Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι σημαντικο να κανεις πορεια με μεγαλη υψομετρικη διαφορα και βαρος  ειναι η καλυτερη προετοιμασια που μπορεις να κανεις για μεγαλο υψομετρο οταν η χωρα δεν εχει ψηλα βουνα .

Λογω εγγυτητας  η Παρνηθα για τους Αθηναιους βολευει .

Το σημειο που κανει την μεγαλυτερη υψομετρικη (520μ) ειναι απο το παρκινγκ του τελεφερικ  μεχρι πανω στο καζινο .Δηλαδη στην ουσια την διαδρομη που κανει το τελεφερικ εσυ θα την κανεις με τα ποδια .

Υπαρχει μοναπατι τα λεγομενα σκαλακια .

Εκει  κανουν προετοιμασια και οσοι ασχολουνται με το mountain running  ,εκει εκανα  και εγω .Το θεμα ειναι να φτασεις σε σημειο να το ανεβαινεις τουλαχιστον 3 φορες συνεχομενα  με πανω απο  12 κιλα οπου η καθε αναβαση να ειναι  περιπου 50 λεπτα  και να μην τα παιζεις .

Τοτε εισαι σε καλο σημειο .

Ο διαδρομος ειναι εναλλακτικη οταν δεν μπορεις να πας εκει .

απο το τελεφερικ πιο παλια ειχα παει προς καταφυγιο και μετα προς τις κεραιες του οτε ή οτι ειναι αυτο αλλα σιγουρα δεν ειναι η διαδρομη που λες εσυ.δεν θυμαμαι δηλαδη να εχω παει καποια φορα παραλληλα με το τελεφερικ.απλα στο διαδρομο δεν μπορεις να βαλεις βαρος παρα μονο στα ποδια.αν πας με κανα σακιδιο μεσα θα σε πεταξουν εξω:P.πρεπει καποια στιγμη να την δω αυτην την διαδρομη ασχετα με τα υπολοιπα γιατι μου κινησε την περιεργεια τωρα.ειχα δει που ειχες γραψει για σκαλακια και παρνηθα αλλα δεν το ειχα ακουσει ποτε.θα ψαξω για Info.weekend πολυδροσο(παρνασσο) για την σπηλαιολογια.το last weekend της σπηλαιολογιας οπως φαινεται.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μετα απο ενα καλυτερο Search.annapurna 21 Μερες 1000 ευρω.εισιτηρια για εκει κοντα στο 600.δηλαδη αν βαλεις και τα εξτρα θες κανα 2000ευρω....

Δημοσ.

απο το τελεφερικ πιο παλια ειχα παει προς καταφυγιο και μετα προς τις κεραιες του οτε ή οτι ειναι αυτο αλλα σιγουρα δεν ειναι η διαδρομη που λες εσυ.δεν θυμαμαι δηλαδη να εχω παει καποια φορα παραλληλα με το τελεφερικ.απλα στο διαδρομο δεν μπορεις να βαλεις βαρος παρα μονο στα ποδια.αν πας με κανα σακιδιο μεσα θα σε πεταξουν εξω :P.πρεπει καποια στιγμη να την δω αυτην την διαδρομη ασχετα με τα υπολοιπα γιατι μου κινησε την περιεργεια τωρα.ειχα δει που ειχες γραψει για σκαλακια και παρνηθα αλλα δεν το ειχα ακουσει ποτε.θα ψαξω για Info.weekend πολυδροσο(παρνασσο) για την σπηλαιολογια.το last weekend της σπηλαιολογιας οπως φαινεται.

Ναι σκαλακια απλα πρεπει πρωτη φορα να σου δειξει καποιος τον δρομο γιατι παιζει λιγο μπερδεμα  σε ενα σημειο στην μεση της  διαδρομης  κατα τα αλλα σε παει μονο του .Εκει αν ρωτησεις τιποτα mountain runner  Κυριακη ξερω εγω που θα εχει στανταρντ  κοσμο το ξερουν ολοι .Ακολουθας εναν και το βρισκεις .

Ετσι ειναι ο ολοκληρωμενος σππηλαιοδυτης ειναι και σπηλαιολογος .

μετα απο ενα καλυτερο Search.annapurna 21 Μερες 1000 ευρω.εισιτηρια για εκει κοντα στο 600.δηλαδη αν βαλεις και τα εξτρα θες κανα 2000ευρω....

Και λιγα λες ,

υπολογισε +200-300  εκτακτα εξοδα που δε μπορεις να τα υπολογισεις και με την προυποθεση να μην χρειαστει να αγορασεις τιποτα απολυτως απο εξοπλισμο /ρουχισμο που δεν παιζει κατι τετοιο ολο και κατι θα αγορασεις εστω ενα υδροδοχειο κατι .

Αλλα αξιζει υπο την εννοια οτι θα κανεις κατι που εχει προκληση το εχουν κανει λιγοι  και ταξιδευεις και Νεπαλ μην το ξεχνας αυτο .

Οι εμπειριες κοστιζουν.

Δημοσ.

Ναι σκαλακια απλα πρεπει πρωτη φορα να σου δειξει καποιος τον δρομο γιατι παιζει λιγο μπερδεμα  σε ενα σημειο στην μεση της  διαδρομης  κατα τα αλλα σε παει μονο του .Εκει αν ρωτησεις τιποτα mountain runner  Κυριακη ξερω εγω που θα εχει στανταρντ  κοσμο το ξερουν ολοι .Ακολουθας εναν και το βρισκεις .

Ετσι ειναι ο ολοκληρωμενος σππηλαιοδυτης ειναι και σπηλαιολογος .

Και λιγα λες ,

υπολογισε +200-300  εκτακτα εξοδα που δε μπορεις να τα υπολογισεις και με την προυποθεση να μην χρειαστει να αγορασεις τιποτα απολυτως απο εξοπλισμο /ρουχισμο που δεν παιζει κατι τετοιο ολο και κατι θα αγορασεις εστω ενα υδροδοχειο κατι .

Αλλα αξιζει υπο την εννοια οτι θα κανεις κατι που εχει προκληση το εχουν κανει λιγοι  και ταξιδευεις και Νεπαλ μην το ξεχνας αυτο .

Οι εμπειριες κοστιζουν.

ε το πολυ λιγο να χαθεις να κανεις και βολτα την παρνηθα.χεχε.

συμπληρωνει ωραια η σπηλαιολογια την σπηλαιοκαταδυση και το αναποδο.

οσο για τα σκαλακια παμε καμια μερα να τα ανεβουμε να παμε και κανα καφε στο καταφυγιο.

απο εξοπλισμο/ρουχισμο εχω καμποσα.οχι οτι και να επαιρνα τιποτα ακομα θα με πειραζε.αλλα ναι

σιγουρα θα υπαρχουν αρκετα εξτρα και μερικα στα αναφερει στο site.

ναι σαν προκληση το γουσταρω και επειδη ειναι 21 μερες αλλα και επειδη ειναι αλλη ηπειρο.

απλα να πω την αληθεια θα προτιμουσα με καποιον συλλογο παρα με οργανωμενες εκδρομες.δηλαδη

θα μπορουσε να γινει και πιο φυση η ολη εκδρομη .τωρα να εχεις κατι ατομα να κουβαλανε πραγματα και εσυ με one day σακιδιο κτλ μου φαινεται λιγο παραξενο για αυτο ειπα οτι με εος θα ηταν ισως καλυτερα.

οσο για το οτι οι εμπειριες αξιζουν ναι το καταλαβα απο τις καταδυσεις.τα ξερεις τα ποσα

αλλωστε

Δημοσ.

ε το πολυ λιγο να χαθεις να κανεις και βολτα την παρνηθα.χεχε.

συμπληρωνει ωραια η σπηλαιολογια την σπηλαιοκαταδυση και το αναποδο.

οσο για τα σκαλακια παμε καμια μερα να τα ανεβουμε να παμε και κανα καφε στο καταφυγιο.

απο εξοπλισμο/ρουχισμο εχω καμποσα.οχι οτι και να επαιρνα τιποτα ακομα θα με πειραζε.αλλα ναι

σιγουρα θα υπαρχουν αρκετα εξτρα και μερικα στα αναφερει στο site.

ναι σαν προκληση το γουσταρω και επειδη ειναι 21 μερες αλλα και επειδη ειναι αλλη ηπειρο.

απλα να πω την αληθεια θα προτιμουσα με καποιον συλλογο παρα με οργανωμενες εκδρομες.δηλαδη

θα μπορουσε να γινει και πιο φυση η ολη εκδρομη .τωρα να εχεις κατι ατομα να κουβαλανε πραγματα και εσυ με one day σακιδιο κτλ μου φαινεται λιγο παραξενο για αυτο ειπα οτι με εος θα ηταν ισως καλυτερα.

οσο για το οτι οι εμπειριες αξιζουν ναι το καταλαβα απο τις καταδυσεις.τα ξερεις τα ποσα

αλλωστε

Ρε σκαλακια παμε οποτε γουσταρουμε  απλα τωρα ειμαι σε φαση αποτοξινωσης απο εκει γιατι περασα μεγαλο χρονικο διαστημα .Σιγουρα απο Σεπτεμβριο  ομως θα ξαναμετακομισω εκει για μια ακομα προετοιμασια .

Το σημειο κλειδι  στο θεμα που συζηταμε ειναι το υψομετρο .

Οι  εκδρομες που κανουν οι ελληνικοι συλλογοι  ειναι περιπατοι ακομα και στην Ευρωπη τα μεγαλα βουνα δεν τα κανουν, δεν μαζευουν ατομα .Ο ΕΟΣ   ακυρωσε κιλιματζαρο γιατι δεν εχει συμμετοχες .

Στα Ιμαλαια σου κουβαλανε τα duffle pack οπως και σε ολα τα  μεγαλα υψομετρα   που η προσεγγιση ειναι πολυημερη  οι σερπας και στις Ανδεις τα γαιδουρια παντα υπαρχει μεταφορα  του εξοπλισμου εκτος απο Πολους και αλασκα που τα σερνεις με ελκηθρο .Στις αλπεις δεν χρεαζεται να στα κουβαλησει κανεις γιατι τα αφηνεις στα καταφυγια και η προσεγγιση στις κορυφες δεν ειναι πανω απο μια μερα .

Το day pack  ston αλπινισμο ειναι 10 κιλα  στην καλυτερη ,δοκιμασε να το κουβαλας  πανω απο  τα 5000  και θα καταλαβεις τι σου λεω ακριβως .

Δημοσ.

σκαλακια ειπα να παμε για να παμε για κανα καφε οχι προπονηση :P
για που ετοιμαζεσαι σεπτεμβρη?another summit?
τωρα και περιπατοι που λες οτι ειναι δεν με χαλαει ακομα και στην ευρωπη.οχι οτι δεν μαρεσει
να σπαω τα ορια μου και να πηγαινω για κατι πιο δυσκολο αλλα επειδη ειναι πολλα στην μεση
δεν με χαλαει και ευρωπη.το βασικο ειναι να το ευχαριστηθεις αλλο τοσο αν ξεπερνας τα ορια σου.
οπως ειπες οι εκδρομες ακυρωνονται γιατι ειναι δυσκολο με τις συνθηκες που επικρατουν να πας + και ο εξοπλισμος εχει ενα μεγαλο κοστος.
κοιταγα και σε διαφορους εος και περα απο τον αχαρνων δεν βρηκα κατι αλλο.
και στο annapurna circuit σου τα κουβαλανε για αυτο ειπα οτι πρεπει να εχουν χαμηλωσει πολλοι
τα standard διοτι αμα το εκαναν πολυ δυσκολο δεν θα πηγαινε και τρελος κοσμος.σε ενα site που κοιταξα παντως για μισο χρονο μπροστα ειχαν δεσμευτει πολλες θεσεις.
για τα 10 κιλα το καταλαβαινω.ειναι αυτο που λενε οτι καθε σου βημα ειναι + 10 Kg και αυτο γινεται για ωρες.
το καταλαβα επισης οταν στο στρατο εκανα πορεια βολης που περπατουσαμε ολο το βραδυ με 24 kg βαρος
και αντι να πονανε τα ποδια ποναγαν οι ωμοι απο το σακιδιο.
αν βαλεις τωρα και τον παραγοντα υψομετρο που ειπες αστα να πανε.το μονο καλο στα υψομετρα ειναι οτι δεν κανει ζεστη.δεν μπορω με τιποτα την ζεστη.με τρελενει.
στην σπηλαιολογια που πηγαμε πολυδροσο και περπαταγαμε κανα μισαωρο και ειχα τα σκοινια δεν με χαλασε η ανηφορα και το περπατημα αλλα η ζεστη.σε ψοφαει.

η σπηλαιολογια τελειωσε.ξεκιναω το canyoning:P

20160514_15125.jpg

20160514_15222.jpg

20160514_15583.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Like 5
Δημοσ.

Για καφε που να πας  στα σκαλακια ? Στο Μπαφι εχει και στο Φλαμπουρι .

Τα standards einai αυτα που ειναι ,ουτε χαμηλωνουν ουτε ψηλωνουν ,προφανως και στο Annapurna   σου κουβαλανε ολο τον εξοπλισμο και τις σκηνες εκτος απο το ατομικο σου σακιδιο .

Μην ξεχνας πως μιλαμε για Ιμαλαια και  καποια απο τα καλυτερα trekking  στον κοσμο οπως το Αnnapurna αρα το κοινο στο οποιο απευθυνονται ειναι παγκοσμιο  και για αυτο υπαρχει ζητηση .

Bεβαια αν δεις τα απολυτα νουμερα δλδ ποσοι το κανουν καθε χρονο σε σχεση με τα 7 δις του πλανητη ειναι απειροελαχιστο ποσοστο :)

Συγχαρητηρια για την  σχολη σπηλαιολογιας που τελειωσες  μετραει .

Για canyoning  εχει το τριημερο του Αγ Πνευματος  2 απο τα ομορφοτερα φαραγγια της Ελλαδας στον Ολυμπο ,τον Ορλια και τον Ενιπεα me πολυ νερο ,jumps και τσουληθρες , αν μπορεις να πας ειναι ιδανικη πρωτη επαφη με το canyoning .

Δημοσ.

μετα τα σκαλακια να πηγαιναμε προς μπαφι ή το φλαμπουρι.
συνηθως πηγαινω για κανα καφεδακι στο πιο ψηλο καταφυγιο.νομιζω το φλαμπουριδεν ειναι το πιο πανω?
το μικρο καταφυγιο που ειναι μακρυα απο τον δρομο.
ουτε καν σε σκηνες οπως καταλαβσα δεν κοιμασαι αλλα σε κατι πως να το πω που ειναι στο δρομο.που εκει τρως κιολας κτλ.
ναι συμφωνω οτι ειναι παγκοσμια οποτε υπαρχει αρκετος κοσμος που θελει και standard απο ελλαδα
θα ειναι λιγοι.και ειναι και πολλες εταιρειες που κανονιζουν.η μια που λεγοταν Nepal κατι εκανε καθε δυο εβδομαδες τετοιο trekking.
θα πρεπε να το βαλεις διαφορετικα.απο τα 7 δισ του κοσμου ειναι μια κουπα νερο στην θαλασσα αυτοι που κανουν trekking:P
ηταν πολυ ωραια η σχολη.
το πρωτο wwekend ειναι αυτο που μας ερχεται για το canyoning και το δευτερο ειναι το αμεσως επομενο.
επιπεδο μυησης.
μολις τελειωσει αυτο ευχομαι να μου κατσει και για την ελευθερη καταδυση που θελω να κανω το πρωτο επιπεδο.
ειχα δει τις φωτο σου απο το canyoning.very nice:)

Δημοσ.

μετα τα σκαλακια να πηγαιναμε προς μπαφι ή το φλαμπουρι.

συνηθως πηγαινω για κανα καφεδακι στο πιο ψηλο καταφυγιο.νομιζω το φλαμπουριδεν ειναι το πιο πανω?

το μικρο καταφυγιο που ειναι μακρυα απο τον δρομο.

ουτε καν σε σκηνες οπως καταλαβσα δεν κοιμασαι αλλα σε κατι πως να το πω που ειναι στο δρομο.που εκει τρως κιολας κτλ.

ναι συμφωνω οτι ειναι παγκοσμια οποτε υπαρχει αρκετος κοσμος που θελει και standard απο ελλαδα

θα ειναι λιγοι.και ειναι και πολλες εταιρειες που κανονιζουν.η μια που λεγοταν Nepal κατι εκανε καθε δυο εβδομαδες τετοιο trekking.

θα πρεπε να το βαλεις διαφορετικα.απο τα 7 δισ του κοσμου ειναι μια κουπα νερο στην θαλασσα αυτοι που κανουν trekking:P

ηταν πολυ ωραια η σχολη.

το πρωτο wwekend ειναι αυτο που μας ερχεται για το canyoning και το δευτερο ειναι το αμεσως επομενο.

επιπεδο μυησης.

μολις τελειωσει αυτο ευχομαι να μου κατσει και για την ελευθερη καταδυση που θελω να κανω το πρωτο επιπεδο.

ειχα δει τις φωτο σου απο το canyoning.very nice:)

To  φλαμπουρι ειναι το πιο ψηλα ναι .

Οπα με ποια σχολη θα κανεις της μυησης ?

Δημοσ.

με τον selas που εκανα και την σπηλαιολογια.σημερα εγγραφες και ξεκινανε μαθηματα το σαββατοκυριακο

Δημοσ.

με τον selas που εκανα και την σπηλαιολογια.σημερα εγγραφες και ξεκινανε μαθηματα το σαββατοκυριακο

ΟΚ ειναι σοβαρος ,ελεγα μην ειχες διαλεξει με κανα ακυρο.

Δημοσ.

ΟΚ ειναι σοβαρος ,ελεγα μην ειχες διαλεξει με κανα ακυρο.

με βολεψε γιατι και τα ατομα ξερω και την σπηλαιολογια εκανα μαζι τους και με βολεψε που ειναι καπακια μετα την σπηλαιολογια
Δημοσ.

με βολεψε γιατι και τα ατομα ξερω και την σπηλαιολογια εκανα μαζι τους και με βολεψε που ειναι καπακια μετα την σπηλαιολογια

Ναι πολυ λογικο .

Κανετε της Γαλλικης σχολης το προγραμμα και εσεις  .Τωρα τελευταια εχει ξεκινησει και η ΙCOpro  που ειναι αμερικανικη εταιρεια δομημενη σαν  την εκπαιδευτικη μεδοδολογια της  padi.Θα δειξει πως θα εξελιχθει ολο αυτο .

Εγω  εχω τελειωσει το δευτερο και πιο σημαντικο επιπεδο στο canyoning  που ειναι η σχολη αυτονομων .

Αυτη την Κυριακη   αν το επιτρεψει ο καιρος και δεν ριξει καταρρακτες  θα παμε  στο  ορος Οθρυς  να κανουμε ενα αθλητικο φαραγγι  6 ωρες διασχιση  με πολυ νερο  το οποιο θα γινει ομως απροσπελαστο ετσι και βρεξει .

Δημοσ.

Ναι πολυ λογικο .

Κανετε της Γαλλικης σχολης το προγραμμα και εσεις  .Τωρα τελευταια εχει ξεκινησει και η ΙCOpro  που ειναι αμερικανικη εταιρεια δομημενη σαν  την εκπαιδευτικη μεδοδολογια της  padi.Θα δειξει πως θα εξελιχθει ολο αυτο .

Εγω  εχω τελειωσει το δευτερο και πιο σημαντικο επιπεδο στο canyoning  που ειναι η σχολη αυτονομων .

Αυτη την Κυριακη   αν το επιτρεψει ο καιρος και δεν ριξει καταρρακτες  θα παμε  στο  ορος Οθρυς  να κανουμε ενα αθλητικο φαραγγι  6 ωρες διασχιση  με πολυ νερο  το οποιο θα γινει ομως απροσπελαστο ετσι και βρεξει .

αν ξεκινησε τωρα τελευταια μεχρι να ερθει ελλαδα να βρεθουν εκπαιδευτες βλεπω να παιρνει καμποσο καιρο.κατα τον σεπτεμβρη θα γινει και τον αυτονομων ελπιζω να ειμαστε καλα να παμε.το σαββατο θα βρεξει εχει πει.αν εχει ηδη πολυ νερο και βρεξει μετα σας βλεπω να ψαχνετε διαφυγη για να φυγετε.μου εχει καρφωθει και η "via ferrata" της παρνηθας.αν ολα πανε καλα επισης μετα το canyoning Που οκ ειναι δυο εβδομαδες πρεπει να κανω και λιγο ελευθερη καταδυση:P

βγαλε και καμια φωτο απο το ορος οθρυς αμα πας.

Δημοσ.

αν ξεκινησε τωρα τελευταια μεχρι να ερθει ελλαδα να βρεθουν εκπαιδευτες βλεπω να παιρνει καμποσο καιρο.κατα τον σεπτεμβρη θα γινει και τον αυτονομων ελπιζω να ειμαστε καλα να παμε.το σαββατο θα βρεξει εχει πει.αν εχει ηδη πολυ νερο και βρεξει μετα σας βλεπω να ψαχνετε διαφυγη για να φυγετε.μου εχει καρφωθει και η "via ferrata" της παρνηθας.αν ολα πανε καλα επισης μετα το canyoning Που οκ ειναι δυο εβδομαδες πρεπει να κανω και λιγο ελευθερη καταδυση :P

βγαλε και καμια φωτο απο το ορος οθρυς αμα πας.

Οπως ηταν αναμενομενο στο Οθρυς εκανε κατακλυσμο  και υπερχειλισε το φαραγγι  με αποτελεσμα να  μην μπορει να γινει καταβαση .Ευτυχως ειχαμε ειδοποιηθει εγκαιρα  απο το Σαββατο και δεν χρειαστηκε να παμε μεχρι εκει γιατι αυτο θα ηταν το fail .

Φυσικα δεν θα μπορουσα να μην κανω canyoning αφου ειχε μπει σε αυτο το mode .

Και ετσι πηγαμε και καναμε ενα τουριστικο φαραγγι  το πανω κομματι τις Καλιθεας στο Ξυλοκαστρο με γυρω στα 20 ατομα που εκαναν για πρωτη φορα  τους στησαμε τις καταβασεις  και γενικα ειμασταν υπευ]θυνοι για την ασφαλεια .

Ειχε 5 ραπελ εκ των οποιων τα 4 μπορουσες να τα κανεις και jump με μεγαλυτερο ενα 8μετρο .

post-237837-0-02391100-1463993755_thumb.jpg

post-237837-0-44311600-1463993766_thumb.jpg

post-237837-0-02340000-1463993853_thumb.jpg

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...