poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 στο περιπου απεξω γιατι δεν εχω το dive computer μαζι. διπλες αλουμινιου φιαλες .πρωτη βουτια max 25 μετρα χωρις να μπουμε deco.νομιζω η βουτια ηταν ή 63 ή 73 λεπτα.τα νερα πολυ ωραια.γενικως αρκετη ζωη απο κατω. δευτερη βουτια max 27 μετρα για 27 λεπτα ,παλι χωρις deco.διαλειμμα επιφανειας πρεπει να ηταν καμια μιαμιση ωρα σιγουρα. ναι τετοιες βουτιες αξιζουν.ακομα και για σκουπιδια να πας στα 10 μετρα να μαζευεις ειναι κατι που σε γεμιζει.θα μου πεις παλι επειδη ειμαστε ψιλο ζωα σε 1 χρονο σκουπιδαριο θα εχει γινει αλλα anyway. β.με το tec 40 τι εγινε?ξεκινησαν οι βουτιες?εντυπωσεις? 1
wizzy Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μπράβο ρε, αυτές είναι κινήσεις που έχουν ουσία. Είχαμε κάνει κι εμείς κάτι παρόμοιο, στο ναυάγιο του Ζηνοβία, πριν κάποια χρόνια (πρέπει να έβαλα και μια φωτογραφία σε προηγούμενες σελίδες). 1
Fotis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 β.με το tec 40 τι εγινε?ξεκινησαν οι βουτιες?εντυπωσεις? οχι δεν εχουν ξεκινησει ακομα την Πεμπτη εχω την πρωτη,αλλα στεγανη ακομα δεν εχω παρει ...
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μπράβο ρε, αυτές είναι κινήσεις που έχουν ουσία. Είχαμε κάνει κι εμείς κάτι παρόμοιο, στο ναυάγιο του Ζηνοβία, πριν κάποια χρόνια (πρέπει να έβαλα και μια φωτογραφία σε προηγούμενες σελίδες). κανεις καταδυση για καποιο λογο και αυτο μαρεσει.ειδικα οταν ειναι πιο βαθια οπως πυλαρος που παιζεις κοντα στα 50 μετρα και trimix και με deco εκει ειναι τα ωραια. οχι δεν εχουν ξεκινησει ακομα την Πεμπτη εχω την πρωτη,αλλα στεγανη ακομα δεν εχω παρει ... και με Wet βγαινει απλα ναι βαλε κουκουλα standard και κανα γιλεκακι να εισαι ανετος.ο καιρος ειναι καλος ακομα.θα σου ελεγα μετα το tec40 και πρωτου πας για το tec45 και tec50 αφου μαλλον θα συνεχισεις να εκανες ενα break για να παρεις στεγανη.βγαινουν και με wet suit αλλα δεν θα το ευχαριστηθεις τοσο.τα ειχα κανει μεχρι και το tec50 με wet suit ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ενταξει θα προτιμουσα dry.Σε καποια σημεια εφαγα κατι κρυα.
Fotis13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 κανεις καταδυση για καποιο λογο και αυτο μαρεσει.ειδικα οταν ειναι πιο βαθια οπως πυλαρος που παιζεις κοντα στα 50 μετρα και trimix και με deco εκει ειναι τα ωραια. και με Wet βγαινει απλα ναι βαλε κουκουλα standard και κανα γιλεκακι να εισαι ανετος.ο καιρος ειναι καλος ακομα.θα σου ελεγα μετα το tec40 και πρωτου πας για το tec45 και tec50 αφου μαλλον θα συνεχισεις να εκανες ενα break για να παρεις στεγανη.βγαινουν και με wet suit αλλα δεν θα το ευχαριστηθεις τοσο.τα ειχα κανει μεχρι και το tec50 με wet suit ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ενταξει θα προτιμουσα dry.Σε καποια σημεια εφαγα κατι κρυα. Επιτελους μετα απο μια βδομαδα κολαση και απανωτες θεωριες και βουτιες τελειωσα το Tec 40 με 92% στα γραπτα .Οι βουτιες βγηκαν με wet suit 5αρα ευτυχως τα νερα ειναι ακομα ζεστα και κρυωσα μονα τα τελευταια 5 λεπτα των deco . Oι ασκησεις μου αρεσαν πολυ και επιβεβαιωνουν γιατι ειναι το πιο σοβαρο κομματι των καταδυσεων η τεχνικη καταδυση και το tec 40 η βαση για καθε σοβαρο δυτη . 1
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Επιτελους μετα απο μια βδομαδα κολαση και απανωτες θεωριες και βουτιες τελειωσα το Tec 40 με 92% στα γραπτα .Οι βουτιες βγηκαν με wet suit 5αρα ευτυχως τα νερα ειναι ακομα ζεστα και κρυωσα μονα τα τελευταια 5 λεπτα των deco . Oι ασκησεις μου αρεσαν πολυ και επιβεβαιωνουν γιατι ειναι το πιο σοβαρο κομματι των καταδυσεων η τεχνικη καταδυση και το tec 40 η βαση για καθε σοβαρο δυτη . ελπιζω τα 45 και 50 να τα κανεις με dry γιατι με wet suit ζοριζουν λιγο.πρωτη φωτο να υποθεσω. fotis and van.β.dual blader bcd oms?scubapro ρυθμιστες.το μερος λεγραινα ή σχοινια στην γλυστρα(δικαστικα)??? και congrats που ξεχασα να το γραψω.welcome to the nice world of tec diving. 1
Fotis13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 ελπιζω τα 45 και 50 να τα κανεις με dry γιατι με wet suit ζοριζουν λιγο.πρωτη φωτο να υποθεσω. fotis and van.β.dual blader bcd oms?scubapro ρυθμιστες.το μερος λεγραινα ή σχοινια στην γλυστρα(δικαστικα)??? και congrats που ξεχασα να το γραψω.welcome to the nice world of tec diving. Επεσες μεσα, εχω την τυχη να με εκπαιδευει ο VAN ενας απο τους καλυτερους εκπαιδευτες τεχνικης καταδυσης που εχουμε στην χωρα και δεινος σπηλαιοκαταδυτης . Επισης αν προσεξες αγορασα και τις νταλικες γιατι με τα scubapro seawing ειναι παναλαφρα και δεν κανουν για tec βουτιες(κατι που ειχες επισημανει εσυ απο την αρχη ). Το μερος ειναι τα Λεγραινα απο την πλευρα των ιχθυοτροφειων αυτη την φορα . Ευχαριστω , εχω θεσει μεγαλο στοχο στις καταδυσεις ελπιζω να τα καταφερω.
poulinos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Επεσες μεσα, εχω την τυχη να με εκπαιδευει ο VAN ενας απο τους καλυτερους εκπαιδευτες τεχνικης καταδυσης που εχουμε στην χωρα και δεινος σπηλαιοκαταδυτης . Επισης αν προσεξες αγορασα και τις νταλικες γιατι με τα scubapro seawing ειναι παναλαφρα και δεν κανουν για tec βουτιες(κατι που ειχες επισημανει εσυ απο την αρχη ). Το μερος ειναι τα Λεγραινα απο την πλευρα των ιχθυοτροφειων αυτη την φορα . Ευχαριστω , εχω θεσει μεγαλο στοχο στις καταδυσεις ελπιζω να τα καταφερω. στο ειχα πει οτι προσεχε τι θα παρεις απο την αρχη γιατι ειναι πεταμενα λεφτα.την πατησα και εγω ετσι και δυστυχως ειχα σκασει πανω απο 3000 ευρω σε βλακειες.θα δεις οτι με τις νταλικες οπως τα λενε κανεις πιο ευκολα frog kick κατι που θα γινει must αν πας για σπηλαιοκαταδυση αλλα και οταν βαλεις στεγανη οπως κανεις και πιο ανετα backwards που επισης ειναι χρησιμο. ναι μου μοιαζε ή για λεγραινα ή για γλυστρα.εχω κανει στο ιχθυοτροφειο βουτια (η πρωτελευαια που εκανα ηταν εκει/ειχα σηκωσει και φωτογραφια με την στεγανη) εχω κανει και απο την αλλη πλευρα.μια χαρα θα πανε ολα και θα τα καταφερεις.βουτιες υπομονη και δυστυχως και χρηματα.οταν εκανα το open και το advance 2003-2004 τοτε ηταν ενας εκπαιδευτης που ειχε κανει μεχρι και το tec50.και μου μοιαζε στα ματια σαν κατι το τρελο το tec diving.ο καιρος περασε εκανα τα tec40-45-50 και εγω με τον van οπως και το cavern.μετα μου μοιαζαν πιο μακρυα το cave/sidemount/trimix.εγιναν και αυτα.και πλεον τωρα σιγα σιγα rebreather.σε βλεπω μαξ σε κανα μηνα δυο να μου λες πηρα στεγανη και παω να κανω tec45 και tec50.εκει θα δεις και την χαρα του να μην κρυωνεις και οτι το σωμα θα ειναι ακομα πιο καλα στημενο(trim) απο οτι με την υγρου.η απολυτη οριζοντιωση.go go go τιποτα δεν σε σταματα.επισης ξεχνας οπως καταλαβες πλεον bcd ξεχνας χταποδι και κοντο σωληνα.αυτα ανηκουν στο παρελθον. επισης μια μικρη ας το πω παρατηρηση. α.τον μακρυ σωληνα πιασμενο στο d-ring καλου κακου οταν ειναι να περπατας (δειχνει better απο το να κρεμεται).επισης συμφωνα με αυτο http://www.scubaboard.com/forums/attachment.php?attachmentid=99068&stc=1&d=1311086012 το spg πιανεται στο αριστερο d-ring χαμηλα.ναι βολευει εκει που το εχεις γιατι δεν χρειαζεται να το βγαλεις για να δεις τα bar και να το ξαναβαλεις αλλα η κανονικη του θεση καλως η κακως ειναι εκει κατω.οποτε θες να κοιταξεις το βγαζεις απο το d-ring το βλεπεις και το ξαναγυρνας.υποτιθεται οτι μπροστα σου θες καθαρο τοπιο και οχι ενα spg στην μεση.ασχετα που βολευει γιατι το βλεπεις ανα πασα στιγμη.
Fotis13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) στο ειχα πει οτι προσεχε τι θα παρεις απο την αρχη γιατι ειναι πεταμενα λεφτα.την πατησα και εγω ετσι και δυστυχως ειχα σκασει πανω απο 3000 ευρω σε βλακειες.θα δεις οτι με τις νταλικες οπως τα λενε κανεις πιο ευκολα frog kick κατι που θα γινει must αν πας για σπηλαιοκαταδυση αλλα και οταν βαλεις στεγανη οπως κανεις και πιο ανετα backwards που επισης ειναι χρησιμο. ναι μου μοιαζε ή για λεγραινα ή για γλυστρα.εχω κανει στο ιχθυοτροφειο βουτια (η πρωτελευαια που εκανα ηταν εκει/ειχα σηκωσει και φωτογραφια με την στεγανη) εχω κανει και απο την αλλη πλευρα.μια χαρα θα πανε ολα και θα τα καταφερεις.βουτιες υπομονη και δυστυχως και χρηματα.οταν εκανα το open και το advance 2003-2004 τοτε ηταν ενας εκπαιδευτης που ειχε κανει μεχρι και το tec50.και μου μοιαζε στα ματια σαν κατι το τρελο το tec diving.ο καιρος περασε εκανα τα tec40-45-50 και εγω με τον van οπως και το cavern.μετα μου μοιαζαν πιο μακρυα το cave/sidemount/trimix.εγιναν και αυτα.και πλεον τωρα σιγα σιγα rebreather.σε βλεπω μαξ σε κανα μηνα δυο να μου λες πηρα στεγανη και παω να κανω tec45 και tec50.εκει θα δεις και την χαρα του να μην κρυωνεις και οτι το σωμα θα ειναι ακομα πιο καλα στημενο(trim) απο οτι με την υγρου.η απολυτη οριζοντιωση.go go go τιποτα δεν σε σταματα.επισης ξεχνας οπως καταλαβες πλεον bcd ξεχνας χταποδι και κοντο σωληνα.αυτα ανηκουν στο παρελθον. επισης μια μικρη ας το πω παρατηρηση. α.τον μακρυ σωληνα πιασμενο στο d-ring καλου κακου οταν ειναι να περπατας (δειχνει better απο το να κρεμεται).επισης συμφωνα με αυτο http://www.scubaboard.com/forums/attachment.php?attachmentid=99068&stc=1&d=1311086012 το spg πιανεται στο αριστερο d-ring χαμηλα.ναι βολευει εκει που το εχεις γιατι δεν χρειαζεται να το βγαλεις για να δεις τα bar και να το ξαναβαλεις αλλα η κανονικη του θεση καλως η κακως ειναι εκει κατω.οποτε θες να κοιταξεις το βγαζεις απο το d-ring το βλεπεις και το ξαναγυρνας.υποτιθεται οτι μπροστα σου θες καθαρο τοπιο και οχι ενα spg στην μεση.ασχετα που βολευει γιατι το βλεπεις ανα πασα στιγμη. Σωστες οι παρατηρησεις, τον κυριως ρυθμιστη τον εχω φυσικα παντα με σκυλοκλιπο κλιπαρισμενο οπως προβλεται απλα στην φωτο μολις εχουμε ξεκινησει και δεν εχουμε κανει μπραφ ακομα .Δεν με βολευει καθολου να ξεκλιπαρω το spg ρε συ για να το βλεπω καθε φορα ειναι πιο ευκολο να το κοιτας ετσι . Καλα bcd kai τετοιες βλακειες εγω δεν αγορασα πηρα wing kai harness κατευθειαν. Ωστε και εσυ με τον Γιωργο ετσι ειναι γαμω τα ατομα ola ta tec me ayton θα τα κανω και το cave argotera . Εννοειται πως θα παρω στεγανη θεμα χρονου ειναι. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2015 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Σωστες οι παρατηρησεις, τον κυριως ρυθμιστη τον εχω φυσικα παντα με σκυλοκλειδο κλιπαρισμενο οπως προβλεται απλα στην φωτο μολις εχουμε ξεκινησει και δεν εχουμε κανει μπραφ ακομα .Δεν με βολευει καθολου να ξεκλιπαρω το spg ρε συ για να το βλεπω καθε φορα ειναι πιο ευκολο να το κοιτας ετσι . Καλα bcd kai τετοιες βλακειες εγω δεν αγορασα πηρα wing kai harness κατευθειαν. Ωστε και εσυ με τον Γιωργο ετσι ειναι γαμω τα ατομα ola ta tec me ayton θα τα κανω και το cave argotera . Εννοειται πως θα παρω στεγανη θεμα χρονου ειναι. ναι το καταλαβαινω οτι για καποιον που ξεκινα ειναι πιο ευκολο εκει με το spg που ειναι αλλα σιγα σιγα ο χωρος αυτος πρεπει να μενει αδειος απο τετοια και το καθενα να ειναι εκει που πρεπει.σιγα σιγα και αυτο βεβαια.εχω αλλαξει πολλους εκπαιδευτες για various reasons. tec 40,45,50,cavent τα εκανα με van.μετα πηγα στην σχολη που ειμαι και τωρα που εκανα cave,trimix,sidemount,tec sidemount και τωρα σιγα σιγα το rebreather περα απο καποιες recreational ειδικοτητες που ειχα κανει στην αρχη(dry suit,wreck diver etc.)
Fotis13 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 ναι το καταλαβαινω οτι για καποιον που ξεκινα ειναι πιο ευκολο εκει με το spg που ειναι αλλα σιγα σιγα ο χωρος αυτος πρεπει να μενει αδειος απο τετοια και το καθενα να ειναι εκει που πρεπει.σιγα σιγα και αυτο βεβαια.εχω αλλαξει πολλους εκπαιδευτες για various reasons. tec 40,45,50,cavent τα εκανα με van.μετα πηγα στην σχολη που ειμαι και τωρα που εκανα cave,trimix,sidemount,tec sidemount και τωρα σιγα σιγα το rebreather περα απο καποιες recreational ειδικοτητες που ειχα κανει στην αρχη(dry suit,wreck diver etc.) Πουλινε trimix που εκανες ?Εννοω που βουτηξες ?
wizzy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Φώτηηηηηηηηηη, Πουλίνεεεεεεεεεεεεεεε, ορμάτε: 22 αρχαία ναυάγια εντοπίστηκαν στους Φούρνους της Ικαρίας 1
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Πουλινε trimix που εκανες ?Εννοω που βουτηξες ? sorry για το delay αλλα ετρεχα και δεν μπηκα σχεδον καθολου ινσομνια αυτες τις ημερες. εχουμε και λεμε tec 45,50,trimix τα εκανα στην στερνα.η στερνα ειναι λιγο εξω απο το λουτρακι.ειναι οσο θυμαμαι αν το λεω σωστα στην λιμνη βουλιαγμενης που υπαρχει στο λουτρακι.οχι την λιμνη την εδω βουλιαγμενης αλλα εκει.απο το λουτρακι δηλαδη ειναι κοντα στα 10 km πιο εξω. ισως να εκανα και το tec40 εκει αλλα δεν μπορω να θυμηθω.πανε και καμποσα χρονια και πρεπει να δω αν τα εχω σημειωσει στο log book που κραταγα καποτε. εννοειται οτι στα tec45 ,50,trimix τις βαθιες εκανα εκει.οι αρχικες που ειναι σε στυλ εκπαιδευσης και που ειναι στα 10-20 μετρα ή και οι πρωτες που ειναι πχ στα 30-40 γινονται στα λεγραινα ή στην γλυστρα στον σχοινια. γιατι τωρα βολευει η στερνα στο λουτρακι για tec καταδυσεις και trimix. α.ειναι σχετικα κοντα στην αθηνα.β.το κακο ειναι οτι για να κατεβεις μεχρι κατω κατω θελει ειτε πισοκινητο φορτηγακι ειτε 4χ4.τα τελευταια μετρα εχουν μια παραξενη ανηφορα που εχει φαγωθει απο τα νερα οποτε με κανονικο αμαξι απλα το εχεις σπασει ακομα και πισοκινητο να ειναι.ειδικα τον τελευταιο καιρο εχει γινει ακομα χειροτερο αυτο το σημειο. παμε και στα υπολοιπα καλα. το βαθος φτανει μεχρι 120 μετρα αν ξερω σωστα και επισης κατεβαινεις σε επιπεδα.δηλαδη δνε ειναι απευθειας 120 μετρα αλλα κανει σαν σκαλοπατακια οποτε βοηθαει αυτο και στην καθοδο αλλα πιο πολυ στην ανοδο για το deco.επισης το deco δεν χρειαζεται να γινει να εισαι σταματημενος αλλα μπορεις αργα αργα να κανεις την επιστροφη σου και να χαζευυεις και ταυτοχρονα να κανεις και το deco ωστε να μην βαριεσαι να περιμενεις ποτε θα περασουν τα λεπτα του deco που ειναι παραπανω απο το tec40.ειδικα στο trimix.και εισαι κοντα σε τοιχο κτλ οποτε βλεπεις πραγματακια συν οτι επειδη ειναι σαν σκαλοπατακια απο κατω δεν ειναι το χαος. επισης το καλο ειναι οτι βαθαινει γρηγορα.οπως κοιτα την παραλια υπαρχουν 2 εισοδοι για να μπεις στο νερο. η μια ειναι ευθεια μπροστα που αργει λιγακι να βαθυνει και η δευτερη ειναι αριστερα που φαινεται σαν μικρη λιμνη.ποιο ειναι και εδω το πλεονεκτημα. εκει που ειναι η λιμνουλα θα δεις και την φωτο ειναι κανα μετρο βαθος.οποτε πας εκει και αφηνεις τα deco σου.μετα φορας τα διπλα μπαινεις στην λιμνουλα φορας τα deco σαν ανθρωπος περνας ενα στενο κομματι 5 -6 μετρα και αυτοματως εχεις φτασει στα 10+ μετρα οποτε κατεβαινεις απο εκει.δεν χρειαζετια να κολυμπησεις πολυ δηλαδη για να βρεις βαθος.τα σκαλοπατια κατεβαινουν αποτομα να το πω ετσι.ουτε χρειαζεσαι σκαφος να πληρωνεις.επισης η λιμνουλα βοηθαει στο να φορεσεις τα deco ειδικα στο trimix (3-4 deco). εδω ειναι και δυο φωτο. αναφερω και λεπτομερειες.σε αυτην που ειναι τραβηγμενη απο μακρια θα δεις δεξια την παραλια και αριστερα θα δεις μια μικρη κοκκινη βαρκα και λιγο πιο αριστερα την λιμνουλα να το πω ετσι.εκει ετοιμαζεσαι.πισω απο την λιμνοθλα που τα νερα φαινονται πρασινα βλεπεις μπλε νερα.αυτα τα δυο σημεια ενωνονται με ενα στενο περασμα.(εισαι εξω απ οτο νερο αν θελεις)με το που περασεις πισω απο τα βραχια ερχεται το βαθος.σαν φαρραγι. στην δευτερη φωτο σου δειχνω την λιμνουθλα απο πιο κοντα και στην μεση και λιγο αριστερα της φωτο βλεπεις το περασμα που σε βγαζει στα βαθια.το περασμα ειναι λιγο διαγωνιο αναμεσα στα 2 βραχια. 1
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Φώτηηηηηηηηηη, Πουλίνεεεεεεεεεεεεεεε, ορμάτε: 22 αρχαία ναυάγια εντοπίστηκαν στους Φούρνους της Ικαρίας δεν ξερω αν θα αφησουν να βουτηξεις εκει λογω αρχαιων που βλεπω σε κατι εικονες.για αρχη αν θα αφησουν μεχρι να μαζεψουν κατι.κατα τα αλλα ειναι ωραιο να εξερευνεις κατι σαν πρωτο ατομο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα