Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, mike299 είπε

Άσε καλύτερα. Πες ότι το έκανες από ζήλεια γιατί δεν έχεις εσύ. Μην πουν ότι το έκανες για πολιτικούς λόγους και εκφοβισμό και σε πάνε μέσα για τρομοκράτη :P

Δεν θα με πιστεψουν αφου κανενας φιλος μου δεν εχει Tesla...:P μερικες φορες ομως σε αυτη την ζωη οταν καποιος παει να κανει κατι παρανομο πρεπει να εχει υποψιν του οτι μπορει να πεσει σε λαθος ταυρο που δεν σκεφτεται τοσο πολιτισμενα αν τον ενοχλησουν και να εχει συνεπειες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Lucifer είπε

Στην προκείμενη, δε θεωρώ ότι ο βανδαλισμός των Tesla συνιστά κάποια ουσιαστική πράξη αντίστασης σε οτιδήποτε. Γιατί, ξαναλέω, όταν αγόραζε ο κόσμος τα αυτοκίνητα δεν υπήρχε κάποιος λόγος να "αντισταθείς", δεν υπήρχε κάτι ιδεολογικά μεμπτό στο να αγοράσεις Tesla.

Τώρα, που ο κόσμος ξέρει ότι ο Musk είναι ένα φασιστολαρδί που χαιρετάει ναζιστικά, θα αποτελούσε είτε κίνηση συνειδητής, απτής, οικονομικής υποστήριξης σε αυτό, είτε ασυνείδητης. Δεν υπάρχει μέσο έδαφος. Αν κάνει έρανο αύριο το Ναζιστικό κόμμα για να φτιάξει τα πεζοδρόμια, τα λεφτά που δίνεις πάνε στο Ναζιστικό κόμμα -συνεισφέρεις στην οικονομική τους ισχύ.

Να συμπληρώσουμε βέβαια εδώ ότι τα Tesla που έχουν καεί σε μάντρες και μάλλον τα περισσότερα εξ' αυτών τέτοια είναι δεν πολίτες που τα αγόρασαν πριν.

12 ώρες πριν, ramarg είπε

Το να μεταφέρεις την συζήτηση σε ανόητα/άσχετα συμπεράσματα πώς ακριβώς απαντά σε όσα έγραψα.? Δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί η ηλικία μου, αλλά η κατανόηση των όσων γράφω (καθώς αυτό είναι το πνεύμα του Συντάγματος/Νόμων που ορίζει την ύπαρξη σου πολύ πριν έρθεις στον κόσμο). Ό,τιδήποτε υποστηρίζεις έξω από αυτόν τον Συνταγματικό Πυρήνα & ενάντια σε θεμελιώδη δικαιώματα =  ισοδυναμεί με κατάλυση και αναρχία (ακόμα και αν δεν αυτο-προσδιορίζεσαι ως αναρχικός).

Βλέπω ότι επιμένεις στις αρχικές σου θέσεις (δεν έχω πρόβλημα με αυτό, ούτε επιδιώκω να σου αλλάξω μυαλό). Ωστόσο, αν δεν έχεις την υπομονή να διαβάσεις 6 παραγράφους, προφανώς δεν είσαι και σε θέση να απορροφήσεις/κατανοήσεις Νομική Θεωρία χιλιάδων σελίδων (η οποία θα σου επιτρέψει να έχεις πλήρη εικόνα). Αυτή είναι η αιτία της διαφωνίας μας. Επομένως ναι δεν έχει νόημα η συζήτηση, όχι γιατί μπορεί να είμαι ηλικιωμένος αλλά γιατί όσα λέω πέφτουν σε τρύπιο καλάθι.

Κάθε επανάσταση κατά ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι παράνομη. Δεν περιμένουμε να μας το πεις. Πάμε παρακάτω.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Να συμπληρώσουμε βέβαια εδώ ότι τα Tesla που έχουν καεί σε μάντρες και μάλλον τα περισσότερα εξ' αυτών τέτοια είναι δεν πολίτες που τα αγόρασαν πριν.

Κάθε επανάσταση κατά ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι παράνομη. Δεν περιμένουμε να μας το πεις. Πάμε παρακάτω.

Έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς στην Ελλάδα που να δικαιολογεί τα όσα υποστηρίζετε επί επανάστασης και κατάλυσης της τάξης με αναρχικές μεθόδους.? Και ποιος ακριβώς αποφασίζει ποιον θα στοχοποιήσετε και σε ποιον θα προξενήσετε άδικη/παράνομη φθορά.? Μήπως έχει ξεφύγει λίγο αυτή η συζήτηση και θα πρέπει να επιληφθεί κάποιος admin.? Λέω εγώ... 

Εάν έχετε συστήσει ομάδα οργανωμένης τρομοκρατίας (με ατζέντα ενάντια συγκεκριμένων στόχων) βγείτε και πείτε το. Μόνο να είστε έτοιμοι και για τις συνέπειες που προβλέπει ο ΠΚ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Σεβαστείτε την έννομη τάξη και τα έννομα αγαθά τρίτων.
Τέλος συζήτησης (με νομικά απαίδευτους).

Επεξ/σία από ramarg
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 10:12 ΜΜ, ramarg είπε

Έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς στην Ελλάδα που να δικαιολογεί τα όσα υποστηρίζετε επί επανάστασης και κατάλυσης της τάξης με αναρχικές μεθόδους.? Και ποιος ακριβώς αποφασίζει ποιον θα στοχοποιήσετε και σε ποιον θα προξενήσετε άδικη/παράνομη φθορά.? Μήπως έχει ξεφύγει λίγο αυτή η συζήτηση και θα πρέπει να επιληφθεί κάποιος admin.? Λέω εγώ... 

Εάν έχετε συστήσει ομάδα οργανωμένης τρομοκρατίας (με ατζέντα ενάντια συγκεκριμένων στόχων) βγείτε και πείτε το. Μόνο να είστε έτοιμοι και για τις συνέπειες που προβλέπει ο ΠΚ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Σεβαστείτε την έννομη τάξη και τα έννομα αγαθά τρίτων.

Τόση ώρα νόμιζα ότι μιλάμε για την Αμερική. Σας καίνε τα Tesla στην Ελλάδα;  Αν όχι τότε πως ήρθε η συζήτηση στην Ελλάδα;
Μπορώ να σου αιτιολογήσω το ολοκληρωτικό καθεστώς και εδώ αλλά ας μείνουμε στην Αμερική όπου η συζήτηση ξεκίνησε.

Στην Αμερική λοιπόν ο Musk αγόρασε ένα υπουργείο. Αυτό θεωρείται αγνός καπιταλισμός μέσα σε ένα δημοκρατικό κράτος ας πούμε; Φυσικά και όχι διότι στον καπιταλισμό πρέπει  να υπάρχουν μηχανισμοί όπου αποτρέπουν από κάποια επιχειρηματική οντότητα να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Επίσης και σε ένα δημοκρατικό καθεστώς τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα έπρεπε να εξηπειρετούν τα συμφέροντα απ' την εκλογή τους όπως επίσης θα έπρεπε να εκλέγονται δημοκρατικά και όχι να αγοράζονται οι θέσεις τους.

Ποιος λοιπόν αποφασίζει όλες τις πράξεις αυτές; Μάντεψε δεν είναι ένας αλλά μία ομάδα που όλοι συμφωνούν σε αυτό. Άρα σαν κίνηση είναι πιο δημοκρατική από την εξαγορά ενός υπουργείου. Όπως είπε και ο Lucifer οι νόμοι δεν ακολουθούν πάντοτε περί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αυτή είναι μία περίπτωση.

Δημοσ.

Στις 27/3/2025 στις 2:37 ΜΜ, ramarg είπε

Νομική Παιδεία είναι εμφανές ότι δεν έχετε

Στις 28/3/2025 στις 3:31 ΠΜ, ramarg είπε

φαντάζει παρανοϊκό για όποιον είναι θεράπων της Νομικής Επιστήμης ακριβώς διότι ισοδυναμεί με κατάλυση (θα έπρεπε να είναι εξίσου παράλογο και για εσάς ως πολίτες να διαπραγματεύεστε αμφισβητήσεις επ' αυτών).  

μην ξεχνάς πώς προσεγγίζεις τα πάντα μέσα από ένα πολύ γενικό & αφηρημένο πρίσμα (το κοινό περί δικαίου αίσθημα) το οποίο όχι απλά δε γίνεται αποδεκτό στην Νομική Επιστήμη, αλλά είναι τόσο ασταθές/υποκειμενικό/αόριστο που δεν μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική βάση συζήτησης

(γραμματική ερμηνεία κάνουν μόνο όσοι δεν έχουν ιδέα από νομικά).

Στις 28/3/2025 στις 4:05 ΠΜ, ramarg είπε

προφανώς δεν είσαι και σε θέση να απορροφήσεις/κατανοήσεις Νομική Θεωρία χιλιάδων σελίδων (η οποία θα σου επιτρέψει να έχεις πλήρη εικόνα).

Στις 28/3/2025 στις 10:12 ΜΜ, ramarg είπε

3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Μανώλη αν δεν έχεις νομικές γνώσεις, κλείσε το σκουπιδόστομά σου και κάτσε διάβασε 6 παραγράφους εκτός θέματος για το πόσο αρέσει η νομική επιστήμη στον ramarg, για την οποία φυσικά δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς.

Ή χάσε τον χρόνο σου σε κάποιον άλλο τριτοδεσμίτη με κόμπλεξ κατωτερότητας.

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, manolis940 είπε

Μπορώ να σου αιτιολογήσω το ολοκληρωτικό καθεστώς και εδώ αλλά ας μείνουμε στην Αμερική όπου η συζήτηση ξεκίνησε.

Κάντο αλλά με ονόματα, στοιχεία, αποδείξεις (όχι με συνωμοσιολογίες & φανταστικούς εχθρούς). Προφανώς δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη των λόγων σου. Και καλύτερα να σωπαίνει κανείς παρά να χειροκροτεί παράνομες ενέργειες ακόμα και αν αυτές συμβαίνουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και με απλή φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων, δεν θέλει πολύ προσπάθεια για να καταλάβεις ότι δεν είναι σωστό να κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν. Εφόσον σας προβληματίζει τόσο η κατάσταση στην Αμερική (περισσότερο από την Ελλάδα μάλιστα) είσαι ελεύθερος να πας στην Αμερική με ένα πλακάτ στο χέρι να διαδηλώσεις (ετοιμάσου να έχεις και την ανάλογη αντιμετώπιση όμως από την κοινωνία). 

Εδώ τελειώνει η συζήτηση γιατί με κούρασε. 

14 ώρες πριν, Lucifer είπε

Μανώλη αν δεν έχεις νομικές γνώσεις, κλείσε το σκουπιδόστομά σου και κάτσε διάβασε 6 παραγράφους εκτός θέματος για το πόσο αρέσει η νομική επιστήμη στον ramarg, για την οποία φυσικά δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς. Ή χάσε τον χρόνο σου σε κάποιον άλλο τριτοδεσμίτη με κόμπλεξ κατωτερότητας.

Για άλλη μία φορά ο λόγος σου είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Ο επιστημονικός λόγος είναι πολύ βαρύς για τα γούστα σας. Εφόσον δεν θέλετε να ακούτε για νόμους, δικαιώματα, έννομα αγαθά, κράτος δικαίου, Σύνταγμα, θεμελιώδη δικαιώματα [και λοιπές αδιάφορες/ακατανόητες για εσάς έννοιες] υπάρχει σοβαρό πρόβλημα [μόρφωσης, κατανόησης, χαρακτήρα & συμπεριφοράς]. Τέτοιου είδους επαναστάτες έκαψαν και τους αθώους εργαζόμενους της Marfin με το αιτιολογικό μιας επανάστασης απέναντι στους τραπεζίτες (σκοτώνοντας με φρικτό τρόπο αθώους πολίτες εν τέλει). Δεν οφελεί καν να γυρίσω πίσω τις σελίδες και να βρω τα σημεία που ηθικοποιείτε τέτοιες τάσεις της κοινωνίας. Όπως ήδη έχω πει βαριέμαι τις τμηματικές παραθέσεις (το αφήνω σε εσένα γιατί όπως φαίνεται έχεις πάρει πτυχίο στην κοπτοραπτική σχολίων).

Κρίμα στον χρόνο που έχασα κάνοντας διάλογο με την αναρχία.

Επεξ/σία από ramarg
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ramarg είπε

Εφόσον δεν θέλετε να ακούτε για νόμους, δικαιώματα, έννομα αγαθά, κράτος δικαίου, Σύνταγμα, θεμελιώδη δικαιώματα [και λοιπές αδιάφορες/ακατανόητες για εσάς έννοιες] υπάρχει σοβαρό πρόβλημα [μόρφωσης, κατανόησης, χαρακτήρα & συμπεριφοράς].

-Εξωτερικά ιατρεία, παρακαλώ.

-Θα ήθελα να σας μιλήσω για νόμους, δικαιώματα, έννομα αγαθά, κράτος δικαίου και Σύνταγμα.

-Μα τι σχέση έχει...

-ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ, Ο ΝΟΜΟΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ, ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!

-Μα το θέμα μας δεν είναι...

-ΑΜΟΡΦΩΤΕ, ΑΝΑΡΧΙΚΕ, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΠΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΩ ΑΛΛΕΣ 8 ΦΟΡΕΣ ΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ LIVE ΤΩΝ ΠΥΞ ΛΑΞ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

Επεξ/σία από Lucifer
  • Haha 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lucifer είπε

-Εξωτερικά ιατρεία, παρακαλώ.

-Θα ήθελα να σας μιλήσω για νόμους, δικαιώματα, έννομα αγαθά, κράτος δικαίου και Σύνταγμα.

-Μα τι σχέση έχει...

-ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ, Ο ΝΟΜΟΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ, ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!

-Μα το θέμα μας δεν είναι...

-ΑΜΟΡΦΩΤΕ, ΑΝΑΡΧΙΚΕ, Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΠΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΩ ΑΛΛΕΣ 8 ΦΟΡΕΣ ΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ LIVE ΤΩΝ ΠΥΞ ΛΑΞ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/

Ξεκίνα να διαβάζεις. Ποτέ δεν είναι αργά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Lucifer είπε
ICD-10: Q90

Γκούγκλαρε. Ήταν πάντα αργά.

Έχεις δίκαιο υπερεκτίμησα τις ικανότητες σου για μελέτη. Ας πάμε σε κάτι πιο εύπεπτο για νομικά αμαθείς.
https://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/4720/Koinoniki-kai-Politiki-Agogi_G-Gymnasiou_html-apli/
Όπως θα διαπιστώσεις από τις πρώτες σελίδες, την ύλη της βασικής παιδείας (όσον αφορά την βασική αγωγή του πολίτη) την γράφουν κατά πλειοψηφία...νομικοί.! Τί κρίμα να έχεις τόσο μεγάλη εμπάθεια με τον κλάδο μας (σύμπλεγμα δεν θα πω γιατί υπάρχουν επιστήμονες άλλου κλάδου για εξειδικευμένη διάγνωση). Και ακόμα πιο κρίμα είναι να μισείς το Νόμο τη στιγμή που ζεις σε ΈΝΝΟΜΗ τάξη. Εάν σε δυσκολεύει ακόμα και αυτό το σχολικό εγχειρίδιο, μετά πας αναγκαστικά σε βιβλία Δημοτικού...

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 4:11 ΠΜ, Lucifer είπε

Έγινε, καληνύχτα.

Έγραψες και κάτι χρήσιμο.!

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ramarg είπε

Κάντο αλλά με ονόματα, στοιχεία, αποδείξεις (όχι με συνωμοσιολογίες & φανταστικούς εχθρούς). Προφανώς δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη των λόγων σου. Και καλύτερα να σωπαίνει κανείς παρά να χειροκροτεί παράνομες ενέργειες ακόμα και αν αυτές συμβαίνουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και με απλή φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων, δεν θέλει πολύ προσπάθεια για να καταλάβεις ότι δεν είναι σωστό να κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν. Εφόσον σας προβληματίζει τόσο η κατάσταση στην Αμερική (περισσότερο από την Ελλάδα μάλιστα) είσαι ελεύθερος να πας στην Αμερική με ένα πλακάτ στο χέρι να διαδηλώσεις (ετοιμάσου να έχεις και την ανάλογη αντιμετώπιση όμως από την κοινωνία). 

Εδώ τελειώνει η συζήτηση γιατί με κούρασε.

Πρακτοράκο τι έγινε; Τώρα σπάμε τα μηνύματα πρόταση πρόταση. Εσύ δεν γκρίνιαζες τόση ώρα γι αυτή την πρακτική;

Γιατί με στέλνεις αμερική; Μιλάμε τόση ώρα για την Αμερική. Αν σε προβληματίζει η Ελλάδα φύγε και πήγαινε να μιλήσεις σε ένα θέμα που μιλάμε για την Ελλάδα.

Αν κουράστηκες επίσης σταμάτα να απαντάς.

Δημοσ.
6 hours ago, ramarg said:

Έχεις δίκαιο υπερεκτίμησα τις ικανότητες σου για μελέτη. Ας πάμε σε κάτι πιο εύπεπτο για νομικά αμαθείς.
https://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/4720/Koinoniki-kai-Politiki-Agogi_G-Gymnasiou_html-apli/
Όπως θα διαπιστώσεις από τις πρώτες σελίδες, την ύλη της βασικής παιδείας (όσον αφορά την βασική αγωγή του πολίτη) την γράφουν κατά πλειοψηφία...νομικοί.! Τί κρίμα να έχεις τόσο μεγάλη εμπάθεια με τον κλάδο μας (σύμπλεγμα δεν θα πω γιατί υπάρχουν επιστήμονες άλλου κλάδου για εξειδικευμένη διάγνωση). Και ακόμα πιο κρίμα είναι να μισείς το Νόμο τη στιγμή που ζεις σε ΈΝΝΟΜΗ τάξη. Εάν σε δυσκολεύει ακόμα και αυτό το σχολικό εγχειρίδιο, μετά πας αναγκαστικά σε βιβλία Δημοτικού...

Μπάρμπα, γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφεις επειδή είναι τραγελαφικά, όχι επειδή έχει εμπάθεια με κάποιο κλάδο.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι εκπροσωπείς, και σίγουρα δεν είναι η νομική.

Ξεκαβάλα λίγο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...