Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, lnoldori είπε

Σε ποιον στέλνουν το μήνυμα ακριβώς? Το να έρθω να σου σπάσω το αμάξι αύριο η να σε κάψω μέσα στην τράπεζα που δουλεύεις τι ακριβώς εξυπηρετεί?

Μόνο μία ομάδα οπαδών ενός κώματος γνωρίζω μέχρι σήμερα που κάθε φορά που τελειώνουν τα επιχειρήματα φέρνουν στον διάλογο τον εμπρισμό μίας τράπεζας ή μίας καταστροφικής πυργκαγιάς. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έπεσα σε ένα τέτοιο άτομο.

Την παραπάνω εξίσωση πρέπει να καταλάβεις ότι την εσύ, για να μπορέσεις να προχωρήσεις στα υπόλοιπα συμπεράσματα. Ωστόσο δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν κατάλαβες το τι έγραψα να ξαναδιαβάσεις το σχόλιο πιο σιγά.

1 ώρα πριν, ramarg είπε

Nομίζω ήμουν σαφής σε αυτό που έγραψα, και θα το επαναλάβω ξανά γιατί μάλλον έπρεπε να το βάλω με Bold.

Ήσουν σαφής. Έβαλες στο ίδιο τσουβάλι μία καμπάνια υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων και μίας ιδεολογίας στέρησης δικαιωμάτων όπως η ανθρώπινη ζωή. Αν θες να πεις κάτι άλλο, μπορείς να πεις ένα "Συγνώμη ήταν ατυχής η σύγκριση μου εγώ ήθελα να εκφράσω το ....."

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ramarg είπε

ΔΕΝ ομιλεί εκ μέρους της Tesla ΑΠΛΩΣ αντλεί κύρος από τη θέση του/τον πλούτο που απέκτησε μέσω της Tesla

...

• Like 1
Δημοσ.
50 minutes ago, manolis940 said:

Μόνο μία ομάδα οπαδών ενός κώματος γνωρίζω μέχρι σήμερα που κάθε φορά που τελειώνουν τα επιχειρήματα φέρνουν στον διάλογο τον εμπρισμό μίας τράπεζας ή μίας καταστροφικής πυργκαγιάς. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έπεσα σε ένα τέτοιο άτομο.

Την παραπάνω εξίσωση πρέπει να καταλάβεις ότι την εσύ, για να μπορέσεις να προχωρήσεις στα υπόλοιπα συμπεράσματα. Ωστόσο δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν κατάλαβες το τι έγραψα να ξαναδιαβάσεις το σχόλιο πιο σιγά.

Νομίζω ότι ήμουν σαφής όταν ανέφερα ότι και τα 2 άκρα είναι το ίδιο, ειδικά όταν εκφράζονται μέσω της καταστροφής και της απειλής κατά της ανθρώπινης ζωής.

Ο Musk είναι αυτό που είναι και εκφράζει αυτό που εκφράζει, δεν συμφωνώ μαζί του σε κανένα επίπεδο όσα αφορά την "πιθανή" πολιτική/οικονομική ιδεολογία του. Λέω πιθανή, γιατί οι τύποι σαν αυτόν κατευθύνονται περισσότερο με βάση το προσωπικό τους συμφέρον και λιγότερο με βάση κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία.

50 minutes ago, manolis940 said:

Ούτε και εγώ συμφωνώ με τις συγκεκριμένες κινήσεις γιατί κυρίως καταστρέφετε ιδιωτική περιουσία ανθρώπων χαμηλής ή μεσαίας τάξης αλλά το ότι είναι μάταιες και δεν στέλνουν κανένα μήνυμα δεν ισχύει. Μια χαρά στέλνουν το μήνυμα ότι οι Ναζιάριδες δεν έχουν θέση δίπλα μας και μια χαρά όταν κάποιος είναι στον κόσμο του και αναρωτηθεί γιατί ο κόσμος τρελάθηκε ξαφνικά και λίγο ψαχτεί, θα βρει τον λόγο.

Όταν λες δεν κατάλαβα και να ξαναδιαβάσω το σχόλιο σου πιο προσεκτικά, αναφέρεσαι στο παραπάνω? Αν ναι τότε θα προτιμούσα να μου εξηγήσεις το τι ακριβώς έχασα από το κάνω πάλι υποθέσεις.

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Νομίζω ότι ήμουν σαφής όταν ανέφερα ότι και τα 2 άκρα είναι το ίδιο, ειδικά όταν εκφράζονται μέσω της καταστροφής και της απειλής κατά της ανθρώπινης ζωής.

Ποια απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής; Έχει το αμάξι ζωή; Που ζούμε στο animation των cars; 

Δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις. Αν ξεκολλήσει το μυαλό σου απ' το αν είναι σωστή η λάθος κίνηση η συγκεκριμένη δράση στέλνει το μήνυμα του σκοπού της ξεκάθαρα. Μπορείς να την ερμηνεύσεις διαφορετικά; Πχ ότι ο κόσμος που καίει Tesla έχει πρόβλημα με τα Tesla και όχι με τον Musk για παράδειγμα;

Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

Ποια απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής; Έχει το αμάξι ζωή; Που ζούμε στο animation των cars; 

Δεν ξέρω τι δεν καταλαβαίνεις. Αν ξεκολλήσει το μυαλό σου απ' το αν είναι σωστή η λάθος κίνηση η συγκεκριμένη δράση στέλνει το μήνυμα του σκοπού της ξεκάθαρα. Μπορείς να την ερμηνεύσεις διαφορετικά; Πχ ότι ο κόσμος που καίει Tesla έχει πρόβλημα με τα Tesla και όχι με τον Musk για παράδειγμα;

Έπρεπε μάλλον να βάλω ένα η μεταξύ των λέξεων αντί για και, για να είμαι πιο ξεκάθαρος.

Σχετικά με το Πχ ότι ο κόσμος που καίει Tesla έχει πρόβλημα με τα Tesla και όχι με τον Musk για παράδειγμα;  

Προσωπικά, αν κάποιος κατέστρεφε προσωπική μου περιούσια δεν θα με ενδιέφερε καθόλου γιατί το κάνει και μάλλον αυτό δεν θέλεις να καταλάβεις. Δεν μπορώ να βαράω το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος και αν το κάνω ελπίζοντας να το ακούσει, είμαι το λιγότερο ηλίθιος και στην χειρότερη στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το να ξεσπάσω κάπου.

Και δεν υπάρχει το αν είναι σωστή η λάθος η κίνηση, είναι λάθος, χωρίς αλλά , τελεία.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lnoldori είπε

Έπρεπε μάλλον να βάλω ένα η μεταξύ των λέξεων αντί για και, για να είμαι πιο ξεκάθαρος.

Σχετικά με το Πχ ότι ο κόσμος που καίει Tesla έχει πρόβλημα με τα Tesla και όχι με τον Musk για παράδειγμα;  

Προσωπικά, αν κάποιος κατέστρεφε προσωπική μου περιούσια δεν θα με ενδιέφερε καθόλου γιατί το κάνει και μάλλον αυτό δεν θέλεις να καταλάβεις. Δεν μπορώ να βαράω το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος και αν το κάνω ελπίζοντας να το ακούσει, είμαι το λιγότερο ηλίθιος και στην χειρότερη στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το να ξεσπάσω κάπου.

Και δεν υπάρχει το αν είναι σωστή η λάθος η κίνηση, είναι λάθος, χωρίς αλλά , τελεία.

Ξανακολάς στο ίδιο πρόβλημα. Το είπα παραπάνω ότι δεν συμφωνώ με την κίνηση αλλά συνεχίζεις να με αντιμετωπίζεις ως κάποιον που επικροτώ κάτι τέτοιο! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ίσα ίσα όπως είπα ότι βάζει και λεφτά στην τσέπη του Musk; Είναι πιο ξεκάθαρο τώρα που έβαλα κεφαλαία;

Ελπίζω πως ναι οπότε ας πάμε λίγο παρακάτω να δούμε ξανά τι έγραψες πιο πίσω και που είχαν αντίθετη άποψη απ' την δική σου

image.png.0163e57f8bffa7ac082d3e0b4b3e30f9.png

Κάνοντας μια σύνοψη λοιπόν των όσων είπα, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα η συγκεκριμένη κίνηση ότι είναι κατά του Musk και των Ναζιστικών ιδεών που εκφράζει. Δεν είναι απλώς μία ευχαρίστηση κάποιων που την παίρνουν απ' το να καίνε Tesla. Αν ήταν έτσι θα το έκανε ο κόσμος και πριν βγάλει την μάσκα ο μασκαράς.

Δημοσ.
13 hours ago, manolis940 said:

Ξανακολάς στο ίδιο πρόβλημα. Το είπα παραπάνω ότι δεν συμφωνώ με την κίνηση αλλά συνεχίζεις να με αντιμετωπίζεις ως κάποιον που επικροτώ κάτι τέτοιο! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ίσα ίσα όπως είπα ότι βάζει και λεφτά στην τσέπη του Musk; Είναι πιο ξεκάθαρο τώρα που έβαλα κεφαλαία;

Ελπίζω πως ναι οπότε ας πάμε λίγο παρακάτω να δούμε ξανά τι έγραψες πιο πίσω και που είχαν αντίθετη άποψη απ' την δική σου

image.png.0163e57f8bffa7ac082d3e0b4b3e30f9.png

Κάνοντας μια σύνοψη λοιπόν των όσων είπα, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα η συγκεκριμένη κίνηση ότι είναι κατά του Musk και των Ναζιστικών ιδεών που εκφράζει. Δεν είναι απλώς μία ευχαρίστηση κάποιων που την παίρνουν απ' το να καίνε Tesla. Αν ήταν έτσι θα το έκανε ο κόσμος και πριν βγάλει την μάσκα ο μασκαράς.

Οπότε ας πούμε ότι η διαφωνία μας είναι, στο αν τελικά η κίνηση αυτή στέλνει το μήνυμα στο Musk ότι πρέπει να μαζευτεί η όχι. Προσωπικά δεν συμφωνώ, εσύ πιστεύεις πως ναι, οπότε ας το αφήσουμε εδώ.

Απλά με μπέρδεψες αρχικά με κάτι, όπως το μην τρελαίνεστε και ότι τα περισσότερα Tesla ήταν σε μάντρες και αντιπροσωπείες.

Αυτά από εμένα γιατί στο θέμα  δεν προσέφερα τίποτα απολύτως και απλά λέμε τα δικά μας τόση ώρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ήσουν σαφής. Έβαλες στο ίδιο τσουβάλι μία καμπάνια υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων και μίας ιδεολογίας στέρησης δικαιωμάτων όπως η ανθρώπινη ζωή. Αν θες να πεις κάτι άλλο, μπορείς να πεις ένα "Συγνώμη ήταν ατυχής η σύγκριση μου εγώ ήθελα να εκφράσω το ....."

Εγώ δεν έκανα τίποτα παραπάνω, από το να προεκτείνω & να εφαρμόσω το παράλογο σκεπτικό σας κατ' αναλογία σε άλλες περιπτώσεις... Αν διαφωνείς με κάτι ουσιαστικά αυτο-αναιρείς όσα λες. 

Αναφορά σε κείμενο

Συνεπώς: Κανένα επιχείρημα & άποψη δε μπορεί να δικαιολογήσει τον κομπλεξισμό όσων βανδαλίζουν αυτοκίνητα Tesla τυχαίων ανθρώπων (πράξη η οποία όχι απλά δε βρίσκει έρεισμα στη λογική αλλά είναι ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ και έχει ποινικοποιημένο χαρακτήρα διεθνώς). 

Μάθετε να βάζετε τον σεβασμό του νόμου σε προτεραιότητα και πάνω από τις προσωπικές σας αντιπάθειες. Υπάρχει έννομη τάξη και θεμελιωμένα από το νόμο δικαιώματα... Το να δικαιολογείτε/επικροτείτε πράξεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή αντίστοιχα να θεωρείται λογική την φθορά ιδιοκτησίας που υφίσταται κάποιος τυχαίος ιδιοκτήτης οχήματος Tesla, όχι απλά είναι αθέμιτο αλλά θα μετέτρεπε την κοινωνία μας σε ζούγκλα. Κανένα απολύτως επιχείρημα δε πρέπει να υποστηρίζει τέτοιες πράξεις ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΟΝ. Δεν θα έπρεπε καν να ακούγονται τέτοιες απόψεις στο Forum. 

17 ώρες πριν, Lucifer είπε

...

Δεν καταλαβαίνω το νόημα της παράθεσης. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

τώρα;

Εάν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις μπορείς να το κάνεις χωρίς ειρωνία. Ανέπτυξε το σκεπτικό σου χωρίς φόβο και άσε την κοπτο-ραπτική στα σχόλια των random χρηστών. Αν θέλεις να κάνεις παράθεση στα λεγόμενα μου, φρόντισε να κάνεις παράθεση ολόκληρο το κείμενο και όχι μεμονωμένα/αποσπασματικά κομμάτια που αλλοιώνουν την δομή & συλλογισμό του γράφοντος... 

Μίλησε και πες μας ευθέως: Επικροτείς τις εγκληματικές ενέργειες καταστροφής ξένης ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα εις βάρος ιδιοκτητών-οχημάτων Tesla (επειδή έχεις προσωπική εμπάθεια και ενόχληση με το πρόσωπο του Elon).? Εγείρεις τους χρήστες του Insomnia για ανυπακοή προς τον νόμο.? Δικαιολογείς ποινικοποιημένες από τον νομοθέτη συμπεριφορές.? Εάν όχι φρόντισε να το κάνεις ξεκάθαρο προς όσους θεωρούν δικαιολογημένες αυτές τις ενέργειες (χωρίς παιχνίδια παραθέσεων & σημείων στίξης προς όσους υπερασπίζονται το ΛΟΓΙΚΟ, το ΝΟΜΙΜΟ.!). 

Εάν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για απλά-θεμελιώδη ζητήματα δικαίου (όπως το δικαίωμα στην προστασία της ιδιοκτησίας & αποφυγής εγκληματικών πράξεων που θίγουν συμφέροντα άλλων), λυπάμαι αλλά δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την πρόθεση να καλύψω ΕΔΩ τα γενικευμένα κενά γνώσης για τα προστατευόμενα έννομα αγαθά (πόσο μάλλον να καλύψω την εκτεταμένη άγνοια του κόσμου στα πεδία Συνταγματικού & Ποινικού Δικαίου). [...]

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ramarg είπε

Μίλησε και πες μας ευθέως: Επικροτείς τις εγκληματικές ενέργειες καταστροφής ξένης ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα εις βάρος ιδιοκτητών-οχημάτων Tesla (επειδή έχεις προσωπική εμπάθεια και ενόχληση με το πρόσωπο του Elon).? Εγείρεις τους χρήστες του Insomnia για ανυπακοή προς τον νόμο.? Δικαιολογείς ποινικοποιημένες από τον νομοθέτη συμπεριφορές.? Εάν όχι φρόντισε να το κάνεις ξεκάθαρο προς όσους θεωρούν δικαιολογημένες αυτές τις ενέργειες (χωρίς παιχνίδια παραθέσεων & σημείων στίξης προς όσους υπερασπίζονται το ΛΟΓΙΚΟ, το ΝΟΜΙΜΟ.!).

Όχι. Θεωρώ καθυστερημένους όσους βανδαλίζουν ξένη περιουσία εν γένει. Καταλαβαίνω ότι εγείρεται ένα έμμεσο πολιτικό μήνυμα στην παρούσα φάση, αλλά κανείς δε μπορούσε να προβλέψει όταν αγόραζε ένα Τέσλα ή ένα VW ότι ο CEO της εταιρείας θα άρχιζε να χαιρετάει λες και είναι 1933 στο Μόναχο, οπότε η πράξη είναι άκυρη.

Γενικότερα, αν αύριο ο Musk φτιάξει μια καινούρια εταιρεία που πουλάει μηχανάκια ξερωγώ, κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τι αγοράζει και ποιον στηρίζει. Εκεί ο βανδαλισμός έχει μια ηθικότερη βάση που το φάσμα της κυμαίνεται από το "δικαιολογημένο" μέχρι το "καθήκον", ανάλογα ποιος είσαι.

Τέλος, το τι θα εκφράζεται στο forum και τι όχι δε θα μας το πεις εσύ, ένας αυτοαποκαλούμενος "random χρήστης". Το forum είναι ιδιωτικό, διέπεται από κανόνες και ή τους τρως όπως είναι, ή φεύγεις.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lnoldori είπε

Απλά με μπέρδεψες αρχικά με κάτι, όπως το μην τρελαίνεστε και ότι τα περισσότερα Tesla ήταν σε μάντρες και αντιπροσωπείες.

Δεν το είπα εγώ αυτό :P Αλλά να σου πω κάτι. Μην τρελαίνεσαι αν δεν είσαι ο μαντράς 😜

Πάντως συμφωνώ και με τον Lucifer στο κομμάτι του βανδαλισμού που το έχει εκφράσει αυτό που θέλω να πω καλύτερα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Lucifer είπε

Όχι. Θεωρώ καθυστερημένους όσους βανδαλίζουν ξένη περιουσία εν γένει. Καταλαβαίνω ότι εγείρεται ένα έμμεσο πολιτικό μήνυμα στην παρούσα φάση, αλλά κανείς δε μπορούσε να προβλέψει όταν αγόραζε ένα Τέσλα ή ένα VW ότι ο CEO της εταιρείας θα άρχιζε να χαιρετάει λες και είναι 1933 στο Μόναχο, οπότε η πράξη είναι άκυρη.

Γενικότερα, αν αύριο ο Musk φτιάξει μια καινούρια εταιρεία που πουλάει μηχανάκια ξερωγώ, κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τι αγοράζει και ποιον στηρίζει. Εκεί ο βανδαλισμός έχει μια ηθικότερη βάση που το φάσμα της κυμαίνεται από το "δικαιολογημένο" μέχρι το "καθήκον", ανάλογα ποιος είσαι.

Τέλος, το τι θα εκφράζεται στο forum και τι όχι δε θα μας το πεις εσύ, ένας αυτοαποκαλούμενος "random χρήστης". Το forum είναι ιδιωτικό, διέπεται από κανόνες και ή τους τρως όπως είναι, ή φεύγεις.

Καταρχήν μάθε να εκφράζεσαι χωρίς να προσβάλλεις και να ειρωνεύεσαι (έτσι θα γίνεται σεβαστή η γνώμη σου). Κανείς δεν σου έκανε προσωπική αναφορά, ούτε δέχθηκες προσωπική επίθεση για να εκφράζεσαι με αυτό τον τρόπο. Θέλεις να γράψεις κάτι ουσιαστικό, να αναλύσεις το σκεπτικό σου με επιχειρήματα, ευχαρίστως να κάνουμε κουβέντα. Όταν όμως προσβάλλεις (γενικά, άμεσα ή έμμεσα)  πιστεύεις πώς με αυτή τη συμπεριφορά σέβεσαι τους κανόνες του forum.? Τί παράδειγμα δίνεις αλήθεια στους λοιπούς χρήστες.? Αν όντως υπήρξες Moderator κάποτε, η συμπεριφορά σου θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.. Αν σε ενοχλεί ο χαιρετισμός και οι απόψεις του Elon, εσύ πώς διαφοροποιείσαι από αυτό που κοροϊδεύεις και τί δείχνεις στους άλλους.? Θα σου πω εγώ... Δείχνεις ότι το forum έχει κανόνες πολλών ταχυτήτων, που δεν εφαρμόζονται καθολικά, και κάποιοι αν θέλουν τους παραβιάζουν... Και εάν βρεθεί κάποιος σαν εμένα και το αναδείξει, τον βγάζουμε λάθος και τον διώχνουμε... Εύγε... Θα σε θεωρήσω ξεχωριστή περίπτωση mod, ακριβώς γιατί πρώτη φορά βλέπω τέτοια συμπεριφορά, και δεν θέλω να βάλω στο ίδιο τσουβάλι όλους τους υπόλοιπους mod που συζητάμε χρόνια & κάνουν εξαιρετικά/εύστοχα το έργο τους. Αλίμονο αν το forum φτιάχτηκε μόνο για όσους έχουν ταύτιση απόψεων με τους διαχειριστές (αυτό θα ήταν χειρότερη μορφή φασισμού/ναζισμού από αυτήν που επικρίνεις στο πρόσωπο του Elon = ο οποίος παραδόξως έδωσε ελευθερία λόγου στο X). Λίγη μελέτη φίλε/φίλη Lucifer για την Διαλεκτική του Σωκράτη δεν βλάπτει (από αυτήν προέρχεται η έννοια το διαλόγου)Όποιος διαλέγεται λοιπόν μαζί σου, και φανερώνει τις ακραίες συνέπειες των θέσεων σου, δεν είναι εχθρός αλλά φίλος σου καθώς σε βοηθά να σκεφτείς σωστά & να βρεις μόνος σου αλήθειες που έχεις ''ξεχάσει'' (βασικές γνώσεις Φιλοσοφικού Λόγου). Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου προτείνω βιβλιογραφία Λυκείου για να ξεκινήσεις, καθώς είναι εύπεπτη για το ευρύ κοινό.

Ως προς το νομικό κομμάτι τώρα (επειδή εξ ιδιότητας δεν μπορώ να ακούω νομικές ασυναρτησίες), πρέπει να μάθεις ότι οι κανόνες του forum είναι ξεκάθαρα κατώτερης τυπικής ισχύος σε σχέση με το Σύνταγμα & το σύστημα κανόνων δικαίου που έχει θεσπίσει ο Νομοθέτης. Σε καμία περίπτωση το forum δεν είναι εδώ για να παραβιάζει την εγχώρια νομοθεσία, ούτε για να  παράσχει άσυλο με τους κανόνες του σε χρήστες που συζητούν/εξαίρουν/επικροτούν/οργανώνουν/παρακινούν σε βία & εγκληματικές πράξεις. Αρχικά καταδικάζεις την φθορά ξένης ιδιοκτησίας και λίγο παρακάτω αυτο-αναιρείς τον εαυτό σου. Και μόνο το γεγονός ότι προσπαθείς (ακόμα και τώρα) να αποδώσεις ηθική βάση σε μία εξόχως ανήθικη πράξη (φθορά ξένης ιδιοκτησίας) η οποία αποδοκιμάζεται διεθνώς από όλες τις έννομες τάξεις, είναι ενδεικτικό του σύμπαντος στο οποίο ζεις. Ακόμα και αν ο Elon ίδρυε μία νέα εταιρία πώλησης δικύκλων (μετά από έναν ακραία ρατσιστικό λόγο), και πάλι δεν θα είχες το δικαίωμα να βλάψεις το περιουσιακό αγαθό ενός τυχαίου περαστικού που τυγχάνει να έχει μηχανή συγκεκριμένης μάρκας. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ & ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ δεν δικαιολογεί την διενέργεια παράνομων πράξεων που προσβάλλουν έννομα αγαθά τρίτων (εμπέδωσε το). Το φάσμα ενεργειών & δυνατότητων ενάντια σε πράξεις που θεωρείς ότι σε βλάπτουν το ορίζει ο Νομοθέτης με τρόπο αποκλειστικό. Κανένα forum & καμία έννομη τάξη δε θα σου επιτρέψει να πάρεις το νόμο στα χέρια σου ακόμα και αν όντως έχεις υποστεί βλάβη με κάποιο τρόπο (εκτός αν θαυμάζεις χώρες χωρίς ουσιαστικό κράτος δικαίου). Εξαρχής αυτό υποστήριξα με τρόπο σαφή. Εάν διαφωνείς με τις απόψεις κάποιου (εν προκειμένω του Elon) και θεωρείς ότι η κερδοφορία της επιχείρησης του χρηματοδοτεί κάτι σκοτεινό, έχεις το δικαίωμα εκ του νόμου να κινηθείς νομικά εναντίον του & εναντίον της εταιρίας του (φρόντισε όμως να το κάνεις με αποδείξεις και όχι με συνωμοσιολογίες του νου). Το να τα βάζεις με random χρήστες που υπερασπίζονται το Νόμο δεν οδηγεί πουθενά...

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να ειναι Καπου μεταξυ βαρεμαρας ketamine λιθιο κ φασμα αυτισμού..

Υπαρχουν ηδη βανδαλισμοι με χαρακιες κ σβαστιγκες σε θεσ.κη κ κλασσικα εξαρχεια... 

Παρολ αυτα Σημερα Δευτερα για πρωτη φορα μετα απο μηνες ανεβαινει η αμερικανικη στοκ αγορα αφου ο τραμπ εκανε πισω στους δασμους..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, ramarg said:

Ως προς το νομικό κομμάτι τώρα (επειδή εξ ιδιότητας δεν μπορώ να ακούω νομικές ασυναρτησίες), πρέπει να μάθεις ότι οι κανόνες του forum είναι ξεκάθαρα κατώτερης τυπικής ισχύος σε σχέση με το Σύνταγμα & το σύστημα κανόνων δικαίου που έχει θεσπίσει ο Νομοθέτης. Σε καμία περίπτωση το forum δεν είναι εδώ για να παραβιάζει την εγχώρια νομοθεσία, ούτε για να  παράσχει άσυλο με τους κανόνες του σε χρήστες που συζητούν/εξαίρουν/επικροτούν/οργανώνουν/παρακινούν σε βία & εγκληματικές πράξεις. Αρχικά καταδικάζεις την φθορά ξένης ιδιοκτησίας και λίγο παρακάτω αυτο-αναιρείς τον εαυτό σου. Και μόνο το γεγονός ότι προσπαθείς (ακόμα και τώρα) να αποδώσεις ηθική βάση σε μία εξόχως ανήθικη πράξη (φθορά ξένης ιδιοκτησίας) η οποία αποδοκιμάζεται διεθνώς από όλες τις έννομες τάξεις, είναι ενδεικτικό του σύμπαντος στο οποίο ζεις. Ακόμα και αν ο Elon ίδρυε μία νέα εταιρία πώλησης δικύκλων (μετά από έναν ακραία ρατσιστικό λόγο), και πάλι δεν θα είχες το δικαίωμα να βλάψεις το περιουσιακό αγαθό ενός τυχαίου περαστικού που τυγχάνει να έχει μηχανή συγκεκριμένης μάρκας. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ & ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ δεν δικαιολογεί την διενέργεια παράνομων πράξεων που προσβάλλουν έννομα αγαθά τρίτων (εμπέδωσε το). Το φάσμα ενεργειών & δυνατότητων ενάντια σε πράξεις που θεωρείς ότι σε βλάπτουν το ορίζει ο Νομοθέτης με τρόπο αποκλειστικό. Κανένα forum & καμία έννομη τάξη δε θα σου επιτρέψει να πάρεις το νόμο στα χέρια σου ακόμα και αν όντως έχεις υποστεί βλάβη με κάποιο τρόπο (εκτός αν θαυμάζεις χώρες χωρίς ουσιαστικό κράτος δικαίου). Εξαρχής αυτό υποστήριξα με τρόπο σαφή. Εάν διαφωνείς με τις απόψεις κάποιου (εν προκειμένω του Elon) και θεωρείς ότι η κερδοφορία της επιχείρησης του χρηματοδοτεί κάτι σκοτεινό, έχεις το δικαίωμα εκ του νόμου να κινηθείς νομικά εναντίον του & εναντίον της εταιρίας του (φρόντισε όμως να το κάνεις με αποδείξεις και όχι με συνωμοσιολογίες του νου). Το να τα βάζεις με random χρήστες που υπερασπίζονται το Νόμο δεν οδηγεί πουθενά...

Είσαι σίγουρα νομικός?

Αν ναι, θα ήθελα να μου υποδείξεις ποιος νόμος απαγορεύει σε ένα πολίτη μιας δημοκρατικής χώρας με σύνταγμα να "συζητεί/εξαίρει/επικροτεί" εγκλήματα κατα περιουσίας. Τα περί "οργάνωσης" και "παρακίνησης" είναι τουλάχιστον γελοία για να μην πω συκοφαντικά για τον κόσμο που συμμετέχει στο thread. Επίσης είμαι περίεργος πως το φόρουμ "παράγει άσυλο" στους χρήστες που "συζητούν/εξαίρουν/επικροτούν" και ποιος είναι ο νόμος που του επιβάλει να τους λογοκρίνει και με ποια  αιτιολογία. Και αν το πας στην -ας πούμε- αμφίβολης συνταγματικότητας αντιτρομοκρατική νομοθεσία θα πρέπει να εξηγήσεις και πως η φθορά σε ένα αυτοκίνητο επειδή αυτό είναι μάρκας Tesla είναι τρομοκρατία. Ανυπομονώ.

Μετά θα ήθελα να μου υποδείξεις ποιος είναι αυτός ο διεθνής νόμος που καθορίζει τι είναι ηθικό και τι "εξόχως ανήθικο".

Και όταν/αν τους βρεις αυτούς τους νόμους θέλω να μου εξηγήσεις πως εφαρμόζονται στην περίπτωση ενός σκατόψυχου δισεκατομμυριούχου που "συζήτησε/εξήρε/επικρότησε", κάνοντας δύο φορές τη γνωστή χειρονομία μπροστά σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές, το ναζισμό. Απ' ότι θυμάμαι, εκτός από θανάτους σε κρεματόρια και στα μέτωπα, ανείπωτη μιζέρια και θηριωδίες ο ναζισμός και οι ναζί προκάλεσαν αναρίθμητα εγκλήματα και κατά περιουσίας, ιδιωτικής και δημόσιας. 

Θα το εκτιμούσα αν απάνταγες μόνο στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα παραπάνω και όχι με τα strawman arguments που χρησιμοποιείς στο quote αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

Επεξ/σία από Spyros7
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...