Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Ποιος αγοράζει ακομα καινούρια αμάξια; Καλύτερα ρίξε τα λεφτά στο σκουπιδοτενεκέ καλύτερη επένδυση είναι.

Αυτά τα λένε πολλοί εύκολα όσοι δεν έχουν βγει στην αγορά των μεταχειρισμένων. 2 Καινούργια πήραμε στην οικογένεια πέρσι και πριν το κάνουμε είδαμε αρκετά την επιλογή των μεταχειρισμένων. 

Μπορώ να σου πω σύντομα ότι πολλά αμάξια βαφτίζονται Ελληνικά επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν Έλληνας αλλά κανένας δεν σου αναφέρει ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν Γερμανός, Ιταλός, Βούλγαρος κ..ο.κ. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην γνωρίζεις και να μην μπορείς με σιγουριά να βρεις το πραγματικό ιστορικό του οχήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται φυσικά αλλά όχι πάντα. Το πρόβλήμα επίσης του εισαγώμενου σε πολλές περιπτώσεις είναι η εύρεση ανταλλακτικού. Ένα όχημα που πάει σε άλλη χώρα και έχει διαφορετικές προδιαγραφές πολλές φορές μπορεί να βρεις πρόβλημα μέχρι και στο να βρεις τακάκια.

Ξεπερνώντας το παραπάνω, όταν πας το αυτοκίνημο σε λαμαρινατζή και μηχανικό το τι δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεος δεν μπορείς να το φανταστείς. Πολλά απ' τα μεταχειρισμένα είχαν απλώς ελάχιστα φτιαχτεί έτσι ώστε ο απλός καταναλωτής να μην μπορεί να δει εκ πρώτης όψεως κάτι. Ακόμα και στην οικογένεια εκείνος που ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω από αυτοκίνητα πολλά δεν τα έβλεπε με αποτέλεσμα να χάνουμε τον χρόνο μας και τα λεφτά μας στους μηχανικούς.

Προσωπικά πριν πάρω το Dolhin είχα δει ένα Fiesta Πετρέλαιο του 2009 στα 8000€, που ήταν μέσα στο budget μου, εισαγωγής βέβαια με 160000km και όπως οδηγάω να το πάω σε μηχανικό σκέφτομαι .... Τι πάω να κάνω; Να δώσω τόσα χρήματα σε αμάξι 15+ χρονών αμφιβόλου ποιότητας ενώ έχω ένα ίδιο σε βενζίνη το οποίο μια φορά τον μήνα το βάζω συνεργείο και ενώ το όχημα το θέλω για να πηγαίνω καθημερινά στην δουλειά μου;

Έτσι λοιπόν το fiesta το έχω κρατήσει ως backup λύση όταν χρειαζόμαστε ένα δεύτερο και έδωσα αυτά τα χρήματα του μεταχειρισμένου και πήρα ένα δάνειο. Προχθές άλλαξα λουρί στο Fiesta και επειδή δεν βρήσκαμε ανταλλακτικό με τον μηχανικό έμεινες 3 μέρες το όχημα σε ακινησία. Ωστόσο δεν μείναμε εγώ και η σύζυγος 3 μέρες χωρίς δουλειά. Να σου πω ότι έφαγα γύρω στους 3 μήνες να ψάχνω αμάξι και αν και ο μηχανικός δεν ήταν φίλος θα είχα πληρώσει κάποιον αντίστοιχο ένα χιλιάρικο; Το ότι αν δεν είχα άνθρωπο στο μηχανολογικό να μου πει ότι το αμάξι ταξινομήθηκε πρώτη φορά εκτός Ελλάδος θα με είχαν κοροϊδέψει και θα πίστευα ότι αγοράζω Ελληνικό;

Το γιατί συμβαίνει αυτό η δική μου εξήγηση είναι ότι στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να αγοράσουμε νέο αυτοκίνητο και όποιος αλλάζει συνήθως αλλάζει γιατί το παλιό είναι προς απόσυρση. Έτσι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται όλο αυτό το πρόβλημα και εισάγουν αυτοκίνητα με το κιλό. Τους περνάνε ένα πρόχειρο αληφαδόρο ή και ένα βαψιματάκι και φυσικά σηκώνουν τις τιμές γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο είτε γιατί δεν έχει χρήματα είτε γιατί βγάζει πολλά μαύρα και δεν μπορεί να τα αιτιολογήσει.

Πολλοί λόγοι λοιπόν να αγοράσεις καινούργιο. Ξέρεις τι αγοράζεις, έχει εγγύηση, είναι ασφαλέστερο το οποίο έχει τεράστια σημασία για την χώρα μας και είναι πιο οικονομικό το οποίο επίσης παίζει τεράστια σημασία για όσους κάνουν πολλά και καθημερινά χιλιόμετρα.

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Κάπου στα 18000 νομίζω είναι. Επίσης αγνοούν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης και τα άλλα εισοδήματα  στην Ελλάδα.

Είναι αρκετά ΟΧΙ. Υπάρχει τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που υποφέρει ΝΑΙ. 

Τα παραπάνω νούμερα είναι άχρηστα αν δεν κανονικοποιηθούν. 

Αυτός ο μύθος με τις ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει. Έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά όχι αυτό που ακούμε. Δεν θα πας πλέον σερβιτόρος στις ΗΠΑ και θα ζήσεις το Αμερικανικό όνειρο.

Γενικά δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η πεποίθηση ότι η Αμερική είναι η γη της Επαγγελίας και πολλοί ρίχνοντας αυτό το ψέμα στο τραπέζι σου πετάνε κάτι πραγματικό και σου λένε κοίτα η Ελλάδα είναι καλύτερα. Ναι προφανώς και πολλά στην Ελλάδα είναι καλύτερα απ' ότι την Αμερική γιατί η Αμερική σε πολλούς τομείς δεν αποτελεί καλό παράδειγμα.

Ένα video που είχε κάνει το PC Steps αναδεικνύει αρκετά το ζήτημα των μισθών.

• Like 1
  • Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ramarg είπε

Προφανώς δεν τους ενοχλεί αλλά ο Musk αλλά το ότι έχει τόσα λεφτά (ένας που τον θεωρούν βλάκα) και αναγκάζονται να βαράνε προσοχή (γιατί έτσι είναι ο καπιταλισμός). Δεν με ενδιαφέρει αν είναι βλάκας ή δεν είναι, αλλά το σκεπτικό μπάζει από παντού. Δηλαδή εγώ αν δεν γουστάρω τον CEO της Merceded πρέπει να βανδαλίζω οχήματα Mercedes όπου τα πετύχω.? 

Όχι βέβαια. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βανδαλίσει ούτε καν το Tesla του ίδιου του Musk.

Επίσης, αν κάποιος δεν αγοράζει κάτι για λόγους ηθικής του κατασκευαστή είναι δικαίωμα του. Σίγουρα δεν είναι μόνο ο Musk.

Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του , να κρίνει και να κρίνεται.

Προσωπικά, έχω αρνητική άποψη για τον Musk και θεωρώ ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ακόμα ώριμη τεχνολογία. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1.Απλα ανοιξε η πίτα της αγορας κ δεν ειναι πλεον πρωτοπορα η τεσλα..,η αυτονομη οδηγηση εμεινε στασιμη ,δεν ακολουθησε την εποχη..π.χ. hybrid με θερμικους κινητηρες..να βρει λυση με γρηγορη φορτιση..καταργησε την δωρεαν φορτιση κ οι φορτιστες supercharger δεν ειναι καινοτομια πια..

2.Το χειροτερο ειναι οτι εγινε γνωστος ο χαρατηρας τ μασκ κ εγινε κ πιο διασημος απο τις εταιριες... δεν βοηθησε οτι εχει 13 παιδια ,τα γαμ..κα του ,να παιρνει λιθιο να κανει χρηση thc /cbd(κατα δηλωση του) κ να ειναι το ιδιο αλλαζονας με τραμπ ;)

Υπενθυμιζω αυτη την εποχη εχεις αρκετες επιλογες να παρεις( με το κινουμε ηλεκτρικα )με μολις  20κ ενα ηλεκτρικο αμαξι... spring,dolphin /atto ,frontera,c3,500

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ramarg είπε

Προφανώς δεν τους ενοχλεί αλλά ο Musk αλλά το ότι έχει τόσα λεφτά (ένας που τον θεωρούν βλάκα) και αναγκάζονται να βαράνε προσοχή (γιατί έτσι είναι ο καπιταλισμός). Δεν με ενδιαφέρει αν είναι βλάκας ή δεν είναι, αλλά το σκεπτικό μπάζει από παντού. Δηλαδή εγώ αν δεν γουστάρω τον CEO της Merceded πρέπει να βανδαλίζω οχήματα Mercedes όπου τα πετύχω.? 

Πες τα στους Χανιώτες που γρατζουνίζουν αυτοκίνητα με ηρακλειώτικες πινακίδες. Εμείς βέβαια στο Ηράκλειο, ως πολιτισμένος λαός, δεν προβαίνουμε σε αντίποινα. :P

• Haha 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, kalmik είπε

Είναι σαν κάποιος να λέει να κάψουμε το σπίτι του Α  ιδιώτη γιατί ο εργολάβος που το έχτισε είναι ΧΧ πολιτικών απόψεων.

Πολύ ωραίο το απλοϊκό σκεπτικό σου, χάνεις αρκετά σημεία όμως όπως π.χ. το ότι ο Μασκ δεν είναι ένας κοινός εργολάβος, και δεν μένει στο να έχει "κάποιες" πολιτικές  απόψεις.

• Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, SeaLion said:

Πολύ ωραίο το απλοϊκό σκεπτικό σου, χάνεις αρκετά σημεία όμως όπως π.χ. το ότι ο Μασκ δεν είναι ένας κοινός εργολάβος, και δεν μένει στο να έχει "κάποιες" πολιτικές  απόψεις.

Και πάλι, γιατί να έρθει κάποιος να βανδαλίσει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αυτοκίνητο επειδή δεν συμφωνεί με τον Μασκ ?

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Sablj είπε

Και πάλι, γιατί να έρθει κάποιος να βανδαλίσει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ αυτοκίνητο επειδή δεν συμφωνεί με τον Μασκ ?

Γιατί δεν έχεις κάνει αυτό /s

image.png.4eeda467db2091349616db62651ad593.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sablj είπε

Φυσικά και δεν συμφωνώ, αλλά προσπάθησε να δεις πως δεν έχει να κάνει με σένα. Δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο αλλά συμβολίζει και κάτι άλλο και αυτό δεν είναι εσύ. Βάλε κι εσύ ένα αυτοκόλλητο που να λέει SORRY για να το προστατέψεις.

23 λεπτά πριν, ramarg είπε

Προφανώς δεν έχει να κάνει με τα λεφτά του Μασκ αλλά με το τι κάνει με αυτά τα λεφτά. Δεν βλέπω κυνηγημένους billionaires γενικά. Οι περισσότεροι έχουν την κοινή λογική και ένα βασικό αίσθημα αυτοσυντήρησης με βάση τα οποία η μπίζνα είναι πάνω από την προσωπική αυτοπροβολή και ματαιοδοξία.

---

Νάτος από πάνω με τα αυτοκόλλητα 😂

• Sad 1
Δημοσ.
4 minutes ago, manolis940 said:

Γιατί δεν έχεις κάνει αυτό /s

image.png.4eeda467db2091349616db62651ad593.png

1 minute ago, SeaLion said:

Φυσικά και δεν συμφωνώ, αλλά προσπάθησε να δεις πως δεν έχει να κάνει με σένα. Δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο αλλά συμβολίζει και κάτι άλλο και αυτό δεν είναι εσύ. Βάλε κι εσύ ένα αυτοκόλλητο που να λέει SORRY για να το προστατέψεις.

Νάτος από πάνω με τα αυτοκόλλητα 😂

Συγγνώμη, αλλά δεν θα κάνω καραγκιόζη το αυτοκίνητο για να το προστατεύσω από τύπους που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι διαφορετικό πράγμα η δική μου ιδιοκτησία επειδή δεν χωνεύουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. 

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να βανδαλίζουμε και ότι Porsche κυκλοφορεί καθώς ο Ferdinand Porsche εκτός από αυτοκίνητα έφτιαξε και άρματα για να τον Ναζιστικό Στρατό.

• Like 4
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Thresh είπε

Μου θύμισες το:

88f873e1-8df2-4c9f-9f47-921525bb04a1.jpg.6112437b2635c18641cdf233d2a96513.jpg

😛

Το βιντεο ειναι fake. Φαινεται ξεκαθαρα απο τα κομματακια στο δρομο. αλλα και απο το τρακαρισμα.

• Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sablj είπε

Συγγνώμη, αλλά δεν θα κάνω καραγκιόζη το αυτοκίνητο για να το προστατεύσω από τύπους που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι διαφορετικό πράγμα η δική μου ιδιοκτησία επειδή δεν χωνεύουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. 

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να βανδαλίζουμε και ότι Porsche κυκλοφορεί καθώς ο Ferdinand Porsche εκτός από αυτοκίνητα έφτιαξε και άρματα για να τον Ναζιστικό Στρατό.

Ναι, οκ, τι να πω, είναι καλό όχημα, οπότε... γκαράζ και για ποτάκι στα Εξάρχεια... ταξί;

Δεν είναι δύσκολο concept πάντως. Ιδεολογικό πόλεμο έχει κυρήξει ο Μασκ με τα λεφτά του, ιδεολογικό πόλεμο κάποιοι με τις πράξεις τους.

Η λογική κάπου χάνεται αν είναι να το πάμε στο τι έκανε μια εταιρεία πριν 80-90 χρόνια. Ζούμε στο σήμερα, κάποιοι ζουν με τις συνέπειες των πράξεων του Μασκ σήμερα.

Το 2025 ο CEO της Porsche (που δεν ξέρω ποιος είναι και δεν είναι κάθε μέρα στις ειδήσεις με μια νεοναζιστική π@π@ριά) δεν κάνει sieg heil από όσο ξέρω. Αντιθέτως η εταιρεία...

crop-20241013_PCNA%20ATL%20Pride%20Parad

Που τα έκανε κι η Tesla παλιά...

• Like 2
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, alex.georgaras said:

Το βιντεο ειναι fake. Φαινεται ξεκαθαρα απο τα κομματακια στο δρομο. αλλα και απο το τρακαρισμα.

Κρίμα... :(

Δημοσ.
1 hour ago, ramarg said:

Έχεις χάσει κάποια επεισόδια. 😂

Τα σπάνε τους τελευταίους μήνες πρώτον γιατί είναι υπέρμαχος του Trump, δεύτερον για αυτήν τη χειρονομία που τη θεωρούν ναζιστική:

IMG_3240.jpeg

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Πολλοί λόγοι λοιπόν να αγοράσεις καινούργιο. Ξέρεις τι αγοράζεις, έχει εγγύηση, είναι ασφαλέστερο το οποίο έχει τεράστια σημασία για την χώρα μας και είναι πιο οικονομικό το οποίο επίσης παίζει τεράστια σημασία για όσους κάνουν πολλά και καθημερινά χιλιόμετρα.

Όταν παίρνεις μτχ ξέρεις ότι είναι μτχ. Δεν έχεις ψευδαίσθηση καινούριου αλλά λειτουργικού. Ναι θαχει φάει τρακο ίσως θαχει ταλαιπωρία αλλά κάτι θα βρεις. Ναναι όλα διαλυμένα σκουπίδια αποκλείεται.

Ακόμα κ σάπιο ναναι το βάζεις αγγελία την επόμενη στα ίδια λεφτά η κ περισσότερα. Χαμένος δε θα βγεις.

Τα προβλήματα είναι στα πιο καινούρια μτχ γιατί απλά κάποιος δεν έχει λόγο να πουλήσει αμάξι 4-5 χρόνων εκτός κ αν τοχει κάνει σωβρακο. Ειδικά κάτι ακριβά γρήγορα BMW κλπ με 50-60 χιλιάρικα μτχ εισαγωγή από Γερμανία πουχουν φάει αλατια,κ πάει ο άλλος με το μικροσκόπιο κ κοιτάει αν ξεφτισε το χρώμα σε καμία γωνια επειδή θα το πληρώσει σε τιμή καινούριου σχεδόν,20% λιγότερο. Οκ ναι. Βλακεία εξ ορισμού.

Από κει κ έπειτα για μένα παντα με τα μισά κ λιγοτερο λεφτά του dolphin η οποιουδήποτε στα 20-25 χιλιάρικα παιρνεις Ε200 facelift του 2009 η ένα SLK200 η CLK cabrio η BMW E46 κ είσαι αλλού απλά. 

Δε συγκρίνεται η πλαστική σημερινή ποιότητα με την τότε.

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

Πες τα στους Χανιώτες που γρατζουνίζουν αυτοκίνητα με ηρακλειώτικες πινακίδες. Εμείς βέβαια στο Ηράκλειο, ως πολιτισμένος λαός, δεν προβαίνουμε σε αντίποινα. :P

Υπάρχουν και βόρειοι που χαράζανε παλιά αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες λόγω αντιπαλότητας ομάδων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...