Fotis13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 το κοστος καλως η κακως θα βγει λιγο αυξημενο υποχρεωτικα αλλα ειναι εμπειρια. να απλωνεις μιτο στην βουλιαγμενη και οταν περνας τον μιτο να σου σπαει εκει που το πιασες και να ψαχνεις αλλου.και απο πανω απο τα bubbles να πεφτουν και κομματακια χωμα/πετρας.πως σου φανηκε το πολυ ζεστο νερο οσο προχωρας προς τα μεσα?το deco ειναι το μονο ευκολο κομματι της βουτιας στο τελος.τι βαθος φτασατε? ναι πραγματι η εμπειρια ειναι μοναδικη οτι παντου σπηλαιο και μονο μια εξοδος. απο την μια καλα κανει και δεν αφηνει φωτογραφιες γιατι οι μισοι θα ειχαν το μυαλο τους να βγαλουν φωτογραφιες.θα μπορουσε απλα σε μια βουτια να σας τραβηξει αυτος. εχει ενα δικιο γιατι πολλοι κολλανε και βγαζουν φωτογραφιες αντι για μαθημα.για φωτογραφιες βοηθανε οι φακοι που ριχνουν διασπαρτα το φως.βιβλιο/σημειωσεις τι εχετε παρει? Να μου σπασει το σημειο που δενω δεν μου εχει τυχει ακομα ,αλλα μου εχει τυχει να μην μπορω να δεσω να γλιστραει και να αλλαζω spot.Καλα εχουμε κατσει σε ενα σημειο κανα 3λεπτο 4 ατομα γιατι ο 1 αργουσε να δεσει και επεσε βροχη το percolation στα κεφαλια μας μιλαμε για σχεδον μηδενικη ορατοτητα την αλλη μερα καθαρισε τελειως .... Μωρε το deco ευκολο ειναι αλλα φαγαμε την τελευταια μερα ενα 45 λεπτο στο κεφαλι γιατι οι ενας ειχε φαει τα τριτα του χωρις να ειδοποιησει και καθυστερησαμε .Εγω να κατουριεμαι φριχτα απο το πρωτο τεταρτο και να εχουμε κολησει τωρα σανιδες στα 3 μετρα πηγα να σκασω αχχαα. Χτυπησαμε σε καποια φαση τα 48 αλλα σε φαση touch and go γενικα παραμεναμε στην ζωνη των 40 .Το προγραμμα tec rec Cave diving για την Eλλαδα ειναι του Βαν και το εχει εγκρινει η padi νομιζω πως ειναι και ο μονος που μπορει να κανει cave training ths padi εδω.Μας εδωσε βιβλιο με την υλη , ενα στον καθενα . Μπα και δεν αφηνε φωτος γιατι δεν επιτρεπεται αλλα δεν το εχει και ο συγκεκριμενος με το θεμα φωτο δεν το κυνηγαει ,βαριεται να τραβαει whatever . Το ενα παιδι ειχε φωτογραφο καλο κιολας για να ερθει αλλα επειδη ειχε μονο cavern πιστοποιηση δεν δεχτηκε ο βαν να ερθει.Εχω ξενερωσει με το θεμα γιατι το σχολειο στην λιμνη ειναι σπανιο και δεν εχουμε εστω 2-3 φωτος απο το κομματι του cave . Τεσπα στο επομενο σπηλαιο θα το φροντισω προσωπικα ,αλλα γενικοτερα για να παρεις top φωτογραφια θελει πολυ προεργασια εγω δεν ζηταω αυτο απλα να παρω μερικες μετριες εστω για ενθυμιο .
poulinos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 ειναι λιγο δυσκολα τα σημεια της λιμνης για πιασιματα.και εγω εχει τυχει να προσπαθω να δεσω οταν καναμε το Project που ειδες τους μιτους απλωμενους και να μην μπορω να βρω εκει που θελω.η στην εισοδο που πηγα να δεσω επειδη μπηκαν ολοι μεσα ειχε γινει χαμος και απλα ειχα χωθει μεσα και φαινοντουσαν 2 ποδια εξω απο την θολουρα.κολουσα το κεφαλι μπροστα για να βλεπω που δενω. το σιντζι ειναι πιο καθαρο σε αυτα τα πραγματα επειδη εχει ροη το νερο και γενικα θολωνει δυσκολα.η λιμνη ειναι πιο ευκολο να θολωσει. για το Percolation εχει γελιο.επειδη σε καποιες βουτιες δεν εβαζα κουκουλα λογω ζεστων νερων στο τελος τα μαλλια μου ειχαν γεμισει πετραδακια.για τα deco συνηθισε τα απο τωρα γιατι στο trimix θα εχει ψιλο μεγαλα deco αναλογως ποσο θα το τραβηξετε.το ωραιο ειναι αν μπορεις να κανεις deco και ταυτοχρονα να χαζευεις και καπου παρα να εισαι ακινητος.δεν μιλαω να κουραζεσαι γιατι δεν ειναι οτι το καλυτερο απλα μια χαλαρη κινηση για να περναει η ωρα. στην στερνα πχ μπορεις οταν ειναι να κανεις το deco Στα 21 μετρα να προχωρας και αργα αργα αργα προς την εξοδο .οποτε και αποσταση να καλυπτεις αλλα και να μην καθεσαι ακινητος για ενα deco. πως τα καταφερνετε να σας πιανει κατουρημα με την στεγανη?εκτος αν πινεις τρελλα νερα πριν.με wet suit οκ αλλα με Dry suit ειναι πιο δυσκολο αλλο τοσο στην λιμνη που ειναι ζεστα. αλλα ναι πολυ σπαστικο να κατουριεσαι και να πρεπει να κανεις το deco. Ναι ειναι distinctive specialty του van το cave diving της Padi οπως και ο σπυρος εχει αντιστοιχα σε distinctive specialty το advanced tec wreck sidemount.στην ουσια φτιαχνεις εσυ την ειδικοτητα με καποια προτυπα και στην πιστοποιουν.οι λογοι που το κανουν διαφοροι. απο την αλλη να πω την αληθεια χαιρομαι που την ειδικοτητα την πηρα σε Psai και οχι σε Padi.δεν μου κολλαει και δεν μαρεσει το να παω καπου για cave και να δειξω για cave την καρτα της Padi.σαν να σε κοιτανε οτι ποτε η Padi εβγαλε cave?Προτιμω Psai ή αλλο οργανισμο που ειναι πιο γνωστος για το cave του. δεν ηξερα οτι δεν επιτρεπεται απο την αλλη ναι ο van δεν εβγαζε ποτε φωτογραφιες Underwater.εχω φωτογραφιες μονο απο οταν βγαιναμε απο το νερο.δεν παιζει να αφηνε τον αλλον με cavern να ερθει και θεμα πιστοποιησης αλλα και θεμα οτι κανουμε μαθημα. αν θες φωτογραφιες πηγαινε κανε το σιντζι και βγαλε απειρες φωτογραφιες.παιζει και το κεφαλοβρυσο επισης.
Fotis13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2016 ειναι λιγο δυσκολα τα σημεια της λιμνης για πιασιματα.και εγω εχει τυχει να προσπαθω να δεσω οταν καναμε το Project που ειδες τους μιτους απλωμενους και να μην μπορω να βρω εκει που θελω.η στην εισοδο που πηγα να δεσω επειδη μπηκαν ολοι μεσα ειχε γινει χαμος και απλα ειχα χωθει μεσα και φαινοντουσαν 2 ποδια εξω απο την θολουρα.κολουσα το κεφαλι μπροστα για να βλεπω που δενω. το σιντζι ειναι πιο καθαρο σε αυτα τα πραγματα επειδη εχει ροη το νερο και γενικα θολωνει δυσκολα.η λιμνη ειναι πιο ευκολο να θολωσει. για το Percolation εχει γελιο.επειδη σε καποιες βουτιες δεν εβαζα κουκουλα λογω ζεστων νερων στο τελος τα μαλλια μου ειχαν γεμισει πετραδακια.για τα deco συνηθισε τα απο τωρα γιατι στο trimix θα εχει ψιλο μεγαλα deco αναλογως ποσο θα το τραβηξετε.το ωραιο ειναι αν μπορεις να κανεις deco και ταυτοχρονα να χαζευεις και καπου παρα να εισαι ακινητος.δεν μιλαω να κουραζεσαι γιατι δεν ειναι οτι το καλυτερο απλα μια χαλαρη κινηση για να περναει η ωρα. στην στερνα πχ μπορεις οταν ειναι να κανεις το deco Στα 21 μετρα να προχωρας και αργα αργα αργα προς την εξοδο .οποτε και αποσταση να καλυπτεις αλλα και να μην καθεσαι ακινητος για ενα deco. πως τα καταφερνετε να σας πιανει κατουρημα με την στεγανη?εκτος αν πινεις τρελλα νερα πριν.με wet suit οκ αλλα με Dry suit ειναι πιο δυσκολο αλλο τοσο στην λιμνη που ειναι ζεστα. αλλα ναι πολυ σπαστικο να κατουριεσαι και να πρεπει να κανεις το deco. Ναι ειναι distinctive specialty του van το cave diving της Padi οπως και ο σπυρος εχει αντιστοιχα σε distinctive specialty το advanced tec wreck sidemount.στην ουσια φτιαχνεις εσυ την ειδικοτητα με καποια προτυπα και στην πιστοποιουν.οι λογοι που το κανουν διαφοροι. απο την αλλη να πω την αληθεια χαιρομαι που την ειδικοτητα την πηρα σε Psai και οχι σε Padi.δεν μου κολλαει και δεν μαρεσει το να παω καπου για cave και να δειξω για cave την καρτα της Padi.σαν να σε κοιτανε οτι ποτε η Padi εβγαλε cave?Προτιμω Psai ή αλλο οργανισμο που ειναι πιο γνωστος για το cave του. δεν ηξερα οτι δεν επιτρεπεται απο την αλλη ναι ο van δεν εβγαζε ποτε φωτογραφιες Underwater.εχω φωτογραφιες μονο απο οταν βγαιναμε απο το νερο.δεν παιζει να αφηνε τον αλλον με cavern να ερθει και θεμα πιστοποιησης αλλα και θεμα οτι κανουμε μαθημα. αν θες φωτογραφιες πηγαινε κανε το σιντζι και βγαλε απειρες φωτογραφιες.παιζει και το κεφαλοβρυσο επισης. Oχι ρε και χωρις κουκουλα εδω ειχαν γεμισει τα παντα με ιζημα . Εμενα παιζει να μπηκε και κανας κοκος στο αυτι μου γιατι πρηστηκε λιγο εσωτερικα και το αντιμετωπισα με σταγονες αντιβιωσης .Ευτυχως μπορουσα να εξισωνω και δεν μου εκοψε τις βουτιες .Στα deco παιξαμε απο κρεμαλα μεχρι τριλιζα η τελευταια βουτια ειχε αποσυμπιεση 51 λεπτα... Στο μεταξυ δεν γουσταρω καθολου το συστημα το p valve το κοβω πολυ επικινδυνο για ουρολοιμωξη και δεν θα βαλω.Ετσι και αλλιως trimix δεν θα κανω φετος αν και το γεγονος πως θα γινει στην σπηλια ειναι ισχυρο κινητρο γιατι θα χωθουν ακομα πιο μεσα .Ποσο στοιχισε το cave στην Psai? Mαλλον καλοκαιρι θα παω Κεφαλλονια να κανω την Μελισανθη .
poulinos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2016 ενταξει αν εξαιρεσεις τα χωματα στα μαλλια κατα τα αλλα δεν εχεις θεμα χωρις κουκουλα.water is too hot.να σε πιασει κατι τις ημερες του σχολειου ειναι φρικη.ειχα κανει πυρετο στο tec45-50 Οποτε 2-3 μερες εκανα βουτια με πυρετο.με ενα αεριο αποσυμπιεζατε και εβγαλε 51 λεπτα?με 50% αρι λογικα?μια χαρα deco με παιχνιδακια.κανα κυβο του Rubic Meta.για το P-valve δεν εχω αποψη δεν εχω.απλα εχουν και βαλβιδες που ειναι με ανεπιστροφες αν φοβασαι οτι το νερο μπορει να κανει ουρολοιμωξη.το χρησιμοποιει καμποσος κοσμος.αλλα και ανεπιστροφη να μην ειναι απλα θα φας λιγο θαλασσινο νερο που αμα ησουν με wet suit παλι θα το τρωγες. για cave παιζει και η αμφιτριτη και το σιντζι που ειναι σχετικα κοντα /οπως και κεφαλοβρυσο κτλ που δεν χρειαζεται να παρεις πλοιο για να πας.το trimix θα ειναι κορυφη εκειμεσα.το cave στην Psai πανω κατω πηγε κοντα στα 1000 κατι.ακριβως δεν ξερω γιατι το εκανα πακετο με αλλες 5 ειδικοτητες. http://www.psai.com/courses/technical-extended-programs/332-psai-cave-diver και του Van το προγραμμα της Padi σε καποιον αλλο οργανισμο εχει πατησει την θεωρια του.αν τον ρωτησεις θα σου πει.
Fotis13 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) ενταξει αν εξαιρεσεις τα χωματα στα μαλλια κατα τα αλλα δεν εχεις θεμα χωρις κουκουλα.water is too hot.να σε πιασει κατι τις ημερες του σχολειου ειναι φρικη.ειχα κανει πυρετο στο tec45-50 Οποτε 2-3 μερες εκανα βουτια με πυρετο.με ενα αεριο αποσυμπιεζατε και εβγαλε 51 λεπτα?με 50% αρι λογικα?μια χαρα deco με παιχνιδακια.κανα κυβο του Rubic Meta.για το P-valve δεν εχω αποψη δεν εχω.απλα εχουν και βαλβιδες που ειναι με ανεπιστροφες αν φοβασαι οτι το νερο μπορει να κανει ουρολοιμωξη.το χρησιμοποιει καμποσος κοσμος.αλλα και ανεπιστροφη να μην ειναι απλα θα φας λιγο θαλασσινο νερο που αμα ησουν με wet suit παλι θα το τρωγες. για cave παιζει και η αμφιτριτη και το σιντζι που ειναι σχετικα κοντα /οπως και κεφαλοβρυσο κτλ που δεν χρειαζεται να παρεις πλοιο για να πας.το trimix θα ειναι κορυφη εκειμεσα.το cave στην Psai πανω κατω πηγε κοντα στα 1000 κατι.ακριβως δεν ξερω γιατι το εκανα πακετο με αλλες 5 ειδικοτητες. http://www.psai.com/courses/technical-extended-programs/332-psai-cave-diver και του Van το προγραμμα της Padi σε καποιον αλλο οργανισμο εχει πατησει την θεωρια του.αν τον ρωτησεις θα σου πει. Με ενα ναι, βγηκαμε παραπανω στους χρονους γιατι ενας εφαγε τα τριτα του χωρις να ενημερωσει ... Δευτερα ,Τριτη και Τεταρτη θα ξαναειμαι Λιμνη να χωθουμε στην σπηλια για fun dive ,ηρθε και ο φακος μου να τον σεταρω και να τον δοκιμασω για πρωτη φορα ελπιζω να εχει καλη δεσμη μην ξενερωσω αν και δεν ειναι κανα πανακριβο μοντελο . Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2016 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Με ενα ναι, βγηκαμε παραπανω στους χρονους γιατι ενας εφαγε τα τριτα του χωρις να ενημερωσει ... Δευτερα ,Τριτη και Τεταρτη θα ξαναειμαι Λιμνη να χωθουμε στην σπηλια για fun dive ,ηρθε και ο φακος μου να τον σεταρω και να τον δοκιμασω για πρωτη φορα ελπιζω να εχει καλη δεσμη μην ξενερωσω αν και δεν ειναι κανα πανακριβο μοντελο . ενταξει τυχαινουν αυτα.για αυτο ειναι τα τριτα για emergency.αν και αλλοι παιζουν με τεταρτα και παραπανω σε ovehead environment αναλογως την περιπτωση καθε φορα.διοτι εκει αμα κατσει καμια καλη στραβη ......εχεις serious Θεμα. Δεν νομιζω οτι θα εχεις παραπονο απο τον φακο.ενταξει οι καλοι/δυνατοι φακοι κανουν μια περιουσια.ναι μεν αξιζει αλλα ειναι ενα σοβαρο εξοδο.οταν βλεπεις φακους 1500 και 2000 ευρο ε ναι ποναει η τιμη
Fotis13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Για να παρεις καλο "φαναρι" θες οσα ειπες 1.5κ με 2κ .Εμενα κανει 500, οκ ομως τον δοκιμασα και ειναι δυνατος(1700 lumen ) διαχεοντας το φως χωρις να κανει πολυ συγκεντρωμενη δεσμη(beam) ,που δεν ειναι και το καλυτερο αλλα οκ αυτο το ηξερα. Τωρα σχετικα με το cave τελειωσε με επιτυχια και τα καλυτερα ερχονται Κανω ενα διαλλειμα απο τις καταδυσεις γιατι χρειαζεται αλλα και γιατι ειμαι αναγκασμενος λογω δουλειας και θα επιστρεφω στο trimix σχολειο που θα γινει στην Λιμνη οχι για να το κανω αλλα ως δυτης ασφαλειας και κυριως για να τραβηξω τα αλλα 2 παιδια που καναμε μαζι το cave φωτογραφιες . Θα ανεβασω υλικο συντομα απο την σπηλια .
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Για να παρεις καλο "φαναρι" θες οσα ειπες 1.5κ με 2κ .Εμενα κανει 500, οκ ομως τον δοκιμασα και ειναι δυνατος(1700 lumen ) διαχεοντας το φως χωρις να κανει πολυ συγκεντρωμενη δεσμη(beam) ,που δεν ειναι και το καλυτερο αλλα οκ αυτο το ηξερα. Τωρα σχετικα με το cave τελειωσε με επιτυχια και τα καλυτερα ερχονται Κανω ενα διαλλειμα απο τις καταδυσεις γιατι χρειαζεται αλλα και γιατι ειμαι αναγκασμενος λογω δουλειας και θα επιστρεφω στο trimix σχολειο που θα γινει στην Λιμνη οχι για να το κανω αλλα ως δυτης ασφαλειας και κυριως για να τραβηξω τα αλλα 2 παιδια που καναμε μαζι το cave φωτογραφιες . Θα ανεβασω υλικο συντομα απο την σπηλια . απορω πως δεν εχεις ψηθει ακομα να το κανεις εφοσον και οι αλλοι απο την παρεα θα συνεχισουν? Για τον φακο αναλογως την δουλεια.αλλοι θελουν διαχυτο φως γιατι θελουν πχ φωτογραφια αλλοι θελουν συγκεντρωτικο.πιστευω και τα 2 εχουν συν και πλην.
Fotis13 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 απορω πως δεν εχεις ψηθει ακομα να το κανεις εφοσον και οι αλλοι απο την παρεα θα συνεχισουν? Για τον φακο αναλογως την δουλεια.αλλοι θελουν διαχυτο φως γιατι θελουν πχ φωτογραφια αλλοι θελουν συγκεντρωτικο.πιστευω και τα 2 εχουν συν και πλην. Δεν γινεται ρε συ ουτε το χρονο εχω λογω δουλειες θελει 10 μερες το trimix αλλα ουτε την ορεξη για να ειμαι ειλικρινης .Χρειαζομαι διαλλειμα τα εχω παρει σερι για μεγαλο χρονικο διαστημα ,ανασα δεν εχω παρει . Για σπηλια ο ιδανικος φακος συμφωνα με τον Van θελει ισχυρη συγκεντρωτικη δεσμη,να μην εχει μεγαλη διαχυση γιατι τυφλωνει τους αλλους .Αλλα ειπαμε πρεπει να τα χωσεις χοντρα για αυτο .
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2016 Δεν γινεται ρε συ ουτε το χρονο εχω λογω δουλειες θελει 10 μερες το trimix αλλα ουτε την ορεξη για να ειμαι ειλικρινης .Χρειαζομαι διαλλειμα τα εχω παρει σερι για μεγαλο χρονικο διαστημα ,ανασα δεν εχω παρει . Για σπηλια ο ιδανικος φακος συμφωνα με τον Van θελει ισχυρη συγκεντρωτικη δεσμη,να μην εχει μεγαλη διαχυση γιατι τυφλωνει τους αλλους .Αλλα ειπαμε πρεπει να τα χωσεις χοντρα για αυτο . αν θες φωτογραφια ή video ομως η κατεθυντικη δεσμη δεν θα σου κανει δουλεια. θα πας να βγαλεις φωτογραφια τον αλλον και δεν θα μπορεις να τον φωτισεις ολοκληρο .Αλλα για να πας μεσα βολτα ή οτι αλλο θες βοηθαει το κατεθυντικο οχι μονο για να μην τυλφωνεις τον αλλον αλλα και γιατι σημαδευεις και εκει που θες με δυνατο φως.γιατι οσο νανε οταν εχει διαχυτο φως δεν μπορει να ειναι τοσο δυνατο οσο το κατευθυντικο.ειναι το ιδιο που μας ελεγαν μερικες φορες και στο night diver της padi.οτι μερικοι φακοι που εχουν δεσμη ειναι πιο ωραιοι για Night diving με την εννοια οτι σημαδευεις εκει που θες για να δεις κατι χωρις να ενοχλεις αλλους.αλλο περιβαλλον βεβαια το night αλλο το cave απλα σου ελεγαν οτι ηταν πιο ωραια η εμπειρια του night με κατευθυντικο φακο για να μην κανεις την νυχτα μερα αλλα να απολαυσεις και το σκοταδι.γενικως οτι και να παρεις οι τιμες πονανε.εχω δει και μικρους χωρις κανιστρο με led που εχουν normal δεσμη και εκαναν κοντα στα 700 νομιζω εχω δει και yellow diving μεγαλο φακο που ηταν διαχυτο το φως του και εκανε κανα 1500 ευρω μαζι με το κανιστρο.ειναι ο φακος που επαιζε μπαλα οταν μας τραβαγαν για το video του cave. δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=ffQH5EiaHJQ και κοιτα στο 1:20 και μετα πως φωτιζει. το ειπα για το trimix επειδη ειπε οτι θα πας στην λιμνη ετσι και αλλιως.οταν κανεις το trimix θα μπορουσες να εκανες και το trimix gas blender κιολας.εγω το ειχα κανει οποτε τα αερια τα ετοιμαζα μονος μου για να κανω και την πρακτικη να το πω ετσι.ετοιμασα αρκετα αερια και για το σχολειο αλλα και για project.
Fotis13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 αν θες φωτογραφια ή video ομως η κατεθυντικη δεσμη δεν θα σου κανει δουλεια. θα πας να βγαλεις φωτογραφια τον αλλον και δεν θα μπορεις να τον φωτισεις ολοκληρο .Αλλα για να πας μεσα βολτα ή οτι αλλο θες βοηθαει το κατεθυντικο οχι μονο για να μην τυλφωνεις τον αλλον αλλα και γιατι σημαδευεις και εκει που θες με δυνατο φως.γιατι οσο νανε οταν εχει διαχυτο φως δεν μπορει να ειναι τοσο δυνατο οσο το κατευθυντικο.ειναι το ιδιο που μας ελεγαν μερικες φορες και στο night diver της padi.οτι μερικοι φακοι που εχουν δεσμη ειναι πιο ωραιοι για Night diving με την εννοια οτι σημαδευεις εκει που θες για να δεις κατι χωρις να ενοχλεις αλλους.αλλο περιβαλλον βεβαια το night αλλο το cave απλα σου ελεγαν οτι ηταν πιο ωραια η εμπειρια του night με κατευθυντικο φακο για να μην κανεις την νυχτα μερα αλλα να απολαυσεις και το σκοταδι.γενικως οτι και να παρεις οι τιμες πονανε.εχω δει και μικρους χωρις κανιστρο με led που εχουν normal δεσμη και εκαναν κοντα στα 700 νομιζω εχω δει και yellow diving μεγαλο φακο που ηταν διαχυτο το φως του και εκανε κανα 1500 ευρω μαζι με το κανιστρο.ειναι ο φακος που επαιζε μπαλα οταν μας τραβαγαν για το video του cave. δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=ffQH5EiaHJQ και κοιτα στο 1:20 και μετα πως φωτιζει. το ειπα για το trimix επειδη ειπε οτι θα πας στην λιμνη ετσι και αλλιως.οταν κανεις το trimix θα μπορουσες να εκανες και το trimix gas blender κιολας.εγω το ειχα κανει οποτε τα αερια τα ετοιμαζα μονος μου για να κανω και την πρακτικη να το πω ετσι.ετοιμασα αρκετα αερια και για το σχολειο αλλα και για project. Ναι δεν μιλαω για κινηματογραφηση η φωτογραφια τοτε προφανως θες πολυ ισχυρα φωτιστικα και διαχυση φωτος .Μιλαω αποκλειστικα για ατομικο φακο με σκοπο την διεισδυση του υποβρυχιου σπηλαιου. Ωραιο το video στο λινκ ,που ειστε εκει ? Εσυ εισαι ο 1 ?
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2016 Ναι δεν μιλαω για κινηματογραφηση η φωτογραφια τοτε προφανως θες πολυ ισχυρα φωτιστικα και διαχυση φωτος .Μιλαω αποκλειστικα για ατομικο φακο με σκοπο την διεισδυση του υποβρυχιου σπηλαιου. Ωραιο το video στο λινκ ,που ειστε εκει ? Εσυ εισαι ο 1 ? για ατομικο φως ναι κατευθυντικη δεσμη. στο σιντζι.ειναι πηγη.εκει που εγινε και ενα project μπας και εβρισκαν τον πατο.στην αρκαδια.εγω ειμαι αυτος με το sidemount.ειχα φαει και εγω παρομοιο ζορι που εφαγες και εσυ με το cave.δηλαδη δεν ειχα τρελες βουτιες με την στεγανη ουτε τρελλες βουτιες με το sidemount οποτε επεσε λιγακι δυσκολο .και το μειον στο σιντζι το αρκετα κρυο νερο.το μονο καλο ειναι οτι ειναι τρεχουμενο νερο γλυκο νερο.πινεις κανονικα δηλαδη.
Fotis13 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μερικες φωτο απο το trimix των παιδιων οχι καλες απο go pro χωρις καν φιλτρο γιατι το χασαμε στην σπηλια ... 2
poulinos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 μηπως μετανιωσες που δεν το εκανες? ωραιες καταδυσεις οι trimix αλλα αυτο το helium ειναι πανακριβο το ρημαδι. Officially και εγω certified:P Pelagian Rebreather Course 2015-12-01 2015-12-04 certified Basics of Exploration Extended (BoE+) 2015-11-18 2015-11-23 certified
Fotis13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 μηπως μετανιωσες που δεν το εκανες? ωραιες καταδυσεις οι trimix αλλα αυτο το helium ειναι πανακριβο το ρημαδι. Officially και εγω certified:P Pelagian Rebreather Course 2015-12-01 2015-12-04 certified Basics of Exploration Extended (BoE+) 2015-11-18 2015-11-23 certified Οχι ρε συ τι να μετανιωσω ασε να χαλαρωσουμε λιγο δεν εχω παρει ανασα για μεγαλο χρονιο διαστημα . Αν και για να ειμαι ειλικρινης μετα απο σκεψη δικη μου και συζητηση με τον Van καταληξαμε πως ειναι καλυτερα να παω κατευθειαν σε rebreather και να μην κανω καν trimix του χρονου . Ειναι το μελλον των καταδυσεων και το trimix με τοσα stages καταντανει πολυπλοκο και δυσχρηστο χωρις λογο .Πετυχαινεις πολυ καλυτερες παραμονες με μεγαλυτερη ευκολια με το κλειστο κυκλωμα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα