιάς τα μάτια), αλλά θες να κουβαλάς μια μπαταρία που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μπαίνει σε ένα κινητό.

Περιμένω με αγωνία την άποψη σου για την έλλειψη υπερθύρθων αλλά και το πιο σημαντικό για την έλλειψη fm.

Είσαι καλά ?  Γιατί μου μιλάς λες και έγραψα οτι τα θέλω ολα αυτά ? Ένα παράδειγμα έφερα πραγμάτων που άλλαξαν επειδή ο καταναλωτής το αποφάσισε. Ούτε έγραψα κάπου πως τα θέλω πίσω , ούτε τίποτα. 

Γενικά και απο τις άλλες απαντήσεις σε άλλους χρήστες ηρέμησε λίγο με την ειρωνεία. Τα θέματα που έχεις να τα λύσεις αλλού.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Thanks 3
Δημοσ.

Όταν έχεις φτάσει σε υψηλό επίπεδο καινοτομίας/ασφάλειας (υπάρχουν και άλλες εταιρίες που προσφέρουν αξιόλογα κινητά) κάνεις και σφάλματα π.χ. Apple Vision Pro (χάνεις μερικές δεκάδες δις) τώρα με ένα τηλέφωνο τύπου iphone 6 -7 με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, μικρό βάρος και χωρίς θύρα φόρτισης δεν μπορώ να εκτιμήσω τι θέλουν να κάνουν και τι περισσότερο θα έχει από τις προηγούμενες εκδόσεις. Εάν δεν πάει καλά θα χάσουν ξανά μερικά δις. Νομίζω ότι το μαρκετινκ δεν είναι αρκετό πλέον για να αγοράζεις τηλέφωνο κάθε σεζόν ή 1-2 χρόνια. Το έμψυχο δυναμικό της apple είναι από τα καλύτερα στο κόσμο αλλά θυμίζει ολίγον google η περίπτωση..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, manos08 είπε

Όντως τιμολογιακά αντιστοιχεί σε Flagship. Για την Apple όμως η σειρά Air είναι για τον απλό χρήστη.

Αν δώσει τα ομολογουμένως αυτονόητα 120hz , Fast USB--C θα μείνει με λίγο κατώτερο Soc & Camera Module.

πχ το Macbook Air M4 είναι ίσως και λίγο καλύτερο από το MBP M3 σαν επεξεργαστής. Αν δεν ήταν η οθόνη , τα ηχεία και κάποια άλλα "Pro" features θα προτιμούσαν όλοι το Air.

Αν το κάνει προβλέπω ένα μεγάλο ποσοστό Pro users να πάνε στο απλό μοντέλο.  Δεν την συμφέρει.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Όντως τιμολογιακά αντιστοιχεί σε Flagship. Για την Apple όμως η σειρά Air είναι για τον απλό χρήστη.

Αν δώσει τα ομολογουμένως αυτονόητα 120hz , Fast USB--C θα μείνει με λίγο κατώτερο Soc & Camera Module.

πχ το Macbook Air M4 είναι ίσως και λίγο καλύτερο από το MBP M3 σαν επεξεργαστής. Αν δεν ήταν η οθόνη , τα ηχεία και κάποια άλλα "Pro" features θα προτιμούσαν όλοι το Air.

Αν το κάνει προβλέπω ένα μεγάλο ποσοστό Pro users να πάνε στο απλό μοντέλο.  Δεν την συμφέρει.

Συμφωνώ απόλυτα. Μιας καο το ανέφερες στα λαπτοπ της η Apple,  το κάνει ακόμα περισσότερο. Ελάχιστοι θέλουν κάτι παραπάνω επο έναν "απλο" M4/3, όπως καλή οθόνη και ηχεία πολλοί. Μπορούν να βγάλουν ενα laptop,  με τον απλό cpu, και την οθόνη των pro. Θα ήταν το απόλυτο killer , για τον απλό χρήστη που θέλει απλά πράγματα και να βλέπει και ταινίες. Απλά δε θέλει να κανοβαλισει τα ίδια της τα προϊόντα. 

24 minutes ago, lakis_eo said:

Εδώ που σε βλέπω και με βλέπεις. ΔΕΝ.... ΕΧΕΙΣ... ΣΥΝΔΕΣΕΙ....ΠΟΤΕ.....DAC... ΠΟΤΕ...ΟΜΩΣ....

image.jpeg.7130f0db2b045c0941f628959455bb54.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, manos08 είπε

Συμφωνώ απόλυτα. Μιας καο το ανέφερες στα λαπτοπ της η Apple,  το κάνει ακόμα περισσότερο. Ελάχιστοι θέλουν κάτι παραπάνω επο έναν "απλο" M4/3, όπως καλή οθόνη και ηχεία πολλοί. Μπορούν να βγάλουν ενα laptop,  με τον απλό cpu, και την οθόνη των pro. Θα ήταν το απόλυτο killer , για τον απλό χρήστη που θέλει απλά πράγματα και να βλέπει και ταινίες. Απλά δε θέλει να κανοβαλισει τα ίδια της τα προϊόντα. 

Στα Pro έχει τον απλό Μ4 αλλά έχει σημαντική αύξηση τιμής και βάρους.

Είναι η  λογική της Apple. Αν είσαι σαν εμένα απλά το δέχεσαι και παίρνεις όντως ένα πολύ καλό μηχάνημα αν όχι κοιτάς άλλες επιλογές.

Πάντως μην νομίζεις ότι στα premium έχει μεγάλες διαφορές. Το Dell XPS 13 9310 4Κ χρυσάφι το είχα πληρώσει και το θεωρώ κακή αγορά σε σχέση με το MBP M3 που ήταν και πιο φθηνό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lakis_eo είπε

Πανχρήσιμη η συνδεσιμότητα με μιρκόφωνα, hdmi, εξωτερικούς δίσκους. Τίποτα από όλα αυτά δεν δουλεύει με ασύρματα, άσε που δεν έχει ανακαλυφεί ακόμη cloud storage. Εγώ πάντως αν δεν συνδέσω με καλώδιο το κινητό με το dac μου, τουλάχιστον 8 φορές την μέρα, δεν νιώθω....

Πάτε καλά μωρε;

Ποιος αναφέρθηκε στο τι κάνεις εσύ;

Πας καλά μωρέ;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αχναι και να μένεις από μπαταρία στην Αντιπαροφολέγανδρο και να ψάχνεις ασύρματη φόρτιση στο καφενείο της κυρά Σούλας. Αξία ανεκτίμητη. Δώσε παπάτζα στο πόπολο!

Επεξ/σία από mordred
  • Thanks 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...