Fotis13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Spect~ είπε Σκεφτόμουν να ξεκινήσω για PADI οπότε έχω την εξής έρωτηση, ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός; Αναφέρομαι στο να έχεις φουλ εξοπλισμο ώστε να εισαι κομπλε να μπορεις να πας μονος σου Στολή Βατραχοπεδιλα Μάσκα Ζώνη με βάρη Μπουκαλές τι αλλα; Εσυ επειδη εισαι απο νησι εισαι ειδικη περιπτωση με την εννοια της ευκολης προσβασης στην θαλασσα .Αν υποθεσουμε οτι θα βουτας οπως ο μεσος ορος( δλδ λιγο και σπανια που ειναι το πιο πιθανο σε βαθος χρονου ) θα σου ελεγα να παρεις μονο μασκα και ενα καταδυτικο κομπιουτερ και αν θες να εισαι overkill αντε και μια στολη 5αρα ,στην πραξη ειναι τα μονα που μπορεις να μεταφερεις ευκολα σε 2ημερα τριημερα και πιο μεγαλες ακομα διακοπες . Αν πας μεχρι advance open water θα μπορεις να κανεις το 98% των βουτιων που προσφερουν τα καταδυτικα σε ολο τον κοσμο .Αρα εισαι υπερκαλυμενος για τα παντα .Μην ασχοληθεις να παρεις αλλο εξοπλισμο γιατι ειναι απλα θεμα χρονου ποτε θα μαζευει σκονη .Ολα τα υπολοιπα θα στα παρεχει το καταδυτικο .Για το tec ειναι μεγαλη κουβεντα ειναι πολυ εξειδικευμενο και πολυ κοστοβορο. Αν δεν εχεις σκοπο να διαθεσεις 6-7 χιλιαδες σε εξοπλισμο μινιμουμ συν τα σχολεια που πρεπει να βγαλεις και η καθε βουτια να σου στοιχιζει 150 ευρω δεν εχει νοημα να ασχοληθεις.Εκτος αν εισαι πολυ ανετος οικονομικα και δεν σε νοιαζει .Επισης θα πρεπει απαραιτητα να εχεις και αντιστοιχη παρεα-ομαδα που να κανει συχνα αλλιως θα καταληξουν παλι οπως στην αναψυχη να μαζευουν σκονη και εδω δεν εχεις πολυτελεια να μην παρεις εξοπλισμο θα πρεπει να τα εχεις ολα . Αρα συμπερασματικα απο την εμπειρια μου, θα σου ελεγα να πας μεχρι AOW και εκει να μεινεις .Και μετα απο 5 χρονια θα ερθεις εδω και θα με ευχαριστεις και θα λες ποσο δικιο ειχα και ποσα χρηματα γλιτωσες τα οποια θα τα εδινες τσαμπα γιατι δεν θα τα εβγαζαν τα λεφτα τους . 7/9 παω να βουτηξω στο Avantis btw . Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από Fotis13 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Εσυ επειδη εισαι απο νησι εισαι ειδικη περιπτωση με την εννοια της ευκολης προσβασης στην θαλασσα .Αν υποθεσουμε οτι θα βουτας οπως ο μεσος ορος( δλδ λιγο και σπανια που ειναι το πιο πιθανο σε βαθος χρονου ) θα σου ελεγα να παρεις μονο μασκα και ενα καταδυτικο κομπιουτερ και αν θες να εισαι overkill αντε και μια στολη 5αρα ,στην πραξη ειναι τα μονα που μπορεις να μεταφερεις ευκολα σε 2ημερα τριημερα και πιο μεγαλες ακομα διακοπες . Αν πας μεχρι advance open water θα μπορεις να κανεις το 98% των βουτιων που προσφερουν τα καταδυτικα σε ολο τον κοσμο .Αρα εισαι υπερκαλυμενος για τα παντα .Μην ασχοληθεις να παρεις αλλο εξοπλισμο γιατι ειναι απλα θεμα χρονου ποτε θα μαζευει σκονη .Ολα τα υπολοιπα θα στα παρεχει το καταδυτικο .Για το tec ειναι μεγαλη κουβεντα ειναι πολυ εξειδικευμενο και πολυ κοστοβορο. Αν δεν εχεις διαθεση να διαθεσεις 6-7 χιλιαδες σε εξοπλισμο μινιμουμ συν τα σχολεια που πρεπει να βγαλεις και η καθε βουτια να σου στοιχιζει 150 ευρω δεν εχει νοημα να ασχοληθεις.Εκτος αν εισαι πολυ ανετος οικονομικα και δεν σε νοιαζει .Επισης θα πρεπει απαραιτητα να εχεις και αντιστοιχη παρεα-ομαδα που να κανει συχνα αλλιως θα καταληξουν παλι οπως στην αναψυχη να μαζευουν σκονη και εδω δεν εχεις πολυτελεια να μην παρεις εξοπλισμο θα πρεπει να τα εχεις ολα . Αρα συμπερασματικα απο την εμπειρια μου, θα σου ελεγα να πας μεχρι AOW και εκει να μεινεις .Και μετα απο 5 χρονια θα ερθεις εδω και θα με ευχαριστεις και θα λες ποσο δικιο ειχα και ποσα χρηματα γλιτωσες τα οποια θα τα εδινες τσαμπα γιατι δεν θα τα εβγαζαν τα λεφτα τους . 7/9 παω να βουτηξω στο Avantis btw . Στολή εχω(βέβαια δεν ξέρω αν μπαίνω μέσα πλέον) μάσκα βάτραχοπεδιλα κλπ επίσης. Δεν έχω τίποτα που να έχει σχέση με το βασικό εξοπλισμό κατάδυσης οπως μπουκάλες, ρυθμιστές κλπ αλλά όπως το βλέπω δεν χρειάζεται. Λεφτά και χρόνος για tec δεν παίζουν για την ώρα και επίσης δεν υπάρχει και η κατάλληλη παρέα οπότε.. 1
Fotis13 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Spect~ είπε Στολή εχω(βέβαια δεν ξέρω αν μπαίνω μέσα πλέον) μάσκα βάτραχοπεδιλα κλπ επίσης. Δεν έχω τίποτα που να έχει σχέση με το βασικό εξοπλισμό κατάδυσης οπως μπουκάλες, ρυθμιστές κλπ αλλά όπως το βλέπω δεν χρειάζεται. Λεφτά και χρόνος για tec δεν παίζουν για την ώρα και επίσης δεν υπάρχει και η κατάλληλη παρέα οπότε.. Μια χαρα εισαι ,παρε και ενα computer -ρολοι γιατι ειναι θεμα ασφαλειας καποια στιγμη και εισαι κομπλε . Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 On 26/08/2019 at 09:19, Fotis13 said: Εσυ επειδη εισαι απο νησι εισαι ειδικη περιπτωση με την εννοια της ευκολης προσβασης στην θαλασσα .Αν υποθεσουμε οτι θα βουτας οπως ο μεσος ορος( δλδ λιγο και σπανια που ειναι το πιο πιθανο σε βαθος χρονου ) θα σου ελεγα να παρεις μονο μασκα και ενα καταδυτικο κομπιουτερ και αν θες να εισαι overkill αντε και μια στολη 5αρα ,στην πραξη ειναι τα μονα που μπορεις να μεταφερεις ευκολα σε 2ημερα τριημερα και πιο μεγαλες ακομα διακοπες . Αν πας μεχρι advance open water θα μπορεις να κανεις το 98% των βουτιων που προσφερουν τα καταδυτικα σε ολο τον κοσμο .Αρα εισαι υπερκαλυμενος για τα παντα .Μην ασχοληθεις να παρεις αλλο εξοπλισμο γιατι ειναι απλα θεμα χρονου ποτε θα μαζευει σκονη .Ολα τα υπολοιπα θα στα παρεχει το καταδυτικο .Για το tec ειναι μεγαλη κουβεντα ειναι πολυ εξειδικευμενο και πολυ κοστοβορο. Αν δεν εχεις σκοπο να διαθεσεις 6-7 χιλιαδες σε εξοπλισμο μινιμουμ συν τα σχολεια που πρεπει να βγαλεις και η καθε βουτια να σου στοιχιζει 150 ευρω δεν εχει νοημα να ασχοληθεις.Εκτος αν εισαι πολυ ανετος οικονομικα και δεν σε νοιαζει .Επισης θα πρεπει απαραιτητα να εχεις και αντιστοιχη παρεα-ομαδα που να κανει συχνα αλλιως θα καταληξουν παλι οπως στην αναψυχη να μαζευουν σκονη και εδω δεν εχεις πολυτελεια να μην παρεις εξοπλισμο θα πρεπει να τα εχεις ολα . Αρα συμπερασματικα απο την εμπειρια μου, θα σου ελεγα να πας μεχρι AOW και εκει να μεινεις .Και μετα απο 5 χρονια θα ερθεις εδω και θα με ευχαριστεις και θα λες ποσο δικιο ειχα και ποσα χρηματα γλιτωσες τα οποια θα τα εδινες τσαμπα γιατι δεν θα τα εβγαζαν τα λεφτα τους . 7/9 παω να βουτηξω στο Avantis btw . το καλο με το νησι ειναι οτι μπορεις να βαλεις ευκολα βουτιες αν σου αρεσει βεβαια.το εχω δει με ατομα που ειχαμε στην ομαδα .εβαλαν παρα πολυ γρηγορα πολλες βουτιες(ζευγαρι).αρκει να το θες. μετα υπαρχουν και αυτοι που το παρατανε.εξαρτατε και το καταδυτικο παντα.σε εμενα προσωπικα μου εκατσε πολυ καλα και εβαλα πολλες βουτιες παροτι στην αθηνα τιποτα δεν ειναι κοντα.μια τα Projects μια οι ειδικοτητες.και πολλες απο αυτες ηταν και tec εννοειται. εξαρτατε τις ορεξεις του καθενος. γενικως το νησι εχει πολλα καλα και αρκετα κοννε αν καποιος θελει να το κυνηγησει.για αυτο ειπα να δει τι θελει να κανει.γιατι απο την μια θα ειναι βλακεια να παρει recreational και μετα να του αρεσει το tec και απο την αλλη παλι ειναι βλακεια να παρει recreational και να το αφησει. επισης τις Recreational βουτιες ειχα φτασει να τις κανω πλεον με Tec εξοπλισμό. πολυ πιο safe και independent. και βεβαια πιστευω οτι θα συμφωνησεις οτι οι Tec dives ειναι οτι καλυτερο. αν αποφασισει καποιος οτι του αρεσει η καταδυσει παιζουν και Partnerships στο avantis δεν ειχες ξαναπαει? On 26/08/2019 at 10:51, Spect~ said: Στολή εχω(βέβαια δεν ξέρω αν μπαίνω μέσα πλέον) μάσκα βάτραχοπεδιλα κλπ επίσης. Δεν έχω τίποτα που να έχει σχέση με το βασικό εξοπλισμό κατάδυσης οπως μπουκάλες, ρυθμιστές κλπ αλλά όπως το βλέπω δεν χρειάζεται. Λεφτά και χρόνος για tec δεν παίζουν για την ώρα και επίσης δεν υπάρχει και η κατάλληλη παρέα οπότε.. αν δεν παιζουν λεφτα και χρονος τοτε ξεκινα να κανεις και το Open water και το advanced open water με εξοπλισμου του καταδυτικου(στολη μπορεις να παρεις αν θες να ειναι η δικια σου) και αναλογως αν σου αρεσει η οχι βλεπεις τι θα κανεις μετα. και εγω Open advanced και καμποσες ειδικοτητες τις εκανα με εξοπλισμο σχολη μετα πηρα πραγματα μετα πηγα tec και τα πουλησα γιατι δεν εκαναν αλλα δεν επαιζαν λεφτα για tec gear οποτε πηρα ελαχιστα πραγματα. ευτυχως οτι ηθελα το ειχα απο την σχολη On 26/08/2019 at 11:29, Fotis13 said: Μια χαρα εισαι ,παρε και ενα computer -ρολοι γιατι ειναι θεμα ασφαλειας καποια στιγμη και εισαι κομπλε . λογικα τα περισσοτερα καταδυτικα εχουν και Dive computer για να του δωσουν .Λογικα παντα.
Fotis13 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, poulinos είπε το καλο με το νησι ειναι οτι μπορεις να βαλεις ευκολα βουτιες αν σου αρεσει βεβαια.το εχω δει με ατομα που ειχαμε στην ομαδα .εβαλαν παρα πολυ γρηγορα πολλες βουτιες(ζευγαρι).αρκει να το θες. μετα υπαρχουν και αυτοι που το παρατανε.εξαρτατε και το καταδυτικο παντα.σε εμενα προσωπικα μου εκατσε πολυ καλα και εβαλα πολλες βουτιες παροτι στην αθηνα τιποτα δεν ειναι κοντα.μια τα Projects μια οι ειδικοτητες.και πολλες απο αυτες ηταν και tec εννοειται. εξαρτατε τις ορεξεις του καθενος. γενικως το νησι εχει πολλα καλα και αρκετα κοννε αν καποιος θελει να το κυνηγησει.για αυτο ειπα να δει τι θελει να κανει.γιατι απο την μια θα ειναι βλακεια να παρει recreational και μετα να του αρεσει το tec και απο την αλλη παλι ειναι βλακεια να παρει recreational και να το αφησει. επισης τις Recreational βουτιες ειχα φτασει να τις κανω πλεον με Tec εξοπλισμό. πολυ πιο safe και independent. και βεβαια πιστευω οτι θα συμφωνησεις οτι οι Tec dives ειναι οτι καλυτερο. αν αποφασισει καποιος οτι του αρεσει η καταδυσει παιζουν και Partnerships στο avantis δεν ειχες ξαναπαει? αν δεν παιζουν λεφτα και χρονος τοτε ξεκινα να κανεις και το Open water και το advanced open water με εξοπλισμου του καταδυτικου(στολη μπορεις να παρεις αν θες να ειναι η δικια σου) και αναλογως αν σου αρεσει η οχι βλεπεις τι θα κανεις μετα. και εγω Open advanced και καμποσες ειδικοτητες τις εκανα με εξοπλισμο σχολη μετα πηρα πραγματα μετα πηγα tec και τα πουλησα γιατι δεν εκαναν αλλα δεν επαιζαν λεφτα για tec gear οποτε πηρα ελαχιστα πραγματα. ευτυχως οτι ηθελα το ειχα απο την σχολη λογικα τα περισσοτερα καταδυτικα εχουν και Dive computer για να του δωσουν .Λογικα παντα. Εχω βουτηξει αλλη μια φορα στο Avantis ναι και θα ξαναπαω τωρα και τις 2 φορες recreational . Προφανως και ειναι το tec το καλυτερο και η φουλ εμπειρια στις καταδυσεις αλλα το εξαιρετικο χαμηλο ποσοστο των οσων ασχολουνται και αυτο που συμβαινει στην πραγματικοτητα για τους λογους που παραθεσα πιο πανω ,καταληγεις να κανεις 1 τεχνικη βουτια το χρονο .Tο οποιο οπως καταλαβαινεις δεν εχει νοημα ,απο θεμα χρησης εξοπλισμου ,χρονου και χρηματος που εχει διαθεσει καποιος . Η συντριπτικη πλειοψηφια των καταδυτικων δεν υποστηριζει τεχνικες καταδυσεις στον εξοπλισμο εκτος των σχολειων που ειναι ειδικη περιπτωση , αντε μετα να νοικιασεις τις διπλες στην καλυτερη .Στεγανη ? stage ? κομπιουτερ 2 ,φακο μεγαλο? long hose ,harness,back plate ?Ουτε μπορεις να πας με ημιμετρα σε καταδυσεις με παραμονη και deco ,καλα για cave δεν το συζηταμε , ουτε με εξοπλισμο που διαλυεται και ειναι σε κακη κατασταση .Ουτε θα παρω απο ενα φιλο ,θα δανειστω και τετοια . Ναι φανταζομαι πως ολα αυτα εχουν γινει αλλα αν θες να εισαι ενεργος στην τεχνικη πρεπει να εχεις τα πραγματα ολα δικα σου αλλιως δεν σε δεχονται σε καμμια σοβαρη ομαδα και αυτο ειναι το μινιμουμ των απαιτησεων . Ακομα και σε 2ημερες, τριημερες εξορμησεις σε νησια η' σε πολυημερες στο εξωτερικο (εκτος αν ο αποκλειστικος λογος που πας ειναι οι καταδυσεις) παλι δεν μπορεις να παρεις τον εξοπλισμο σου διοτι εχεις τον περιορισμο του αεροπλανου ,μεσου μεταφορας , μηχανη κ.ο.κ. .Και μπορει εμενα να μην με νοιαζει η συχνοτητα γιατι ηταν συνειδητη επιλογη μου και τα γνωριζα αυτα απο πριν ,αλλα καποιον αλλον μπορει να τον βοηθησει αυτη η τοποθετηση ωστε να γλιτωσει πολυ χρημα και χρονο βλεποντας την προοπτικη σε βαθος χρονου απο εναν που δεν ειναι επαγγελματιας αλλα κανει ενα απο τα hobby toy και τα εχει δει στην πραξη καθως εχω βουτηξει σε διαφορα μερη του κοσμου και στην Ελλαδα με πολλα και διαφορετικα καταδυτικα και μεσα μεταφορας. Μιλαγα με εναν γνωστο μου προχτες που ασχολειται επαγγελματικα με commercial diving στην Σουηδια ,αλλο πραγμα Πουλινε τελειως διαφορετικο απο αυτο που κανουμε εμεις .Μιλουσαμε αρκετη ωρα τον ειχα τρελανει στις ερωτησεις . Eπισης για το συμβαν στην Καρπαθο εχω ακουσει αντικρουομενες πληροφοριες σχετικα με το αν ειχαν τον απαιτουμενο εξοπλισμο η' οχι . Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 7 hours ago, Fotis13 said: Εχω βουτηξει αλλη μια φορα στο Avantis ναι και θα ξαναπαω τωρα και τις 2 φορες recreational . Προφανως και ειναι το tec το καλυτερο και η φουλ εμπειρια στις καταδυσεις αλλα το εξαιρετικο χαμηλο ποσοστο των οσων ασχολουνται και αυτο που συμβαινει στην πραγματικοτητα για τους λογους που παραθεσα πιο πανω ,καταληγεις να κανεις 1 τεχνικη βουτια το χρονο .Tο οποιο οπως καταλαβαινεις δεν εχει νοημα ,απο θεμα χρησης εξοπλισμου ,χρονου και χρηματος που εχει διαθεσει καποιος . Η συντριπτικη πλειοψηφια των καταδυτικων δεν υποστηριζει τεχνικες καταδυσεις στον εξοπλισμο εκτος των σχολειων που ειναι ειδικη περιπτωση , αντε μετα να νοικιασεις τις διπλες στην καλυτερη .Στεγανη ? stage ? κομπιουτερ 2 ,φακο μεγαλο? long hose ,harness,back plate ?Ουτε μπορεις να πας με ημιμετρα σε καταδυσεις με παραμονη και deco ,καλα για cave δεν το συζηταμε , ουτε με εξοπλισμο που διαλυεται και ειναι σε κακη κατασταση .Ουτε θα παρω απο ενα φιλο ,θα δανειστω και τετοια . Ναι φανταζομαι πως ολα αυτα εχουν γινει αλλα αν θες να εισαι ενεργος στην τεχνικη πρεπει να εχεις τα πραγματα ολα δικα σου αλλιως δεν σε δεχονται σε καμμια σοβαρη ομαδα και αυτο ειναι το μινιμουμ των απαιτησεων . Ακομα και σε 2ημερες, τριημερες εξορμησεις σε νησια η' σε πολυημερες στο εξωτερικο (εκτος αν ο αποκλειστικος λογος που πας ειναι οι καταδυσεις) παλι δεν μπορεις να παρεις τον εξοπλισμο σου διοτι εχεις τον περιορισμο του αεροπλανου ,μεσου μεταφορας , μηχανη κ.ο.κ. .Και μπορει εμενα να μην με νοιαζει η συχνοτητα γιατι ηταν συνειδητη επιλογη μου και τα γνωριζα αυτα απο πριν ,αλλα καποιον αλλον μπορει να τον βοηθησει αυτη η τοποθετηση ωστε να γλιτωσει πολυ χρημα και χρονο βλεποντας την προοπτικη σε βαθος χρονου απο εναν που δεν ειναι επαγγελματιας αλλα κανει ενα απο τα hobby toy και τα εχει δει στην πραξη καθως εχω βουτηξει σε διαφορα μερη του κοσμου και στην Ελλαδα με πολλα και διαφορετικα καταδυτικα και μεσα μεταφορας. Μιλαγα με εναν γνωστο μου προχτες που ασχολειται επαγγελματικα με commercial diving στην Σουηδια ,αλλο πραγμα Πουλινε τελειως διαφορετικο απο αυτο που κανουμε εμεις .Μιλουσαμε αρκετη ωρα τον ειχα τρελανει στις ερωτησεις . Eπισης για το συμβαν στην Καρπαθο εχω ακουσει αντικρουομενες πληροφοριες σχετικα με το αν ειχαν τον απαιτουμενο εξοπλισμο η' οχι . Καλα το θυμομουν για το avantis. Αν και τετοιες καταδυσεις αξιζει να τις κανεις tec να εχεις και χρονο και να κανεις και penetration. Το κακο με το tec ειναι αυτο που ειπες.Πρεπει να βρεις παρεα ,χρονο και χρήμα. Αν βρεις παρεα οπως ειχε γινει με μενα τοτε ειναι πολυ καλη φαση και το χαιρεσαι. Τα παιδια που εκανα μαζι τους tec καταδυσεις ακομα συνεχιζουν κανονικα με stages Κτλ. Οταν επαιζε και το καταδυτικο στην μεση τοτε οι tec βουτιες ηταν standard καθε βδομαδα και σε αρκετα μερη εκτος αθηνας. Για αυτο ειπα οτι ειναι αναλογως το καταδυτικο και την ολη φαση. Λογω οτι ειχα αγορασει τα recreational και μετα εφυγαν λεφτα για τα σχολεια ειχα παρει στεγανη που ηταν Must και ενα δυο πραγματα ακομα και τα υπολοιπα απο το καταδυτικο.Αλλα καθε φορα χρησιμοποιουσα τον ιδιο εξοπλισμο. Το κακο ειναι οτι στην κερκυρα δεν θα ειναι ευκολο γιατι ειναι μικροτερο μερος,λιγοτερα καταδυτικα και δεν ξερω αν εχει καν Tec diving. Βεβαια ακομα και σε μικρα καταδυτικα πολλοι εγιναν Divemaster οποτε εκαναν πολλες βουτιες σε συνεργασια με τα καταδυτικα. Στην ουσια ο αλλος σου δινει εξοπλισμο, κανεις βουτιες,σου δινει δωρεαν ειδικοτητες κτλ και εσυ βοηθας στην ολη κατασταση. Το βασικο ειναι που θες να φτασεις.Αν ειναι να το κανεις για πλακα και για την εμπειρια οπως ειπε ο Spect ειδικα οταν δεν υπαρχει χρονος και χρημα τοτε ισως αξιζει να πηγαινεις για βουτιες με το καταδυτικο και να μην αγορασεις σχεδον τιποτα περα απο τα απολυτως βασικα. Aυτος ειναι και ο λογος που Οταν βλεπω ατομα να λενε οτι να παω να παρω ρυθμιστες κτλ τους απανταω οτι καντε open καντε advanced δειτε αν σας αρεσει και μετα αγοραστε πριν πιασουν σκονη οπως ειπες. Αν σκοπευει καποιος να το συνεχισει καλο ειναι να αγορασει πχ backplate απο την αρχη αντι για jacket. Η διαφορα ειναι μικρη και αξιζει.Το ιδιο και με ρυθμιστες.Ειναι βλακεια να τα πληρωσεις δυο φορες.Σε recreational ξεκινησα να παιρνω πραγματα μετα το advanced που πηγα για rescue,efr και ειδικοτητες. Για ταξιδια στο εξωτερικο τα μονα που μπορεις να παρεις μαζι ειναι καμια στολη αν ειναι στεγανη και ρυθμιστες αντε και backplate,μασκα κτλ τα οποια οκ δεν θα βγουν πολυ βαρος και θα μπουν σε μια βαλιτσα. Αν εισαι με μηχανη ξεχνας τα παντα:p. Μονο στολη εχω παρει με την μηχανη οταν εκανα το cavern κοντα στο πηλιο. Με τοσα Hobby που κανουμε δεν ειναι δυνατον να εχεις μεγαλη συχνοτητα στις καταδυσεις.πχ θα πας στο φαραγγι σου θα πας στο βουνο σου και θα πας και για καταδυση οταν προλαβεις.Δεν γινεται να εισαι καθε βδομαδα στο νερο εκτος αν κανεις μονο αυτο. Για 2-3-4 χρονια ελιωσα στις καταδυσεις και εκανα ολα αυτα που ηθελα αλλα εκεινο το διαστημα δεν θυμαμαι να εκανα αλλο Hobby>Δεσμευτηκα εκει μου κατσε και η καλη με το καταδυτικο και τα Projects και ολα πηγαν τελεια.(εφυγαν αρκετα λεφτα βεβαια). Οπως ειπες θα ηταν βλακεια να ειχα παρει και εγω πραγματα και να βουταω ειτε tec ειτε οχι μια φορα στους 5 μηνες εφοσον εχω μπλεξει και με τα βουνα και δεν μενει χρονος.Ολα μαζι δεν γινονται.Τωρα ο spect για αρχη μπορει να δει πως θα παει και αμα θα του αρεσει. Ειναι καποιοι που κολλανε με ενα Hobby και ασχολουνται μονο με αυτο και υπαρχουν ατομα σαν εμας που παμε να κανουμε λιγο απο ολα.Ενα απο τα ατομα που βουταει καθε βδομαδα τον ειχες γνωρισει καποια στιγμη οσο ξερω.Εχει παρει μεχρι και Dpv αλλα ναι κανει αυτο αποκλειστικα και το εχει λιωσει. Εκει αξιζει ολα τα λεφτα που εδωσε. Κατα τα αλλα ζηλευω με την καλη εννοια τα ατομα που κανουν ενα Hobby και ειναι πιο κατασταλαγμενοι ενω εμεις ψαχνομαστε συνεχεια. Για το Commercial diving ηταν στην ομαδα ενας που δουλευε ιχθυοτροφεια.Οπως ειπες αλλη φαση αν και αυτος στην πραξη δεν ηταν με Full face μασκα και ολα αυτα αλλα παρολα αυτα ηταν καθε μερα στο νερο.Εμεις το βλεπουμε σαν κατι ουαου αλλα αυτοι πιστευω οτι το εχουν λιγο βαρεθει.Οτι ειναι η καθημερινοτητα τους που δεν τους κανει αισθηση.Σαν την ταινια που μου ειχες πει να δω.Saturated dives για επισκευες. Κατα τα αλλα μου εχει λειψει να κανω καμια καταδυση αλλα θα ηθελα ή κανα cave ή κανα trimix. για την καρπαθο εμαθα οτι διαβασα .Δεν εδωσα πολυ σημασια.Αλλωστε απειρα ατυχηματα εχουν γινει ειτε λογω λαθος εξοπλισμων ειτε ατομα που ειναι Open water και ξαφνικα τους βλεπεις να κανουν cave. Οκτωβριο παω εδω: http://www.viaferrata.com/index.php/en-us/33-french/256-13e-via-ferrata-du-diable-aussois-savoie-france.html 4 ατομα θα παμε.7 via ferrata με συνολικο μηκος 4km.εχει απο ευκολη μεχρι extreme.
Fotis13 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω παλι δεν μπορω να κανω μονο ενα Hobby ,βαριεμαι ευκολα ολα τα ιδια,αλλα δεν ειμαι και υπερ των πασαλειματων η' ολα οσα κανεις πολυ η' τιποτα ! Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από Fotis13 1
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 16 hours ago, Fotis13 said: Εγω παλι δεν μπορω να κανω μονο ενα Hobby ,βαριεμαι ευκολα ολα τα ιδια,αλλα δεν ειμαι και υπερ των πασαλειματων η' ολα οσα κανεις πολυ η' τιποτα ! το καταλαβαινω αυτο με τα Hobby διοτι εχω αλλαξει και εγω πολλα hobby.απο την αλλη οταν αλλαζεις πολλα hobby δεν ειναι ευκολο να το πας σε πολυ μεγαλο Level. και βεβαια μετα μπαινει και το οικονομικο στην μεση. πχ στην καταδυση το πηγα οσο ηθελα αλλα εφυγαν μονο για ειδικοτητες/πτυχια κοντα στα 10k. βουνα αλλα λεφτα απο εκει.αλεξιπτωτο(ελευθερη πτωση ) που εχεις κανει και εσυ πας σε αλλα κοστη.και απο θεμα χρονου ειναι δυσκολο να τα κανεις ολα οποτε θα αφησεις καποια αλλα και απο πλευρα χρηματων. δεν ισχυει βεβαια σε ολα καθως υπαρχουν και νορμαλ σε τιμες Hobby.πχ canyoning,σπηλαιολογια. πχ καποια στιγμη ηθελα να παω να κανω το δευτερο επιπεδο για χειμερινο σχολειο.το κακο ειναι οτι για να το κανεις ζηταει να εχεις και δευτερο επιπεδο αναρριχησης .οποτε θες χρονο
Fotis13 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Αστα βγηκε τεχνικη καταδυσαρα στο retriever και δεν μπορω να παω γιατι ειναι Παρασκευη .Ελεος τι τα βαζουν τετοιες μερες απορω...
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 27 minutes ago, Fotis13 said: Αστα βγηκε τεχνικη καταδυσαρα στο retriever και δεν μπορω να παω γιατι ειναι Παρασκευη .Ελεος τι τα βαζουν τετοιες μερες απορω... αδεια?? παρασκευη?με ποια λογικη?
theo93 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Καλημέρα, λέμε να πάμε το σκ πρώτη φορά για κατάδυση Μαρμαρά Χαλκιδική και βρήκαμε ένα κέντρο που κάνει πρόγραμμα για αρχάριους με 30€ το άτομο και περιλαμβάνει 15-20 λεπτά εκπαίδευση και 45 - 50 λεπτά κατάδυση από παραλία μέχρι 8-9 μέτρα. Δεν είναι πολύ λίγη η εκπαίδευση για κάποιον που δεν έχει ξανακάνει; Λέτε να αξίζει;
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 6 minutes ago, theo93 said: Καλημέρα, λέμε να πάμε το σκ πρώτη φορά για κατάδυση Μαρμαρά Χαλκιδική και βρήκαμε ένα κέντρο που κάνει πρόγραμμα για αρχάριους με 30€ το άτομο και περιλαμβάνει 15-20 λεπτά εκπαίδευση και 45 - 50 λεπτά κατάδυση από παραλία μέχρι 8-9 μέτρα. Δεν είναι πολύ λίγη η εκπαίδευση για κάποιον που δεν έχει ξανακάνει; Λέτε να αξίζει; με βαση αυτα που γραφεις αυτο που θα κανεις θα ειναι Dsd. discover scuba diving. ειναι η πρωτη δοκιμαστικη καταδυση.κανεις λιγο θεωρια για μερικα πραγματα και μετα μπαινεις στο νερο.τα 8 -9 μετρα ειναι το μεγιστο βαθος και αυτο σε περιπτωση που μπορει να γινει.αν ο αλλος δεν εξισωνει ή δεν ξερω τι δεν θα κατεβει καν.η τιμη ειναι παρα πολυ καλη αφου συνηθως χρεωνουν 50-60. εχω δει και Dsd που δεν τους πηγαν ουτε 2 μετρα.οποτε μην το θεωρεις δεδομενο τα 8-9 μετρα και να σου πω την αληθεια δεν σε ενδιαφερει να πας 8-9 μετρα.σκοπος ειναι να δεις πως ειναι Underwater πως αναπνεεις κτλ.και 2-3 μετρα να πας θα το ευχαριστηθεις. αξιζει 1
theo93 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, poulinos είπε αν ο αλλος δεν εξισωνει ή δεν ξερω τι δεν θα κατεβει καν Όντως discover scuba diving το λέει. Αυτό με την εξίσωση δεν κατάλαβα, επειδή λέμε να πάμε παρέα υπάρχει κάποια δυσκολία στην διαδικασία που μπορεί να ξενερώσει κάποιον; Ο μόνος περιορισμός που είδαμε είναι να είσαι πάνω από 10 Τα 45 λεπτά κατάδυση είναι καλά ώστε να το ευχαριστηθείς;
poulinos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 2 minutes ago, theo93 said: Όντως discover scuba diving το λέει. Αυτό με την εξίσωση δεν κατάλαβα, επειδή λέμε να πάμε παρέα υπάρχει κάποια δυσκολία στην διαδικασία που μπορεί να ξενερώσει κάποιον; Ο μόνος περιορισμός που είδαμε είναι να είσαι πάνω από 10 Τα 45 λεπτά κατάδυση είναι καλά ώστε να το ευχαριστηθείς; σαν discover scuba diving θα το δεις ή σαν dsd. το βασικο ειναι αν πας μετα τα 2 μετρα να μπορεις να εξισωσεις που οι περισσοτεροι μπορουν και θα σου δειξουν και το πως να το κανεις. υπαρχει πραγματι minimum ηλικια.ειναι αρκετα μικρη διοτι θεωρειται οτι δεν ειναι κατι advanced.ακομα και το open water diver εχει μικρο οριο ηλικιας.για πιο μικρες ηλικιες υπαρχει το bubble maker:P. τα 45 λεπτα ειναι μια χαρα για να το χαρεις και να δεις αν σου αρεσει και αν θες να συνεχισεις για το Open water diver. το παν ειναι να περασεις καλα ειτε εισαι στα 1-2 μετρα ειτε στα 9.το βαθος δεν ειναι ο σκοπος.ο σκοπος ειναι να δεις πως ειναι κατω απο το νερο ,να χαζεψεις ψαρακια και οτι αλλο μπορει να υπαρχει και να μαθεις να αναπνεεις κατω απο το νερο και να εξισωνεις. δεν μπορω να σου πω αν θα ξενερωσει καποιος.εξαρτατε απο πολλα.υπαρχουν ατομα που εχουν φυγει με τρελο χαμογελο και υπαρχουν ατομα που εχουν φυγει με τρομο. τα δευτερα ειναι ατομα τα οποια δεν ειχαν ποτε σχεση με την θαλασα και γενικοτερα ειχαν φοβια για την θαλασσα. εχω δει ατομο που εκανε και ελεγε κοντευα να πνιγω και δεν θελω να ξανακανω. αλλα ηταν ατομο που δεν ειχε μπει ουτε με μασκα στην θαλασσα. δηλαδη αν μια μερα κατεβηκες απο το βουνο και ποτε στην ζωη σου δεν ειχες κανει καποιο hobby και ησουν σπιτι καφε καφε σπιτι ναι θα ειναι πιο δυσκολο. δηλαδη αν δεν εχεις παει ποτε σε παραλια και σκεφτεσαι την θαλασσα σαν το κακο πραγμα που πνιγει ατομα ε ναι θα εχεις θεμα ενδεχομενως και στο Dsd. και ναι υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν φοβια με την θαλασσα και πολλα ατομα που νιωθουν λες και θα παθουν κλειστοφοβια. 1
theo93 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, poulinos είπε σαν discover scuba diving θα το δεις ή σαν dsd. το βασικο ειναι αν πας μετα τα 2 μετρα να μπορεις να εξισωσεις που οι περισσοτεροι μπορουν και θα σου δειξουν και το πως να το κανεις. υπαρχει πραγματι minimum ηλικια.ειναι αρκετα μικρη διοτι θεωρειται οτι δεν ειναι κατι advanced.ακομα και το open water diver εχει μικρο οριο ηλικιας.για πιο μικρες ηλικιες υπαρχει το bubble maker:P. τα 45 λεπτα ειναι μια χαρα για να το χαρεις και να δεις αν σου αρεσει και αν θες να συνεχισεις για το Open water diver. το παν ειναι να περασεις καλα ειτε εισαι στα 1-2 μετρα ειτε στα 9.το βαθος δεν ειναι ο σκοπος.ο σκοπος ειναι να δεις πως ειναι κατω απο το νερο ,να χαζεψεις ψαρακια και οτι αλλο μπορει να υπαρχει και να μαθεις να αναπνεεις κατω απο το νερο και να εξισωνεις. δεν μπορω να σου πω αν θα ξενερωσει καποιος.εξαρτατε απο πολλα.υπαρχουν ατομα που εχουν φυγει με τρελο χαμογελο και υπαρχουν ατομα που εχουν φυγει με τρομο. τα δευτερα ειναι ατομα τα οποια δεν ειχαν ποτε σχεση με την θαλασα και γενικοτερα ειχαν φοβια για την θαλασσα. εχω δει ατομο που εκανε και ελεγε κοντευα να πνιγω και δεν θελω να ξανακανω. αλλα ηταν ατομο που δεν ειχε μπει ουτε με μασκα στην θαλασσα. δηλαδη αν μια μερα κατεβηκες απο το βουνο και ποτε στην ζωη σου δεν ειχες κανει καποιο hobby και ησουν σπιτι καφε καφε σπιτι ναι θα ειναι πιο δυσκολο. δηλαδη αν δεν εχεις παει ποτε σε παραλια και σκεφτεσαι την θαλασσα σαν το κακο πραγμα που πνιγει ατομα ε ναι θα εχεις θεμα ενδεχομενως και στο Dsd. και ναι υπαρχουν πολλα ατομα που εχουν φοβια με την θαλασσα και πολλα ατομα που νιωθουν λες και θα παθουν κλειστοφοβια. Ευχαριστώ πολύ για όλες τις λεπτομέριες :D Όσο για το ξενέρομα το φοβήθηκα στην εξήσωση που είπες, μην δεν α καταφέρει κάποιος και μείνει πίσω. Απο εκεί και πέρα εμένα μπορεί να 45 λεπτά να μου φανούν λίγα αν είναι στα 2 3 μέτρα αλλά όχι η εμπειρία με τις μπουκάλες. ;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα