Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, isim είπε

To Palau το σκεφτομαι και εγω, αλλα ειναι πολλα τα λεφτα. Κανω ενα liveaboard νοτια Ερυθρα το Νοεμβριο και θα πεσουν ολα μαζεμενα. Αν με καυλωσουν αρκετα θα το κανω...

Οσον αφορα το Εurobulker  το εχω βουτηξει 2 φορες και η ορατοτητα ειναι πραγματικα καθαρη τυχη. Εκει δεν χρειαζεσαι διπλες καθως το βαθος ειναι γυρω στα 25-30 μετρα. Με μια 18αρα στην πλατη και nitrox εισαι οκ να κατσεις μια ωρα να το δεις!

Πολυ καλη επιλογη ,ειναι τοπ καταδυτικοι προορισμοι παγκοσμιως .

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 09/09/2019 at 16:32, Fotis13 said:

Με διπλες εκει , ενα 50αρι  και νορμαλ παραμονη εισαι κομπλε .

Εurobulker  δεν εχω παει ακομα δεν καθεται ,οσες φορες εχω πει να παω  το καταδυτικο εκει την βγαζει καθημερινες την βουτια ,  π.χ  ειχε τα 2 τελευταια σχολεια  wreck   καθημερινες και μετα θελει τυχη .Ειναι τελειως random  το θεμα της ορατοτητες ουτε οι επαγγελματιες εκει δεν ξερουν απο πριν αν θα ειναι καλη η' οχι .Αλλα οκ κλαιν ειναι θεμα χρονου ποτε θα το κανω .

Επομενος στοχος ειναι Ερυθρα  liveaboard  μονο  για ναυαγια και το περιφημο   SS Thistlegorm  και ενα ακομα ταξιδι καταδυτικο Φιλιππινες στο Palau.

ε ναι θα το χαιροσουν.βεβαια τα προβληματα ειναι δυο.α.το καταδυτικο να εχει διπλες.και β.να υπαρχουν και αλλοι tec γιατι αν εισαι μονο εσυ τοτε......:(  

Απορω με ποια λογικη τις βγαζουν καθημερινες που ο κοσμος δουλευει και οχι το Weekend. Ακομα και σχολειο Wreck να οργανωσεις  συνηθως weekend μπορει ο κοσμος παρα να παρει αδεια μεσοβδομαδιατικα.

Ειδικα για τετοιο μικρο σχολειο που δεν ειναι πολλες βουτιες/πολλες μερες δεν υπαρχει μεγαλος λογος για να γινει καθημερινες .Δεν ειναι οτι θα κανεις trimix και λες οκ να παρω αδεια για να βγει σε ευλογο χρονικο διαστημα.

Εχω πετυχει και καλη ορατοτητα (οσο το λες καλη) εχω πετυχει και χαλια.Το καλο ειναι οτι ξεκιναει απο την επιφανεια το ναυαγιο . Στο advanced tec wreck sidemount ειχαμε κανει και διείσδυση οπως και να βγεις απο το παραθυρο με το sidemount κτλ.Στην επιφανεια οπως ειχα γραψει πιο παλια φαινεται σε μερικα σημεια λες και εχει λαδι/πετρελαιο.παραξενη μυρωδια,γευση :P  

liveonboard δεν θα εκανα.δεν τα πανω καλα αν κουναει το σκαφος/πλοιο.

On 09/09/2019 at 18:13, isim said:

To Palau το σκεφτομαι και εγω, αλλα ειναι πολλα τα λεφτα. Κανω ενα liveaboard νοτια Ερυθρα το Νοεμβριο και θα πεσουν ολα μαζεμενα. Αν με καυλωσουν αρκετα θα το κανω...

Οσον αφορα το Εurobulker  το εχω βουτηξει 2 φορες και η ορατοτητα ειναι πραγματικα καθαρη τυχη. Εκει δεν χρειαζεσαι διπλες καθως το βαθος ειναι γυρω στα 25-30 μετρα. Με μια 18αρα στην πλατη και nitrox εισαι οκ να κατσεις μια ωρα να το δεις!

οι διπλες εκει ειναι χρησιμες αν θες να κατσεις αρκετη ωρα ή να μπεις μεσα στο ναυαγιο για οποιον εχει την σχετικη εκπαιδευση. εξωτερικο θα ηθελα να πηγαινα καμια ερυθρα για κανα trimix αλλα μου εχουν πει οτι οι τιμες δεν ειναι οτι καλυτερο :(

Δημοσ.

Και εγω το εχω αυτο το θεμα με τα πλοια Πουλινε παθαινω πολυ ευκολα ναυτια ΑΛΛΑ με μια δραμαμινη ας κουναει οσο θελει δεν καταλαβαινω τιποτα.

Δημοσ.
On 13/09/2019 at 17:05, Fotis13 said:

Και εγω το εχω αυτο το θεμα με τα πλοια Πουλινε παθαινω πολυ ευκολα ναυτια ΑΛΛΑ με μια δραμαμινη ας κουναει οσο θελει δεν καταλαβαινω τιποτα.

ειχα παρει νομιζω καποτε δραμαμινη αλλα οσο θυμαμαι πανε και χρονια την ειχα παρει πιο μετα οποτε μαλλον ηταν ηδη αργα. αλλα και παλι δεν θα το δοκιμαζα. μαρεσει να κανω καταδυση απο ταχυπλοο που δεν εχει θεμα να κουναει παρα μονο οταν σταματαει που εκει προσπαθω να ετοιμαζομαι γρηγορα και να μπαινω στο νερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ροδοκαλος την Κυριακη  που μας περασε.Καναμε την μεγαλη διαδρομη απο πανω .1,5 ωρα πεζοπορια για να μπεις, 22 ραπελ   .Η  ροη  του νερου χαμηλη  κατι που διευκολυνε κατα πολυ την καταβαση ,η ομαδα μεγαλη  20 +ατομα  αλλα με καλο ρυθμο .

71581524_530832071061134_4122584445658071040_n.jpg

71277436_558794894658912_5849200919723376640_n.jpg

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 4
Δημοσ.
On 24/09/2019 at 12:44, Fotis13 said:

Ροδοκαλος την Κυριακη  που μας περασε.Καναμε την μεγαλη διαδρομη απο πανω .1,5 ωρα πεζοπορια για να μπεις, 22 ραπελ   .Η  ροη  του νερου χαμηλη  κατι που διευκολυνε κατα πολυ την καταβαση ,η ομαδα μεγαλη  20 +ατομα  αλλα με καλο ρυθμο .

71277436_558794894658912_5849200919723376640_n.jpg

από το καλοκαιρι που πέρασα απο εκεί.χαχα

20190818_214914.jpg

On 18/09/2019 at 20:09, nickarmy said:

Πιο "ωραια" η βραδινη απο την πρωινη φωτογραφια.

• Like 3
Δημοσ.
15 minutes ago, Fotis13 said:

Ειναι landmark  το συγκεκριμενο δεν γινεται να περασεις απο εκει και να μην παρεις φωτο .

και πιο πανω απο εκει εχει την πλατεια που εχει κατι κανονια.κανει εντυπωση πραγματι το τανκ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γαλλία aussois  /via ferrata du diable .7 via ferrata. και φωτογραφιες απο το monolithe. και χαζες φωτογραφιες η ωρα του παιδιου οπως παντα.

στην μια φωτογραφια σπασμενη γεφυρα απο μια via ferrata που ηταν κλειστη. ευτυχως βρηκα διαφυγη αλλιως επρεπε να γυρισω ξανα πισω.

στην μια διαδρομη εχει την μεγαλυτερη γεφυρα που εχει φτιαχτει σε via ferrata οπως λενε.93 μετρα.

IMG_20191005_123929.jpg

IMG_20191007_114853.jpg

IMG_20191006_152327.jpg

IMG_20191006_155209.jpg

PA051488.JPG

PA051569.JPG

PA051583.JPG

PA061622.JPG

PA082024.JPG

PA082038.JPG

• Like 4
Δημοσ.
5 hours ago, Fotis13 said:

Ωραιος Πουλινε ,τι θερμοκρασιες εκανε ?Δεν ειχατε ενημερωση απο πριν για την σπασμενη γεφυρα ?

θερμοκρασιες.το πρωι που ξυπναγαμε 2-3-4 βαθμοι.το χωριο ειναι στα 1500 μετρα.την τελευταια μερα που πηγα στα 1800 εριχνε χιονακι.εχει κορυφες πανω απο 3000 μετρα . το πρωι φορουσα καλοκαιρινο (Dryfit), ενα ισοθερμικο που βλεπεις στις φωτο και απο πανω ενα αδιαβροχο/αντιανεμικο γιατι γενικως φυσουσε.με το που εβγαινε λιγο παραπανω ο ηλιος εμενα με ισοθερμικο και καλοκαιρινο. επειδη κινεισαι μεσα στην via ferrata δεν κρυωνεις πολυ λογω οτι κουραζεσαι λιγακι συν λιγο ανοσια στο κρυο. το χωριο ηταν λιγο abandoned αυτην την περιοδο .θα ξεκινησει η κινηση οταν θα ανοιξει το χιονοδρομικο του aussois. τωρα ειναι λιγο πολη φαντασμα

τωρα για την διαδρομη. η διαδρομη τρια και στο χαρτη κοντα στο καστρο οπως και στις εισοδους αναφερει οτι ειναι κλειστη.

η διαδρομη έχει δυο εισόδους. εχει την πρωτη που παει μεχρι τελος αλλα εχει και την δευτερη εισοδο που επισης παει μεχρι τελος. αν μπεις απο την πρωτη εισοδο μπορεις να βγεις στην δευτερη αν δεν θες να συνεχισεις.  οπως ειπα η διαδρομη θεωρειται ολη κλειστη.

Unofficial μας ειπε καποιος οτι το κομματι απο την δευτερη εισοδο μεχρι το τελος ειναι ανοιχτο. εκει δεν πηγα καθολου.

το κομματι απο την πρωτη εισοδο μεχχρι την δευτερη εισοδο περα οτι ειναι κλειστο εχουν αφαιρεσει και το συρματοσχοινο στα πρωτα 7-8 μετρα για να μην κατεβαινει ο κοσμος.Αντιθετα στην δευτερη εισοδο υπαρχει κανονικα.

παμε και με φωτογραφιες.

δευτερη εισοδο.αναφερει κλειστη αλλα εχει συρματοσχοινο για να κατεβεις>unofficial ειναι ανοιχτη

IMG_20191005_133942.jpg

πρωτη εισοδος εχουν βγαλει το συρματοσχοινο για να μην κατεβεις.

IMG_20191006_110603.jpg

εγω κατεβηκα αυτο το κομματι και μετα ξεκιναει το συρματοσχοινο το οποιο ειναι ασφαλισμενο σωστα μεχρι το σημειο που εχει την σπασμενη σανιδα.ακριβως μετα την σπασμενη σανιδα ξεκιναει το δευτερο κομματι οπως και η διαφυγη αλλα δεν γινεται να πας.για καλη μου τυχη και για να μην ξαναγυρισω πισω 30 λεπτα περιπου βρηκα μια αλλη διαφυγη απλα λιγο ανηφορικη.

IMG_20191006_111224.jpg

κουλουρα το συρματοσχοινο.

IMG_20191006_155209.jpg

επρεπε να φτασω εκει που ξεκιναει η σανιδα που βλεπεις για να παρω την κανονικη διαφυγη το οποιο δεν ηταν ευκολο αφου μπροστα ειναι λιγο αποτομο.

την επομενη μερα πηγα βουνο για περπατημα και μετα ελεγα να κανω την 3β που θεωρητικα κλειστη Unofficial ανοιχτη.κατεβηκε ενας αλλος που ηταν μαζι μας και μου ειπε οτι καποια βυσματα φαινονται λιγο οξειδωμενα οποτε την αφησαμε τελειως.το παραξενο ειναι οτι πουθενα σε καμια αλλη διαδρομη δεν ειδα πουθενα οξειδωση αφου ολα ηταν ανοξειδωτα.δυστυχως δεν ειχαμε αλλο χρονο δεν το ψαξαμε οποτε το 3β θα μεινει ενα προσωρινο μυστηριο.

IMG_20191005_092844.jpgστο χαρτη φαινεται ολη κλειστη.

μετα την κουλουρα συρματοσχοινο ηταν ασφαλισμενη κανονικα.

IMG_20191006_111227.jpg

Ps. ξερω οτι δεν θα πρεπε να κατεβω εφοσον κατι ειναι κλειστο αλλα με εχω μαθει πλεον :P

δεν ηξερα τι εχει χαλασει οποτε τσιτωσα λιγακι μεχρι να δω οτι το μονο χαλασμενο ειναι η σανιδα.

επίσης είχε zipline 640μετρα με 20 ευρω.το σαββατο μιλαγαμε με τον ιδιοκτητη για να κανουμε την κυριακη και κυριακη που πηγαμε ειχε αρρωστησει.ατυχια.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, poulinos είπε

θερμοκρασιες.το πρωι που ξυπναγαμε 2-3-4 βαθμοι.το χωριο ειναι στα 1500 μετρα.την τελευταια μερα που πηγα στα 1800 εριχνε χιονακι.εχει κορυφες πανω απο 3000 μετρα . το πρωι φορουσα καλοκαιρινο (Dryfit), ενα ισοθερμικο που βλεπεις στις φωτο και απο πανω ενα αδιαβροχο/αντιανεμικο γιατι γενικως φυσουσε.με το που εβγαινε λιγο παραπανω ο ηλιος εμενα με ισοθερμικο και καλοκαιρινο. επειδη κινεισαι μεσα στην via ferrata δεν κρυωνεις πολυ λογω οτι κουραζεσαι λιγακι συν λιγο ανοσια στο κρυο. το χωριο ηταν λιγο abandoned αυτην την περιοδο .θα ξεκινησει η κινηση οταν θα ανοιξει το χιονοδρομικο του aussois. τωρα ειναι λιγο πολη φαντασμα

τωρα για την διαδρομη. η διαδρομη τρια και στο χαρτη κοντα στο καστρο οπως και στις εισοδους αναφερει οτι ειναι κλειστη.

η διαδρομη έχει δυο εισόδους. εχει την πρωτη που παει μεχρι τελος αλλα εχει και την δευτερη εισοδο που επισης παει μεχρι τελος. αν μπεις απο την πρωτη εισοδο μπορεις να βγεις στην δευτερη αν δεν θες να συνεχισεις.  οπως ειπα η διαδρομη θεωρειται ολη κλειστη.

Unofficial μας ειπε καποιος οτι το κομματι απο την δευτερη εισοδο μεχρι το τελος ειναι ανοιχτο. εκει δεν πηγα καθολου.

το κομματι απο την πρωτη εισοδο μεχχρι την δευτερη εισοδο περα οτι ειναι κλειστο εχουν αφαιρεσει και το συρματοσχοινο στα πρωτα 7-8 μετρα για να μην κατεβαινει ο κοσμος.Αντιθετα στην δευτερη εισοδο υπαρχει κανονικα.

παμε και με φωτογραφιες.

δευτερη εισοδο.αναφερει κλειστη αλλα εχει συρματοσχοινο για να κατεβεις>unofficial ειναι ανοιχτη

IMG_20191005_133942.jpg

πρωτη εισοδος εχουν βγαλει το συρματοσχοινο για να μην κατεβεις.

IMG_20191006_110603.jpg

εγω κατεβηκα αυτο το κομματι και μετα ξεκιναει το συρματοσχοινο το οποιο ειναι ασφαλισμενο σωστα μεχρι το σημειο που εχει την σπασμενη σανιδα.ακριβως μετα την σπασμενη σανιδα ξεκιναει το δευτερο κομματι οπως και η διαφυγη αλλα δεν γινεται να πας.για καλη μου τυχη και για να μην ξαναγυρισω πισω 30 λεπτα περιπου βρηκα μια αλλη διαφυγη απλα λιγο ανηφορικη.

IMG_20191006_111224.jpg

κουλουρα το συρματοσχοινο.

IMG_20191006_155209.jpg

επρεπε να φτασω εκει που ξεκιναει η σανιδα που βλεπεις για να παρω την κανονικη διαφυγη το οποιο δεν ηταν ευκολο αφου μπροστα ειναι λιγο αποτομο.

την επομενη μερα πηγα βουνο για περπατημα και μετα ελεγα να κανω την 3β που θεωρητικα κλειστη Unofficial ανοιχτη.κατεβηκε ενας αλλος που ηταν μαζι μας και μου ειπε οτι καποια βυσματα φαινονται λιγο οξειδωμενα οποτε την αφησαμε τελειως.το παραξενο ειναι οτι πουθενα σε καμια αλλη διαδρομη δεν ειδα πουθενα οξειδωση αφου ολα ηταν ανοξειδωτα.δυστυχως δεν ειχαμε αλλο χρονο δεν το ψαξαμε οποτε το 3β θα μεινει ενα προσωρινο μυστηριο.

IMG_20191005_092844.jpgστο χαρτη φαινεται ολη κλειστη.

μετα την κουλουρα συρματοσχοινο ηταν ασφαλισμενη κανονικα.

IMG_20191006_111227.jpg

Ps. ξερω οτι δεν θα πρεπε να κατεβω εφοσον κατι ειναι κλειστο αλλα με εχω μαθει πλεον :P

δεν ηξερα τι εχει χαλασει οποτε τσιτωσα λιγακι μεχρι να δω οτι το μονο χαλασμενο ειναι η σανιδα.

επίσης είχε zipline 640μετρα με 20 ευρω.το σαββατο μιλαγαμε με τον ιδιοκτητη για να κανουμε την κυριακη και κυριακη που πηγαμε ειχε αρρωστησει.ατυχια.

Οxi re γαμωτο χαβαλε θα ειχε και το  zipline .Eχω κανει στην Κενυα πριν αρκετα χρονια 500 μετρα αν θυμαμαι καλα  ,αλλα δεν ηταν καλα σχεδιασμενο  η' συντηρημενο και ξυριζε ο κωλος σου τα κλαδια δεντρων αχχα.

θα παω για ομαδαρχων  στο canyoning τελος του μηνα και  εδω και 1 μηνα τα σουκου κανω εκπαιδευση σε τεχνικες .Ειναι τεραστιος ο ογκος της υλης που πρεπει να καλυψω .

Επεξ/σία από Fotis13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...