Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραιος πουλινε ζηλευω ,του χρονου εγω .

μετα την σπηλαιολογια ψηνομαι αν ολα πανε καλα να παω για canyoning .αν κατσει και αυτο θα ειναι καλη χρονια.θελω και ελευθερη this year  για να τελειωσει καλα η χρονια.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μετα την σπηλαιολογια ψηνομαι αν ολα πανε καλα να παω για canyoning .αν κατσει και αυτο θα ειναι καλη χρονια.θελω και ελευθερη this year  για να τελειωσει καλα η χρονια.

Τα σπαει το  canyoning .

Ελειπα Σαντορινη το 5ημερο και φυσικα δεν γινοταν να  μην παω για βουτια  .Πηγαμε στο Ασπρονησι που ειναι απεναντι απο την καλντερα και ειμασταν μονο εμεις και οι πελαργοι .Αποκοσμο μερος μαυρο ηφαιστειακο πετρωμα με λευκες διαστρωματωσεις .

Καναμε και κατι μικρα cavern ,αδιαβατους κλασικα  και στην παλια Καμμενη  ενα ατμοπλοιο του Β' παγκοσμιου αλλα ειχαμε κακη ορατοτητα .Oλες οι καταδυσεις recreational επιπεδο .

Ακολουθει υλικο  :

post-237837-0-53159900-1462355561_thumb.jpg

post-237837-0-04027100-1462355575_thumb.jpg

post-237837-0-36588900-1462355590_thumb.jpg

post-237837-0-33445100-1462355603_thumb.jpg

post-237837-0-64923400-1462355623_thumb.jpg

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Fotis 13 ζηλεψα άσχημα. Αν κατάλαβα καλά τέτοια κατάδυση γίνεται και σε αρχάριο σχετικά επίπεδο;

Σορι ειμαι άσχετος αλλά με ενδιαφερει καπως ο τομέας αν δε βαριέσαι να πεις στα γρήγορα

Δημοσ.

Fotis 13 ζηλεψα άσχημα. Αν κατάλαβα καλά τέτοια κατάδυση γίνεται και σε αρχάριο σχετικά επίπεδο;

Σορι ειμαι άσχετος αλλά με ενδιαφερει καπως ο τομέας αν δε βαριέσαι να πεις στα γρήγορα

Ναι μπορεις να το πεις και ετσι ,ειναι σε  σχετικα  αρχαριο επιπεδο καθως ανηκει στην κατηγορια καταδυσεις αναψυχης .Το μεγιστο βαθος που πηγαμε ηταν 30 μετρα αρα ενας δυτης που εχει βγαλει το advance diver  που ειναι το δευτερο  διπλωμα που παιρνει κανεις  θα μπορουσε να ακολουθησει  σε αυτες τις βουτιες ολες εγιναν με αερα οχι  nitrox.

Γενικοτερα οι καταδυσεις χωριζονται σε 2 μεγαλες κατηγοριες, τις καταδυσεις αναψυχης που αφορουν και περιλαμβανουν την συντριπτικη πλειοψηφια των δυτων  σε ποσοστο μεγαλυτερο απο 98% και τις τεχνικες καταδυσεις  που αφορουν ενα πολυ μικρο ποσοστο <2% δυτων που ειναι εκπαιδευμενοι να τις κανουν και περιλαμβανουν μεταξυ αλλων    διπλες φιαλες ,στεγανες στολες και στασεις αποσυμπιεσης .

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ΟΚ σε ευχαριστώ εισαι πολύ κατατοπιστικός.

Το δεύτερο δίπλωμα θέλει αρκετό χρόνο, αρα παρεξήγησα ελαφρώς την ιδέα του αρχάριου :lol:

Εσύ ποσα χρονια κανεις καταδυσεις αν επιτρεπεται;

Δημοσ.

fotis13 δεν μπορω να σε βλεπω με μονομπουκαλο.χαχα.δεν θελω να το ξαναδω ουτε στην δικια σου ουτε στην δικια μου πλατη.

ΟΚ σε ευχαριστώ εισαι πολύ κατατοπιστικός.

Το δεύτερο δίπλωμα θέλει αρκετό χρόνο, αρα παρεξήγησα ελαφρώς την ιδέα του αρχάριου :lol:

Εσύ ποσα χρονια κανεις καταδυσεις αν επιτρεπεται;

open water diver κοστος πανω κατω 300 με 350 συνηθως.μεγιστο βαθος κοντα στα 16 μετρα. 4 βουτιες στην ανοιχτη θαλασα δηλαδη 2 weekends και καποιες σε πισινα ή σε ρηχα νερα.

advanced open water diver.κοστος πανω κατω κοντα στα 250.μεγιστο βαθος τα 30 μετρα. 5 βουτιες σε θαλασσα.καποιες μπορει να γινουν και διπλες δηλαδη δυο σε μια ημερα.

υπαρχει και το adventure diver που ειναι αναμεσα σε αυτα τα 2 για αυτους που εχουν λιγο χρονο που ειναι 3 βουτιες αλλα δεν ξερω καποιον να το εχει κανει.

για καθε επιπεδο μπορεις να δεις τι χρειαζεται και τι κανεις και τι ζηταει στο site της padi αφου μιλαμε για Padi.

www.padi.com και μετα εχει courses.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

fotis13 δεν μπορω να σε βλεπω με μονομπουκαλο.χαχα.δεν θελω να το ξαναδω ουτε στην δικια σου ουτε στην δικια μου πλατη.

Οντως ειναι λιγο τραγικο  μετα απο tec να πηγαινεις στο μονομπουκαλο  και σαν εικονα  και γενικα ως αισθηση .

Επισης ξενερωνω ακομα να βλεπω και videakia με recreational εξοπλισμο .

Ομως   για διακοπες πηγα εκει και ειχα παρει και τον εξοπλισμο μου γιατι εχω κρατησει ολο το recreational set up  kai πολλες φορες θα κανω και τετοιες βουτιες .

Τα tec δεν τα υποστηριζουν ολα τα καταδυτικα  στα νησια ελαχιστα και η προοπτικη να μεταφερεις διπλες φιαλες  απο Αθηνα  δεν παιζει .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

ναι πειραγμα ηταν.οπως ειπες στην επαρχια δυσκολα θα βρεις εως απιθανο tec Εξοπλισμο.φιαλες που να κουβαλησεις απο εδω εκτος αν εισαι με αμαξι.εκει βολευει sidemount μονο  και παλι πρεπει να εχεις τσερκια μαζι οπως και ο αλλος να εχει φιαλες μακροστενες λιγακι 

Δημοσ.

ναι πειραγμα ηταν.οπως ειπες στην επαρχια δυσκολα θα βρεις εως απιθανο tec Εξοπλισμο.φιαλες που να κουβαλησεις απο εδω εκτος αν εισαι με αμαξι.εκει βολευει sidemount μονο  και παλι πρεπει να εχεις τσερκια μαζι οπως και ο αλλος να εχει φιαλες μακροστενες λιγακι 

Δεν ειχα παρει αμαξι ,νοικιασα εκει .

Μετα ειναι και το team re sy  ποσοι ειναι  tec divers ? ελαχιστοι .Για να πας στις βουτιες που βγαζουν τα καταδυτικα στα νησια  ολες ειναι σε recreational επιπεδο .

Δημοσ.

Δεν ειχα παρει αμαξι ,νοικιασα εκει .

Μετα ειναι και το team re sy  ποσοι ειναι  tec divers ? ελαχιστοι .Για να πας στις βουτιες που βγαζουν τα καταδυτικα στα νησια  ολες ειναι σε recreational επιπεδο .

ακομα και να μην εκανα tec βουτιες σιγουρα θα επεφτα με διπλες απλα αντι για 12αρες θα ειχα 2 χ 7litres αλλα παντα σε διπλες αλλιως sidemount.αλλη ασφαλεια.sidemount που εκανα το cave μαρεσαν 2 πραγματα.

α.δυο ξεχωριστες μα ξεχωριστες φιαλες

β.ολα μπροστα μου.manifold πρωτα σταδια.

Δημοσ.

ακομα και να μην εκανα tec βουτιες σιγουρα θα επεφτα με διπλες απλα αντι για 12αρες θα ειχα 2 χ 7litres αλλα παντα σε διπλες αλλιως sidemount.αλλη ασφαλεια.sidemount που εκανα το cave μαρεσαν 2 πραγματα.

α.δυο ξεχωριστες μα ξεχωριστες φιαλες

β.ολα μπροστα μου.manifold πρωτα σταδια.

sidemount  δεν εχω κανει  ειναι μια λυση  σιγουρα για οταν εισαι εκτος βασης .

Δημοσ.

sidemount  δεν εχω κανει  ειναι μια λυση  σιγουρα για οταν εισαι εκτος βασης .

δοκιμασε το καποια στιγμη.οχι υποχρεωτικα το tec sidemount αλλα το κανονικο.θα σου αρεσει.τελειως αλλη αισθηση.

Δημοσ.

δοκιμασε το καποια στιγμη.οχι υποχρεωτικα το tec sidemount αλλα το κανονικο.θα σου αρεσει.τελειως αλλη αισθηση.

Τι διαφορα εχει το tec sidemount  απο το rec ?Νομιζα πως μονο tec υπηρχε αφου ειναι "dual " set up.

Δημοσ.

Τι διαφορα εχει το tec sidemount απο το rec ?Νομιζα πως μονο tec υπηρχε αφου ειναι "dual " set up.

rec δυο φιαλες.tec παραπανω απο 2.αλλα ναι και το 2 ειναι tec κατα καποιο τροπο.παιζει βεβαια να πετυχεις και sidemount με μια να κανουν καποιοι αλλα δεν ξερω αν γινεται ακομα και δεν ξερω αν το δινουν ακομα και ποιοι οργανισμοι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...