Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, great είπε

ναι αλλα λεει GR το range, εκει μπερδευτηκα , εχει διαλεξει ελληνικο server για το VPN

βάζουμε οποία χώρα θέλουμε. Υποτίθεται ότι υπαρχει zero log απο το VPN. προσωπικά βεβαια βάζω από άλλη γειτονική χώρα (για τον φόβο των Ιουδαιων). Κανονικα δεν απαιτείται αυτό.

• Απαντ. 643
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, great είπε

ναι αλλα λεει GR το range, εκει μπερδευτηκα , εχει διαλεξει ελληνικο server για το VPN

Ναι σωστα εχω διαλεξει ελληνικο  server, απο την στιγμη που δεν αναγνωριζεται η τοποθεσια μου , λιγο με νοιαζει.  για την ip (good to know).  Η γραμμη ηταν 1000/1000 απο ιναλαν ,αλλα εληξε το συμβολαιο με την προσφορα 24e και πηγε στα 34e και δεν ηθελα δωσω παραπάνω αυτή τη στιγμή ίσως στο μέλλον μπορεί να κάνω πάλι αναβάθμιση.
αν ξερει καποιος για το θεμα του qbitorrent...??

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpalakis είπε

Ναι σωστα εχω διαλεξει ελληνικο  server, απο την στιγμη που δεν αναγνωριζεται η τοποθεσια μου , λιγο με νοιαζει.  για την ip (good to know).  Η γραμμη ηταν 1000/1000 απο ιναλαν ,αλλα εληξε το συμβολαιο με την προσφορα 24e και πηγε στα 34e και δεν ηθελα δωσω παραπάνω αυτή τη στιγμή ίσως στο μέλλον μπορεί να κάνω πάλι αναβάθμιση.
αν ξερει καποιος για το θεμα του qbitorrent...??

Διάβασε εδώ που έγραψα πως "δένεις" οποιοδήποτε vpn με qbitorrent https://www.insomnia.gr/forums/topic/840738-vpn-αλλά-ποιό/#findComment-60828945

Με την ευκαιρία έχουμε όλα ίδια μάλλον + Ιναλαν 300/300  + surfshark + Cudy 3000 v1😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ak156 είπε

Διάβασε εδώ που έγραψα πως "δένεις" οποιοδήποτε vpn με qbitorrent https://www.insomnia.gr/forums/topic/840738-vpn-αλλά-ποιό/#findComment-60828945

Με την ευκαιρία έχουμε όλα ίδια μάλλον + Ιναλαν 300/300  + surfshark + Cudy 3000 v1😁

Σε ευχαριστω, το ειδα το ποστ σου, αλλα δεν μου δινει τις ιδιες επιλογες...o λογος που το εχω στο  router  (φανταζομαι ολοι μας για τον ιδιο λογο) , ειναι για να μην κατεβαζω software per device.

Screenshot 2025-08-27 at 16.32.03.png

Δημοσ.

Εντελώς δωρεάν VPN με έδρα την Ελβετία, το λειτουργεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρηματοδοτείται με δωρεές και υπόσχεται αφενός πλήρη προστασία προσωπικών δεδομένων με no logs policy και κανένα όριο χρήσης, είτε χρονικό είτε δεδομένων. 

Αλλά δεν αναφέρει αν υποστηρίζει p2p.

https://vpnly.com

Δημοσ.
17 ώρες πριν, imvrios είπε

Εντελώς δωρεάν VPN με έδρα την Ελβετία, το λειτουργεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρηματοδοτείται με δωρεές και υπόσχεται αφενός πλήρη προστασία προσωπικών δεδομένων με no logs policy και κανένα όριο χρήσης, είτε χρονικό είτε δεδομένων. 

Αλλά δεν αναφέρει αν υποστηρίζει p2p.

https://vpnly.com

Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος;; 

Σε ερώτηση που έκανα στο τμήμα υποστήριξης που έχουν με διαβεβαίωσαν ότι διατηρούν no-logs policy, αλλά δεν μου επιβεβαίωσαν ότι κατέχουν ram servers. 

Ρώτησα και για livestreaming και διαβεβαίωσαν ότι είναι ασφαλές. 

Από θέμα ταχύτητας δεν ξέρω τι παίζει.. 

• Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, imvrios said:

Εντελώς δωρεάν VPN με έδρα την Ελβετία, το λειτουργεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρηματοδοτείται

2 hours ago, kyrstallone said:

Το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος;; 

Ούτε που θα το άγγιζα όμως. 

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 29/8/2025 στις 5:14 ΜΜ, kallair είπε

Οταν κατι ειναι δωρεάν, τοτε το προϊον εισαι εσυ....

Χωρίς να διαφωνώ στην αρχή, πράγματι ισχύει το "If the product is free, you are the product".

Όμως σε πόσες "δωρεάν" υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε δεν ισχύει αυτό? ( Facebook, Google κλπ). Όμως πρακτικά το αποδεχόμαστε γιατί και εμείς κάνουμε την δουλειά μας "δωρεάν" (άσχετα εάν αυτοί βγάζουν τα μαλλιοκέφαλά τους από την χρήση των δεδομένων μας).

Άρα σε μία τέτοια "δωρεάν" υπηρεσία vpn, το βασικό ερώτημα είναι εάν θα λειτουργήσει πράγματι με "no logs", χωρίς έκθεση της IP μας, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις συνήθειές μας για αθέμιτους σκοπούς (δεν περιλαμβάνω την διαφήμιση σε αυτές) κλπ. Κοινώς εάν θα είναι πράγματι ένα vpn με no logs ή όχι.

Ε μάλλον οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσουμε σαν "πειραματόζωα"/testers που θα αποδείξουν την αξιοπιστία ή όχι ενός τέτοιου νέου/αδοκίμαστου free vpn.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ak156 είπε

Χωρίς να διαφωνώ στην αρχή, πράγματι ισχύει το "If the product is free, you are the product".

Όμως σε πόσες "δωρεάν" υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε δεν ισχύει αυτό? ( Facebook, Google κλπ). Όμως πρακτικά το αποδεχόμαστε γιατί και εμείς κάνουμε την δουλειά μας "δωρεάν" (άσχετα εάν αυτοί βγάζουν τα μαλλιοκέφαλά τους από την χρήση των δεδομένων μας).

Άρα σε μία τέτοια "δωρεάν" υπηρεσία vpn, το βασικό ερώτημα είναι εάν θα λειτουργήσει πράγματι με "no logs", χωρίς έκθεση της IP μας, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις συνήθειές μας για αθέμιτους σκοπούς (δεν περιλαμβάνω την διαφήμιση σε αυτές) κλπ. Κοινώς εάν θα είναι πράγματι ένα vpn με no logs ή όχι.

Ε μάλλον οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσουμε σαν "πειραματόζωα"/testers που θα αποδείξουν την αξιοπιστία ή όχι ενός τέτοιου νέου/αδοκίμαστου free vpn.

Μα ισα ισα τα παραδειγματα που ανεφερες (fb και google) ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του if the product is free, you are the product. Eιδικα το facebook σου λεει αν δεν θες να βλεπεις διαφημίσεις, πληρωσε συνδρομη απροκαλυπτα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kallair είπε

Μα ισα ισα τα παραδειγματα που ανεφερες (fb και google) ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του if the product is free, you are the product. Eιδικα το facebook σου λεει αν δεν θες να βλεπεις διαφημίσεις, πληρωσε συνδρομη απροκαλυπτα.

Δηλαδή τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες? Αυτό ακριβώς λέω. Παρόλο που ξέρουμε ότι είμαστε το προιόν εκεί το αποδεχόμαστε γιατί κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ την δουλειά μας😉...εν γνώσεις μας (και πρακτικά με την πλήρη συμφωνία μας -αλλιώς μην χρησιμοποιείτε καν smartphone - ένα παλιό Nokia θα είναι άψογο για την επικοινωνία μας).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ak156 είπε

Δηλαδή τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες? Αυτό ακριβώς λέω. Παρόλο που ξέρουμε ότι είμαστε το προιόν εκεί το αποδεχόμαστε γιατί κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ την δουλειά μας😉...εν γνώσεις μας (και πρακτικά με την πλήρη συμφωνία μας -αλλιώς μην χρησιμοποιείτε καν smartphone - ένα παλιό Nokia θα είναι άψογο για την επικοινωνία μας).

ε πως λες αυτο ακριβως ρε συ;;; χαχαχαχα

"Όμως σε πόσες "δωρεάν" υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε δεν ισχύει αυτό? ( Facebook, Google κλπ)."

Θα συμφωνουσα αν ελεγες "ο τροπος πληρωμης, αναγκαστικα, ειναι με τα δεδομενα μας". αλλα η απο πανω προταση που εγραψες δεν ισχυει ουτε στο 1%, τελειως λαθος διατυπωση για αυτο που φανταζομαι οτι ηθελες να πεις. 

Και επειδη τα δεδομενα μας (και τον κ@@@ μας) ειναι αυτο που θελουμε να προφυλαξουμε, ενας λογος παραπανω που σε vpn δεν πας σε free.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kallair είπε

ε πως λες αυτο ακριβως ρε συ;;; χαχαχαχα

"Όμως σε πόσες "δωρεάν" υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε δεν ισχύει αυτό? ( Facebook, Google κλπ)."

Θα συμφωνουσα αν ελεγες "ο τροπος πληρωμης, αναγκαστικα, ειναι με τα δεδομενα μας". αλλα η απο πανω προταση που εγραψες δεν ισχυει ουτε στο 1%, τελειως λαθος διατυπωση για αυτο που φανταζομαι οτι ηθελες να πεις. 

Και επειδη τα δεδομενα μας (και τον κ@@@ μας) ειναι αυτο που θελουμε να προφυλαξουμε, ενας λογος παραπανω που σε vpn δεν πας σε free.

Οταν καταλάβεις ότι το "δεν ισχύει αυτό?" ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ είναι η έκφραση που λέμε καθημερινά θέλοντας να τονίσουμε ότι πράγματι ισχύει αυτό😉, και εσύ θέλεις να το "μεταφράσεις" στο ότι λέω "ΔΕΝ" ισχύει η φράση/έκφραση .....ΕΛΕΟΣ...πια ....από όλα τα συμφραζόμενα καταλαβαίνεις ακριβώς τι λέω. Απλά έτσι για να ανταλάσσουμε ποστ? Άντε καλή συνέχεια γιατί αλλιώς δεν θα βγάλουμε άκρη.

*** Και τώρα που βρήκα λίγο χρόνο, ορίστε και τι σου απαντάει ακόμα και το ΑΙ για την φράση μου😁

Screenshot 2025-08-30 201532.png

Επεξ/σία από ak156
Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα!! Θα περάσω κι εγώ σε vpn, κτλ. και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Έχω καταλήξει στο nord vpn γιατί διαβάζω πως είναι από τα πολύ καλά της αγοράς και καλύπτει όλες τις ανάγκες (ασφάλεια, κτλ.). Η χρήση μου σε pc είναι (torrents, streaming, download videos/music) και στην τηλεόραση (Sony - android tv) θέλω να βλέπω μέσω του stremio όπως έκανα και παλιότερα χωρίς πρόβλημα. Θα βάλω και το real debrid για γρήγορο streaming. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως η γραμμή που έχω τώρα είναι 50mbps και αγχώνομαι μήπως πέσει πολύ με το vpn και δεύτερον στην τηλεόραση με το stremio αφού είναι android tv, απλά θα κατεβάσω την εφαρμογή της nord, θα το σετάρω και θα είμαι οκ; Γιατί διαβάζω και για ρούτερ που παίρνουν vpn αλλά καταλαβαίνω πως αυτά χρειάζονται για τηλεοράσεις που δεν έχουν επίσημα την εφαρμογή του vpn στο store ή κάνω λάθος; Με νοιάζει να δουλεύει σωστά το kill switch στην τηλεόραση ή στο κινητό με την αντίστοιχη εφαρμογή της nord.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος. 🙂🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ganondorf είπε

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως η γραμμή που έχω τώρα είναι 50mbps και αγχώνομαι μήπως πέσει πολύ με το vpn και δεύτερον στην τηλεόραση με το stremio αφού είναι android tv, απλά θα κατεβάσω την εφαρμογή της nord, θα το σετάρω και θα είμαι οκ; Γιατί διαβάζω και για ρούτερ που παίρνουν vpn αλλά καταλαβαίνω πως αυτά χρειάζονται για τηλεοράσεις που δεν έχουν επίσημα την εφαρμογή του vpn στο store ή κάνω λάθος;

Εγώ παρόλο που έχω ρούτερ που "παίρνει" vpn, αποφάσισα τόσο σε Android Smart TV (TCL 65C805) όσο και σε διάφορα Android TV boxes που έχω, να βάλω το app του vpn (στην περίπτωσή μου surfshark -που έχει και kill switch και ότι άλλη ρύθμιση θα ήθελα). Για την ταχύτητα και να μην πέσει πολύ θα πρέπει να επιλέξεις πρωτόκολλο wireguard (στο nord vpn το λένε nordlynx το δικό τους) στο vpn (εκεί συνήθως έχει μικρή απώλεια).

Επεξ/σία από ak156
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...