Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν εχω παει ποτε προς τα εκει ,αγνοουσα και την υπαρξη της . Συνηθως παμε δεξια στο δρομοκι που εχει που ειναι  τα ντους και οι τουαλετες ,δεν φτανουμε μεχρι εκει κατω .

Δημοσ.
1 hour ago, Fotis13 said:

Οχι δεν εχω παει ποτε προς τα εκει ,αγνοουσα και την υπαρξη της . Συνηθως παμε δεξια στο δρομοκι που εχει που ειναι  τα ντους και οι τουαλετες ,δεν φτανουμε μεχρι εκει κατω .

ουτε και εγω το ηξερα.οταν ειχαμε παει για ενα Project pond καποια ατομα εκαναν βουτια εκει για να παρουν δειγματα.και επειδη ειναι μικρη και μαυρη δεν πολυφαινεται ακομα και με Drone.εψαξα αρκετα video για να βρω ενα να φαινεται. αντε να ερθει το σαββατο να φυγω. ακομα μια φορα travel light.Θα πρεπει να χωρεσουν τα παντα σε ενα backpack 

20160906171254_polo_sakidio_offpist_9_01_015_20.jpeg

off topic.το North face plasma που εχω αρχιζει να "καταρρεει" μετα απο τοσα χρονια.

α.κοπηκε στην ακρη αυτο που πιανει πανω στο scratch στα μανικια για να τα σφιγει γυρω απο τον καρπο.ειναι λαστιχενιο και ειχε αρχισει επισης να κανει Cracks.

β.στο ενα φερμουαρ  εκει που κλεινει εχει χαλασει η κολληση. ειναι το κομματι που μπαινει το φερμουαρ απο κατω για να μην μπορει να μπει νερο απο την εισοδο του φερμουαρ.

γ.παραμενει αδιαβροχο αλλα θελει κανα περασμα με κανα sprey για να γινει ξανα water repellent διοτι εχει πλυθεί κιολας καμποσες φορες.

πολυ μικρες φθορες και σχεδον ανευ σημασιας ειδικα το α και β αλλα αρχιζει να  παλιωνει.παιζει να εχει κλεισει δεκαετια.

17 hours ago, Fotis13 said:

Ελα ρε συ δεν το εχω προσεξει  λολ τοσες φορες που εχω παει .Θα εχω το νου μου τωρα .

επισης στο 2ο λιμανακι στο πηγαδι  (Devil's hole ) ειχα κατεβει τοσες φορες και οταν εφτανα στον πατο κοιτουσα παντα απο την πλευρα που ειναι τα σπασμενα καγγελα.δεν ειχα προσεξει οτι ακριβως πισω μου υπαρχει εισοδος/εξοδος που ειναι το παραπηγαδο το οποιο σε ανεβαζει απο τα 30 μετρα κοντα στα 20 μετρα μεσα σε ενα πιο στενο tunnel(πηγαδι). ανεβαινεις κατακορυφα δεν μπορεις αλλιως.ουτε οταν κατεβαινα ειχα δει την εξοδο του ή εισοδος αναλογως απο που θα μπεις και θα βγεις. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, poulinos είπε

ουτε και εγω το ηξερα.οταν ειχαμε παει για ενα Project pond καποια ατομα εκαναν βουτια εκει για να παρουν δειγματα.και επειδη ειναι μικρη και μαυρη δεν πολυφαινεται ακομα και με Drone.εψαξα αρκετα video για να βρω ενα να φαινεται. αντε να ερθει το σαββατο να φυγω. ακομα μια φορα travel light.Θα πρεπει να χωρεσουν τα παντα σε ενα backpack 

20160906171254_polo_sakidio_offpist_9_01_015_20.jpeg

off topic.το North face plasma που εχω αρχιζει να "καταρρεει" μετα απο τοσα χρονια.

α.κοπηκε στην ακρη αυτο που πιανει πανω στο scratch στα μανικια για να τα σφιγει γυρω απο τον καρπο.ειναι λαστιχενιο και ειχε αρχισει επισης να κανει Cracks.

β.στο ενα φερμουαρ  εκει που κλεινει εχει χαλασει η κολληση. ειναι το κομματι που μπαινει το φερμουαρ απο κατω για να μην μπορει να μπει νερο απο την εισοδο του φερμουαρ.

γ.παραμενει αδιαβροχο αλλα θελει κανα περασμα με κανα sprey για να γινει ξανα water repellent διοτι εχει πλυθεί κιολας καμποσες φορες.

πολυ μικρες φθορες και σχεδον ανευ σημασιας ειδικα το α και β αλλα αρχιζει να  παλιωνει.παιζει να εχει κλεισει δεκαετια.

επισης στο 2ο λιμανακι στο πηγαδι  (Devil's hole ) ειχα κατεβει τοσες φορες και οταν εφτανα στον πατο κοιτουσα παντα απο την πλευρα που ειναι τα σπασμενα καγγελα.δεν ειχα προσεξει οτι ακριβως πισω μου υπαρχει εισοδος/εξοδος που ειναι το παραπηγαδο το οποιο σε ανεβαζει απο τα 30 μετρα κοντα στα 20 μετρα μεσα σε ενα πιο στενο tunnel(πηγαδι). ανεβαινεις κατακορυφα δεν μπορεις αλλιως.ουτε οταν κατεβαινα ειχα δει την εξοδο του ή εισοδος αναλογως απο που θα μπεις και θα βγεις. 

Στο πηγαδι εχω βουτηξει και εγω 3 φορες  με ειχαν ενημερωσει για το παραπηγαδο και ετσι το ειδα αλλιως δεν το προσεχεις καν ,ειδικα την πρωτη φορα .

Καλο ταξιδι Πουλινε καλα να περασεις και  ασε αυτους που λενε η διαδρομη μετραει .Το μονο που μετραει ειναι η κορυφη !

Δημοσ.
3 hours ago, Fotis13 said:

Στο πηγαδι εχω βουτηξει και εγω 3 φορες  με ειχαν ενημερωσει για το παραπηγαδο και ετσι το ειδα αλλιως δεν το προσεχεις καν ,ειδικα την πρωτη φορα .

Καλο ταξιδι Πουλινε καλα να περασεις και  ασε αυτους που λενε η διαδρομη μετραει .Το μονο που μετραει ειναι η κορυφη !

Σε ενα βιβλίο  διαβασα για το παραπηγαδο και μετα μου το ειπαν και απο την σχολη οσο θυμαμαι .Μια ή δυο φορες κάναμε Passthrough.Μπήκαμε απο τα -29 και βγήκαμε πιο πάνω.Αναποδα δεν το εχω κανει .Δεν ειναι υποχρεωτικος  ο φακος αλλα βοηθαει .Και εγω δεν το προσεχα αφου στο advance open water μας ειχαν βαλει να κοιταμε προς την πορτα(καγκελα)  για να μην γινει καμια βλακεια και στις αλλες καταδυσεις κοιτουσα παλι προς την πορτα και δεν εδινα σημασια στην αλλη πλευρα. Επίσης μετα απο πολλες καταδυσεις προσεξα οτι εχει και την πινακιδα στα καγκελα που λεει κατι σε στυλ απο εδω και περα δεν υπαρχει κατι να δεις που αξιζει περισσοτερο απο την ζωη σου.

thanxs για το ταξιδι. οπως σου ειχα πει αν δεν εβρισκα θεση στο καταφυγιο θα ξεκινουσα βραδυ για να καταφερω να φτασω πανω οποτε οπως καταλαβες who fucks την διαδρομη.Απλα αν πας βραδυ υπαρχει ενα μικρο θεμα για να φτασεις στο starting point αφου δεν υπαρχουν λεωφορεια συνεχεια. Είναι ελάχιστα αυτα που πανε εκει.Αν και πρεπει να δω και λεωφορεια που πανε προς το τελεφερικ μηπως ειναι πιο συχνα χρονικα και τα οποια σε αφηνουν 3 Km απο το starting point.Βεβαια απο το απογευμα που κλεινει το τελεφερικ το κοβω να μην εχει καν δρομολογια. 

Αν εχει και σύννεφα να μην εχω τον ηλιο ακομα καλυτερα και ας μην βλεπω ουτε στα 50 μετρα. Επειδη δινει αερα θα εχει γελιο να μην ανεβαινει το τελεφερικ.Αν δεν ανεβαινει πιστευω οτι πολλοι δεν θα πανε καν στο καταφυγιο οποτε λιγοτερος κοσμος :P.   

Ασχετα που δεν μου λεει κατι η διαδρομη παλι το βρισκω παραξενο να ανεβω με το τελεφερικ. 4 -5 ωρες ποσο ειναι μεχρι πανω.Δεν ειναι οτι ειναι 20 ωρες. Μεχρι να ακουσεις 30-40 τραγουδακια εχεις φτασει.Η αφασια ειναι οτι απο sea level σε λιγοτερο απο 24 ωρες θα ειμαι στα 3718m :P. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον.

Δημοσ.

απο την μια σχεδον sea level απο την αλλη το βουνο.τωρα ειμαι sea level τελειως. βλεπω κατι χιονουρες.νομιζω το τελεφερικ ηταν κλειστο σημερα.αυριο προς τα πανω σιγα σιγα.

IMG_20191215_105242.jpg

IMG_20191215_105352.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Καλη αναβαση Πουλινε .

Εμεις καναμε παρουσιαση μεταφορας φορειου   μαζι με την ΕΜΑΚ πανω απο το πεδιο του Κακκαβου και ειχαμε και τις απονομες .

79800808_10157989331193453_6090727426361393152_o.jpg

80583168_10157989330763453_7284589340917760000_o.jpg

80074564_440413689972454_4759153973938618368_n.jpg

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

εφτασα καταφυγιο.θερμοκρασια -6 ταχυτητα αερα 107.3 km

IMG_20191216_132918.jpg

για την ωρα ειμαι ο μονος στο καταφυγιο.εχουν κλεισει τις διαδρομες λογω ice

real feel den thelo na xero.

4.30 σηκωνομαι για κορυφη. οταν ειχα μπει αποτις 54 θεσεις καταφυγιου ειχαν μεινει 2 3 5 δεν θυμαμαι.και τωρα μονο εγω.wtf.πανουκλα εχω?

αψογος και congratulations.το τελειωσες και αυτο και πιστευω οτι θα σου εδωσε πολλες γνωσεις περα απο ολες αυτες που ειχες ως τωρα.εβαλες οπως λενε ενα λιθαρακι ακομα. αντε και  σε επομενο επιπεδο:)

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω .

Πολυ αερας ρε  ειναι απαγορευτικο  τετοια ταχυτητα ,περιμενετε να πεσει ?

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.
5 hours ago, Fotis13 said:

Ευχαριστω .

Πολυ αερας ρε  ειναι απαγορευτικο  τετοια ταχυτητα ,περιμενετε να πεσει ?

4.36 που σηκωθηκα ελεγε 90km.τελικα μονος καταφυγιο.εφτασα κορυφη.χαλια φωτογραφιες.

εβγαλα το γαντι να βγαλω   selfie kai τα δαχτυλα παγωναν σε χρονο μηδεν.πρωτη φωτο το ηφαιστειο καπνιζει.βρωμαει αυγουλιλα αλλα ηταν ζεστα.

δευτερη selfie απο κορυφη.το millet που εβαλα στην μυτη(νεοπρεν υλικο) η καλυτερη αγορα.

σε ενα 24 ωρο πανω κατω στο βουνο.περα απο λιγο headache ολα  good.απορια φωτη.πριν το summit day κοιμασε?oute elbrus ουτε kili ουτε ολυμπο ουτε πουθενα δεν μπορω να κοιμηθω.λες και ειμαι υπερενταση.χτες επεsa να κοιμηθω απο τις 21.00 και απορω αν κοιμηθηκα μια ωρα.

αυτο το μυνημα εστειλαν σε ολους και για αυτο δεν πατησε κανεις ποδι εκτος απο μενα.ηταν 50 με 54 κρατησεις.τελευταια φωτογραφια

IMG_20191217_071905.jpg

IMG_20191217_071628.jpg

IMG_20191217_072143.jpg

Screenshot_2019-12-16-11-38-39-533_com.android.mms.jpg

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιος Πουλινε πατησες και εκει .

Οσμες τυπικες ηφαιστειου ενεργου  απο τα αερια που εκλυονται και στο Βali  στο ηφαιστειο  ετσι μυριζε .

Τα χερια σε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες ειναι μεγαλο προβλημα .Παγωνουν αμεσως με το που βγαλεις τα γαντια  και μετα το πακετο ειναι οτι  δεν μπορεις  να τα ξαναφορεσεις ευκολα .Για αυτο και συνιστουν παντα 2 layers απο γαντια  ενα πολυ λεπτο  και το  κανονικο αναλογα τις συνθηκες  που επικρατουν .Την ειχα πατησει και εγω ετσι  και  εβαλα τις χουφτες σκετες ,γιατι ηταν οι μονες  που  εμπαιναν ευκολα αλλιως θα ειχα αφησει κανα δαχτυλο εκει ...

Με τον υπνο πριν τα summit day kai to τελικο push  ειναι το πο δυσκολο θεμα για τους ορειβατες .Οι περισσοτεροι δυσκολευονται  και ειναι  η χειροτερη χρονικη συγκυρια γιατι πρεπει να ξεκουραστεις  παση θυσια  καθως σε περιμενει η μεγαλυτερη και δυσκολοτερη μερα και η πιο σημαντικη.  Οπου μινιμουμ αναβαση- καταβαση σε μεγαλα βουνα δεν κανεις λιγοτερο απο 10-12 ωρες .

Αconcagua δεν ειχα κοιμηθει καλα ειχε δαιμονισμενο αερα και με ωτοασπιδες ακομα με ενοχλουσε ο θορυβος .Denali ομως θυμαμαι ειχα λιωσει στον υπνο  με το ζορι ειχα σηκωθει  χαχαχα.Το καλο με μενα ειναι οτι μεχρι εκει που εχω παει δεν με εχει πιασει πονοκεφαλος εχω πολυ καλη προσαρμογη .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 17/12/2019 at 19:16, Fotis13 said:

Ωραιος Πουλινε πατησες και εκει .

Οσμες τυπικες ηφαιστειου ενεργου  απο τα αερια που εκλυονται και στο Βali  στο ηφαιστειο  ετσι μυριζε .

Τα χερια σε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες ειναι μεγαλο προβλημα .Παγωνουν αμεσως με το που βγαλεις τα γαντια  και μετα το πακετο ειναι οτι  δεν μπορεις  να τα ξαναφορεσεις ευκολα .Για αυτο και συνιστουν παντα 2 layers απο γαντια  ενα πολυ λεπτο  και το  κανονικο αναλογα τις συνθηκες  που επικρατουν .Την ειχα πατησει και εγω ετσι  και  εβαλα τις χουφτες σκετες ,γιατι ηταν οι μονες  που  εμπαιναν ευκολα αλλιως θα ειχα αφησει κανα δαχτυλο εκει ...

Με τον υπνο πριν τα summit day kai to τελικο push  ειναι το πο δυσκολο θεμα για τους ορειβατες .Οι περισσοτεροι δυσκολευονται  και ειναι  η χειροτερη χρονικη συγκυρια γιατι πρεπει να ξεκουραστεις  παση θυσια  καθως σε περιμενει η μεγαλυτερη και δυσκολοτερη μερα και η πιο σημαντικη.  Οπου μινιμουμ αναβαση- καταβαση σε μεγαλα βουνα δεν κανεις λιγοτερο απο 10-12 ωρες .

Αconcagua δεν ειχα κοιμηθει καλα ειχε δαιμονισμενο αερα και με ωτοασπιδες ακομα με ενοχλουσε ο θορυβος .Denali ομως θυμαμαι ειχα λιωσει στον υπνο  με το ζορι ειχα σηκωθει  χαχαχα.Το καλο με μενα ειναι οτι μεχρι εκει που εχω παει δεν με εχει πιασει πονοκεφαλος εχω πολυ καλη προσαρμογη .

τουλαχιστον ηταν ζεστα εκει που εβγαινε ο ατμος. τα Mittens που εχω πραγματι αν πας να τα ξαναφορεσεις τα δαχτυλα δεν μπαινουν ευκολα. συγκεκριμενα ο αντιχειρας κομπλαρει.ειχα κανει βλακεια που δεν ειχα παρει απο την ρωσσια κατι σαν αυτα

https://us.redfoxoutdoor.com/collections/gloves/products/k2-extreme-mitten?variant=13783377805373

τα οποια δεν χρειαζοταν να τα βγαλεις αν ηθελες να πιασεις κατι αλλα ειχαν φερμουαρ (δεν ειχα βρει στο νουμερο μου). αλλα ακομα και τις χουφτες να παω να βαλω σκετες παλι ο αντιχειρας στα συγκεκριμενα(Marmot) ειναι λιγο ζορι.οι χουφτες ηταν αρκετες αλλα μετα φορεσα τα πιο απλα για να βγαλω λιγο ακομα φωτοφραφιες αν και παλι το touch δεν επαιζε καλα. ναι γενικως εχω θεμα με τον υπνο αλλα μονο στο summit day.ισως η αγωνια να ανεβω τι θα συναντησω κτλ.αλλο τοσο που τις μισες φορες πετυχαινω χαλια καιρο. σε φανταζομαι στο Denali.αφηστε με να κοιμηθω ειμαι στα ζεστα.

για τον πονοκεφαλο δεν ξερω αν ηταν απο το υψομετρο. δεν εχω επαρκες δειγμα ακομα.γιατι το λεω αυτο.

στο Kilimanjaro ειχα λιγο πονοκεφαλο αλλα ειχα ανεβει ταπα πανω. στο elbrus ολα μια χαρα.στο teide ο πονοκεφαλος μπορει απο την μια να ηταν λογω υψομετρου αφου σε 24 ωρες βρεθηκα απο τα 0 στα 3718 αλλα μπορει να ειναι επισης απο τον πολυ παγωμενο αερα που φυσουσε χαμηλα ή ακομα και απο το λεωφορειο που πηρα για να φτασω μεχρι το starting poing.το starting point ειναι 40 κμ μακρυα απο την πολη σχεδον σε δρομο βουνου με πολλες στροφες και σε αυτα ζαλιζομαι.επισης οι οδηγοι ειναι λιγο Killers.στην καθοδο απο το βουνο 3 φορες ο οδηγος πατησε τα φρενα τερμα (γλυστρισε το λεωφορειο).αν ηταν ορθιος επιβατης θα ειχε βγει απο το παρμπριζ. και μερικοι επιβατες ετοιμοι να τα βγαλουν.

κατα τα αλλα το βουνο για να το γραψω πιο αναλυτικα για να υπαρχει πηγε ως εξης.

πρωι πηρα το λεωφορειο για το starting point.απο εξοπλισμο τα παντα εκτος απο κραμπον που σε καμερες δεν εβλεπα πολυ χιονι.με το που μπαινω λεωφορειο ερχεται το μυνημα.το γραφω κανονικα αφου ειχα μπει στο λεωφορειο αλλα βριζω που δεν το εστειλαν νωριτερα γιατι θα νοικιαζα αγοραζα κραμπον.φτανω πανω ξεκιναω.το πρωτο κομματι εχει παγο αλλα πας αργα και προχωρας ή πας απο τα πλαγια.το ιδιο και το δευτερο κομματι μεχρι το καταφυγιο που υπαρχει ομως ταμπελα οτι ειναι κλειστο και οτι επιτρεπεται μονο με Winter gear και μονο αν ανηκεις σε ομονσπονδια.το γραφω και αυτο και φτανω καταφυγιο περιπου 14:00. κανενα ιχνος ζωης.4-5 ατομα περασαν και εφυγαν.παιρνω τηλεφωνο στο τηλεφωνο του μυνηματος μου λενε οτι ειναι κλειστο το καταφυγιο.ερχονται αλλοι δυο μου λενε οτι εχουν κανει κρατηση αλλα θα φυγουν.σκεφτομαι οτι δεν προλαβαινω να κατεβω κατω διοτι το λεωφορειο θα εχει περασει και δεν υπαρχει αλλο.ειχα μπει στον προθαλαμο του καταφυγιου και λεω οκ θα κοιμηθω εδω σε κατι σαν παγκακια που εχει.μενω μονος πινω μια ζεστη σοκολατα φοραω παραπανω ρουχα και 16:00 βλεπω τον καταφυγια να σκαει μυτη πισω απο μια κλειδωμενη πορτα.του λεω οτι δεν μπορω να κατεβω κατω δεν υπαρχει λεωφορειο και αν γινεται να κοιμηθω.μου λεει δεν γινεται χωρις κρατηση.του απανταω οτι εχω και μου λεει οκ.17:00 Η ΩΡΑ μου ανοιγει κουζινα και μπανιο και το δωματιο(με θερμανση).μου εξηγει οτι εχει κλεισει το βουνο κτλ κτλ και οτι δεν γινεται να πω κορυφη χωρις κραμπον.βριζω απο μεσα μου οτι εχω και δεν εχω και αποφασιζουμε την επομενη μερα να κατεβουμε μαζι(το τελεφερικ ουτε την επομενη μερα θα ανοιγε).μου λεει 05:30 φευγουμε για κατω.ξαναβριζω απο μεσα μου οτι ηλιθιε αλεξανδρε τζαμπα πηγες και δεν νοικιασες προληπτικα κραμπον.ο τυπος πουλαει στο καταφυγιο κατι μικρα κραμπον της grivel τα οποια ομως κανουν.τα δοκιμαζω παροτι ηταν Medium και οκ μου κανουν. τα αγοραζω και λεω οκ επομενη μερα κορυφη.στο καταφυγιο οπως εγραψα απο τα 54 ατομα μονο εγω. πεφτω για υπνο βλεπω συνεχεια τον πινακα με τον αερα και ολο 100 ,105,103.λεω τον ηπιαμε με καλαμακι.πεφτει στα 40 περνω το χαμογελο χαρας μετα παλι το πρωι που ξυπναω 90-95.δεν πειραζει δεν ειναι η πρωτη φορα ξεκιναω για κορυφη.γινοταν να πας κορυφη και χωρις κραμπον αλλα θα πρεπε να πας αργα και να πηγαινεις σε καποια σημεια απο τα πλαγια.με τα κραμπον παω πιο ευκολα.ευτυχως κοβει ο αερας λιγακι απο αυτην την πλευρα του βουνου.πετυχαινω και αλλα ατομα με φορμες και χωρις κραμπον.φτανω κορυφη που το τελευταιο κομματι ειναιεκτεθειμενο βγαζω φωτο και ξεκιναω να κατεβω κατω.στο κατεβασμα σταση στο τελειως κλειστο καταφυγιο να φαω μια τονοσαλατα με κατι αλλα και συνεχιζω. τα μισα πραγματα στραβα αλλα πρωτη φορα ειναι ή τελευταια.

επισης γυρισα και απο μαλτα που ειχα παει.ειπα και εκει να παω στο ψηλοτερο σημειο της μαλτας για τον χαβαλε.253 μετρα :P. το προβλημα ειναι οτι κανεις δεν εχει κανει ακριβη καταγραφη που ειναι το πιο ψηλο σημειο.τελικα μαλλον καταφερα και το βρηκα διοτι με βαση την wikipedia οπως και ενος αλλου τυπου την καταγραφη πρεπει να ημουν στο σωστο σημειο.:P

253 ολοκληρα μετρα:P

επισης τα κραμπον για να τα γυρισω πισω σε αποσκευη πρεπει να δωσω 40 ευρω.τα εστειλα πισω στην ελλαδα ταχυδρομικως.δυστυχως τα απαγορευουν στην τσαντα που παιρνεις πανω.

Δημοσ.
On 16/12/2019 at 12:02, Fotis13 said:

Καλη αναβαση Πουλινε .

Εμεις καναμε παρουσιαση μεταφορας φορειου   μαζι με την ΕΜΑΚ πανω απο το πεδιο του Κακκαβου και ειχαμε και τις απονομες .

το να κανεις στην πραξη αυτα που εμαθες είναι οτι καλύτερο για εξασκηση.μιλαω για ασκησεις που γινονται κατα καιρους για fake διασωσεις δηλαδη με σκοπο την εξοικειωση. το τελειωσες και αυτο.να δουμε what is next?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωωω τραβηξες  ταλαιπωρια .

Με τα crampons  εχω φαει πακετο τα εχω ξεχασει στο  σακιδιο   μου  που ειναι και χειραποσκευη για αυτο το ταξιδι   ,ενω ειχα κανονικες αποσκευες  και τις ειχα  ηδη παραδωσει .Γυρνωντας στην επιστροφη απο  Chamonix  στο αεροδρομιο της  Γενευης .Εχω φτασει στον ελεγχο χειραποσκευων εχει τρελη ουρα βγαζουν μεχρι και παπουτσια στους παντες και τοτε θυμαμαι οτι τα εχω μαζι μου  ,ξενερωσα τελειως .Στο μεταξυ  ηταν ολοκαινουρια ,πρωτη φορα τα ειχα δοκιμασει στο  Chamonix se ice climbing  και λεω αυτο ηταν ξεχνα τα .

Φτανω εκει και λεω στον υπαλληλο ασφαλειας πως  απλα ειμαι βλακας και τα ξεχασα  πανω μου .Ειχα ομως τις ταπες τις λαστιχενιες που πιανουν ολες τις μυτες και βαλιτσακι μεταφορας  για τα crambons .Τα κοιταει ,κοιταει εμενα απο πανω μεχρι κατω ημουν με ορειβατικα ρουχα ,καμενος στο προσωπο ξερεις και παει στον προισταμενο του .Ερχεται και μου λεει εισαι τυχερος που τα εχεις ετσι  me καλυμενες τις μυτες και το βαλιτσακι κανονικα δεν περνανε αυτα αλλα  πηρε το οκ απο τον αλλον .Ισως παιζει και ρολο οτι εχουν και ορειβατικη/ski  κουλτουρα εκει αναπτυγμενη   και εδειξαν ανοχη .

Και ετσι τα γλυτωσα .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.
6 ώρες πριν, poulinos είπε

το να κανεις στην πραξη αυτα που εμαθες είναι οτι καλύτερο για εξασκηση.μιλαω για ασκησεις που γινονται κατα καιρους για fake διασωσεις δηλαδη με σκοπο την εξοικειωση. το τελειωσες και αυτο.να δουμε what is next?

Αν δεν τα κανεις πρακτικη ολα αυτα τα ξεχνας .Ειδικα οι διασωστικες τεχνικες που ειναι πολυπλοκες  και σε  πραγματικες συνθηκες τις εφαρμοζεις  σπανιοτατα ,ευτυχως .

Δημοσ.
3 minutes ago, Fotis13 said:

Πωωω τραβηξες  ταλαιπωρια .

Με τα crampons  εχω φαει πακετο τα εχω ξεχασει στο  σακιδιο   μου ειναι και χειραποσκευη  ,ενω ειχα κανονικες αποσκευες  και τις ειχα  ηδη παραδωσει .Γυρνωντας στην επιστροφη απο  Chamonix  στο αεροδρομιο της  Γενευη .Εχω φτασει στον ελεγχο χειραποσκευων εχει τρελη ουρα βγαζουν μεχρι και παπουτσια στους παντες και τοτε θυμαμαι οτι τα εχω μαζι μου  ,ξενερωσα τελειως .Στο μεταξυ  ηταν ολοκαινουρια ,πρωτη φορα τα ειχα δοκιμασει στο  Chamonix se ice climbing  και λεω αυτο ηταν ξεχνα τα .

Φτανω εκει και λεω στον υπαλληλο ασφαλειας πως  απλα ειμαι βλακας και τα ξεχασα  πανω μου .Ειχα ομως τις ταπες τις λαστιχενιες που πιανουν ολες τις μυτες και βαλιτσακι μεταφορας  για τα crambons .Τα κοιταει ,κοιταει εμενα απο πανω μεχρι κατω ημουν με ορειβατικα ρουχα ,καμενος στο προσωπο ξερεις και παει στον προισταμενο του .Ερχεται και μου λεει εισαι τυχερος που τα εχεις ετσι  me καλυμενες τις μυτες και το βαλιτσακι κανονικα δεν περνανε αυτα αλλα  πηρε το οκ απο τον αλλον .

Και ετσι τα γλυτωσα .

Καλυτερα ταλαιπωρία και που ανεβηκα παρα να μην ανεβαινα και να  με εβριζα οτι δεν εφερα κραμπον ή οτι δεν νοικιασα (και το ελεγα στον ευατο μου οτι παρτα προκαταβολικα και ας μην χρειαστουν).

Ημουν ετοιμος αν δεν εβρισκα κραμπον να κατεβαινα back to base την επομενη μερα. Έβλεπα και τα 100 km αερα και λεω αστα να πανε. Απο την μια ειχα διαβασει οτι πολλοι ανεβαινουν και χωρις κραμπον αλλα απο την αλλη λες ο καταφυγιας κατι ξερει παραπανω (το εβλεπε απο το Safe side ) . Εν τω μεταξυ μου λεει οτι τους ειπε να στειλουν νωρις το μυνημα ακυρωσης αλλα αυτοι (που εχουν και το τελεφερικ) αργησαν.

Στην πραξη αφου ανεβηκα καταλαβα οτι ανεβαινες και χωρις κραμπον αλλα ο καταφυγιας ηταν λιγο καθετος οτι δεν γινεται και οτι απαγορευεται και αμα σε δει κανεις μπορει να υπαρχει προστιμο αφου εχει κλεισει η προσβαση. Συν μου λεει αν παθεις κατι και ερθει διασωση αντε να τους πεις οτι πηγες πανω χωρις κραμπον. γενικα σαν terren ειναι πολυ νορμαλ και πολυ safe συγκριτικα με αλλα βουνα.

Αν το ειχαν στειλει πιο νωρις ή απο προηγουμενη μερα θα εβλεπα μηπως αγοραζα ή να νοικιαζα.Αλλα το ελαβα οταν ημουν μεσα στο λεωφορειο και υπαρχει μονο ενα δρομολογιο που παει πανω και μονο ενα για κατω. Μετα θα εχανα το να κοιμηθω καταφυγιο και θα πρεπε να βγει ολο αυθημερον(ειναι και τα permits στην μεση)  ή θα επρεπε να ανεβω με κανα ταξι πανω και θα γινοταν ακομα πιο δυσκολο.  Βεβαια οταν ειναι κλειστο το τελεφερικ μπορεις να πας κορυφη οτι ωρα θες χωρις προβλημα.

Στις Live cameras φαινοταν λιγο χιονι αλλα το πιανει παραξενα.πχ στα χαμηλα το μονοματι ηταν τιγκα στον παγο σε μερικα σημεια αλλα δεξια /αριστερα/και στην βουνοπλαγιά δεν εβλεπες παρα ελαχιστο χιονι.απο οτι καταλαβα λογω βροχης και χιονιου που μπορει να λιωσει απο τον ηλιο κτλ τα νερα φτανουν στο μονοπατι που ειναι καπως πιο επιπεδο και μετα παγωνουν λογω του αερα. απλα ναι με επιασε μια μικρη απογοητευση στην αρχη για τα crampons μετα για τον αερα .για το summit πηγα οχι για να φτασω καταφυγιο ουτε να κανω βολτα στα καναρια. οποτε η ταλαιπωρια αξιζε.αλλα ειναι ακομα χειροτερο να μην φτασεις κορυφη επειδη δεν προνοοησες για κατι στην συγκεκριμενη περιπτωση για τα κραμπονς.

για το θεμα με τα Crampons που διαβαζα γενικοτερα ακουγοντας διαφορα στο internet .μερικοι ελεγαν οτι πραγματι αμα βαλεις τις λαστιχενιες ταπες μπορει να στα περασουν.αλλοι λενε οτι στις περισσοτερες εταιρειες και καταστατικα το αναφερει ρητα οτι απαγορευονται crampons.αλλοι λενε οτι δεν το αναφερει αλλα πιανεται στις κατηγορια αιχμηρα αντικειμενα.ασχετα που σε μαχαιρι που λενε οτι κατω απο 6 εκατοστα επιτρεπεται.(το κραμπον 6 εκατοστα μυτη ..... δυσκολο με λιγο εξαιρεση ισως καποια crampons με πολυ μεγαλα μπροστινα καρφια (ice climbing ). γενικα δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο. εγω περασα το Set via ferrata αλλα σε αλλους τους εχουν παρει μικρα carabiners  γιατι λεει οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν σιδερογροθια.δεν αναφερεται παλι τιποτα για καραμπινερ στα καταστατικα. τυχερος εισαι.ειδικα να ειναι τιποτα κραμπον των 150-200 ευρω να τα κλαις.εκει το μονο που μπορεις να κανεις είναι να τα κανεις check in σε δευτερη αποσκευη ή αν εχει ταχυδρομειο στο αεροδρομιο(σπανιο) να τα στειλεις πισω.

ησουν πραγματι πολυ τυχερος.επισης και τα batons απαγορευονται λογω σιδερενιας μυτης.χτες εφτασαν και τα Mini crampons μου με το ταχυδρομειο που εστειλα απο τα καναρια.

14 hours ago, Fotis13 said:

Αν δεν τα κανεις πρακτικη ολα αυτα τα ξεχνας .Ειδικα οι διασωστικες τεχνικες που ειναι πολυπλοκες  και σε  πραγματικες συνθηκες τις εφαρμοζεις  σπανιοτατα ,ευτυχως .

αυτο ειναι το μεγαλο κακο. και επειδη υπαρχουν πολλες τεχνικες πολλοι κομποι /δεσιματα κτλ ειναι αρκετα πιο ευκολο να τα ξεχασεις αν δεν τα χρησιμοποιεις. :(

off topic.εχω αρχισει να λιγουρευομαι Mont blanc,matterhorn κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...