Fotis13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Εχω και καινουριες φωτο απο την τελευταια φορα που καναμε Χαβο.Πλεον ειναι ξερος εμεις τον προλαβαμε πριν . 2
jakis13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Μια φωτό από ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που έχω δει σε βουνό... Κακόσκαλα, Όλυμπος. Δεν του δινεις και πολύ σημασία και κοιτάς τα ζωνάρια απο μακριά, μέχρι να πατήσεις και εσύ στο "χωνί". Kakoskala route towards Mytikas by Jakis 13, on Flickr Δεν θα ήθελα να βρεθω εκεί με άσχημες συνθήκες... Και μία ακόμη για να συμπληρωθεί η εμπειρία : Κακόσκαλα - Όλυμπος by Jakis 13, on Flickr 4
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 On 26/06/2019 at 03:07, jakis13 said: Μια φωτό από ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που έχω δει σε βουνό... Κακόσκαλα, Όλυμπος. Δεν του δινεις και πολύ σημασία και κοιτάς τα ζωνάρια απο μακριά, μέχρι να πατήσεις και εσύ στο "χωνί". Kakoskala route towards Mytikas by Jakis 13, on Flickr Δεν θα ήθελα να βρεθω εκεί με άσχημες συνθήκες... Και μία ακόμη για να συμπληρωθεί η εμπειρία : Κακόσκαλα - Όλυμπος by Jakis 13, on Flickr εχω ανεβει απο κακοσκαλα αλλα οχι απο λουκι.και στις 2 περιπτωσεις βεβαια να πω οτι η ξεφτιλα μας δεν εχει οριο.εχουν "φυγει" τοσα ατομα αλλα εννοειται κανεις δεν μπαινει στον κοπο να το ασφαλισει οπως γίνεται σε ολα τα υπολοιπα βουνα.βλεπε rysy,triglav και δεν ξερω τι αλλο. 1
Fotis13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, poulinos είπε εχω ανεβει απο κακοσκαλα αλλα οχι απο λουκι.και στις 2 περιπτωσεις βεβαια να πω οτι η ξεφτιλα μας δεν εχει οριο.εχουν "φυγει" τοσα ατομα αλλα εννοειται κανεις δεν μπαινει στον κοπο να το ασφαλισει οπως γίνεται σε ολα τα υπολοιπα βουνα.βλεπε rysy,triglav και δεν ξερω τι αλλο. Καλα ρε πως και δεν εχεις παει απο λουκι ακομα ?Πιο "κλασικη¨διαδρομη θεωρειται . Εδω ρε πουλινε τι να ασφαλισουν που μεχρι πριν μερικα χρονια ουτε κρανη δεν φοραγαν , με τζην με αθλητικα με οτι ναναι ,ανεβαινε στον λοφο ο καθε βοσκος και νομιζε πως κατι εκανε... Και εδω πως ανεβασαν την μπασκετα καλα δεν θα μπορουσε να γινει και διαφορετικα ,φανταζομαι πως τωρα που μιλαμε την εχουν κατεβασει ηδη . https://www.lifo.gr/now/sport/242750/pos-i-nike-anevase-ston-olympo-tin-mpasketa-gia-ton-gianni-antetokoynmpo?fbclid=IwAR2tARh5HogGlqaZ57Y3bH-D-wxCV5QAMMJZ7ciSCbil22SS9wVigQIXCM4 Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από Fotis13
jakis13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μεγάλη κουβέντα ανοίγετε Πουλινε / Φώτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία φταίνε οσοι ανεβαίνουν (ναι ακόμη) Yolo με all star & χωρίς κράνος 50 άτομα μπουλούκι και κατεβάζουν το μισό Όλυμπο στα κεφάλια των υπολοιπων με κάθε βήμα τους ή δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν και πως βρέθηκαν σε ένα πεδίο που δεν συγχωρεί λάθη. Χαρακτηριστική στιγμή στη Σκάλα κατεβαίνοντας να μιλάω σε πεζοπόρους εμφανώς καταπονημένους απο την ανάβαση απο το Ζολώτα (καλοκαίρι με ζέστη) και να προσπαθώ να τους πείσω να κάνουν 10-15' διαλλειμα και να μην πάνε κατευθείαν στα δύσκολα με πόδια που τρέμουν... τι να λεμε. Και οι δύο διαδρομές έχουν μονιμες ασφάλειες για τις εποχές που πραγματικά το χρειάζονται. Μεγάλο το δέλεαρ της ψηλότερης κορυφής της Ελλάδας... Ξέθαψα και μια παλιότερη φωτο απο την 1η ανάβασή μου στο λουκι χειμώνα με ασυνήθιστα καλό καιρό Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από jakis13 5
lalista Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Στις 6/9/2018 στις 10:36 ΠΜ, poulinos είπε o καλεντζος τα πρωινα ειναι και στο ννα(ναυτικο νοσοκομειο αθηνων) .εκει ειχα παει για να παρω ιατρικη βεβαιωση για trimix κτλ.ξερει καποια πραγματα αλλα υπερβαρικος ειναι κανονικα και οχι ωρλ. και απο τους καλους υπερβαρικους. 4ημερο μια χαρα.εγω αυριο φευγω για καλαβρυτα μετα την δουλεια.φτανω βραδυ και αυτην την φορα θα κανω την διαδρομη του οδοντωτου (καλαβρυτα/διακοφτο) το βραδυ.περιπου 22 Km περπατημα. Την ειχα κανει μερα τωρα θελω να την κανω βραδυ και οταν χιονισει να παω και με χιονι. και ταυτοχρονα ψαχνω τι να κανω με την υπολοιπη αδεια μου που ειναι 16 μερες.σκεφτομουν aconcagua αλλα το εχω ..μπιπ φετος. καλα να περασουμε ολοι το weekend. Νομίζω ο καλύτερος υπερβαρικός θάλαμος πλέον στην Αττική και από τους καλύτερους στα Βαλκάνια , είναι στη Γλυφάδα της Medione αυτός. https://medione.gr/ipervariki/
Fotis13 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Ειχα παει Σπετσες το σουκου και δεν παρελειψα να βραχω και εκει 5
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 On 28/06/2019 at 17:13, Fotis13 said: Καλα ρε πως και δεν εχεις παει απο λουκι ακομα ?Πιο "κλασικη¨διαδρομη θεωρειται . Εδω ρε πουλινε τι να ασφαλισουν που μεχρι πριν μερικα χρονια ουτε κρανη δεν φοραγαν , με τζην με αθλητικα με οτι ναναι ,ανεβαινε στον λοφο ο καθε βοσκος και νομιζε πως κατι εκανε... Και εδω πως ανεβασαν την μπασκετα καλα δεν θα μπορουσε να γινει και διαφορετικα ,φανταζομαι πως τωρα που μιλαμε την εχουν κατεβασει ηδη . https://www.lifo.gr/now/sport/242750/pos-i-nike-anevase-ston-olympo-tin-mpasketa-gia-ton-gianni-antetokoynmpo?fbclid=IwAR2tARh5HogGlqaZ57Y3bH-D-wxCV5QAMMJZ7ciSCbil22SS9wVigQIXCM4 ολυμπο εχω παει δυο φορες ως τωρα.την μια που ηταν και η πρωτη φορα καναμε αυθημερον πριονια κορυφη πριονια περιπου 12 και κατι ωρες .ανεβηκαμε απο κακοσκαλα.την δευτερη φορα επειδη ηταν μαζι μας και αλλα ατομα που δεν ηταν για κορυφη καναμε μια αλλη διαδρομη.στην ουσια απο πριονια περασαμε κατω απο κακοσκαλα κατω απο λουκι και βγηκαμε απο την αλλη πλευρα και τα αλλα καταφυγια.παλι κανα 12 ωρο. ηταν να γινει και χειμερινο που απο την μια δεν θα με χαλαγε απο την αλλη δεν ψηνομαι και τρελα. και γενικως δεν βρισκω και πολυ λογο να ξαναπαω αν και με προκαλει το λουκι να το δω. οπως εχεις καταλαβει προτιμω εξωτερικο παρα ελληνικα βουνα. κατα τα αλλα το κακο ειναι οτι εχουν σκοτωθει πολλα ατομα αλλα βεβαια κανεις δεν γραφει γιατι σκοτωθηκε οπως ακριβως και με τις καταδυσεις.και επειδη ο κοσμος δεν ξερει, στο τελος πιστευει οτι φταιει το κακο βουνο και το κακο σπηλαιο και οχι ο καθενας που παει ξυπολητος να ανεβει το βουνο ή να μπει σε cave. κατα τα αλλα οτι πολλα ατομα δεν φορανε κρανη ειδικα στο λουκι ειναι αληθεια ή οτι πανε ατομα που δεν εχουν καμια σχεση με το βουνο και ξαφνικα αποφασισαν με την "ωραια" προτροπη φιλων να ανεβουν.και επειδη δεν εχουν δει παραπανω πραγματα και βλεπουν κοσμο να ανεβαινει χυμα το θεωρουν φυσιολογικο. ειναι αυτο που λενε αγνοια κινδυνου. ακουνε και τους δηθεν "εμπειρους" να λενε ελα ευκολο ειναι κτλ και δεν αργει να γινει βλακεια. και επειδη και ο φιλος πολλες φορες δεν ξερει πραγματα και απλα ετυχε να εχει ανεβει στο παρελθον το βουνο μαζι με καποιον αλλον πιστευει οτι ολα θα πανε παντα καλα. τωρα για την μπασκετα απλα No comment. επισης το ελικοπτερο δεν ειναι πυρηνικη φυσικη και το αναφερω για αυτο που εγραψαν: Όμως η εγκατάσταση ενός καλαθιού στα 2.911 μέτρα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι και τα άτομα που ανέλαβαν την τοποθέτηση ήρθαν αντιμέτωπα με το αφιλόξενο «ταπεραμέντο» του βουνού των αρχαίων θεών . Στα πυρηναια ορη σε πολλα καταφυγια τα φαγητα κτλ μεταφερονται με ελικοπτερο.β. τα ελικοπτερα ειναι για διασωση που ειναι πιο δυσκολο απο το να μεταφερεις μια μπασκετα.β. στον ολυμπο την ανεβασαν.δηλαδη αυτοι που κανουν διασωση στο everest τι επρεπε να πουν? λογικα πιστευω οτι μια που θα βγαλαν φωτογραφια και μια που θα την ξανακατεβασαν. On 29/06/2019 at 14:09, lalista said: Νομίζω ο καλύτερος υπερβαρικός θάλαμος πλέον στην Αττική και από τους καλύτερους στα Βαλκάνια , είναι στη Γλυφάδα της Medione αυτός. https://medione.gr/ipervariki/ Θα σε γελασω.δεν ξερω παραπανω στοιχεια . και δεν ξερω και ποσοι υπαρχουν πλεον.ηξερα για ναυτικο αθηνα και κρητη,τωρα ειναι αυτο που λες (medione),εχει το Metropolitan και ειδα οτι εχει και εδω https://ykia.gr/#more On 28/06/2019 at 23:39, jakis13 said: Μεγάλη κουβέντα ανοίγετε Πουλινε / Φώτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία φταίνε οσοι ανεβαίνουν (ναι ακόμη) Yolo με all star & χωρίς κράνος 50 άτομα μπουλούκι και κατεβάζουν το μισό Όλυμπο στα κεφάλια των υπολοιπων με κάθε βήμα τους ή δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν και πως βρέθηκαν σε ένα πεδίο που δεν συγχωρεί λάθη. Χαρακτηριστική στιγμή στη Σκάλα κατεβαίνοντας να μιλάω σε πεζοπόρους εμφανώς καταπονημένους απο την ανάβαση απο το Ζολώτα (καλοκαίρι με ζέστη) και να προσπαθώ να τους πείσω να κάνουν 10-15' διαλλειμα και να μην πάνε κατευθείαν στα δύσκολα με πόδια που τρέμουν... τι να λεμε. Και οι δύο διαδρομές έχουν μονιμες ασφάλειες για τις εποχές που πραγματικά το χρειάζονται. Μεγάλο το δέλεαρ της ψηλότερης κορυφής της Ελλάδας... Ξέθαψα και μια παλιότερη φωτο απο την 1η ανάβασή μου στο λουκι χειμώνα με ασυνήθιστα καλό καιρό ο ορειβατης σιγουρα φταιει.αλλα προσωπικη αποψη παντα βλεπω μερικα πραγματα που με πειραζουν. θα μπορουσε να μπει καμια πινακιδα που να προειδοποιει, θα μπορουσαν να μπουν μονιμες ασφαλειες και οχι απλα πλακετες που εχουν μπει στην κακοσκαλα.για να ασφαλιστει καποιος στην πλακετα προυποθετει οτι εχει υλικα για να ασφαλιστει και οτι ξερει. ενω αμα ειχε αλυσιδες ,συρματοσχοινο ειναι πολυ πιο ευκολο.και οταν ο αλλος παει χυμα στο κυμα χωρις καν σωστα παπουτσια σιγουρα δεν θα παρει μαζι τιποτε αλλο. αν ηταν καποιο αλλο βουνο θα ελεγα οτι οκ μην βαλετε τιποτα και αφηστε το χυμα χωρις ασφαλειες και ας μην παει κανεις.οταν ομως μιλαμε για τον ολυμπο που ειναι το πιο ψηλο βουνο της ελλαδος και ξερεις οτι πολλα ατομα θα πανε ακριβως για αυτο το λογο δεν γινεται να το εχεις χυμα.και οτι θα παει ο καθε οτι νανε ,ειναι ενας επιπλεον λογος να το ασφαλισεις σωστα. βλεπεις πολλα ατομα που τους ρωτας, και σου λενε εχω παει μονο ολυμπο, και αυτο επειδη ειναι το πιο γνωστο και το πιο ψηλο. στο Rysy θα δεις οτι οι αλυσιδες βοηθουν οχι μονο στην καλοκαιρινη αναβαση αλλα και στην χειμερινη. https://www.youtube.com/watch?v=oPsXdTs6Gkg θα μπορουσαν στο Rysy να ειχαν βαλει πλακετες αλλα δεν θα βολευε αφου η αποσταση μεχρι την κορυφη απο το σημειο που ξεκιναει το αποτομο κομματι ειναι πολυ μεγαλο. συν οτι μια αλυσιδα ειναι πιο ευκολο να βρεθει και να χρησιμοποιηθει το χειμωνα(στο video ακομα και με χιονι βρισκεις τις αλυσιδες) παρα να ψαχνεις μια πλακετα κατω απο το χιονι. και το Rysy θα μπορουσε να βγει χωρις τις αλυσιδες αλλα πιστευω θα ηταν πολυ χειροτερο απο τον ολυμπο συν οτι αν βρεξει γλυστρανε ολα και μετα το μονο κατεβασμα θα ηταν με κωλοσκι. και δεν φημιζεται για τον καλο του καιρο. επισης παροτι εχει αλυσιδες την καλοκαιρινη περιοδο υπάρχει πολλες φορες ουρα για να ανεβεις.Και οπως και με τον ολυμπο ετσι και με το rysy υπαρχουν ατομα που πανε πολωνια μονο για αυτο το βουνο οπως εκανα και εγω. Ειναι μεγαλο το δελεαρ της ψηλοτερης κορυφης της ελλαδος αρα περιμενεις οτι μπορει να ανεβει οποιοσδηποτε. Αυτος μονος του ειναι ενας λογος για να προνοησεις ωστε να υπάρχει ο ελάχιστος κίνδυνος, αλλο τοσο όταν ηδη εχουν γινει αρκετα ατυχήματα . Δυστυχως ο ασχετος θα βρεθει παντου και οτι δεν υπαρχουν ασφαλειες δεν θα τον εμποδισουν. Οποτε ας τον προφυλαξεις οσο μπορεις με καποια απλα μέτρα οπως συρματοσχοινα. Για αυτους που πηγαν με τρεμαμενα ποδια μαλλον το σαλιο σου χαλασες. Το 99 τις 100 απλα δεν νιωθει. Οι αλλοι μισοι δεν νιωθουν κινδυνο διοτι δεν ξερουν καν τι θα ανεβουν ή δεν εχουν μετρο συγκρισης. Απλο παραδειγμα.Οταν πηγα πρωτη φορα κορυφη απο κακοσκαλα ενιωθα λιγο Insecure. Αντιθετα το παιδι που ημουν μαζι του και ειχε ξανανεβει ολυμπο και απο κακοσκαλα και απο λουκι, δεν εχει ανεβει αλλο βουνο οποτε δεν εχει δει πως ειναι να εισαι ασφαλης.Ενιωθε μια χαρα και οτι ειναι φυσιολογικο ολο αυτο(δεν εχει κανει καν καποιο Hobby που να εχει σχεση με σκοινια,ασφαλειες, δεν εχει ανεβει αλλο βουνο,δεν εχει χρησιμοποιησει μπατονς,μποτριε,πλακετες ,σκοινια και δεν ξερω τι). οποτε θεωρει οτι αυτο ειναι μια χαρα. κοινως αγνοια κινδυνου μεχρι ενα μεγαλο ποσοστο γιατι δεν εχει μετρο συγκρισης του να εισαι ασφαλης με το να μην εισαι. 4 hours ago, Fotis13 said: Ειχα παει Σπετσες το σουκου και δεν παρελειψα να βραχω και εκει . πως και δεν εχεις δοκιμασει/κανει ελευθερη? επισης να προσθεσω οτι και στο elbrus αν και εκει μιλαμε για αλλο βουνο και για αλλα υψομετρα εχουν παρθει πολλα μετρα για να υπαρχει μικρος κινδυνος. α.εχουν μπει σημαιακια για να μην βγαινεις εκτος διαδρομης διοτι εχει Crevasses, υπαρχει καταφυγιο εκτακτου αναγκης αρκετα ψηλα και στο τελευταιο κομματι που εχει μεγαλη πλαγια κλιση παροτι φορας κραμπον και εχεις πιολε , εχουν βαλει μονιμα σκοινια). ειναι ενα απο τα 7 summits αρα καταλαβαινουμε ολοι οτι ανεβαινει αρκετος κοσμος εκει. 1
nickarmy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) πολλεςς δουλειες και βουνα μαζεύτηκαν χαχ Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από nickarmy 4
Fotis13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, poulinos είπε πως και δεν εχεις δοκιμασει/κανει ελευθερη? Εκανα πιο παλια ψαροντουφεκο οχι με ιδιαιτερη επιτυχια αχαχχα. Γενικα εχω πολυ καλη στατικη απνοια αλλα το προβλημα μου με την ελευθερη ειναι οτι δεν μπορω να εξισωσω γρηγορα επομενως χανω πολυτιμο χρονο στην καθοδο .Σε αντιθεση με την αυτονομη που εχεις αρκετο χρονο να εξισωσεις και δεν υπαρχει προβλημα . Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 4 hours ago, Fotis13 said: Εκανα πιο παλια ψαροντουφεκο οχι με ιδιαιτερη επιτυχια αχαχχα. Γενικα εχω πολυ καλη στατικη απνοια αλλα το προβλημα μου με την ελευθερη ειναι οτι δεν μπορω να εξισωσω γρηγορα επομενως χανω πολυτιμο χρονο στην καθοδο .Σε αντιθεση με την αυτονομη που εχεις αρκετο χρονο να εξισωσεις και δεν υπαρχει προβλημα . δυστυχως για να ξεπερασεις καποια μετρα θελει γρηγορες εξισωσεις και οσο το δυνατον με Frenzel και οχι με Valsalva
Fotis13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, poulinos είπε δυστυχως για να ξεπερασεις καποια μετρα θελει γρηγορες εξισωσεις και οσο το δυνατον με Frenzel και οχι με Valsalva Aπο την frenzel δεν περασα ουτε απ'εξω ,εδω ρε πουλινε λεμε δυσκολευομαι με Valsalva στην ελευθερη ...Αρα δεν κανω για το σπορ και ως γνωστον δεν κανω πασαλειματα . Δες βιντεαρα σε 4κ ,υπερθεαμα εικονας . Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από Fotis13
V for Vagelis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Στις 24/6/2019 στις 3:58 ΜΜ, poulinos είπε α.πολλοι συλλογοι κανονιζουν εξορμησεις και χειμωνα και καλοκαιρι πχ ποα,εος αθηνων,εως αχαρνων κτλ.ειναι μια καλη αρχη για να μπεις στο κλιμα και να σε βοηθησουνε το ξεκινημα μετα απο εκει βρισκεις παρεες και πας σε αλλα μερη εκτος συλλογου.μια καλη αρχη για αθηνα ειναι υμηττος και παρνηθα με την δευτερη να εχει διαφορες διαδρομες.μετα υπαρχουν χαρτες κτλ και υπαρχουν και πολλα sites που εχουν διαδρομες με στιγματα με gps.τωρα το τι θα σου αρεσει ειναι διαφορετικο μπορει να σου αρεσουν οι καλοκαιρινες εξορμησεις μπορει το χειμερινο βουνο.κανε την αρχη με συλλογο και βλεπεις πως θα παει.απο εκει θα γνωρισεις και ατομα.τωρα για ομορφα βουνα θα ειμαι το λαθος ατομο να πω την αποψη μου αφου ουτε σε πολλα ελληνικα βουνα εχω παει διοτι προτιμω το εξωτερικο.β.μαρεσει πιο πολυ το χειμερινο βουνο αφου δεν μπορω την ζεστη και το βασιλο δεν κανω βουνα για να θαυμασω τα τοπια ή την θεα. σορρυ για το delay στην απαντηση. Στις 24/6/2019 στις 11:14 ΜΜ, jakis13 είπε Ολοι με συλλόγους ξεκινήσαμε. Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί σύλλογοι για να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να αγαπήσεις το outdoor με ασφάλεια. Εκμεταλλεύσου τις γνώσεις των εμπειρότερων και χτίσε τη δική σου εμπειρία στο μονοπάτι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (σορρυ και για το δικό μου delay). Η εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο θεωρώ κι εγώ ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς. Το θέμα μου είναι (όσον αφορά εξορμήσεις εντός Ελλάδας) ότι δε μένω εδώ, αλλά έρχομαι για +-1 μήνα το χρόνο (Ναύπακτο μεριά), οπότε έχω περιορισμένο χρόνο και θέλω επί τόπου να κανονίζω κάτι. Οπως και να χει, ίσως απευθυνθώ και σε κάποιο τοπικό ορειβατικό σύλλογο. Αναφορά σε κείμενο μετα υπαρχουν χαρτες κτλ και υπαρχουν και πολλα sites που εχουν διαδρομες με στιγματα με gps. Οπως; :Ρ
esertas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, V for Vagelis είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (σορρυ και για το δικό μου delay). Η εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο θεωρώ κι εγώ ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς. Το θέμα μου είναι (όσον αφορά εξορμήσεις εντός Ελλάδας) ότι δε μένω εδώ, αλλά έρχομαι για +-1 μήνα το χρόνο (Ναύπακτο μεριά), οπότε έχω περιορισμένο χρόνο και θέλω επί τόπου να κανονίζω κάτι. Οπως και να χει, ίσως απευθυνθώ και σε κάποιο τοπικό ορειβατικό σύλλογο. Οπως; :Ρ http://www.hellaspath.gr/index.php?p=1 1
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 On 01/07/2019 at 23:16, nickarmy said: πολλεςς δουλειες και βουνα μαζεύτηκαν χαχ δεν το ηξερα οτι πας με τον ΠΟΑ.αν και πας για αναρριχηση οπως εγραψες. On 02/07/2019 at 17:12, Fotis13 said: Aπο την frenzel δεν περασα ουτε απ'εξω ,εδω ρε πουλινε λεμε δυσκολευομαι με Valsalva στην ελευθερη ...Αρα δεν κανω για το σπορ και ως γνωστον δεν κανω πασαλειματα . Δες βιντεαρα σε 4κ ,υπερθεαμα εικονας . frenzel και εγω την ειχα δοκιμασει ελαχιστα και οχι στην ελευθερη αλλα στην αυτονομη που εχεις χρονο.και μενα το αριστερο μου αυτι οπως ειχα γραψει και πιο παλια αργει να εξισωσει περισσοτερο απο το αριστερο.και επειδη τα εχω σκισει λιγο τα αυτια σταματησα οταν εκανα και το aida 2. 20 μετρα κατεβηκα.βεβαια υπαρχουν και ατομα που ξερω και δεν κανουν ελευθερη οχι για το βαθος αλλα κανουν στατικη απνοια και μετα σε πισινα περα δωθε(οσα περισσοτερα μετρα μπορεις).εκει δεν πιεζεις τα αυτια σου καθολου. τωρα για το video απλα No comment.και το κομματι το αρχικο αλλα και της ελευθερης τα σπαει. ας ξεκινησω με την ελευθερη.οταν βλεπω video απο ατομα που κρατανε την αναπνοη τους 5-6 λεπτα και βυθιζοντα αργα και χαλαρα μου βγαλει κατι το τελειο. τωρα για το πρωτο κομματι του video με την αυτονομη. οτι και να πω ειναι λιγο.το rebreather ηταν μια ξεχωριστη εμπειρια για μενα.ηταν πολυ mind thing.απο την προετοιμασια μεχρι μεσα στο νερο. ειδικα αυτο που ειχα κανει ηταν τελειως Manual.ζεστη αναπνοή ,αθορυβο τελειως,no bubbles.για το dpv για καλη μου τυχη οταν εκανα την ειδικοτητα περα απο τo recreational ενα seadoo ετυχε να κανω και με μεγαλο .απλα καμια σχεση το ενα με το αλλο.το seedoo δεν πηγαινε βημα και πολυ θορυβο ενω με το ενα χερι δεν μπορεις να το ελεγ3εις ενω αντιθετα το μεγαλο το δενεις πανω σου και το εχεις υπο ελεγχο με το ενα χερι.αθορυβο και εχει και ταχυτητες και η ταχυτητα που επιανε πολυ καλή. κατι τετοια video βλεπεις και μεσα λες γιατι δεν εχουμε 10 ζωες να τα προλαβουμε ολα.και που δεν τα ξεραμε απο τα 10 μας να τα κανουμε αυτα. κατα τα αλλα θελω να δω μηπως βρω κανα κενο να χωσω και το triglav στο προγραμμα πριν φτασει σεπτεμβρης.καλο το rysy αλλα λιγο. On 06/07/2019 at 12:59, V for Vagelis said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (σορρυ και για το δικό μου delay). Η εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο θεωρώ κι εγώ ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς. Το θέμα μου είναι (όσον αφορά εξορμήσεις εντός Ελλάδας) ότι δε μένω εδώ, αλλά έρχομαι για +-1 μήνα το χρόνο (Ναύπακτο μεριά), οπότε έχω περιορισμένο χρόνο και θέλω επί τόπου να κανονίζω κάτι. Οπως και να χει, ίσως απευθυνθώ και σε κάποιο τοπικό ορειβατικό σύλλογο. Οπως; :Ρ το προγραμμα των συλλογων βγαινει παντα πιο πριν.επισης και στο εξωτερικο θα βρεις εκδρομες.Οπως το ωραιο site https://www.wikiloc.com/ θα βρεις παρα πολλα μεσα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα