Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[...] Πετυχαινεις πολυ καλυτερες παραμονες  με μεγαλυτερη ευκολια  με το κλειστο κυκλωμα .

Στο ίδιο βάθος; Με την αποσυμπίεση (στάσεις κτλ), τι γίνεται;

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι ρε συ τι να μετανιωσω  ασε να χαλαρωσουμε λιγο δεν εχω παρει ανασα για μεγαλο χρονιο διαστημα .

Αν και για να ειμαι ειλικρινης μετα απο σκεψη δικη μου και  συζητηση με τον Van    καταληξαμε πως ειναι καλυτερα να παω κατευθειαν σε rebreather  και να μην κανω καν trimix του χρονου .

Ειναι το μελλον των καταδυσεων  και το trimix  με τοσα stages  καταντανει πολυπλοκο   και δυσχρηστο χωρις λογο .Πετυχαινεις πολυ καλυτερες παραμονες  με μεγαλυτερη ευκολια  με το κλειστο κυκλωμα .

αυτο ειναι μια μεγαλη συζητηση για το Rebreather.εγω καταρχην το ξεκινησα γιατι ειχα και την περιεργεια να δω πως ειναι.

Για να φτασεις trimix με το Rebreather παλι θα ξαναπερασεις καποια επιπεδα απο την αρχη.Και απο το ενα επιπεδο στο αλλο ζητανε και καποιες ωρες να εχεις βαλει.Επισης οτι θα εχεις το Rebreather δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις stage η αλλιως bailout αφου μιλαμε για Rb.Αμα γινει βλακεια με το Rebreather πρεπει τα αερια που εχεις να φτανουν για να βγεις κανονικα επιφανεια και να κανεις αποσυμπιεση.Δηλαδη εγω εκανα το πρωτο level και ειχα ενα bailout και βεβαια 

1. Maximum training depth of 30 m.(36m for boe+)
  2. No decompression allowed
  3. No overhead environment (i.e caves)

Οποτε θα παιζουν φιαλες στο πλαι.οχι τοσες πολλες αλλα θα παιζουν.β.υπολογισε ποσα λεφτα εχει ενα rebreather και γ.σκεψου ποσο ευκολα μπορεις να βρεις ατομα για trimix ειδικα αμα ειναι open circuit που σε καθε βουτια θα πρεπει να δινουν ενα σωρο λεφτα για Helium.Απλα το λεω για το θεμα trimix οχι απλα για το Rebreather.

Επισης στο rebreather sensors περιπου ανα χρονο + sodalime κτλ για τις βουτιες.επισης στο trimix η εκπαιδευση θα ειναι με 4 stage στην πραξη οι βουτιες συνηθως γινονται με 3. δυο στα πλαγια και ενα στα ποδια πχ. Αν καποιος βουταει συνεχεια ενταξει το rebreather ειναι πολυ καλη φαση. Αλλα συγκεκριμενα rebreather + trimix πρεπει να υπαρχει και η αναλογη παρεα.

Στο ίδιο βάθος; Με την αποσυμπίεση (στάσεις κτλ), τι γίνεται;

Εφοσον ρυθμιζεις την μερικη πιεση του οξυγονου πχ 1.3 μονιμα ανα πασα στιγμη μπορεις να κατσεις παραπανω χρονο στο ιδιο βαθος σε συγκριση με καποιον με Open circuit οπως και στην αποσυμπιεση μπορεις σε οποιοδηποτε βαθος να φτιαξεις την μερικη πιεση στο επιθυμητο πχ 1.6. οποτε λιγοτερη αποσυμπιεση ειτε παραπανω παραμονη στο χ βαθος με την ιδια αποσυμπιεση σε συγκριση με ενα Open circuit.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο ειναι μια μεγαλη συζητηση για το Rebreather.εγω καταρχην το ξεκινησα γιατι ειχα και την περιεργεια να δω πως ειναι.

Για να φτασεις trimix με το Rebreather παλι θα ξαναπερασεις καποια επιπεδα απο την αρχη.Και απο το ενα επιπεδο στο αλλο ζητανε και καποιες ωρες να εχεις βαλει.Επισης οτι θα εχεις το Rebreather δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις stage η αλλιως bailout αφου μιλαμε για Rb.Αμα γινει βλακεια με το Rebreather πρεπει τα αερια που εχεις να φτανουν για να βγεις κανονικα επιφανεια και να κανεις αποσυμπιεση.Δηλαδη εγω εκανα το πρωτο level και ειχα ενα bailout και βεβαια 

1. Maximum training depth of 30 m.(36m for boe+)
  2. No decompression allowed
  3. No overhead environment (i.e caves)

Οποτε θα παιζουν φιαλες στο πλαι.οχι τοσες πολλες αλλα θα παιζουν.β.υπολογισε ποσα λεφτα εχει ενα rebreather και γ.σκεψου ποσο ευκολα μπορεις να βρεις ατομα για trimix ειδικα αμα ειναι open circuit που σε καθε βουτια θα πρεπει να δινουν ενα σωρο λεφτα για Helium.Απλα το λεω για το θεμα trimix οχι απλα για το Rebreather.

Επισης στο rebreather sensors περιπου ανα χρονο + sodalime κτλ για τις βουτιες.επισης στο trimix η εκπαιδευση θα ειναι με 4 stage στην πραξη οι βουτιες συνηθως γινονται με 3. δυο στα πλαγια και ενα στα ποδια πχ. Αν καποιος βουταει συνεχεια ενταξει το rebreather ειναι πολυ καλη φαση. Αλλα συγκεκριμενα rebreather + trimix πρεπει να υπαρχει και η αναλογη παρεα.

Νομιζω πως  λιγοι στην Ελλαδα ειναι tec  rebreather instructors,  μεχρι και  o van   recreational einai .

Εχεις δικιο ομως πως  εχει νοημα μονο για καποιον που βουταει πολυ συχνα .Αν δεις στο εξωτερικο ολοι οι μεγαλοι δυτες και οι  καταδυσεις που εχουν  περιπλοκο προφιλ και κυριως σε σπηλιες γινονται με rebreathers .

Tωρα στην Ελλαδα που οι ενεργοι  trimix δυτες ειναι ελαχιστοι και οι "tec rebreather"  ακομα πιο  λιγοι  ναι υπαρχει θεμα .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

προσωπικα παντα δεν θα πηγαινα σε recreational rebreather πχ hollis explorer ουτε για εκπαιδευση ουτε για αγορα απο την στιγμη που εχουμε κανει technical.τωρα αν θα πας σε tec αλλα αναμεσα σε manual η electronic rebreather αυτο ειναι αλλη υποθεση.

ναι μεν το recreational θα ειναι πιο φτηνο οπως και θα σε καλυπτει σε απλες βουτιες αμα δεν υπαρχουν tec ατομα αλλα παλι.....το να μπορεις ανα πασα στιγμη να το χρησιμοποιησεις για κατι περισσοτερο ειναι ενα πολυ μεγαλο συν.Συν αυτονομια και αλλα τοσα.βεβαια και recreational να κανει καποιος κανει crossover σε technical μετα αν αλλαξουν οι αναγκες του.απλα καλο θα ηταν πριν παρει αυσκευη να το αποφασισει μια που οι τιμες ειναι ακριβες για να κανει καποιος διπλες αγορες .

στο εξωτερικο γενικα τα πραγματα με την καταδυση ειναι τελειως διαφορετικα.απο το που βουτανε ποσο βουτανε κτλ.ειμαστε αρκετα πισω εμεις.

Δημοσ.

προσωπικα παντα δεν θα πηγαινα σε recreational rebreather πχ hollis explorer ουτε για εκπαιδευση ουτε για αγορα απο την στιγμη που εχουμε κανει technical.τωρα αν θα πας σε tec αλλα αναμεσα σε manual η electronic rebreather αυτο ειναι αλλη υποθεση.

ναι μεν το recreational θα ειναι πιο φτηνο οπως και θα σε καλυπτει σε απλες βουτιες αμα δεν υπαρχουν tec ατομα αλλα παλι.....το να μπορεις ανα πασα στιγμη να το χρησιμοποιησεις για κατι περισσοτερο ειναι ενα πολυ μεγαλο συν.Συν αυτονομια και αλλα τοσα.βεβαια και recreational να κανει καποιος κανει crossover σε technical μετα αν αλλαξουν οι αναγκες του.απλα καλο θα ηταν πριν παρει αυσκευη να το αποφασισει μια που οι τιμες ειναι ακριβες για να κανει καποιος διπλες αγορες .

στο εξωτερικο γενικα τα πραγματα με την καταδυση ειναι τελειως διαφορετικα.απο το που βουτανε ποσο βουτανε κτλ.ειμαστε αρκετα πισω εμεις.

Συμφωνω  ουτε εμενα με ενδιαφερει το recreational κομματι.Δεν σκοπευω να αγορασω στο προσεχες μελλον συσκευη .

Υποψιαζόμουν ότι η κατάδυση με rebreather είναι "επιστήμη". Μετά τις απαντήσεις του poulinos, το κατάλαβα. Thanks man.

Εχει μια πολυπλοκοτητα  αλλα οχι και επιστημη ειναι πιο απλο απο οσο φανταζεσαι .

Δημοσ.

Υποψιαζόμουν ότι η κατάδυση με rebreather είναι "επιστήμη". Μετά τις απαντήσεις του poulinos, το κατάλαβα. Thanks man.

δεν ειναι οτι ειναι επιστημη αλλα ναι εχει αρκετες δυσκολιες γενικα.αλλαζουν πολλα ξαφνικα απο αυτα που εχεις συνηθισει.στην αρχη κλασσικα θες να το πεταξεις απο πανω σου και θελει καμποσο χρονο να συνηθισεις και να καταλαβεις πως δουλευει.καλη η θεωρια του manual αλλα στην πραξη γινεται ολο το παιχνιδι.

Συμφωνω  ουτε εμενα με ενδιαφερει το recreational κομματι.Δεν σκοπευω να αγορασω στο προσεχες μελλον συσκευη .

Εχει μια πολυπλοκοτητα  αλλα οχι και επιστημη ειναι πιο απλο απο οσο φανταζεσαι .

για αυτο και ειπα οτι αξιζει το trimix αλλο τοσο στην λιμνη ακομα και με open circuit γιατι με rebreather για να φτασει καποιος να κανει trimix εχει λιγο δρομο εως πολυ.

Δημοσ.

δεν ειναι οτι ειναι επιστημη αλλα ναι εχει αρκετες δυσκολιες γενικα.αλλαζουν πολλα ξαφνικα απο αυτα που εχεις συνηθισει.στην αρχη κλασσικα θες να το πεταξεις απο πανω σου και θελει καμποσο χρονο να συνηθισεις και να καταλαβεις πως δουλευει.καλη η θεωρια του manual αλλα στην πραξη γινεται ολο το παιχνιδι.

για αυτο και ειπα οτι αξιζει το trimix αλλο τοσο στην λιμνη ακομα και με open circuit γιατι με rebreather για να φτασει καποιος να κανει trimix εχει λιγο δρομο εως πολυ.

Τωρα Πουλίνε μετα τα back to back σχολεια, θα κανω ενα μεγαλο διαλλειμα απο την εκπαιδευση και θα απολαυσω τα fun dives σε συνδυασμο με καταδυτικα ταξιδια στην Ελλαδα και στο εξωτερικο .

Δημοσ.

μια χαρα.και εγω θα συνεχιζω να βαζω ωρες με το Rebreather.εχει και projectaki σε λιγο καιρο οποτε μια χαρα.το ice diving Με τις θερμοκρασιες που εχει δεν το βλεπω για φετος.

Δημοσ.

Φώτη έλα να βουτήξεις έδω στη λίμνη. Εγώ θα περιμένω έξω :-P

Εχει εκει παπαδες για ice diving ,να ψηθει και ο πουλινος να το κανουμε insomniaki καταδυση !

Δημοσ.

Φώτη έλα να βουτήξεις έδω στη λίμνη. Εγώ θα περιμένω έξω :-P

Εχει εκει παπαδες για ice diving ,να ψηθει και ο πουλινος να το κανουμε insomniaki καταδυση !

βρειτε σχολη που να κανει Ice diving και εγω μεσα ειμαι.και να νοικιαζει και στεγανη (που σηνηθως νοικιαζουν).η δικια μου εχει αρχισει να καταρεει σιγα σιγα και απο στεγανη να γινεται ημιστεγανη.

Δημοσ.

βρειτε σχολη που να κανει Ice diving και εγω μεσα ειμαι.και να νοικιαζει και στεγανη (που σηνηθως νοικιαζουν).η δικια μου εχει αρχισει να καταρεει σιγα σιγα και απο στεγανη να γινεται ημιστεγανη.

Δεν επισκευαζετε? Βασικα νομιζω εκτος  ολες σχεδον  μπορουν  να φτιαχτουν   εκτος απο καποιες στεγανες που ειναι απο νεοπρεν .

Δημοσ.

Δεν επισκευαζετε? Βασικα νομιζω εκτος  ολες σχεδον  μπορουν  να φτιαχτουν   εκτος απο καποιες στεγανες που ειναι απο νεοπρεν .

πλεον ειναι για πεταμα.δεν παιρνει επισκευη στην κατασταση που ειναι .εχει χιλιοφαει πολυ κολλα ηδη πανω.δεν θα θελες να δεις πως εχει γινει. ειναι η στεγανη της ντροπης πλεον.

και τις στεγανες απο νεοπρεν μπορεις να τις φτιαξεις.απλα εμενα αρχισε να μπαζει απο πολλα σημεια.την ειχα παρει μεταχειρισμενη ηδη και δεν ηταν στην καλυτερη κατασταση.

Δημοσ.

Παντως η στεγανη ειναι ισως το πιο βασικο  μερος του εξοπλισμου σου επιτρεπει να καταδυεσαι ολο τον χρονο , φτιαχνεις πλευστοτητα .Εχω απορια μεχρι ποιο μηνα θα βουταω με αυτη  και ποτε θα βαλω την wet  φετος .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...