Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ελπιζω να μην ειναι αυτο που διαβασα πριν απο καμποσο καιρο με ενα σπηλαιο πολλα km.5 6 ωρες .εμπαινες απο την μια και εβγαινες αλλου τελειως με θερμοκρασιες κοντα μηδεν και βαθος μεχρι κατι -100 μετρα.που σφηνωσε ενας και πεθαναν δυο.για την ωρα εχω πεσει σε προσωρινη καταθλιψη.θα πανε ολυμπο canyoning και δεν μπορω να παω.χεχε.επισης ψαχνω σχολη για ελευθερη καταδυση.ψηνεσαι καμια φορα οταν πεσει η temp να παμε για την via ferrata στην παρνηθα;κατα τα αλλα μου εχει λειψει το rebreather οπως και μια καταδυση cave η trimix

Δημοσ.

Nαι ρε φιλε αυτο ειναι .Δες την ταινια-ντοκυμαντερ  οπωσδηποτε αλλα να ξερεις θα χαλαστεις ασχημα...

Θα σου απαντησω αυριο αναλυτικα και στα αλλα γιατι ειμαι εξω τωρα .

Δημοσ.

δεν την εχω βρει καπου την ταινια ακομα:(

take ur time.και με αλλες ταινιες εχω χαλαστει που εχω δει και ηταν based on true events.

οπως λενε για το cave diving.Ο χαρος ειναι παντα διπλα σου και απλα περιμενει να κανεις το λαθος.

Δημοσ.

δεν την εχω βρει καπου την ταινια ακομα :(

take ur time.και με αλλες ταινιες εχω χαλαστει που εχω δει και ηταν based on true events.

οπως λενε για το cave diving.Ο χαρος ειναι παντα διπλα σου και απλα περιμενει να κανεις το λαθος.

Υπαρχει εκει εξω ρε ψαξε καλα εγω πως την βρηκα ?Ειναι σοκ  η ταινια παντως  και δες την συντομα γιατι εχω κενα   στην εξελιξη του δυστυχηματος και πρεπει  να τα συζητησουμε ,ο ΒΑΝ  λειπει και μεχρι να την δει θα νυχτωσουμε .

Ολυμπο μην ξενερωνεις γινεται πολυ συχνα  canyoning  εκει  θα εχεις πολλες φορες την ευκαιρια να πας .

Ferrata φιλε εχω κανει την υψηλοτερη στο κοσμο οταν πηγα Μαλαισια  sta 3776 m  .Της παρνηθας δεν ειναι κατι ιδιαιτερο πολυ light  αλλα οκ παμε δεν  την εχω κανει ποτε.

post-237837-0-36347200-1468507628_thumb.jpg

post-237837-0-72309900-1468507643_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει εκει εξω ρε ψαξε καλα εγω πως την βρηκα ?Ειναι σοκ  η ταινια παντως  και δες την συντομα γιατι εχω κενα   στην εξελιξη του δυστυχηματος και πρεπει  να τα συζητησουμε ,ο ΒΑΝ  λειπει και μεχρι να την δει θα νυχτωσουμε .

Ολυμπο μην ξενερωνεις γινεται πολυ συχνα  canyoning  εκει  θα εχεις πολλες φορες την ευκαιρια να πας .

Ferrata φιλε εχω κανει την υψηλοτερη στο κοσμο οταν πηγα Μαλαισια  sta 3776 m  .Της παρνηθας δεν ειναι κατι ιδιαιτερο πολυ light  αλλα οκ παμε δεν  την εχω κανει ποτε.

τελικα θα παω ολυμπο.εκανα κατι αλλαγες στο προγραμμα οποτε θα παω.και την επομενη βδομαδα η αφασια ειναι οτι παλι θα ξαναπαω αλλα για περπατημα.δεν εχω κανει καμια via ferrata και θα ηθελα τιποτα αποψεις για που μπορω να βρω καμια ωραια για ξεκινημα.της παρνηθας απλα ειναι κοντα και ειναι βλακεια ασχετα με το αν ειναι δυσκολη να μην την εχουμε κανει για το γαμοτο που λενε.χτες εψαξα λιγο γρηγορα για την ταινια γιατι ημουν εξω αλλα οκ σημερα θα ψαξω λιγο πιο αναλυτικα αλλιως σου στελνω Pm.ωραιες φωτογραφιες.:)αυτα ειναι εμπειριες ζωης.

αν το ψαχνεις σαν takaisin pintaan που να βρεθει.diving into the unknown στα αγγλικα για οποιον θελει να το βρει.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια Ολυμπο ποια θα κανετε ?

Ναι ρε συ με τον αγγλικο τιτλο παντα για αυτο σου ειχα βαλει και το link toy IMDB 

Δημοσ.

Ωραια Ολυμπο ποια θα κανετε ?

Ναι ρε συ με τον αγγλικο τιτλο παντα για αυτο σου ειχα βαλει και το link toy IMDB 

την κυριακη το μικρο φαραγγι της αγιας κορης.ωραιο για να παιξεις.

το σαββατο στο φαραγγι ορλια αλλα οχι απο πανω πανω.στην μεση περιπου.πολυ ωραια γενικα.πολυ ωραιο το μερος.

καθαρα νερα.γλυστραει πολυ στο φαραγγι ορλια .

την ταινια δεν την εχω δει ακομα.με το καλο σημερα αυριο θα την δω και αυτην.

το καλο/κακο ειναι οτι την αλλη βδομαδα παλι θα ειμαι ολυμπο αλλα για πεζοπορια

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπαρχει εκει εξω ρε ψαξε καλα εγω πως την βρηκα ?Ειναι σοκ η ταινια παντως και δες την συντομα γιατι εχω κενα στην εξελιξη του δυστυχηματος και πρεπει να τα συζητησουμε ,ο ΒΑΝ λειπει και μεχρι να την δει θα νυχτωσουμε

χτες.καταφερα να την δω επιτελους.πολυ ωραια ταινια.για να μιλησουμε για αποριες διοτι πραγματι τα λεει λιγο παραξενα στην ταινια
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χτες.καταφερα να την δω επιτελους.πολυ ωραια ταινια.για να μιλησουμε για αποριες διοτι πραγματι τα λεει λιγο παραξενα στην ταινια

Nαι εχω μερικες αποριες .+

Αρχικα εχουμε τον 1 και τον 2 .Ο 2 παρουσιαζει το προβλημα ,μπλεκεται  ο εξοπλισμος στις κοψεις των βραχων που προεξεχουν  και αρα φραζει την εξοδο στον  1 σε σημειο που μπροστα ειναι αδιεξοδο  και πισω κλεισμενος πλεον .Και γιατι πηγαν απο εκει που ηταν αδιεξοδο  αφου ειχαν σχεδιαγραμμα του cave .

Ο 1     αφου βλεπει θανασιμη απειλη γιατι δεν προσπαθει να κοψει μερος του εξοπλισμου(οχι οτι ειναι ευκολο ) του 2  σε  φαση  απεγκλωβισμος η' θανατος .

Και ο 3(η' το μελος της αλλης ομαδας oti htan  ) που εμφανιζεται  κοκαλωνει και στην ουσια δεν κανει τιποτα η' απλα διαπιστωνει τον θανατο του 2 ?

Ολα αυτα τα τραγικα βεβαια με την  υποσημειωση πως βρισκονται στο μαξιμουμ βαθους των 120 μ  και τα χρονικα περιθωρια ειναι ελαχιστα εστω και με rebreather  σωστα?

Και κλασικα το ερωτημα που  κρεμεται παντα  πανω σε ενα σπηλαιοδυτη  θα  αφηνε σε μια παρομοια περιπτωση  τον συντροφο του η' ακομα και θα τον σκοτωνε εαν δεν υπηρχε αλλη δυνατοτητα απεγκλωβισμου  ωστε  απο το να εχουμε 2 νεκρους στα 120 μ να εχουμε εναν ?

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Nαι εχω μερικες αποριες .+

Αρχικα εχουμε τον 1 και τον 2 .Ο 2 παρουσιαζει το προβλημα ,μπλεκεται  ο εξοπλισμος στις κοψεις των βραχων που προεξεχουν  και αρα φραζει την εξοδο στον  1 σε σημειο που μπροστα ειναι αδιεξοδο  και πισω κλεισμενος πλεον .Και γιατι πηγαν απο εκει που ηταν αδιεξοδο  αφου ειχαν σχεδιαγραμμα του cave .

Ο 1     αφου βλεπει θανασιμη απειλη γιατι δεν προσπαθει να κοψει μερος του εξοπλισμου(οχι οτι ειναι ευκολο ) του 2  σε  φαση  απεγκλωβισμος η' θανατος .

Και ο 3(η' το μελος της αλλης ομαδας oti htan  ) που εμφανιζεται  κοκαλωνει και στην ουσια δεν κανει τιποτα η' απλα διαπιστωνει τον θανατο του 2 ?

Ολα αυτα τα τραγικα βεβαια με την  υποσημειωση πως βρισκονται στο μαξιμουμ βαθους των 120 μ  και τα χρονικα περιθωρια ειναι ελαχιστα εστω και με rebreather  σωστα?

Και κλασικα το ερωτημα που  κρεμεται παντα  πανω σε ενα σπηλαιοδυτη  θα  αφηνε σε μια παρομοια περιπτωση  τον συντροφο του η' ακομα και θα τον σκοτωνε εαν δεν υπηρχε αλλη δυνατοτητα απεγκλωβισμου  ωστε  απο το να εχουμε 2 νεκρους στα 120 μ να εχουμε εναν ?

o πρωτος μπαινει κανονικα μεσα φτανει μεχρι κατω κατω αρχιζει και ανεβαινει.

ο δευτερος μπλοκαρει λιγο μετα το πιο βαθυ σημειο.ο πρωτος γυρναει πισω να τον βοηθησει αλλα δεν μπορει οπως λενε

να τον απεγκλωβισει οση ωρα προσπαθησε.πριν απο αυτο επειδη τον ειδε αγχωμενο του εδωσε αερα απο bailout φιαλη

με σκοπο να κατεβασει το διοξειδιο που δημιουργητε οταν αναπνεεις πολυ γρηγορα απο το rebreather οπου η ¨σοδᨨ δεν καταφερνει

να καθαρισει ολο το διοξειδιο.ο αλλος λενε οτι στην προσπαθεια να αλλαξει ρυθμιστει και πανω στον πανικο του

αρχισε να καταπινει και νερο οποτε πνιγηκε.ο πρωτος συνεχιζει να βγει απο την πλευρα που ειναι το dry cave.ολοι ειχαν μπει απο την πλευρα της Plura που ηταν τρυπα στον παγο.

ο τριτος που ειναι ο  πρωτος της δευτερης ομαδας φτανει εκει τον βλεπει και σκεφτεται οτι για να παει πισω

ειναι μεγαλη αποσταση και θα ξαναπερασει απο το πιο βαθυ σημειο οποτε κοβει καποια πραγματα και τον προσπερναει.

νομιζει επισης οτι ο 4ος και ο 5ος δεν θα προσπαθησουν να περασουν απο το νεκρο αλλα θα πανε πισω.στην προσπαθεια του να περασει

τον νεκρο σπαταλαει αρκετο χρονο στα βαθια με σκοπο να χρειαζεται πολυ παραπανω ωρες deco.βγηκε πιο νωρις κατα 90 λεπτα νομιζω και επαθε νοσο.

γενικοτερα ολοι βγηκαν πιο νωρις.

ο 4ος φτανει στο σημειο του πτωματος σε καποια αρθρα λενε οτι ειχε θεμα το rebreather αλλα ισως στον πανικο του

ισως απο το διοξειδιο αν αρχισε να αναπνεει πιο γρηγορα πεθαινει και αυτος.ο 5ος  που φτανει τον 4ο προσπαθει να

ειδοποιησει τον τριτο αλλα αυτος εχει προχωρησει.αποφασιζει οτι δεν μπορει να παει μπροστα και βγαινει απο την πλευρα της plura που η βουτια βγηκε

11 ωρες περιπου.και αυτος βγηκε πιο νωρις αφου δεν ειχε αλλα αερια.δεν πολυθυματε πολλα πραγματα για να περιγραψει τι εγινε στον 4ο.

o πρωτος δεν καταφερε να free τον δευτερο που πνιγηκε.ισως το σημειο να ηταν πολυ στενο οποτε να μην ηταν ευκολο να κανει καποιο χειρισμο.αλλο στην διασωση που λες ο αλλος

ειναι νεκρος οποτε κοβεις και το rebreather και την στεγανη ακομα και αλλο οταν ο αλλος ειναι ζωντανος.

σκεψου περασματα που πολλες φορες χωραει μονο ενας πχ  και ειναι δυσκολο να πας διπλα στον αλλον.

ο τριτος βεβαια που περασε ισως να ειναι οτι ειναι νεκρος οποτε και να εκοψε παραπανω πραγματα.συν οτι ηταν απο την πισω

πλευρα και ισως να ηταν πιο ευκολο να κανει κατι.

το cave επισης δεν ειναι χαρτογραφηθει ολο.ο 2ος που εφραξε για τον πρωτο την αρχικη εισοδο.ο πρωτος ομως δεν ειχε

ετσι και αλλιως κανενα νοημα να βγει απο την αρχικη εισοδο αφου θα πρεπε να κανει πολυ μεγαλη βουτια.

η εξοδοσ ηταν απο πανω του και ηταν πολυ κοντα και χωρις εμποδια.

ο τριτος επρεπε να αποφασισει τι θα κανει αλλα επειδη ειχε περασει το βαθυ σημειο ειπε οτι για να μην βγει τελειως εκτος deco και γυρισει πισω που ηταν τοσες

ωρες οτι να δοκιμασει να περασει.εκει απλα παιρνεις το ρισκο.τα καταφερε αλλα παλι τα deco τα εκανε αστα να πανε.

ο πρωτος το σωστο που εκανε θεωρητικα παντα ηταν να δωσει αερα απο bailout σε αυτον που ειχε σφηνωσει ωστε να κατεβουν τα διοξειδια και να ηρεμησει.το να τον ξεμπλοκαρεις

το ξερεις οτι δεν ειναι ευκολο ειδικα αν ο αλλος ειναι σε κατασταση πανικου και δεν εχεις και χρονο/χωρο.

ο τριτος της δευτερη ομαδας κοινως 5ης απλα το βλεπει τον θανατο του 4ου και γυρναει πισω.ο πρωτος της δευτερης ομαδας κοινως τριτος απλα

βλεπει το πτωμα και αποφασιζει οτι πρεπει να περασει.(μαλλον οταν εφτασε εκει ο αλλος ηταν ηδη νεκρος).τωρα

γιατι τοσο μεγαλη αποσταση ποιος ξερει.κοινως οπως λενε διαπιστωνει οτι ο αλλος ειναι dead.

τo rebreather θα σου δωσει αρκετα μεγαλη παραταση αφου στο ιδιο βαθος δεν σπαταλας καθολου diluent απλα χαλας οξυγονο

το οποιο ομως μπορει να ειναι σε 3λιτρη/.5 λιτρη φιαλη και οχι σε 10 λιτρη.

σε βαθιες καταδυσεις βαζουν μεγαλυτερη φιαλη αν καποιος θελει ή μπορει να δεις και δυο.βεβαια καθε λεπτο παραπανω

στα 120 μετρα σου ανεβαζει πολυ γρηγορα τον χρονο του deco.πιο πολυ απο οτι το να πηγαινες πιο βαθια καποιες φορες.

τα 5 παραπανω μετρα πχ βαθος μπορει να ειναι λιγοτερο χειροτερα απο τα 5 παραπανω λεπτα στο ιδιο βαθος σε θεμα deco.

kai oταν η βουτια των 6 ωρων γινεται 11 τοτε και το rebreather δεν βοηθαει.επισης η soda στα rebreather εχει και χ χρονο που μπορει

να κραταει το διοξειδιο.μετα απο καποιο σημειο δεν θα μπορει να το κανει σωστα.δηλαδη αν η σοδα ειναι φτιαγμενη για 4 ωρες θα την πας 5-6-7-8 αλλα 11 ειξναι παρα πολλες.επισης οι θερμοκρασιες κοντα στο μηδεν οπως και το μεγαλο βαθος  σκιζουν πιο γρηγορα την σοδα.αλλο να εισαι στα 10 μετρα με 30 βαθμους και αλλο στα 100 με κοντα στο μηδεν.στην πρωτη περιπτωση η σοδα θα κρατησει παραπανω.

για το τελευταιο ερωτημα να τον σκοτωσεις ειναι δυσκολο πιστευω αν και πανω στον πανικο πολλα θα μπορουσαν να γινουν.

αλλα συνηθως σε απαιτητικες σπηλαιοκαταδυσεις ειδικα με στενα περασματα που δεν υπαρχει και δευτερη εξοδο οπως εκει

τοτε προτιμας να κανεις solo diving ωστε να μην γινει αυτο που εγινε.και ειναι και αποδεκτο.

ενας λογος ειναι να μην σφηνωσει καποιος αν και ενα δευτερο ατομο μπορει να βοηθησει και δευτερον να μην γινεται παραπανω silting.

Δημοσ.

O Φώτης είπε να κάνω την ερώτηση εδ'ω για να να πάρω γνώμη κι από τον Πουλινό.

Λοιπόν, θέλω μια στολή κολύμβησης για να συνεχίσω βουτιές και το χειμώνα (έκανα φέτος 3 μπάνια τέλη Γενάρη, πολύ κρύο, μπήκα για το γαμώτο αλλά με την καμία δεν αντέχω χωρίς στολή τα 20-30 λεπτά που θέλω να μένω εντός θαλάσσης).

Κάτι φτηνό σαν κι αυτό κάνει δουλειά;

Επίσης, τίθεται θέμα μεγέθους καθότι μακρόστενος (1,84 και 70 κιλά). Άμα πάρω την XL που μου ταιριάζει στο ύψος θα μου πλέει λόγω φάρδους;  

Δημοσ.

Γιάννη, με 3 χιλιοστά πάχος δεν νομίζω να σε καλύπτει. Καλύτερα δες στολές με 5 χιλιοστά πάχος ή/και πιο "παχιές". Είναι κρύα τα νερά εκεί πάνω, το ξέρεις καλύτερα από εμένα.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για νεοπρέν wetsuit, τα 5 χιλιοστά νομίζω είναι πολλά, ειδικά για κάποιον που μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει χειμερινός κολυμβητής. Δε θέλω να τον πάρω στο λαιμό μου, αλλά 3-4 mm θα έλεγα πως φτάνουν. Βέβαια και η διαφορά μεταξύ 3 και 4 χιλιοστών είναι σημαντική. Το δικό μου νεοπρέν είναι 4 mm στο κορμό και 3 στα άκρα και δε θα πήγαινα με τίποτα σε κάτι πιο παχύ, αλλά από την άλλη ίσως δοκίμαζα και κάτι πιο λεπτό.

Επίσης μάλλον καλύτερα να είναι full suit που να καλύπτει τα πόδια μέχρι τέρμα κάτω.

(Με επιφύλαξη όλα αυτά, γιατί το δικό μου προορίζεται κυρίως για surf, απλά γράφω επειδή το έχω τεστάρει λίγο και για κολύμπι, και με τη λογική ότι μιλάμε για το ίδιο υλικό, δηλαδή για νεοπρέν.)

Στο λινκ παρακάτω υπάρχει και ένας οδηγός για το πάχος. Πχ, για θερμοκρασίες νερού μεταξύ 58-63 Fahrenheit, δηλαδή κάπου μεταξύ 14-17 βαθμούς κελσίου, προτείνεται full suit με 3/2 mm ή 4/3mm.

Εντιτ: οκ παίζει να είναι και λίγο πιο κρύο το νερό το Γενάρη... Οπότε με 3mm παιζει όντως να τον δαγκώσεις. :Ρ

http://www.evo.com/guides/wetsuit-thickness-and-temperature-chart#Wetsuit Thickness

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...