CannibalGR Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Καλησπερα! Καθως σκεφτομαι να αλλαξω συνδεση απο VDSL σε οπτικη μεχρι το σπιτι, βλεπω πως μονο η inalan δινει αυτη τη στιγμη συμμετρικες συνδεσεις (δηλαδη τοσο upload οσο και download) και γενικα εχω ακουσει μονο καλα λογια για αυτη την εταιρεια. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι πως θελω οπωσδηποτε να ΜΗΝ ειναι το ρουτερ κρυμμενο πισω απο CGNAT καθως χρησιμοποιω Plex server και δεν δουλευει πισω απο CGNAT. Στη Nova που ειχα αντιστοιχο θεμα λυθηκε με ενα απλο τηλεφωνημα: μετα απο 30 λεπτα με ειχαν αφαιρεσει απο το CGNAT. Καπου πηρε το ματι μου ομως ενα ποστ πως η inalan δεν σου δινει public IP και πως σε αναγκαζει να επιβαρυνθεις την συνδρομη σε static IP. Ηθελα λοιπον τα "φωτα" σας για το αν αυτο ισχυει, αν ειναι μονοδρομος και αν ακολουθουν κ οι υπολοιποι παροχοι FTTH την ιδια πολιτικη. Ευχαριστω!
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου On 18/03/2025 at 15:27, CannibalGR said: Καλησπερα! Καθως σκεφτομαι να αλλαξω συνδεση απο VDSL σε οπτικη μεχρι το σπιτι, βλεπω πως μονο η inalan δινει αυτη τη στιγμη συμμετρικες συνδεσεις (δηλαδη τοσο upload οσο και download) και γενικα εχω ακουσει μονο καλα λογια για αυτη την εταιρεια. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι πως θελω οπωσδηποτε να ΜΗΝ ειναι το ρουτερ κρυμμενο πισω απο CGNAT καθως χρησιμοποιω Plex server και δεν δουλευει πισω απο CGNAT. Στη Nova που ειχα αντιστοιχο θεμα λυθηκε με ενα απλο τηλεφωνημα: μετα απο 30 λεπτα με ειχαν αφαιρεσει απο το CGNAT. Καπου πηρε το ματι μου ομως ενα ποστ πως η inalan δεν σου δινει public IP και πως σε αναγκαζει να επιβαρυνθεις την συνδρομη σε static IP. Ηθελα λοιπον τα "φωτα" σας για το αν αυτο ισχυει, αν ειναι μονοδρομος και αν ακολουθουν κ οι υπολοιποι παροχοι FTTH την ιδια πολιτικη. Ευχαριστω! nova,cosmote μπορεις να μην εισαι πισω απο cgnat ακομα.vodafone δεν ξερω. τωρα ποσο θα κρατησει ή αν θα πανε ολοι ipv6 τι να σου πω
Λύση infin1tyGR Δημοσ. 23 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 18/03/2025 at 15:27, CannibalGR said: εχω ακουσει μονο καλα λογια για αυτη την εταιρεια Δεν το έχεις ψάξει και πολύ μάλλον. On 18/03/2025 at 15:27, CannibalGR said: Καπου πηρε το ματι μου ομως ενα ποστ πως η inalan δεν σου δινει public IP και πως σε αναγκαζει να επιβαρυνθεις την συνδρομη σε static IP Τυχαίο είναι. Μπορεί να σου δώσει public, μπορεί να σε γυρίσει σε CG-NAT κάποια στιγμή. Το θέμα είναι ότι αν μπεις σε CG-NAT δεν βγαίνεις δωρεάν όπως στους άλλους παρόχους. On 18/03/2025 at 15:27, CannibalGR said: χρησιμοποιω Plex server και δεν δουλευει πισω απο CGNAT Υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορείς να δεις όπως Cloudflare tunnels ή ZeroTier, Tailscale, κλπ. Ή ακόμα και με IPv6 (αν το έχουν στρώσει πλέον στην Inalan). Btw, το Plex πλέον θα χρεώνει το remote access. Επεξ/σία 23 Μαρτίου από infin1tyGR
corridor265 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, poulinos είπε nova,cosmote μπορεις να μην εισαι πισω απο cgnat ακομα.vodafone δεν ξερω. Στη Vodafone είσαι εξ ορισμού με public ip. Είναι ο μόνος πάροχος που εξακολουθεί να μη σε βάζει πίσω από cgnat. Σε Nova, Cosmote πρέπει να τους παρακαλέσεις να σε βγάλουν εκτός cgnat, και μετά από λίγο καιρό σε ξαναβάζουν και πρέπει να τους καλέσεις ξανά.
infin1tyGR Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Να τους παρακαλέσεις = απλώς καλείς και τους λες να σε βγάλουν Μετά από λίγο καιρό = μετά από πολλούς μήνες (χρόνια;) Επεξ/σία 23 Μαρτίου από infin1tyGR
corridor265 Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Να τους παρακαλέσεις = είναι στη διακριτική τους ευχέρεια Μετά από λίγο καιρό = δε θα έπρεπε να συμβαίνει ξανά και όποτε
mphxths Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Στην nova απλα πρεπει να εχεις VIP status οπως εγω και δεν σε βαζουν ποτε σε cgnat
Tenshi Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Για nova συγκεκριμένα , μπήκα ξανά σε cgnat όταν: - υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στην περιοχή μου - "αναβαθμίστηκα" σε 500/25 - αναβαθμίστηκα (σωστά αυτή τη φορά) σε 500/250 Οκ, λύνεται το θέμα σε μερικά λεπτά μέσω chat. Απλά όταν μου λένε πως "δέν είσαστε πίσω απο cgnat" (ενώ κάνει μπάμ απο τα κλειστά ports) και πρέπει να επιμείνω για να ανοίξουν μαγικά στα επόμενα λεπτά, μάλλον νομίζουν πως απευθύνονται σε ιθαγενείς...
cornix Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου Οι IPv4 ip είναι συγκεκριμένες και κάθε πάροχος έχει έναν μικρό αριθμό, και για την κάλυψη των πελατών του χρησιμοποιεί CGNAT, γιατί δεν επαρκούν. Για παράδειγμα, στην Κίνα οι IPv4 διευθύνσεις είναι ελάχιστες.
KostisKazan Δημοσ. 23 Μαρτίου Δημοσ. 23 Μαρτίου H σιγουρη λυση ειναι tailscale τελος το port-forward, το CGNAT δεν σε απασχολει πια και δεν χρειαζεσαι chat και "παρακαλια" Και ειναι και ποιο ασφαλες από το να εχεις public ip... Βασικα και Public ip να ειχα εγω παλι tailscale θα εβαζα...
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου On 23/03/2025 at 00:53, corridor265 said: Στη Vodafone είσαι εξ ορισμού με public ip. Είναι ο μόνος πάροχος που εξακολουθεί να μη σε βάζει πίσω από cgnat. Σε Nova, Cosmote πρέπει να τους παρακαλέσεις να σε βγάλουν εκτός cgnat, και μετά από λίγο καιρό σε ξαναβάζουν και πρέπει να τους καλέσεις ξανά. η Nova οσο ξερω παιζει και με ds lite. για vodafone ναι δεν ηξερα τι παιζει να πω την αληθεια. 15 hours ago, KostisKazan said: H σιγουρη λυση ειναι tailscale τελος το port-forward, το CGNAT δεν σε απασχολει πια και δεν χρειαζεσαι chat και "παρακαλια" Και ειναι και ποιο ασφαλες από το να εχεις public ip... Βασικα και Public ip να ειχα εγω παλι tailscale θα εβαζα... συνηθως ενα email χρειαζεται και το κανουν χωρις πολλα πολλα(προς ωρας)
CannibalGR Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου Στις 23/3/2025 στις 12:44 ΠΜ, infin1tyGR είπε Btw, το Plex πλέον θα χρεώνει το remote access. Το γνωριζω και εχω ηδη Lifetime Plex Pass
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου On 23/03/2025 at 21:07, Tenshi said: Για nova συγκεκριμένα , μπήκα ξανά σε cgnat όταν: - υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στην περιοχή μου - "αναβαθμίστηκα" σε 500/25 - αναβαθμίστηκα (σωστά αυτή τη φορά) σε 500/250 Οκ, λύνεται το θέμα σε μερικά λεπτά μέσω chat. Απλά όταν μου λένε πως "δέν είσαστε πίσω απο cgnat" (ενώ κάνει μπάμ απο τα κλειστά ports) και πρέπει να επιμείνω για να ανοίξουν μαγικά στα επόμενα λεπτά, μάλλον νομίζουν πως απευθύνονται σε ιθαγενείς... σε cosmote φαινεται και απο την Ip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα