poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Οτι εχω σαν εικονα απο sidemount μεχρι τωρα ειναι με 2 φιαλες τις παραπανω εννοεις για stages? ναι οπως εχεις πχ 2 stages στο Tec50. single sidemount https://www.google.gr/search?q=single+sidemount&biw=1024&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiOnon9ksbMAhWClCwKHdz-BZkQsAQIGQ http://www.utdscubadiving.com/static/images/utd/z_side-mount/z_side_single.jpg
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 ναι οπως εχεις πχ 2 stages στο Tec50. single sidemount https://www.google.gr/search?q=single+sidemount&biw=1024&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiOnon9ksbMAhWClCwKHdz-BZkQsAQIGQ http://www.utdscubadiving.com/static/images/utd/z_side-mount/z_side_single.jpg Παντως το side γενικοτερα πρεπει να βολευει πολυ στο θεμα της πλευστοτητας ,πως εξασφαλιζεις ομως πως θα εχεις το ιδιο βαρος στις 2 φιαλες αφου αναπνεεις το αεριο? Εναλλασεις συνεχως την φιαλη που αναπνεεις ? με τα bar paei ?
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Παντως το side γενικοτερα πρεπει να βολευει πολυ στο θεμα της πλευστοτητας ,πως εξασφαλιζεις ομως πως θα εχεις το ιδιο βαρος στις 2 φιαλες αφου αναπνεεις το αεριο? Εναλλασεις συνεχως την φιαλη που αναπνεεις ? με τα bar paei ? κανεις εναλλαγες.λιγο απο την μια λιγο απο την αλλη.γιατι αμα αδειασεις την μια πρωτα περα οτι θα σου χαλασει την πλευστοτητα αμα γινει και βλακεια με την αλλη φιαλη στην πρωτη θα σου εχει μεινει λιγο αεριο αμα δεν κανεις εναλλαγες.
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 κανεις εναλλαγες.λιγο απο την μια λιγο απο την αλλη.γιατι αμα αδειασεις την μια πρωτα περα οτι θα σου χαλασει την πλευστοτητα αμα γινει και βλακεια με την αλλη φιαλη στην πρωτη θα σου εχει μεινει λιγο αεριο αμα δεν κανεις εναλλαγες. Mαλιστα και το μεσο πλευστοτητας που το εχει ?
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 οσο θυμαμαι καποια εχουν ενω καποια αλλα δεν εχουν αφου μπορει καποιος να χρησιμοποιησει την στεγανη του αμα θελει αναλογως και το ειδος της καταδυσης. πχ εχει μεσο πλευστοτητας. http://www.hollis.com/sms75/ ενω αυτη http://www.xdeep.eu/sidemount-stealth-classic-rig-cave-harness-pr-104.html μπορεις να την παρεις και με Buoyancy control devices και χωρις .εχει 3 διαφορετικα Buoyancy control devices. στην Hollis δεν ξερω αν βγενει το Buoyancy control device απο πανω.
Fotis13 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 μερικες ακομα απο ενα αλλο σπηλαιο. Ελα ρε ωραιες . Αυτο που θελω να μου περιγραψεις στον βαθμο που ειναι δυνατον το πως μυριζει μεσα και τι συνθηκες επικρατουν απο θερμοκρασια -υγρασια.
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 σε αυτα που εχουμε παει ως τωρα.απο μυρωδια τιποτα το παραξενο που να σε ενοχλει η να λες μυριζει καν περα απο ενα μικρο fdeling υγρασιας που δεν σε ενοχλει σφου ελλαδα ειμαστε υγρασια εχουμε.υγρασια ναι σε καποια ειναι πολυ σε σημειο να εισαι κοντα στο 90 με 100 και να βλεπεις τον αλλον που πχ οταν ειναι ιδρωμενος να φαινετε σαν να εξατμιζετε ο ιδρωτας.σε θερμοκρασια συνηθως ειναι η μεση τιμη ολης της χρονιας.σεαυτα που πηγαμε ημουν με καλοκαιρινο και ενα ισοθερμικο απο πανω οπως φαινεται στην φωτο.more than enough ακομα και αν δεν κανεις τιποτα.αν πχ ειναι καθετο το σπηλαιο η εχει καμια τραβερσα που θα χρειαστει να βαλεις δυναμη να το πω ετσι εκει και με καλοκαιρινο θα εισαι ενταξει.βεβαια υπαρχουν και πιο κρυα σπηλαια με θερμοκρασιες 10 πχ αλλα δεν εχω παει σε καποιο.αυτο το σκ θα παμε διημερο λογικα σε ποιο μεγαλο σπηλαιο οποτε θα εχω και καλυτερη αποψη.αυτα που εχουμε μπει ειναι σχετικα μικρα μια που ειναι σχολειο αρχαριων.επισης αυτα που ειναι για φωτογραφιση και χαρτογραφηση ηταν οριζοντια.απλα ειχαν και ενα δυο στενωματα που ηθελα να δω αν χωραω κτλ οποτε εκανα λιγο πειραμα.μαρεσουν τα στενωματα ειναι μια προκληση.ασχετο ψαχνω κανα καλο trekking για να φαω το μεγαλο υπολοιπο αδειας μου η να το πω καλυτερα να το μειωσω.βρηκα το circle of annapurna που φαινεται και ωραιο και ειναι max 21 μερες.μαρεσει που ειναι ασια οποτε ειναι αλλος πολιτισμος.δεν μου φαινεται κατι τρελλα δυσκολο οχι οτι και να ηταν πιο δυσκολο θα με πειραζε
Fotis13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 σε αυτα που εχουμε παει ως τωρα.απο μυρωδια τιποτα το παραξενο που να σε ενοχλει η να λες μυριζει καν περα απο ενα μικρο fdeling υγρασιας που δεν σε ενοχλει σφου ελλαδα ειμαστε υγρασια εχουμε.υγρασια ναι σε καποια ειναι πολυ σε σημειο να εισαι κοντα στο 90 με 100 και να βλεπεις τον αλλον που πχ οταν ειναι ιδρωμενος να φαινετε σαν να εξατμιζετε ο ιδρωτας.σε θερμοκρασια συνηθως ειναι η μεση τιμη ολης της χρονιας.σεαυτα που πηγαμε ημουν με καλοκαιρινο και ενα ισοθερμικο απο πανω οπως φαινεται στην φωτο.more than enough ακομα και αν δεν κανεις τιποτα.αν πχ ειναι καθετο το σπηλαιο η εχει καμια τραβερσα που θα χρειαστει να βαλεις δυναμη να το πω ετσι εκει και με καλοκαιρινο θα εισαι ενταξει.βεβαια υπαρχουν και πιο κρυα σπηλαια με θερμοκρασιες 10 πχ αλλα δεν εχω παει σε καποιο.αυτο το σκ θα παμε διημερο λογικα σε ποιο μεγαλο σπηλαιο οποτε θα εχω και καλυτερη αποψη.αυτα που εχουμε μπει ειναι σχετικα μικρα μια που ειναι σχολειο αρχαριων.επισης αυτα που ειναι για φωτογραφιση και χαρτογραφηση ηταν οριζοντια.απλα ειχαν και ενα δυο στενωματα που ηθελα να δω αν χωραω κτλ οποτε εκανα λιγο πειραμα.μαρεσουν τα στενωματα ειναι μια προκληση.ασχετο ψαχνω κανα καλο trekking για να φαω το μεγαλο υπολοιπο αδειας μου η να το πω καλυτερα να το μειωσω.βρηκα το circle of annapurna που φαινεται και ωραιο και ειναι max 21 μερες.μαρεσει που ειναι ασια οποτε ειναι αλλος πολιτισμος.δεν μου φαινεται κατι τρελλα δυσκολο οχι οτι και να ηταν πιο δυσκολο θα με πειραζε To Annapurna θεωρειται και ειναι απαιτητικοτερο trekking απο το Εverest Βase camp .Σε φαση αν δεν εχει καλο καιρο γινεται και επικινδυνο .Αξιζει να το κανεις ομως το κανουν λιγοι ειναι λιγοτερο δημοφιλες και γνωστο παρολο που ειναι πιο ομορφο και απαιτητικο απο το EBC. Απλα φυσικα θα πρεπει να κανεις προετοιμασια πριν πας θελει καλη φυσικη κατασταση για να μην ταλαιπωρηθεις εκει να το ευχαριστηθεις .
poulinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 To Annapurna θεωρειται και ειναι απαιτητικοτερο trekking απο το Εverest Βase camp .Σε φαση αν δεν εχει καλο καιρο γινεται και επικινδυνο .Αξιζει να το κανεις ομως το κανουν λιγοι ειναι λιγοτερο δημοφιλες και γνωστο παρολο που ειναι πιο ομορφο και απαιτητικο απο το EBC. Απλα φυσικα θα πρεπει να κανεις προετοιμασια πριν πας θελει καλη φυσικη κατασταση για να μην ταλαιπωρηθεις εκει να το ευχαριστηθεις . εχω καμποση αδεια και θελω να παω καπου για trekking.και σκεφτομουν ειτε κατι εδω στην ευρωπη για καμια βδομαδα ειτε να το τερματισω αμα μπορω με την annapurna.το circle της annapurna το βρηκα και σε εκδοσεις με λιγοτερες μερες.δεν ξερω αν δηλαδη κοβουν χιλιομετρα με αλλη διαδρομη ή απλα δεν αφηνουν free days.εχω σχετικα μεγαλη αδεια αν και δεν ειναι ευκολο να την παρω μαζεμενη και ψαχνω κατι διαφορετικο ωστε μολις τελειωσε με σπηλαιολογια και εχοντας καλος και με το canyoning να πω και για λιγο trekking. εσυ που τα ξερεις καλυτερα τι προτεινεις
Fotis13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Αν νιωθεις πως εισαι ετοιμος για Αnnapurna απο πλευρα φυσικης καταστασης καντο ξερα ειναι once in a lifetime experience. Eχουν διαφορετικες διαδρομες, το κλασικο Annapurna ειναι γυρω στις 20 μερες .Εχε υποψη σου πως ειναι αλλο το κανω trekking σε χαμηλο υψομετρο και αλλο κανω πανω απο τα 3400m δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο . Επισης και αυτο ειναι θεμα τυχης πρεπει ο οργανισμος σου να σηκωνει το υψομετρο κατι που για να το ανακαλυψεις υπαρχει μονο ενας τροπος να πας .
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Αν νιωθεις πως εισαι ετοιμος για Αnnapurna απο πλευρα φυσικης καταστασης καντο ξερα ειναι once in a lifetime experience. Eχουν διαφορετικες διαδρομες, το κλασικο Annapurna ειναι γυρω στις 20 μερες .Εχε υποψη σου πως ειναι αλλο το κανω trekking σε χαμηλο υψομετρο και αλλο κανω πανω απο τα 3400m δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο . Επισης και αυτο ειναι θεμα τυχης πρεπει ο οργανισμος σου να σηκωνει το υψομετρο κατι που για να το ανακαλυψεις υπαρχει μονο ενας τροπος να πας . το ετοιμος ειναι σχετικο διοτι δεν εχω reference για να πω τι ειναι δυσκολο και τι ευκολο. εχω κανει χειμερινο βουνο με κραμπον και τετοια και δεν μου φανηκε κατι το δυσκολο.εχω κανει ολυμπο απο τα 1100(πριονια ) μεχρι μυτικα και επιστροφη αυθημερον.7 ξεκινησαμε ΅7:30 κατεβηκαμε.ελαχιστες στασεις .βεβαια καμια μιαμιση ωρα ηταν να φταοσυμε μυτικα.οκ ηταν κουραστικο αλλα το καταχαρηκα.δεν ειχα κανει τιποτα προετοιμασια περα απο το κλασσικο γυμναστηριο που παω και οτι αλλο hobby κανω.δεν ειχα θεμα με υψομετρο αλλα δεν φτανεις ουτε τα 3000μετρα.οποτε δεν μπορω να πω αν ειμαι ετοιμος.σιγουρα και εγω το βλεπω σαν lifetime experience.αν ξερεις και αλλες εκδρομες ειτε ευρωπη ειτε αλλου που να ειναι καμποσες ημερες ειμαι ολος αυτια μια που εχεις γυρισει περισσοτερα μερη.οπως δεν ξερω ποσο hardcorila γινεται οταν το κανουν απο οργανωμενα γραφεια που απο οτι καταλαβα για να παει μεγαλυτερος ογκος ατομων το κανουν πιο easy.ειχε παει ο eos χανιων προπερσι νομιζω τωρα δεν εχω δει κατι αλλο οργανωμενα.
Fotis13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) το ετοιμος ειναι σχετικο διοτι δεν εχω reference για να πω τι ειναι δυσκολο και τι ευκολο. εχω κανει χειμερινο βουνο με κραμπον και τετοια και δεν μου φανηκε κατι το δυσκολο.εχω κανει ολυμπο απο τα 1100(πριονια ) μεχρι μυτικα και επιστροφη αυθημερον.7 ξεκινησαμε ΅7:30 κατεβηκαμε.ελαχιστες στασεις .βεβαια καμια μιαμιση ωρα ηταν να φταοσυμε μυτικα.οκ ηταν κουραστικο αλλα το καταχαρηκα.δεν ειχα κανει τιποτα προετοιμασια περα απο το κλασσικο γυμναστηριο που παω και οτι αλλο hobby κανω.δεν ειχα θεμα με υψομετρο αλλα δεν φτανεις ουτε τα 3000μετρα.οποτε δεν μπορω να πω αν ειμαι ετοιμος.σιγουρα και εγω το βλεπω σαν lifetime experience.αν ξερεις και αλλες εκδρομες ειτε ευρωπη ειτε αλλου που να ειναι καμποσες ημερες ειμαι ολος αυτια μια που εχεις γυρισει περισσοτερα μερη.οπως δεν ξερω ποσο hardcorila γινεται οταν το κανουν απο οργανωμενα γραφεια που απο οτι καταλαβα για να παει μεγαλυτερος ογκος ατομων το κανουν πιο easy.ειχε παει ο eos χανιων προπερσι νομιζω τωρα δεν εχω δει κατι αλλο οργανωμενα. Δεν μπορεις να γνωριζεις αν εχεις προβλημα με το υψομετρο ,τα συμπτωματα ξεκινανε απο τα 3400 μετρα και στους περισσοτερους με προδιαθεση αρχιζουν να εκδηλωνονται στα 4000+. Το θεμα με τα μεγαλα υψομετρα απο 5000 και πανω ειναι οτι δεν εχεις αρκετο οξυγονο επομενως οτι και να κανεις ακομα και το να δεσεις τα κορδονια σου ειναι κουραστικο ποσο μαλλον να κουβαλας βαρος και ανεβαινεις μεγαλες κλισεις για ωρες. Τωρα για Ευρωπη εκτος απο τα τεχνικα βουνα ολα τα αλλα σε επιπεδο trekking ειναι "παιδικα" λογω του χαμηλου υψομετρου . Η προετοιμασια που πρεπει να κανεις ειναι εντατικη αεροβια με βαρος στο σακιδιο με μεγαλες κλισεις σε βουνο και στο γυμναστηριο μονο ανηφορικο διαδρομο γρηγορο περπατημα με κλιση >= 10%. Δυστυχως δεν μπορουμε να προετοιμαστουμε καταλληλα με διαφορετικους τροπος προσομειωσης γιατι ολα τα βουνα μας ειναι λοφοι . Επεξ/σία 12 Μαΐου 2016 από Fotis13
poulinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 για αυτο και εγραψα πιο πανω οτι δεν ειχα θεμα με υψομετρο αλλα δεν φτανεις ουτε τα 3000 μετρα.ξερω μονο τι γινεται μεχρι τα 3000 μετρα σχεδον.οποτε στην πραξη δεν ξερω.ναι ειχα δει και Ντοκιμαντερ/ταινια για το everest που χωρις οξυγονο αστα να πανε.και οπως ειπες εφοσον δεν υπαρχει και τροπος να το μαθω αν καταφερω να παω θα το μαθω εκει.για τεχνικα βουνα δεν ξερω τι ζητανε για να δω αν μπορω να παω με βαση οτι ξερω ως τωρα.γυμναστηριο παντα βαζω κλιση 15 που ειναι και το μεγιστο του διαδρομου επειδη ειναι πιο fast burn calories απο οτι η ευθεια.θυμαμαι και απο σενα οταν ειχες παει στο βουνο στην αμερικη αν θυμαμαι σωστα που πηγαινες παρνηθα νομιζω με βαρος στο σακιδιο για προπονηση.
Fotis13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Ειναι σημαντικο να κανεις πορεια με μεγαλη υψομετρικη διαφορα και βαρος ειναι η καλυτερη προετοιμασια που μπορεις να κανεις για μεγαλο υψομετρο οταν η χωρα δεν εχει ψηλα βουνα . Λογω εγγυτητας η Παρνηθα για τους Αθηναιους βολευει . Το σημειο που κανει την μεγαλυτερη υψομετρικη (520μ) ειναι απο το παρκινγκ του τελεφερικ μεχρι πανω στο καζινο .Δηλαδη στην ουσια την διαδρομη που κανει το τελεφερικ εσυ θα την κανεις με τα ποδια . Υπαρχει μοναπατι τα λεγομενα σκαλακια . Εκει κανουν προετοιμασια και οσοι ασχολουνται με το mountain running ,εκει εκανα και εγω .Το θεμα ειναι να φτασεις σε σημειο να το ανεβαινεις τουλαχιστον 3 φορες συνεχομενα με πανω απο 12 κιλα οπου η καθε αναβαση να ειναι περιπου 50 λεπτα και να μην τα παιζεις . Τοτε εισαι σε καλο σημειο . Ο διαδρομος ειναι εναλλακτικη οταν δεν μπορεις να πας εκει .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα