Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ganondorf είπε

Καλημέρα στην ομάδα!! Θα περάσω κι εγώ σε vpn, κτλ. και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Έχω καταλήξει στο nord vpn γιατί διαβάζω πως είναι από τα πολύ καλά της αγοράς και καλύπτει όλες τις ανάγκες (ασφάλεια, κτλ.). Η χρήση μου σε pc είναι (torrents, streaming, download videos/music) και στην τηλεόραση (Sony - android tv) θέλω να βλέπω μέσω του stremio όπως έκανα και παλιότερα χωρίς πρόβλημα. Θα βάλω και το real debrid για γρήγορο streaming. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως η γραμμή που έχω τώρα είναι 50mbps και αγχώνομαι μήπως πέσει πολύ με το vpn και δεύτερον στην τηλεόραση με το stremio αφού είναι android tv, απλά θα κατεβάσω την εφαρμογή της nord, θα το σετάρω και θα είμαι οκ; Γιατί διαβάζω και για ρούτερ που παίρνουν vpn αλλά καταλαβαίνω πως αυτά χρειάζονται για τηλεοράσεις που δεν έχουν επίσημα την εφαρμογή του vpn στο store ή κάνω λάθος; Με νοιάζει να δουλεύει σωστά το kill switch στην τηλεόραση ή στο κινητό με την αντίστοιχη εφαρμογή της nord.

Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος. 🙂🙂

Εφ' όσον η tv σου είναι android, μια χαρά υποστηρίζει το app του Nord vpn. Το σετάρισμα θα είναι πανεύκολο υποθέτω αν έχεις βασικές γνώσεις. Το θέμα είναι οτι το Nord vpn όπως και η πλειοψηφία των vpn στο android tv, δεν υποστηρίζουν kill switch, οπότε μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος σε περίπτωση που πέσει ξαφνικά η σύνδεση.

Η λύση σε αυτό είναι ή να πάρεις after market router και να του κοτσάρεις το vpn, ή να αγοράσεις άλλο vpn που έχει kill switch. Βέβαια, αφού λες οτι θα στριμάρεις μόνο από real debrid, θεωρητικά δεν χρειάζεσαι vpn καθόλου στην τηλεόραση.

• Like 1
  • Απαντ. 643
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ak156 είπε

Εγώ παρόλο που έχω ρούτερ που "παίρνει" vpn, αποφάσισα τόσο σε Android Smart TV (TCL 65C805) όσο και σε διάφορα Android TV boxes που έχω, να βάλω το app του vpn (στην περίπτωσή μου surfshark -που έχει και kill switch και ότι άλλη ρύθμιση θα ήθελα). Για την ταχύτητα και να μην πέσει πολύ θα πρέπει να επιλέξεις πρωτόκολλο wireguard (στο nord vpn το λένε nordlynx το δικό τους) στο vpn (εκεί συνήθως έχει μικρή απώλεια).

21 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

Εφ' όσον η tv σου είναι android, μια χαρά υποστηρίζει το app του Nord vpn. Το σετάρισμα θα είναι πανεύκολο υποθέτω αν έχεις βασικές γνώσεις. Το θέμα είναι οτι το Nord vpn όπως και η πλειοψηφία των vpn στο android tv, δεν υποστηρίζουν kill switch, οπότε μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος σε περίπτωση που πέσει ξαφνικά η σύνδεση.

Η λύση σε αυτό είναι ή να πάρεις after market router και να του κοτσάρεις το vpn, ή να αγοράσεις άλλο vpn που έχει kill switch. Βέβαια, αφού λες οτι θα στριμάρεις μόνο από real debrid, θεωρητικά δεν χρειάζεσαι vpn καθόλου στην τηλεόραση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Πιστεύω πως πήγαν όλα καλά. Έβαλα Nord (2 χρόνια) και Real debrid και όλα κυλάνε σφαίρα. Η ταχύτητα σε speed test κλειδώνει γύρω στα 45 με το vpn οπότε δεν χάνω πολύ και οι ταινίες στριμάρουν πολύ καλά σε αρχεία που δοκίμασα των 30gb (4k/hdr). Για την tv δυστυχώς δεν έχω kill switch αλλά κατέβασα το monitor dot όποτε μπορεί να βγαίνει εκτός το vpn και από μόνη της μου βγάζει μεγάλο μήνυμα ότι το vpn είναι off.  Δεν είναι η ιδανική λύση αλλά επειδή κάνω μόνο εγώ χρήση θέλω να πιστεύω πως θα είναι υπό έλεγχο η όλη φάση. Τώρα αν είναι να φάω πρόστιμο για τα 10" που θα κάνω για να σταματήσω το streaming, τι να πω... 😂😂😂😂

Επεξ/σία από Ganondorf
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ganondorf είπε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Πιστεύω πως πήγαν όλα καλά. Έβαλα Nord (2 χρόνια) και Real debrid και όλα κυλάνε σφαίρα. Η ταχύτητα σε speed test κλειδώνει γύρω στα 45 με το vpn οπότε δεν χάνω πολύ και οι ταινίες στριμάρουν πολύ καλά σε αρχεία που δοκίμασα των 30gb (4k/hdr). Για την tv δυστυχώς δεν έχω kill switch αλλά κατέβασα το monitor dot όποτε μπορεί να βγαίνει εκτός το vpn και από μόνη της μου βγάζει μεγάλο μήνυμα ότι το vpn είναι off.  Δεν είναι η ιδανική λύση αλλά επειδή κάνω μόνο εγώ χρήση θέλω να πιστεύω πως θα είναι υπό έλεγχο η όλη φάση. Τώρα αν είναι να φάω πρόστιμο για τα 10" που θα κάνω για να σταματήσω το streaming, τι να πω... 😂😂😂😂

Πάντως το surfshark εχει kill switch στο Android app του. Σημαντικό πλεονέκτημα για οσους θελουν vpn για Αντροιντ συσκευές, οπως εγω. Ασχετα εαν εχω και το ,cudy 3000 router. Μαλιστα ξεκινησα με nord και την φθηνη λυση με το scam που αποκαλυφθηκε εκει (g2a)....μετσ την "ψωνισα" με αυτους στο nord (δεν τους θεωρω αμοιρους ευθυνων) πηγα σε surfshark...και για αλλη μια φορά αποδείχθηκε οτι  "ουδεν κακόν αμοιγές καλού"😀

• Like 1
Δημοσ.

Σκέφτομαι και εγώ πλέον για κάποιο vpn για προβολή από android tv μόνο stremio. 
Οπότε ψάχνω εκτοσ του zero log, να έχει και kill switch για android tv. 

Εκτός από ipvanish και surfshark , που διάβασα εδώ μέσα, έχουμε άλλες επιλογές;

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλα, θα είμαι καλά με μια από τις 2 αυτές επιλογές;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, tsagod είπε

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλα, θα είμαι καλά με μια από τις 2 αυτές επιλογές;

Για να μην γίνομαι κουραστικός θα πω για τελευταία φορά ότι το app surfshark το έχω εγκαταστήσεις σε 2   65άρες Android/Google TV τηλεοράσεις και σε 4 TVbox. Τελείως δοκιμαστικά δε και σε Android Smartphone και Android Tablet.  Έχει τα πάντα (και kill switch φυσικά). Για όλα τα υπόλοιπα ας πουν άλλοι.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsagod είπε

Μια χαρά είναι το Surfshark. Μην ψάχνεστε ρε παιδιά τόσο πολύ μεταξύ των κορυφαίων VPN. Όλα πάνω κάτω τα ίδια κάνουν, πόσο μάλλον για απλά πράγματα όπως streaming. 

Εκτός αν το θέλετε για άλλα σούπερ ντούπερ παράνομα, που εκεί δεν σας σώζει κανείς (και καλά κάνει).

• Like 2
Δημοσ.

εγω εχω το Surfshark σε συνδυασμό με το Cudy 3000 router, ρυθμισμένο με WireGuard, με καλή ταχύτητα.
ελέγχεις μέσω της εφαρμογής του Cudy ποια συσκευή θα περνάει από VPN και ποια όχι.
Όλα λειτουργούν σωστά, και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.  Εκτός από το ότι μερικές φορές,  ενω μπορεις να συνδεθεις σε διαφορα sites, όταν απενεργοποιείς το VPN από το κινητό σου, προσπαθείς να κάνεις αναζήτηση και δεν συνδέεται η το αντιστροφο,  πρεπει να βγεις εκτος VPN  για να φορτωσει την σελιδα ... DNS η γεωγραφικη περιοχη ( server ελβετιας) θεμα μαλλον.
επισης αν θελω να δω amazon prime βλεπει οτι ειναι σε VPN και δεν σε αφηνει.

viber_image_2025-09-01_19-19-55-025.jpg

Δημοσ.
22 ώρες πριν, gregpec2 είπε

Μια χαρά είναι το Surfshark. Μην ψάχνεστε ρε παιδιά τόσο πολύ μεταξύ των κορυφαίων VPN. Όλα πάνω κάτω τα ίδια κάνουν, πόσο μάλλον για απλά πράγματα όπως streaming. 

Εκτός αν το θέλετε για άλλα σούπερ ντούπερ παράνομα, που εκεί δεν σας σώζει κανείς (και καλά κάνει).

Αυτό ακριβώς 

Εγώ δεύτερη φορά Surfshark VPN και πάλι ευχαριστημένος είμαι δεν έχω θέματα 

Και αν είστε τσιπιδες υπάρχει ακόμα το  discount για 2-3 μήνες με 0,03€ (μέσω ενεμπα ) , για την ακρίβεια λέει ότι έληξε το 3μηνο κλειδί αλλά εγώ πήρα το 2μηνο και μου έδωσε 3 μήνες δώρο για κάποιο λόγο (εντάξει και εγώ τσιπης κλαμπ είμαι  το ξανά πήρα δεύτερη φορά το κλειδί αυτό με άλλη κάρτα , απλά θέλω να έχω VPN συγκεκριμένους μήνες οπότε ακόμα δεν ξέρω πως θα παίξω μπάλα ) 

Δημοσ.

πρεπει να βαλω στο android box στη κοπέλα μου που βλεπει stremio. Θα παω με surfshark, το kill switch ειναι σε καποιο + πακέτο ή και το starter κάνει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, great είπε

πρεπει να βαλω στο android box στη κοπέλα μου που βλεπει stremio. Θα παω με surfshark, το kill switch ειναι σε καποιο + πακέτο ή και το starter κάνει ?

Είναι μέσα στο βασικό πακέτο.

Επίσης ένα μικρό τιπ....εκτός του kill switch μπορεί να ορίσει και ποια app να εξαιρούνται από vpn....π.χ. εγώ έχω βάλει να εξαιρείται ο Ant1+ (που έχω με δωρεάν 9μηνη συνδρομή) που το τσακίζει η γυναίκα μου😁...αυτό βέβαια σε Android/Google Smart TV....σε μη πιστοποιημένο Android TVbox δεν παίζει Ant1+.

Επεξ/σία από ak156
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, great είπε

Το kill switch είναι ενσωματωμένο στο app του Surfshark. Αρκεί μόνο να το ενεργοποιήσεις, κι έτσι όταν τυχόν πέσει το vpn, θα είσαι καλυμμένος.

14 λεπτά πριν, ak156 είπε

]π.χ. εγώ έχω βάλει να εξαιρείται ο Ant1+ (που έχω με δωρεάν 9μηνη συνδρομή) που το τσακίζει η γυναίκα μου😁...

Βασικά έπρεπε να υπάρχει επιλογή να πέφτει το ίντερνετ αν είναι να δει κάποιος Αντ1+ αλλα τεσπα 😁

Επεξ/σία από gregpec2
  • Haha 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gregpec2 είπε

Βασικά έπρεπε να υπάρχει επιλογή να πέφτει το ίντερνετ αν είναι να δει κάποιος Αντ1+ αλλα τεσπα 😁

Προφανώς δεν ξέρεις από γυναίκες😁....όταν θέλουν κάτι (για τους δικούς τους λόγους)....εδώ ήδη ψάχνομαι να βρω νέο κωδικό γιατί σε 2 μήνες λήγει το δωρεάν Ant1+....εκεί να δεις τραγωδία😁

Πέρα από την πλάκα, αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι στο Android app surfshark εκτός του kill switch που είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, υπάρχει η δυνατότητα να ορίσεις ποια app θα περνάνε υποχρεωτικά από vpn και ποια θα εξαιρούνται από αυτό😎....πράγμα που δεν είναι εύκολο να κάνεις με το cudy router. Για αυτό και σε Android συσκευές συνήθως προτιμώ το vpn app και όχι το vpn μέσω του cudy (που έχει βέβαια kill switch).

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χιλιοειπωμένη ερώτηση αλλά για απλό streaming καμμιάς ταινίας και κατέβασμα κανενώς mp3 από YT από pc στο σπίτι και 2 κινητά τηλέφωνα, ποιό προτείνεται;;
Proton, mullvad, surfshark,nord;;

Δεν παίζουν tvboxes, smartTV, κλπ περίεργα.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dpolal είπε

Χιλιοειπωμένη ερώτηση αλλά για απλό streaming καμμιάς ταινίας και κατέβασμα κανενώς mp3 από YT από pc στο σπίτι και 2 κινητά τηλέφωνα, ποιό προτείνεται;;
Proton, mullvad, surfshark,nord;;

Δεν παίζουν tvboxes, smartTV, κλπ περίεργα.

Ευχαριστώ.

Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις torrents ή ταινίες που "παίζουν" μέσω torrents, τότε και το δωρεάν Proton πρέπει να σου είναι αρκετό. Το είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή για παρόμοια χρήση και ήταν ΟΚ. Τι πιο απλό λοιπόν να το δοκιμάσεις (με την δωρεάν έκδοση) και να δεις στην πράξη εάν καλύπτει τις απαιτήσεις σου. Αλλιώς όπως προαναφέρθηκε πας σε κάποιο από nord ή surfshark.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...