BadIndian Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Πάντως και κομπίνα θα μπορούσε να είναι. Και μάλιστα πολύ καλή. 2
vasianou Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, BadIndian είπε Πάντως και κομπίνα θα μπορούσε να είναι. Και μάλιστα πολύ καλή. Υπογράφεις το συμφωνητικό μετά σπάει το συμβόλαιο μεταξύ εμού και του ιδιοκτήτη και μέσα σε λίγα λεπτά ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να μου πεί ότι ο υποψήφιος αγοραστής το μετάνιωσε!!! Μετά?
Nabuko Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 25 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε Στα παραδείγματα από κάτω αναφέρομαι, τα άλλα για πληρότητα... Παραδείγματα αποδεκτών περιστάσεων: Εύρεση εργασίας σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα από εκείνη όπου βρίσκεται το ακίνητο. Υπηρεσιακή μεταβολή σε τόπο διαφορετικής περιφερειακής ενότητας. Μόνιμη μετακίνηση στο εξωτερικό. Αυτά είναι κάποια παραδείγματα όμως και όχι οι μοναδικές προϋποθέσεις εξαίρεσης. Δε θα μπορούσαν να αναφέρουν όλες τις περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις σαν της ts και λογικά θα το έχουν προβλέψει από το υπουργείο.
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το Πρόγραμμα υποστηρίζει τη δανειοδότηση για ακίνητο που αποκτάται κατά πλήρη κυριότητα από τον αιτούντα/τους αιτούντες είναι κατάλληλο και διαθέσιμο προς ιδιοκατοίκηση [ όχι ημιτελές ακίνητο, όχι μισθωμένα κατά το χρόνο αγοράς από τον αιτούντα/ αιτουντες ] Γι' αυτό ο ιδιοκτήτης ζητάει να σπάσει το συμβόλαιο. Το να το νοικιάσει αμέσως μόλις το αγόρασε με το πρόγραμμα δήθεν γιατί άλλαξε έδρα η εργασία του δεν νομίζω ότι θα γίνει εύκολα δεκτό. Και γιατί να ρισκάρει ο νέος ιδιοκτήτης να χάσει την επιδότηση? Επεξ/σία 19 Μαρτίου από SB_1957 1
tasoe Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 2 hours ago, Neptu said: τρολλ είναι, τι ιδιοκτήτης. Απορώ τι κάθεστε και ασχολείστε με τέτοια σχόλια. Πείτε ότι δεν υπάρχουν και συνεχίζουμε την κουβέντα Ξέρεις, καμιά φορά υπάρχουν και άλλες οπτικές γωνίες σε ένα ζήτημα. Όποιος δεν κάθεται στο ίδιο σημείο με σένα δε σημαίνει ότι είναι τρολλ, απλά βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. 1
jtkar Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 5 ώρες πριν, vasianou είπε Όντως ούτε 5 λεπτά δεν πήρε και αφιλοκερδώς.. 1ον. Ιδιωτικό συμφωνητικό μπορεί να γίνει αλλά δεν εμπλέκετε ο δικηγόρος(μόνον μπορεί να το συντάξει-στοιχειοθετήσει εκ μέρους του πελάτη του). Έχει ισχύ αλλά στην περίπτωση μου και άμεση και έμμεση ανάλογα με το τι μπορεί να εξελιχθεί. Ασφαλώς παράγει άνομες συνέπειες. Με λίγα λόγια το κάνεις αν θέλεις και αν πάνε όλα καλά εντάξει, αν πάει κάτι στραβά και ανάλογα με τι θα είναι αυτό, η κατάληξη συνήθως είναι η νομική-δικαστική οδό. 2ον και το νόμιμο Η αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη όπως έχει προαναφερθεί από κάποιους (ένα εύλογο διάστημα εύρεσης νέας κατοικίας-έξοδα μετακόμισης +ενοίκια + διαφορά από τον ιδιοκτήτη(με ιδιωτικό συμφωνητικό και σφραγίδα από ΚΕΠ) 3ον Παραμονή στην οικία μέχρι την λήξη του συμβολαίου Το πρώτο το αποκλείω εντελώς. Ίσως και το 2ο εκτός αν ήταν κάποια ασθένεια στην μέση. Αρα πας στο 3 που σημαινει οτι μενεις ενα χρονο ακομα και ειναι δεδομενο οτι θα πρεπει να φυγεις ακριβως στον χρονο ουτε νωριτερα ουτε αργοτερα γιατι ο ιδιοκτητης δεν προκειτε να σε διευκολυνει. Αρα την ταλαιπωρεια και τα εξοδα της μετακομισης δεν τα γλυτώνεις. Αρα δεν θα ηταν λογικο να ψαξεις απο τωρα για νεο σπιτι και να ζητησεις να σου καλυψουν ολα τα εξοδα για μετακομιση και οτι αλλο προκυψει. Δες το σαν μια ευκαιρια και οχι σαν κατι αρνητικο κερδισμενη θα βγεις στο τελος.
dimitris_dimos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου plot twist o @tasoe είναι ο ιδιοκτήτης και ο @jtkar ο αγοραστής! 🤣🤣🤣 5
BadIndian Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 48 λεπτά πριν, vasianou είπε Υπογράφεις το συμφωνητικό μετά σπάει το συμβόλαιο μεταξύ εμού και του ιδιοκτήτη και μέσα σε λίγα λεπτά ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να μου πεί ότι ο υποψήφιος αγοραστής το μετάνιωσε!!! Μετά? Η κομπίνα είναι να πρόκειται για εικονική μεταβίβαση. Να πάρουν δηλαδή την επιδότηση και να έχουν και σένα να τους πληρώνεις "μαύρα" τα ενοίκια για δύο χρόνια, χωρίς καμία προστασία μίσθωσης φυσικά. Το να το "μετανιώσει" και να σε διώξουν δεν έχει κάποιο κέρδος. Στην περίπτωση που σου είπα μ' ένα σμπάρο, δύο τρυγώνια... Λέγεται δε Τρυγωνική απάτη 😁 Σκέψου το καλά και μίλα με τον δικηγόρο σου.
vasianou Δημοσ. 19 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, jtkar είπε Αρα πας στο 3 που σημαινει οτι μενεις ενα χρονο ακομα και ειναι δεδομενο οτι θα πρεπει να φυγεις ακριβως στον χρονο ουτε νωριτερα ουτε αργοτερα γιατι ο ιδιοκτητης δεν προκειτε να σε διευκολυνει. Αρα την ταλαιπωρεια και τα εξοδα της μετακομισης δεν τα γλυτώνεις. Αρα δεν θα ηταν λογικο να ψαξεις απο τωρα για νεο σπιτι και να ζητησεις να σου καλυψουν ολα τα εξοδα για μετακομιση και οτι αλλο προκυψει. Δες το σαν μια ευκαιρια και οχι σαν κατι αρνητικο κερδισμενη θα βγεις στο τελος. Το 2ο δεν έχει τεθεί προς συζήτηση. Δεν το έχω σκεφτεί καν. Με πίστωση χρόνου για εύρεση νέας κατοικίας το βλέπω κάπως θετικό αν και βουνό αυτή η μετακόμιση (6η ή 7η) 18 λεπτά πριν, BadIndian είπε Η κομπίνα είναι να πρόκειται για εικονική μεταβίβαση. Να πάρουν δηλαδή την επιδότηση και να έχουν και σένα να τους πληρώνεις "μαύρα" τα ενοίκια για δύο χρόνια, χωρίς καμία προστασία μίσθωσης φυσικά. Το να το "μετανιώσει" και να σε διώξουν δεν έχει κάποιο κέρδος. Στην περίπτωση που σου είπα μ' ένα σμπάρο, δύο τρυγώνια... Λέγεται δε Τρυγωνική απάτη 😁 Σκέψου το καλά και μίλα με τον δικηγόρο σου. Να φανταστώ ότι ο τρίτος στην γωνία αποτελεί το Θύμα... Επεξ/σία 19 Μαρτίου από vasianou
BadIndian Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, vasianou είπε Να φανταστώ ότι ο τρίτος στην γωνία αποτελεί το Θύμα... Συνεργός. Αν στραβώσει η ιστορία όμως, κάποιος δεν θα πρέπει να την πληρώσει; 1
christos4 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 hours ago, tasoe said: Ναι, ιδιοκτήτης είμαι, μόνο στο δικό μου σπίτι, δεν έχω άλλο να εκμισθώνω. Αλλά τα ίδια έλεγα και πριν γίνω ιδιοκτήτης, και όσες φορές με βγάλανε από σπίτι πάντα ήμουν συνεννοήσιμος και βοηθούσα την κατάσταση. Σε αντίστοιχη περίπτωση που νοίκιαζα και ο εκμισθωτής το ήθελε για συγγενή του, μου είπε στο τέλος του συμβολαίου ότι το θέλει, αλλά αν μπορώ να φύγω και πιο νωρίς ακόμα καλύτερα. Βρήκα σχετικά γρήγορα και μάλιστα μου χάρισε και τον τελευταίο μήνα και πήρα πίσω και όλη την εγγύηση γιατί το σπίτι το είχα πένα. Το σωστό πρέπει να λέγεται. Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι 100-0 υπέρ του ενοικιαστή. Ούτε καν για ιδιοκατοίκηση δε μπορείς να σπάσεις συμβόλαιο, είναι τραγικό. Η TS έχει συμβόλαιο για 3 χρόνια. Με βάση αυτό το συμβόλαιο έχει προγραμματίσει τη ζωή της για τα επόμενα 3 χρόνια. Πιθανώς έχει πληρώσει έξοδα μετακόμισης ή/και για την επίπλωση του σπιτιού. Μπορεί επίσης να εχει κλείσει ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο που είναι στη γειτονιά, ή να έχει γράψει τα παιδιά της στο σχολείο που είναι 1 τετράγωνο. Μπορεί επίσης να μην μπορεί να δώσει περισσότερα λεφτά για ενοίκιο από αυτά που έχει συμφωνήσει να δίνει τώρα. Αλλά θα πρέπει να κάνει άνω κάτω τη ζωή και τον προγραμματισμό της (που έχει γίνει με συμβόλαιο) και να μπει και μέσα οικονομικά ενδεχομένως, επειδή ο ιδιοκτήτης θυμήθηκε ότι θέλει να πουλήσει το σπίτι ή ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση... 6
efib Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 17 ώρες πριν, vasianou είπε Κάπου διάβασα ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά αν παράγουν άνομες συνέπειες, θεωρούνται άκυρα. Πάραυτα δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία καθημερινού άγχους για προβλήματα άλλων που με βρήκανε να είμαι στην μέση γιατί το ένα φέρνει το άλλο. Προκειμένου να συμφωνήσω μου πρότειναν και άτυπη διαμονή σε κατοικία εκτός πόλεως για να φαίνομαι στην εφορεία (αυτό δεν το είχα σκεφτεί)!!!!!Δηλαδή θα μένω στο σπίτι που θα αγοράσει κάποιος για πρώτη κατοικία αλλά δεν θα μένει αυτός, θα μπορώ να μένω εγώ βάση ιδιωτικού συμφωνητικού με ΔΕΗ,ΝΕΡΟ στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, αλλά ο ΟΤΕ στο όνομα μου, ο νέος ιδιοκτήτης στο ενοίκιο αλλά στην εφορεία να φαίνομαι σε κλειστό σπίτι του παλιού ιδιοκτήτη. Νιώθω είδη πελαγωμένη σε αυτά που ακούω!!Μου θυμίζουν μια αθλητική εκπομπή που κάποιος είπε: Είμαι Ολύμπιακός στο Μπάσκετ, Παναθηναϊκός στο Ποδόσφαιρο και Αεκ στο Βόλει!! Μύρισε Ελλάδα 🇬🇷 !! 1 2
mariosnik_ Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Στις 18/3/2025 στις 2:14 ΜΜ, vasianou είπε Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι βρέθηκε αγοραστής για το σπίτι μέσο των νέων στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν ως βασική προϋπόθεση η κατοικία να είναι κενή και απαγορεύει την ενοικίαση για 7 έτη, και με παρακαλεί να σπάσω το συμβόλαιο για να εκταμιεύσει τα χρήματα ο υποψήφιος αγοραστής και μου δίνει τον λόγο του ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα με διώξει έως την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει. Δεν αποτελεί παρατυπία? Δεν υπάρχει ούτε να σου δώσει τον λόγο του ούτε τίποτε. Ρώτα δικηγόρο αν σε αγορασμένο ακίνητο όταν υπάρχει ενοικιαστης μέσα ο νέος ιδιοκτήτης έχει η δεν έχει το δικαίωμα να σε διώξει. Από την στιγμή που το ακίνητο αλλάζει ιδιοκτήτη, το τι υποσχέθηκε ο παλιός ιδιοκτήτης, έχει τόση σημασία όσο το νιαουρισμα της γάτας της κυρά Μαρίας στο απέναντι διαμέρισμα. Εκτιμώ ότι το λέει έτσι ο ιδιοκτήτης για να γίνει η δουλειά του.
efib Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεν υπάρχει ούτε να σου δώσει τον λόγο του ούτε τίποτε. Ρώτα δικηγόρο αν σε αγορασμένο ακίνητο όταν υπάρχει ενοικιαστης μέσα ο νέος ιδιοκτήτης έχει η δεν έχει το δικαίωμα να σε διώξει. Από την στιγμή που το ακίνητο αλλάζει ιδιοκτήτη, το τι υποσχέθηκε ο παλιός ιδιοκτήτης, έχει τόση σημασία όσο το νιαουρισμα της γάτας της κυρά Μαρίας στο απέναντι διαμέρισμα. Εκτιμώ ότι το λέει έτσι ο ιδιοκτήτης για να γίνει η δουλειά του. Όταν αγοράζεις ένα ακίνητο παίρνεις και τα βάρη του μαζί. Εάν δεν ήταν το πρόγραμμα "σπίτι μου" δεν τα υπήρχε κανένα πρόβλημα και θα μπορούσε να μείνει μέσα μέχρι την λήξη του συμβολαίου. Τώρα θέλουν να κάνουν Λαδιά και να τους χρηματοδοτήσουμε εμείς το BtL. Σε τι χώρα ζούμε 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα